Kod mene konačno završeni radovi sa gletom i prašinom i konačno pustih klimu (MHI 35ZSX) da protegne noge nekoliko dana bez gašenja. Da napomenem da sam sve radijatore zavrnuo, dakle centralno prolazi samo vertikalama i posredno sa dve strane od komšijskih stanova, druge dve strane su mi spoljni zidovi, blokovski beton bez izolacije.
Zadata temperatura je 24 i fan speed na 2, već sam pisao da tu nije šampion modulacije, zavrti kompresor, krene sa 570-600W, obara do oko 300W i tu se ugasi. Pali se posle nekoliko minuta opet i ponavlja ciklus, održava zadatu temperaturu, ali uz stani kreni za kompresor što mi se nije baš svidelo, no dobro.
Pre neki dan stavim fan na Auto i primetim da nema više stani kreni, pogledam potrošnju, vrti se oko 220-225W i ne zaustavlja kompresor/podiže krilca, ali je u sobi 26 stepeni pri zadatih 24. Izduv onako, ne previše topao, ali je buka negde između brzine 1 i 2.
Sad sam stavio fan na 1, potrošnja je spala na 165-170W i duva kontinuirano, ali potpuno nečujno, doduše mlako. U sobi je 25, ne gasi se već 20tak minuta, pretpostavljam da možda i ne može da dobaci neku ciljanu temperaturu da bi ugasila kompresor. Videćemo kako dalje bude opadala spoljna temperatura kako će se kretati unutrašnja.