Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Dobro, ali to ne deluje nesto mnogo lose, bar na prvi pogled. :D
Po pitanju servisa i delova, mislim da je ok, Midea je siroko zastupljena kod nas, koliko sam razumeo iz price.

Sta bi bilo pandan ovom modelu, Hisense? Nesto od japanaca jeftinije?
Cisto da bih uporedio, ili je ovo "Best Bang for Your Buck" sto bi rekli trenutno kod nas?

Ako baš gledaš sa takvom funkcijom kao ta midea jedino mi pada na pamet samsung wind free klima, koja je doduše skuplja od midea klime

Njemu treba za hlađenje po iskustvu clanova radi posao,ima mane kao i svaka druga klima nista posebno i specijalno što druge nemaju.

Kud sam krenuo da pratim ovu temu, ni sam vise ne znam koju bih klimu uzeo od toliko preporuka.

Elem, planiram da uzmem novu klimu nakon sto renoviram stan. Trenutna pozicija klime je oznacena zelenom bojom. Iz prilozenog se moze lako zakljuciti da prilikom hladjenja i grejanja vazduh jedva da dopire dole do spavace sobe, skoro da se i ne oseca. Plan je da novu klimu stavim na mesto oznaceno crvenim pravugaonikom i da odatle hladi dnevnu, pretsoblje i spavacu sobu. Duzina od klime do vrata spavace sobe je nekih 9m, odnosno 10m do sredine sobe. Zanima me da li 12ka moze da izvrsi ovaj zadatak.

Klima ce se u 90% slucajeva koristiti za hladjenje, dogrevace samo u prelaznom periodu dok se ovi nasi ne sete da puste centralno grejanje. Bitno mi je da ima ugradjen wi-fi ili da moze da se ugradi naknadno jer zelim da pre nego sto dodjem kuci lepo upalim klimu i da udjem u rashladjen stan. Takodje mi je bitno da je unutrasnja jedinica tiha, spoljasnja me ne znima jer nece postojati sansa da je cujem.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    11.3 KB · Pregleda: 18
Samo da ispravim gresku...pisao sam pre nekoliko dana, da mi kmcc vuce malo ispod 400w na hladjenju...sad je na oko 160w na spoljnjih 37c..
Kljuc je u tome jel sam je onda palio kad se probudim...a ustajem posle 1-2 posle podneva. Kad sam video da to ne ide, setovao sam je na 24 i na quiet speed, da radi non stop. Danju i nocu, bez gasenja. Valjda zidove ishladi, pa se i potrosnja smanjila. Eto i saveta za sve koji citaju, kako da setuju klimu da radi.

Kud sam krenuo da pratim ovu temu, ni sam vise ne znam koju bih klimu uzeo od toliko preporuka.

Elem, planiram da uzmem novu klimu nakon sto renoviram stan. Trenutna pozicija klime je oznacena zelenom bojom. Iz prilozenog se moze lako zakljuciti da prilikom hladjenja i grejanja vazduh jedva da dopire dole do spavace sobe, skoro da se i ne oseca. Plan je da novu klimu stavim na mesto oznaceno crvenim pravugaonikom i da odatle hladi dnevnu, pretsoblje i spavacu sobu. Duzina od klime do vrata spavace sobe je nekih 9m, odnosno 10m do sredine sobe. Zanima me da li 12ka moze da izvrsi ovaj zadatak.

Klima ce se u 90% slucajeva koristiti za hladjenje, dogrevace samo u prelaznom periodu dok se ovi nasi ne sete da puste centralno grejanje. Bitno mi je da ima ugradjen wi-fi ili da moze da se ugradi naknadno jer zelim da pre nego sto dodjem kuci lepo upalim klimu i da udjem u rashladjen stan. Takodje mi je bitno da je unutrasnja jedinica tiha, spoljasnja me ne znima jer nece postojati sansa da je cujem.
Mogla bi da se montira klima tu gde si zamislio.Za hlađenje i dogrevanje.Oko izbora klime pomoglo bi da znamo koliko bi para odvojio za inverter da bi dobio tačnije predloge.

S' obzirom da mi grejanje nije toliko bitna stavka, kapiram da ne moram da dam nesto previse para. Budzet bi bio oko 500eur ali ako na primer, za 550eur moze da se uzme dosta bolja klima, nije problem. Zaboravih da napomenem da bi zbog dizajna enterijera bilo idealno da se uzme neka koja je crne boje.

Sta znaci da dobro radi? Evo citam par strana unazad, ljudi se zale i na Gree i na Mideu, znaci i one su krs i ne rade dobro?

Ne moze to tako Gree, Midea, trt mrt, vec od modela do modela (i velicine). Crnu imas onu Vox IVA7/8 i MDV Aurora https://www.eponuda.com/inverter-klime-cene/mdv-klima-inverter-aurora-crna-12000btu-cena-6630394
-Breezless
Nizak nivo buke od 21.5 db pri najmanjoj brzini rad
Funkcija automatskog kretanja horizontalnih i vertikalnih krilaca
Spoljna 29.3kg
Radi do -25
Prokok vazduha 640m3/h
Radi u rezimu hlađenja sa zatvotenim horizontalnim krilcima.
Skoro pa sve je na strani nje naspram llce,jer tebi treba za hlađenje pre svega.
Tako sam i mislio, zahvaljujem

Ljudi ne mogu da skontaju da ti hebena klima citave godine pravi u domu ugodnu atmosferu. Po meni prvo ide to, odnosno, prvo izolacija, pa klima, pa tek onda TV, komp, itd...i sad hoce za cenu jednog prosecnog fona da to rese...mislim moze, ako si u ususkanom stanu, pa i onda, kultura rada dolazi do izrazaja...te pregreva, te se ne pali kad treba itd...trebao bi jedan dobar tread na pocetku teme da stoji, koja klima za koliko kvm, sa kojom izolacijom itd.

Sta znaci da dobro radi? Evo citam par strana unazad, ljudi se zale i na Gree i na Mideu, znaci i one su krs i ne rade dobro?
Nisu krš,nego rade kako rade,nekome to odgovara neko me. Pa ajd crna boja i to ok..ali wi fi,da je unutrasnja tiha,znaci mora da radi kako treba bez oscilacija u temp,da se ne zaleće..ne znam nisam pametan.

Ja lepo rekoh, lakse bih avion uzeo nego klimu. :D

Vidim da cu da uzmem na kraju onu koja najlepse izgleda spolja, tj, na zidu.

Ljudi ne mogu da skontaju da ti hebena klima citave godine pravi u domu ugodnu atmosferu. Po meni prvo ide to, odnosno, prvo izolacija, pa klima, pa tek onda TV, komp, itd...i sad hoce za cenu jednog prosecnog fona da to rese...mislim moze, ako si u ususkanom stanu, pa i onda, kultura rada dolazi do izrazaja...te pregreva, te se ne pali kad treba itd...trebao bi jedan dobar tread na pocetku teme da stoji, koja klima za koliko kvm, sa kojom izolacijom itd.
Na izolaciju ne mogu da uticem jer je u pitanju zgrada od pre 30-40 godina. Svakako izolacija nije najbolja, doduse dosta se primecuje poboljsanje nakon ugradnje pvc prozora. Da mi je klima glavni izvor grejanja, naravno da bih dao vise para za bolji uredjaj. Meni treba pre svega za hladjenje prostorija na skici koju sam okacio iznad. Samim tim ne vidim zasto bih dao 1000eur umesto na primer 500eur. Hoce li mi ova od 1000eur hladiti za 500eur bolje? Ne verujem. Siguran sam da razlike ima i da je ova bolja, ali koliko vidim ovde u temi, najvece razlike dolaze do izrzaja pri grejanju, ne toliko pri hladjenju.

@Ddee Da se razumemo, meni i ova on/off klima radi posao u dnevnoj i pretsoblju tamo gde trenutno stoji. Jedino sto je bucna i spoljasnja je krenula da tandrce, ne znam zasto, a i ne zanima me, svakako cu je uskoro zameniti. Verujem da cu samim prelaskom na inverter sistem osetiti znacajno poboljsanje.

@antena Ova Midea deluje ok, medjutim, vidim da ima slab protok vazduha, a skoro je neko pisao da je to bitno, dal ovde ili u breezeless temi, nisam siguran. Dok na primer Vox IVA 7/8 ima jacu protok vazduha, tezina spoljasnje jedinice je maltene ista kao i na toj Midei, nivo buke takodje pa ako mi neko moze reci, zbog cega je ova Midea bolja od Vox-a? Na papiru ne deluje bolje. Da ne misli neko da pametujem, stvarno ne znam nista o klimama i zbog toga pitam ovde.

Razmisljao sam da uzmem Breezeless ali kad sam video u temi da se nakon godinu dana skupi neka prasincina da mora da se cisti stalno, pa jos i susti u tom modu gde ne bi trebalo da se cuje, neka hvala.

Na izolaciju ne mogu da uticem jer je u pitanju zgrada od pre 30-40 godina. Svakako izolacija nije najbolja, doduse dosta se primecuje poboljsanje nakon ugradnje pvc prozora. Da mi je klima glavni izvor grejanja, naravno da bih dao vise para za bolji uredjaj. Meni treba pre svega za hladjenje prostorija na skici koju sam okacio iznad. Samim tim ne vidim zasto bih dao 1000eur umesto na primer 500eur. Hoce li mi ova od 1000eur hladiti za 500eur bolje? Ne verujem. Siguran sam da razlike ima i da je ova bolja, ali koliko vidim ovde u temi, najvece razlike dolaze do izrzaja pri grejanju, ne toliko pri hladjenju.

@Ddee Da se razumemo, meni i ova on/off klima radi posao u dnevnoj i pretsoblju tamo gde trenutno stoji. Jedino sto je bucna i spoljasnja je krenula da tandrce, ne znam zasto, a i ne zanima me, svakako cu je uskoro zameniti. Verujem da cu samim prelaskom na inverter sistem osetiti znacajno poboljsanje.

@antena Ova Midea deluje ok, medjutim, vidim da ima slab protok vazduha, a skoro je neko pisao da je to bitno, dal ovde ili u breezeless temi, nisam siguran. Dok na primer Vox IVA 7/8 ima jacu protok vazduha, tezina spoljasnje jedinice je maltene ista kao i na toj Midei, nivo buke takodje pa ako mi neko moze reci, zbog cega je ova Midea bolja od Vox-a? Na papiru ne deluje bolje.

Razmisljao sam da uzmem Breezeless ali kad sam video u temi da se nakon godinu dana skupi neka prasincina da mora da se cisti stalno, pa jos i susti u tom modu gde ne bi trebalo da se cuje, neka hvala.

Nisam ni shvatio kao uvredu, sve oke.

Ja nisam rekao da je ta crna Midea ok. A prasincina mora da se cisti kod svake klime, od par puta mesecno ko ne gasi (i hladjenje i grejanje) do bar par puta godisnje (ko samo hladi par meseci). Eventualno u nekim idealnim super cistim krajevima zemlje bez prasine (dakle sume/planine van gradova i sl.) moze jednom godisnje.
Meni se Breezeless ne svidja sto izgleda kicerajski ali ako je bolja od ostalih sta da se radi

Poslednja izmena:
, medjutim, vidim da ima slab protok vazduha, a skoro je neko pisao da je to bitno, dal ovde ili u breezeless temi, nisam siguran. Dok na primer Vox IVA 7/8 ima jacu protok vazduha, tezina spoljasnje jedinice je maltene ista kao i na toj Midei, nivo buke takodje pa ako mi neko moze reci, zbog cega je ova Midea bolja od Vox-a? Na papiru ne deluje bolje. Da ne misli neko da pametujem, stvarno ne znam nista o klimama i zbog toga pitam ovde.

Jos bolju imas Hisense apple pie ili dodaj za gree amber comfort,ali ona mislim da premasuje tvoj budzet.

Video sam tu Hisense, ne svidja mi se, kao neko jaje je :D Dok ova Gree kosta znatno vise. Svidela mi se Haier Flexis crna, ali i ona isto premasuje budzet.

Vidis, to mozda nije losa ideja, nisam razmisljao u tom pravcu :D Siguran sam da je moguce uraditi, samo ne znam kako bi izgledalo.

Video sam tu Hisense, ne svidja mi se, kao neko jaje je :D Dok ova Gree kosta znatno vise. Svidela mi se Haier Flexis crna, ali i ona isto premasuje budzet.
🤣 Jeste unutrasnja malo kod apple cudno dizajnirana.Haier flexis je dobra klima.spoljna teska,Mitsu kompreor.Nju mozes naci pod brendovima bergen (kron model) i vivax (rewi).

Jel Vivax bolji od Vox? Vidim da su im skuplje klime.

Već dugo vremena pratim ovu temu i konačno je došlo vreme da zamenim dve "no name" klime, od koji je jedna 19 a druga 16 godina stara.
Imam dobru ponudu za Hier Flexis plus.
Moje pitanje da da li neko ima lično iskustvo sa ovim klimama?
Херој87 je više puta pisao da ih ima nekoliko, ali su stanovima u koje izdaje i da se nije nešto preterano "družio" sa njima..
Ostali postovi su bili da ih imaju komšije, drugari, snimci sa Youtube-a, ali nisam našao da li je neko sa foruma lično ima kako bi preneo svoja iskustva.
Pogotovo me (ne daj bože) zanima podrška, jer nisu baš nešto zastupljene kod nas.

Jel Vivax bolji od Vox? Vidim da su im skuplje klime.
Kao da si pitao jel Sony bolji od Panasocic-a..sve zavisi za sta ti treba..Vox su Mnogi clanovi ovde opisali kao odlican uredjaj za te pare...Vivax ima i jace, bolje uredjaje, ali nema bas puno iskustvava ovde, sto ne znaci da su lose. Najbolje da kazes za sta bi ti klima sluzila - dogrevanje, primarno grejanje, hladjenje. Skica prostora, izolacija.

Nazad
Vrh Dno