Na izolaciju ne mogu da uticem jer je u pitanju zgrada od pre 30-40 godina. Svakako izolacija nije najbolja, doduse dosta se primecuje poboljsanje nakon ugradnje pvc prozora. Da mi je klima glavni izvor grejanja, naravno da bih dao vise para za bolji uredjaj. Meni treba pre svega za hladjenje prostorija na skici koju sam okacio iznad. Samim tim ne vidim zasto bih dao 1000eur umesto na primer 500eur. Hoce li mi ova od 1000eur hladiti za 500eur bolje? Ne verujem. Siguran sam da razlike ima i da je ova bolja, ali koliko vidim ovde u temi, najvece razlike dolaze do izrzaja pri grejanju, ne toliko pri hladjenju.
@Ddee Da se razumemo, meni i ova on/off klima radi posao u dnevnoj i pretsoblju tamo gde trenutno stoji. Jedino sto je bucna i spoljasnja je krenula da tandrce, ne znam zasto, a i ne zanima me, svakako cu je uskoro zameniti. Verujem da cu samim prelaskom na inverter sistem osetiti znacajno poboljsanje.
@antena Ova Midea deluje ok, medjutim, vidim da ima slab protok vazduha, a skoro je neko pisao da je to bitno, dal ovde ili u breezeless temi, nisam siguran. Dok na primer Vox IVA 7/8 ima jacu protok vazduha, tezina spoljasnje jedinice je maltene ista kao i na toj Midei, nivo buke takodje pa ako mi neko moze reci, zbog cega je ova Midea bolja od Vox-a? Na papiru ne deluje bolje.
Razmisljao sam da uzmem Breezeless ali kad sam video u temi da se nakon godinu dana skupi neka prasincina da mora da se cisti stalno, pa jos i susti u tom modu gde ne bi trebalo da se cuje, neka hvala.