Zato sto si iz izbora izbacio dobre modele samo zato sto koriste R410 gas.
Ti da si video kako radi Fujitsu Nocria ne bi razmisljao na taj nacin.
Pa ne razmišlja on da li da uzme Galanz od pre 20 godina ili najnoviji Mitsubishi, pa da kažeš Golf 2 vs Golf 8.Ukratko: golf 2 je super auto ali postoji golf 8 i za slicne pare je mnogo bolji deal.
Svaka čast za ovo oko smeća. Kad bi svako obratio malo više pažnje, zemlja bi nam bila mnogo čistija a i mi zdraviji.
Rešio si R32, poštujem. Mada mislim da je mala ekološka razlika u R32 i R410.
Edit:
While an R-410A system still uses harsh chemicals, it is not as damaging to the environment. It does not harm the ozone layer or cause cancer like R-22 refrigerant does, and will help your system work efficiently with less environmental impact.
Razmisljanje u dobrom smeru ali mislim da je pogresno. Sta ako ce klima R410a raditi 10-15 godina, a neki low-end sa R32 nekoliko godina, pa posle toga na deponiju? Sta ako ce klima sa R32 trositi vise struje jer je u globalu losija od boljeg modela sa R410a, a znamo kako se struja dobija kod nas.
Nisam ekspert na temu klima niti gasova koje koriste, ali sumnjam da se logika o ekologiji klima svodi samo na R32 naspram R410a.
Da, ali nece LT jer je stariji gas a klima jedna od najboljih ikada.
Meni je jedan drugar koji je veoma dobar majstor ovako odgovorio kad sam mu postavio slicna pitanja.Posto ovde ima i servisera, ako neko moze da pojasni.
Zasto je problem da se odgovori na par pitanja musterije, pre instalacije, pogotovo ako je bitno za garanciju, kao npr.
1. da li se bakar vari ili se koristi spojnica
2. cime se izoluje bakar, pogotovo kod spoljne jedinice
3. da li se radi vakuumiranje...
Danas se par majstora silno naljutilo na navedena pitanja, uz obaveznu konstataciju kako se poslom bave xy godina.
Tek je biser jedne firme da se za LG i Mitsubishi klime stavlja skuplja, bolja izolacija, a za ostale obicna, gde je cena ugradnje ista?!
Da li stavlja vibracione gumice?Meni je jedan drugar koji je veoma dobar majstor ovako odgovorio kad sam mu postavio slicna pitanja.
1. Bakar se spaja iskljucivo spojnicama. Nikako se ne vari jer ulja koja ispusta pasta dok se vari - ostecuju kompresor.
2. Izolacija obavezno ide posebno za oba voda plus zajedno preko toga.
3. Vakumiranje je pozeljno ali mala je verovatnoca da ce biti bilo kakvih problema ako se ne uradi. Narocito kod on-off klima.
On i kolega su ugradili oko 700 klima ove godine pa moram da mu verujem.
@nemanjabgd84
Koji kraj zivota uredjaja koji je izasao 2015 ja mislim? Jos jednom, motor turbine unutrasnje jedinice za LGC model koji je izasao 2010 je Viacom imao na stanju. Proslo je 10 a ne 7 godina i i dalje ima delova.
Verujte cinjenicama a ne bajkama i rekla-kazala.
Niko tebe ovde ne podjebava nego ti podjebavas nas. NIJEDAN savet ti prijatelju koji si ovde dobio NISI poslusao nego ides svojom metodom, o tome ti ja pricam.
Da si pametan, ti bi poslusao bar malo mene na primer koji se greje preko 10 godina na klime i ne bi bacao pare na skupe modele koji ti na kraju opet ne odgovaraju.
Ali videcemo, treca sreca, mozda i njih vratis, ko zna
Sta si na kraj uzeo sad, vise se pogubi, godine pritisle?
Jos jednom, koji brend, modeli?
Nek je sa srecom, valjda su te ok.
Sa srecom i ako su kinezi radice to dobro ne sekiraj se
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari