Da nije kao moj stari panasonic, ne ide ispod 400 wati na grejanju?Pisali ste dok sam kucao proslu poruku.
Nije kinez, japanac.
Panasonic Etherea 9 i 12.
Stigle su u dosta boljem stanju nego Mitsubishi.
Rano je da kazem posle svega par sati, ali koliko vidim ovo radi kao ono kako je opisan Gree. Videcemo jos, posto je kuca bila rashladjena poprilicno zbog instalacije, a vreme je kakvo jeste.
Za sada, not my cup of tea, liga ispod Mitsubishija...
Ako ne bude nekog ociglednog problema, izgledno je da tako rade, u prevodu svidece se onima kojima se svidelo kako radi npr. noviji Gree, nece se svideti onima koji su koristili drugog japanca. Meni ne lezi ako tako radi, ali verujem da nemam osnova da reklamiram.
Ne znam kakav je panasonik,necu da gresim dusu,mozda mi je i normalno da je micubiši klasa iznad bar moje misljenje,i jedan savet....setuj klime na odgovarajucu temp,krilca obori prema podu i uzivaj
Da nije kao moj stari panasonic, ne ide ispod 400 wati na grejanju?
Cekaj doooobar minus da zakuje 10 dana pa ces znati kako klima radi.
@nemanjabgd84
Jedan drugarski savet...
Ako je toplo, ako nema velikih oscilacija u temperaturi i ako je žena zadovoljna, prst u uvo i uživaj. Šta te briga koja je modulacija, koliko se često pali-gasi, koliko dugo traje defrost.
Previše si se (a Boga mi i ceo forum) opteretio nebitnim stvarima.
Sad greju samo klime ili? Koliko je napolju kod tebe, mozda nije hladno pa se zato pale gase jer brzo postizu temp.
Ja nikad nisam koristio fiksne brzine na mojim Etherea. Greju veliki prostor i bitno je da mogu da se 'razduvaju' kad treba.
Problem sa ovim "sačekaj -10 pa ćeš da vidiš" je što kod nas realno toliko niskih temperatura nema često. Evo prođe godina skoro i ništa.. Zato će i klima 3/4 grejne sezone raditi sa čestim kreni-stani intervalima. Meni ovo ne smeta, navikao sam se, ali eto, nekome će smetati. Bio sam se i našalio nedavno, rešenje je poskidati izolaciju sa objekta pa povećati gubitke, ređe će da gasi klima![]()
Ovo nije tema za izolaciju.....šalim se ,cuti ja planiram na prolece 12cm stiropora,ima glime da se ne pale a ne da sa se gase![]()
Ja sa najnižom ništa ne bih ugrejao, 9-ka je u ćošku dnevne sobe i greje dnevnu i kuhinju, oko 45 kvadrata, 12-ca u hodniku između dva sprata pokriva ceo donji sprat i hodnik gore, preko 60 kvadrata. Bitnije mi je da je toplo, nego tišina, posebno kad stegne minus kao prethodnih ~dve nedelje.Koja je razlika izmedji npr. auto i najnize brzine, u realnim uslovima?
Još više ćeš pojačati taj radi-ne radi efekat u prelaznom periodu zbog manjih gubitaka.Duza je garancija na izolaciju, nego na klimu, ne moze da se ne isplati, a radi i kada nestane struje![]()
Normalno je to ako je visoka vlaznost i magla,verovatno grejes vecu kvadraturu pa klima radi optereceno.Dobro jutro, pozdrav za sve forumaše. Posedujem inverter klimu VIVAX, tokom predhodne noći radila je df nekad na 35 minuta, a nekad na 75 minuta. Zamolio bih da mi neko odgovori da li je to normalan rad klime. Hvala unapred
Uzeo ltca12 pre 2 meseca, na njoj datum proizvodnje avgust 2021. Pravi se itekako, klima razbija kako dobro radi.E to nisam znao. Mislio sam da je i Lmce iz tih godina. Pitanje je onda da li je Ltca još uvek u proizvodnji...
Koliko je koštala LTCA, jel oko 115000rsd?Uzeo ltca12 pre 2 meseca, na njoj datum proizvodnje avgust 2021. Pravi se itekako, klima razbija kako dobro radi.
Direktno od uvoznika za 107000Koliko je koštala LTCA, jel oko 115000rsd?
takodje, proizvodnja maj 2021.Uzeo sam LLCE 12, proizvodnja jun 2021, dakle i ona se i dalje proizvodi
Zavisi od postavljene temperature, brzine izduva, cistoce filtera... ako postize zadatu temperaturu izduv ce biti topliji, ako samo odrzava zavisi od toplotnih gubitaka. Negde ce za odrzavanje biti izduv 40, negde 35 stepeni, dok ce negde biti i 28. Ima puno faktora koji uticu.Dali je neko merijo koju temperaturu vazduha klima treba da izbacuje? Kod mene je klima Fujitsu ASYG12LUCA, po preporuci drugara nisam dve godine kontrolisao kolicinu freona.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari