Tačna razlika u prostoru je oko 2-3m2. Opet ne opravdava takvu potrošnju odnosno ponašanje. A fanspeed 3 je da dobaci u hodnik i predsoblje. Svakako bi na većem fanspeed trebala niže da modulira. Na manje od FS2 nema ništa od grejanja kod ove gree, sama sebe zagreje za par minuta a prostor ostane hladan. Daikin savrseno greje na silent i fanspeed 1. Čim nabavim Tapo biće i grafici okačeni.Meni nije jasno, jer je nemoguce da jedna klima u istom prostoru duplo manje trosi od druge, cak ni on/off mislim da ne moze duplo da trosi dokle god nije neki veci minus.
Takodje, kako je moguce da ti u istom prostoru jedna klima radi na fan 3, a druga na fan 1 zagreva ceo takav prostor za stepen vise?
Meni je generalno fascinantno da bilo ko moze nesto da ugreje na fan 1 jer to jedva dobaci do nogu na metar od klime, ali nebitno za ovu pricu.
Ako je sve kako si napisao i jednoj klimi treba 2-3x vise snage da izbaci istu kolicinu toplote, reklamiraj tu klimu, jer je neispravna, to nije do proizvodjaca ili modela.
To sam inače primetio. Non stop joj je ventilator smanjen napolju, okreće ali prilično nečujno. Tek kada bude velika vlaga oko -1 ili hladnije onda ga pojača. Napominjem da je kondenzator potpuno čist i prohodan, kada stavim ruku pozadi oseti se kako vuče vazduh.Kako se ponasa na Muse spoljna jedinica? Jedino kako moze da trosi vise je da forsira kompresor a da ventilator na spoljnoj jedinici ne pravi dovoljan protok vazduha preko izmenjivaca.
Ulozi u izolaciju! Ja sam, sam sebi svjedok koliko je to bitno. Kuca, sprat 128kwh 80m2 odlicna izolacija, dosta manje od vikendice koja ima 60m2 ( ista klima ) al na vikendici samo 5cm stiropor... Stan na 4km od vikendice strasno dobra izolacija, sto kazu svabski standard 2008godina jos nisam grijanje upalio a hodam u kratkim rukavima. Ovo je samo dokaz da izolacija ima najvecu ulogu.Potrošnja za novembar mesec Mitsubishi SRK35ZS-W/SRC35ZS-WF oko 300kw, prvenstveno kupljena za 38m2 dnevnog boravka sa kuhinjom i trpezarijom ali nisam zatvarao vrata koja dele ovaj prostor od hodnika na koji se nadovezuju još dve sobe i kupatilo ukupne površine negde oko 40 m2. Temp podešena na 23 fan 3, a nekad i 4. U sobama je bilo ok za spavanje. Sada da li je to ok potrošnja ili ne nisam pametan. Prvi put koristim inverter uređaj. Dogodine kupujem još jedan inverter.
Slacemo klime svi kod tebe na test 🤣🤣Ено у некој теми пише колега потрошио 15 kWh за месец дана, мени су толико потрошиле од синоћ до јутрос. Укупно 608 kWh у новембру.
Поређење потрошње би имало смисла за сличне објекте на сличној локацији, а овде се греје од соба у стану од 10 квадрата до целих кућа...
Koji ti je to bugarski sajt za VOX?!
Sad videh da imaš 4090 😁Ovaj mesec igram sa drugarom Remnant 2
Ebg, ~650W komp i 100-150W monitor i ocas posla
Inace mi je komp upaljen 24/7, ali na radu i idle van gejminga smesno trosi, pa nije nesto vredno pomena.
Meni nije jasno, jer je nemoguce da jedna klima u istom prostoru duplo manje trosi od druge, cak ni on/off mislim da ne moze duplo da trosi dokle god nije neki veci minus.
Takodje, kako je moguce da ti u istom prostoru jedna klima radi na fan 3, a druga na fan 1 zagreva ceo takav prostor za stepen vise?
Meni je generalno fascinantno da bilo ko moze nesto da ugreje na fan 1 jer to jedva dobaci do nogu na metar od klime, ali nebitno za ovu pricu.
Ako je sve kako si napisao i jednoj klimi treba 2-3x vise snage da izbaci istu kolicinu toplote, reklamiraj tu klimu, jer je neispravna, to nije do proizvodjaca ili modela.
Zavisi, ako je TA pec na jeftinoj, to je 4 puta nize cene po kWh.Ukupno sam potrosio 435kwh na grejanje.
Znaci ta pec ********* ********* 😀
- Vivax 12k on-of samo nocu u 12kv na 23c utroseno 95kwh,
- Amber comfort 12k u 40 kv kao sto napisah 139kwh,
- Ta pec 3kw u 18kv na 22c odrzava potrosila 200kwh
Nije. Jedinicnu cenu struje imam.Zavisi, ako je TA pec na jeftinoj, to je 4 puta nize cene po kWh.
Onda menjaj TA pec za jos jednu klimu 🙂Nije. Jedinicnu cenu struje imam.
Danas sam to i uradio😀. A da li sam zeznuo odabir klime videcu za vikend.Onda menjaj TA pec za jos jednu klimu 🙂
Sta si uzeo?Danas sam to i uradio😀. A da li sam zeznuo odabir klime videcu za vikend.
Igranje igrice u 4K na 4090 ona samo vuce po 350-450w, npr14900k u gamingu vuce izmedju 100-150w zavisno od igrice i rezolucije. Ali uglavnom oko 500-600w sa high-end PCom.Offtopic: šta to radiš na računaru kad guta 700-800W? Multi-GPU render???
Hisense nordic 12k.Sta si uzeo?
Таман да отвориш врата да се греје и остатак куће.Graficka 450-500W, procesor oko 100W, ostale peripetije sa zvucnicima 50-100W, monitor 100, pa moze i preko 150W...nabuca se![]()
Upravo to. Ja sam im rekao da preko dana drze na 22-23 a da nocu stave na 20 i tako u krug. Ujutru bude onako, toplo, samo pojacaju sa 20 na 23 i cepaj dalje. Hvala 👍Za 1-2 stepena smanjis, nema tu strogih pravila, ne valja puno jer se onda gubi svrha ostavljanja preko noći
ne znam sto se svi boje defrosta, normalna pojava. Najcešće se javlja kada je vani velika vlažnost i temperatura oko nule. Zašto oko nule - zato što kada je veći minus onda je obicno vazduh dosta suvlji a ono što je suvo neće se lediti, znači od 3 do -3 i velika vlažnost idealna kombinacija za hvatanje inja i mraza na vanjskoj jer vanjska hladi kada unutrašnja grije....Pozdrav, pitanje u vezi GREE klime lomo regular inverter 12-ka. Tipa kada je minus napolju -1 do -5 dešava se da ide u defrost jednom u 1-2 sata na 23 stepena otprilike. Da li je to okej za ovu klimu? Da li uticaj ima također lokacija i slično? 10-sprat, ispred nema nikakvih zgrada, udari vjetra su direktni, zgrada se nalazi kraj rijeke..
Hvala na odgovoru ali pitam jer imam kolegu koji zivi u kuci - druga lokacija i navodno kaze da sa istom klimom stavi na 26-27 IFeel mode i da ide 2-3 puta u defrost u cijelom danu.ne znam sto se svi boje defrosta, normalna pojava. Najcešće se javlja kada je vani velika vlažnost i temperatura oko nule. Zašto oko nule - zato što kada je veći minus onda je obicno vazduh dosta suvlji a ono što je suvo neće se lediti, znači od 3 do -3 i velika vlažnost idealna kombinacija za hvatanje inja i mraza na vanjskoj jer vanjska hladi kada unutrašnja grije....
Prvo 26-27 je mnogo, klima grije na onoliko koliko joj zadas. Ako zadas 23 a u kuci je 19 ona ce grijati vrelo dok ne pridje 23 i tada ce smanjiti toplotu i odrzavati. Ako joj zadas 27 ona ce pokusvati zagrijati na 27 i trosice kao luda i ne vidim svrhu toga.... (za kolegu) Radije neka pojaca ventilator a nastima 22-23-24Hvala na odgovoru ali pitam jer imam kolegu koji zivi u kuci - druga lokacija i navodno kaze da sa istom klimom stavi na 26-27 IFeel mode i da ide 2-3 puta u defrost u cijelom danu.
Hvala na odgovoru ali pitam jer imam kolegu koji zivi u kuci - druga lokacija i navodno kaze da sa istom klimom stavi na 26-27 IFeel mode i da ide 2-3 puta u defrost u cijelom danu.
Hvala na detaljnim odgovorima, najviše me samo zanimalo da li je okej ili ima nekih problema.. Filtere urednom cistim. Što se tiče temperatura ja lično stavljam od 22-25 sa auto FAN opcijom.Prvo 26-27 je mnogo, klima grije na onoliko koliko joj zadas. Ako zadas 23 a u kuci je 19 ona ce grijati vrelo dok ne pridje 23 i tada ce smanjiti toplotu i odrzavati. Ako joj zadas 27 ona ce pokusvati zagrijati na 27 i trosice kao luda i ne vidim svrhu toga.... (za kolegu) Radije neka pojaca ventilator a nastima 22-23-24
a postoji nesto sto se zove kontrolni defrost, to ponekad klima odradi i kada nema pravog leda vec ona tu nesto kontrolise ili ko će joj znati sta radi, neki modeli to rade cesce a neki rjedje...
u svakom slucaj ne zamaraj se sa tim, ako ona normalno grije kada grije nemas brige. Nastimaj i ne obracaj paznju na nju, cisti filtere redovno i to je to
Ako ne budes zadovoljan odrzavanjem i dostizanjem zadane temperature na auto fan (npr zadas 24 a ona pola dana drzi na 22-23) onda pojacaj rucno ventilatorHvala na detaljnim odgovorima, najviše me samo zanimalo da li je okej ili ima nekih problema.. Filtere urednom cistim. Što se tiče temperatura ja lično stavljam od 22-25 sa auto FAN opcijom.
LP![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari