Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

A sto ne bi bilo moguce? Moze da bude i od 50.000 do 900.000. I tih 57 je previse

Zna neko gde ima na stanju Fujitsu 24 KMTA, ne mogu nadjem nigde. Ako zna neka javi na PP

Treba mi za manju dnevnu sobu (oko 15ak kvadrata) u izolovanoj kući neka 9-ka od proverenih proizvođača za na primer 50000-70000. Dominantno za hlađenje i pomalo grejanje u prelaznom periodu.

Za tvoje potrebe pogledaj Daikin ftxc25c/rxc25c.

Kao da si pitao jel Sony bolji od Panasocic-a..sve zavisi za sta ti treba..Vox su Mnogi clanovi ovde opisali kao odlican uredjaj za te pare...Vivax ima i jace, bolje uredjaje, ali nema bas puno iskustvava ovde, sto ne znaci da su lose. Najbolje da kazes za sta bi ti klima sluzila - dogrevanje, primarno grejanje, hladjenje. Skica prostora, izolacija.

Interesuju me iskustva sa ovom klimom:

Koliko sam video ovo je bas povoljno 685e sa ugradnjom.

Da li je dovoljna za hladjenje prostora od 50 m2, izolacija je odlična, nova zgrada je u pitanju. Hvala.

Treba mi za manju dnevnu sobu (oko 15ak kvadrata) u izolovanoj kući neka 9-ka od proverenih proizvođača za na primer 50000-70000. Dominantno za hlađenje i pomalo grejanje u prelaznom periodu.
Pa, ja bih rekao Daikin ili Fujitsu, možda pre Daikin, osnovna verzija ali ne 9-ka, nego 12-ka . Veruj mi da taj Daikin radi ugodnije nego 90% kineza. A soba od 15kv je manja tako da ne možeš pobeći od klime. Ako ti nije jasno, nađi nekog sa Daikin osnovnim modelom i idi kod nkega a nda odi kod nekog sa kineskom klimom i sve će ti biti jasno.
Ako nemaš koga onda pogledaj komšije u Hr koje klime kupuju i njihova iskustva, oni su u klimtizaciji 20 godina ispred nas.
Za to što ti hoćeš Daikin je mama.

Poslednja izmena:
Već dugo vremena pratim ovu temu i konačno je došlo vreme da zamenim dve "no name" klime, od koji je jedna 19 a druga 16 godina stara.
Imam dobru ponudu za Hier Flexis plus.
Moje pitanje da da li neko ima lično iskustvo sa ovim klimama?
Херој87 je više puta pisao da ih ima nekoliko, ali su stanovima u koje izdaje i da se nije nešto preterano "družio" sa njima..
Ostali postovi su bili da ih imaju komšije, drugari, snimci sa Youtube-a, ali nisam našao da li je neko sa foruma lično ima kako bi preneo svoja iskustva.
Pogotovo me (ne daj bože) zanima podrška, jer nisu baš nešto zastupljene kod nas.
Podrska je super, uvoznik za Hrvatsku i Srbiju je isti kao i za Toshibu za Hr, MB Frigo grupa.

A sto ne bi bilo moguce? Moze da bude i od 50.000 do 900.000. I tih 57 je previse
Zasto mislis da Haier Flexis ne vredi 57k dinara?

Mozes recimo Panasonic KIT‑BZ25‑ZKE, uklapa se u tu cenu i trenutno je u BG-u u proverenoj prodavnici/servisu i najjeftiniji.
A mozes i vec spomenuti Daikin ft.

Poslednja izmena:
Podrska je super, uvoznik za Hrvatsku i Srbiju je isti kao i za Toshibu za Hr, MB Frigo grupa.

Zasto mislis da Haier Flexis ne vredi 57k dinara?
Gde ima ta klima za te pare da je odmah porucim?

Pa Vivax Vox i ostali samo stavljaju svoje ime.A i pitanje je da li su iste haier i ovaj Vivax posto je Vivax toliko jeftiniji.Npr original Haier flexis mislim da nema ispod 78 hiljada.

Danas su demontirali FTXF25 da vide gde pusta i nije na holenderima. Odneo je sa sobom unutrasnju jedinicu da istestira, spoljasnju je napunio azotom i ostavio pa ce za par dana doci i znati zasigurno da li pustaju instalacione cevi ili spoljasnja/unutrasnja.

Ako pustaju spoljasnja ili unutrasnja, garancija pokriva, a ako je do cevi resava se odmah ali placam popravku posto nisam hteo da je popravljaju ovi sto su je montirali, izgubio sam poverenje.

Pa Vivax Vox i ostali samo stavljaju svoje ime.A i pitanje je da li su iste haier i ovaj Vivax posto je Vivax toliko jeftiniji.Npr original Haier flexis mislim da nema ispod 78 hiljada.
Nije ista definitivno, ista je spoljasnja jedinica.
Unutrasnja na Flexisu je verovatno najtisa klima koja postoji, sa 16dB za 9ku i 17dB za 12icu.

Do sada se nisam ni informisao nista o Flexisu, sada prvi put otvorih katalog, kupio sam ih bukvalno zato sto su crne :D

Nije ista definitivno, ista je spoljasnja jedinica.
Unutrasnja na Flexisu je verovatno najtisa klima koja postoji, sa 16dB za 9ku i 17dB za 12icu.

Do sada se nisam ni informisao nista o Flexisu, sada prvi put otvorih katalog, kupio sam ih bukvalno zato sto su crne :D
Xeroj neka preporuka za Haier a da nije preko 60000rsd

Da li je neko kupovao mozda sa mitsubishi.rs Malo mi nerealno deluju cene
Domen registrovan pre 2 dana. A postoji još par domena koji redirektuju na ovaj sajt i ako u nazivu nemaju uopšte Micubiši.
Spam domen ili čeka da aktivira neki malver kad dobije na posećenosti.

Screenshot 2023-07-25 Mitsubishi.rs WHOIS .png

Za Haier znam samo za osnovna 2 modela i to su ih drugari uzimali za 300 i 350e 12ice tada(20% rabat) i nikome nista nije falilo, a u pitanju je 20ak klima.
Ne znam kako moduliraju, niti se oni bave tim, samo znam da su svi zadovoljni i za grejanje i za hladjenje.
Sto se Flexisa tice, mislim da imam 2 12ice obican Flexis i ove godine su instalirane 6 Flexis Plus ja mislim 18ica, ali nisam 100% siguran, jer ih nisam ja birao vec zakupac lokala.
Sve rade ok, a ne znam za modulaciju.
Tetki sam takodje stavio Tundru ja mislim, njoj je bila bucna spoljasnja, tresla je kada se palio kompresor, zamenili su joj, samo je bilo potrebno da dodje bilo koji serviser i utvrdi kvar, da bi imali na osnovu cega da zamene.

Cisto da napomenem, Flexis Plus ima UVC sterilizaciju i najbitnije, jedini imaju ja mislim mod dezinfekcije klime, gde na 30min zagreje isparivac na 56c, da ubije viruse.
To koliko znam, obican Flexis nema, ali oba imaju 16dB tih rad, senzor prisutnosti i 3d krilca.

Kills bacteria and viruses by heating the evaporator to 56°C high temperature for 30 minutes. Almost no bacteria and virus can survive at 56°C for 30+ minutes based on latest research. Once the heating process is done, the evaporator is cooled down instantly to achieve better Sterilisation performance.

Haier’s UVC generator has received a Certificate of Inactivation on the Novel Coronavirus, from leading Texcell S,A, an independent viral testing laboratory in France. The global research organisation, concluded that the Haier UVC generator inactivates 99.998% of Novel Coronavirus (SARS-CoV-2) within their sealed test facilities.

Poslednja izmena:
Koliko daje max KW na grejanju i hladjenju
Gree Comfort Amber 24000?
Na google svaki sajt pise razlicito

Domen registrovan pre 2 dana. A postoji još par domena koji redirektuju na ovaj sajt i ako u nazivu nemaju uopšte Micubiši.
Spam domen ili čeka da aktivira neki malver kad dobije na posećenosti.

Pogledajte prilog 397998
Prevaranti.Imaju dva sajta, taj i Mitsubishi climate cini mi se.
Za Haier znam samo za osnovna 2 modela i to su ih drugari uzimali za 300 i 350e 12ice tada(20% rabat) i nikome nista nije falilo, a u pitanju je 20ak klima.
Ne znam kako moduliraju, niti se oni bave tim, samo znam da su svi zadovoljni i za grejanje i za hladjenje.
Sto se Flexisa tice, mislim da imam 2 12ice obican Flexis i ove godine su instalirane 6 Flexis Plus ja mislim 18ica, ali nisam 100% siguran, jer ih nisam ja birao vec zakupac lokala.
Sve rade ok, a ne znam za modulaciju.
Tetki sam takodje stavio Tundru ja mislim, njoj je bila bucna spoljasnja, tresla je kada se palio kompresor, zamenili su joj, samo je bilo potrebno da dodje bilo koji serviser i utvrdi kvar, da bi imali na osnovu cega da zamene.

Cisto da napomenem, Flexis Plus ima UVC sterilizaciju i najbitnije, jedini imaju ja mislim mod dezinfekcije klime, gde na 30min zagreje isparivac na 56c, da ubije viruse.
To koliko znam, obican Flexis nema, ali oba imaju 16dB tih rad, senzor prisutnosti i 3d krilca.

Kills bacteria and viruses by heating the evaporator to 56°C high temperature for 30 minutes. Almost no bacteria and virus can survive at 56°C for 30+ minutes based on latest research. Once the heating process is done, the evaporator is cooled down instantly to achieve better Sterilisation performance.

Haier’s UVC generator has received a Certificate of Inactivation on the Novel Coronavirus, from leading Texcell S,A, an independent viral testing laboratory in France. The global research organisation, concluded that the Haier UVC generator inactivates 99.998% of Novel Coronavirus (SARS-CoV-2) within their sealed test facilities.
Sta je bio kvar kod Tundre?Ja mislim da Haieru fali nedostatak marketinga kod nas znam gde imaju Haier klime godinama se koriste.Da su kupili Gorenje to bi se na tone prodavalo kod nas :ROFLMAO:.

@cikajowa
Zavisi za sta ces da je koristis i u kojim uslovima, ali ti je na minusima cak i Amber Ultra 12k bolji, a 18k vec zakiva sa svojom spoljasnjom od 61kg i ima jacinu izduva maltene kao ta 24ka Amber :)
Elem, sve one imaju dosta jake maksimume i daju dosta u plusu, ali kada uradi jaci minus, tu se odvaja zito od kukolja i tu zivotinje od klima poput Amber Ultra/Premium dolaze do izrazaja.

@aleksa.ue Ne znam, samo su konstantovali da se trese kada se pali kompresor i zamenili spoljasnju.

Prilozi

• AmberC.png
    AmberC.png
    636.5 KB · Pregleda: 36
  • AmberU.png
    AmberU.png
    649.6 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
@cikajowa
Zavisi za sta ces da je koristis i u kojim uslovima, ali ti je na minusima cak i Amber Ultra 12k bolji, a 18k vec zakiva sa svojom spoljasnjom od 61kg i ima jacinu izduva maltene kao ta 24ka Amber :)
Elem, sve one imaju dosta jake maksimume i daju dosta u plusu, ali kada uradi jaci minus, tu se odvaja zito od kukolja i tu zivotinje od klima poput Amber Ultra/Premium dolaze do izrazaja.

@aleksa.ue Ne znam, samo su konstantovali da se trese kada se pali kompresor i zamenili spoljasnju.
Cini mi se da ti spomenu da oba Ambera imaju istu unutrasnju. Gledam u ovim specifikacijama, 12ka Amber Comfort 11 kg. 12ka Amber Ultra 13.5 kg. Amber Comfort 18ka 13.5 kg kao i 12ka Amber Ultra.
Znaci 12k Amber Ultra ima istu unutrasnju jedinicu kao i Amber 18 Comfort?

Veoma važno:
Kada kupujete klimu, kupite klimu zajedno sa uslugom ugradnje. Odnosno, klimu kupite u firmama koje se bave klimatizacijom a ne prodajom šporeta preko interneta. Zašto? Zato jer su oni odgovorni za sve, od ugradnje do popravki. Najgora opcija je kupovina klime preko interneta, tek se tu ne zna ko pije a ko plaća. Ja recomo više cenim kupovinu osrednje klime a super kvalitetne ugradnje nego kupovinu najkvalitetnije klime i osrednje ugradnje. Bilo koja varijanta traljave ugradnje je gubitnička.
Ovo vam je bio drugarski savet a vi kako hoćete.
Kad se pomene Gree Amber, inače dobra klima za veće prostore, onda se pomene cena za jeftiniji model. A kad se pomenu perfomanse, onda se pod istim nazivom Amber uvek pominje onaj skuplji i teži model. Tako da obratite pažnju pogotovo kad kupujete preko interneta.
Neko je pomenuo ubijanje virusa, moj mitsubishi heavi zs-w ima tu funkciju. Šta i kako radi ne znam, to uključim svakih dva meseca a kako radi ne znam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno