Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Pogledajte prilog 311159

Verovatno nije za porediti, evo kako kod mojih izgleda pravilno montirana UJ, svako ko vidi prvo što pita je zašto klima stoji ukrivo 😀
Činjenica je da u mnogim novogradnjama situacija nije mnogo bolja, "beže" i zidovi i plafoni samo tako

Pogledajte prilog 311159

Verovatno nije za porediti, evo kako kod mojih izgleda pravilno montirana UJ, svako ko vidi prvo što pita je zašto klima stoji ukrivo 😀
Činjenica je da u mnogim novogradnjama situacija nije mnogo bolja, "beže" i zidovi i plafoni samo tako

Ne znam sto je on rezervisan, ali gledam i oni VOX, Alpha su biki bar od -15 deklarisani.
Ja sam u Borci, ovde je uvek hladnije nego u gradu, pa ne znam sta moze da se desi ako pustim da greje na nizoj temp od deklarisane?

Midea mi je za dnevnu favoror zbog nacina izduvavanja... Jel Hisense bolji?
Iste su. Imas i ovu Midea Midea Extreme AG-12NXD1.WIK ona isto nije losa, ali opet dajem prednost breezeless.

Mala pomoć,tj.preporuka za klima uredjaj u pitanju je 12ica standard klima,Midea MSMAB 12HRN1 ili Gree fairy GWH12ACB KNNA1A?
Da li neko ima iskustva sa ovim aparatima,prednosti i nedostaci?
Hvala unapred

Kako su krenuli sa on off klimama, moraćemo za neku godinu da konsultujemo starije ukućane oko kvaliteta i kulture rada uređaja iz prošlog milenijuma. Pa će biti "deda, sećaš li se ti onomad kad si bio mlad, kako je radila on off klima? Pitaju ljudi na forumu, pa da im kažem."

Dobro, ti kupi u najskupljoj.. ostali mogu IVA5 za 32k u pcpractic-u, dijaspori, euroline-u... A ako trenutno ima u metrou i za manje od 30k

Mislio sam na najskuplju radnju.. sada vidim da IVA1 ima za manje od 30k

Jel realna cena ugradnje klime 9000 + 15e duzni metar cevi? Malo mi to puno

Prilozi

• 20210702_205029.jpg
    20210702_205029.jpg
    360 KB · Pregleda: 80
A koja je suštinska razlika u Iva-ma?
Drugar gleda neki budžet inverter do 45k sa ugradnjom za primarno hlađenje 18m2 i možda dogrevanje, pa ne znam šta da mu preporučim.

Iva1 je stariji model, a svi ostali od Iva5, pa na dalje su iste klime razlicitog dizajna.

ja sam se odlucio za IVA6 ,bila u Giga za 33k, ali je nema vise na stanju pa cu je traziti na drugom mestu.
Jel preporucujete nesto drugo u tom cenovnom rangu, koristice se uglavnom za hladjenje 15ak m2?

Ja ovu hisense cd35yr3fw nikako da uparim sa telefonom i wifi i hismart app.Mozda zato sto ruter nuje na 2,4?

Ne mora da znači. Ja sam imao problema sa Mideinom aplikacijom. ***, kao da se u najmanju ruku radi o svemirskoj tehnologiji, a ne o najobičnijoj aplikaciji.

Naravno da je zato što ruter nije na 2,4. Piše lepo u uputstvu da radi samo na 2,4 GHz.

ja sam se odlucio za IVA6 ,bila u Giga za 33k, ali je nema vise na stanju pa cu je traziti na drugom mestu.
Jel preporucujete nesto drugo u tom cenovnom rangu, koristice se uglavnom za hladjenje 15ak m2?
Ja grejem i hladim slicnu kvadraturu sa IVA1 ( u metrou u oktobru placena 26 ili 27k) i sobu od 14kvm ohladi bukvalno za 3-4 min. Doduse kod mene nisu neke drasticne temperature, bez klime retko predje 25-26°C ali vlage ima jer sam okruzen zelenilom i sumom. Preporuka za tog Vox-a, od ovog mog sigurno nije gori. Jedina mana ove klime (moje, IVA1) je to sto nema quiet brzinu vec samo one tri standardne i ta prva standardna brzina je i za dry mod dok recimo fujitsu u pedsoblju jedva pomera vazduh u dry modu i bukvalno se ne cuje

Ja sam za dobru klimu, bez obzira na marku. Na drugom forumu si pitao i rekao sam ti Lomo.
A evo ti prijedlog da nije Gree, Mitsubishi SF 25 veh, bile su na akciji nekih 550 eura pogledaj na piku mozda jos ima. Tiha, pouzdana, odlucna za spavace..nista ja protiv fujitsu nemam, samo sam ti rekao misljenje da ja na tvome mjestu ne bih uzeo LLC iz navedenog razloga.
Već sam odgovorio da je ova Mitsu dosta skuplja.
Ostajući u okvirima cca 500 evra i prateći ove predloge, svelo se na 09LMC, 12LLC i Gree Lomo 12 Regular.
Zbog toga što je zgrada neizolovana, mislio sam da je bolje ići na 12, pa je 12LLC imalo prednost u odnosu na 09LMC. A Japanac u odnosu na Kineza.
Ali kažeš da se neki žale da je glasna. Da li ti je poznato kakva je 09LMC po tom pitanju i da li bi ona bila dovoljna i bolja opcija? Ako misliš da je Mitsu SF 25 dovoljna, možda je i 09LMC, ne samo za tih 20m2 već i kao dobra ispomoć za 12 LUCA?
Uzgred, ne bih volio da ispušta mlak zrak na preniskoj snazi. Radije da prekine na nekih 300W, pa uključi kad treba.
Vidim da si, za razliku od nekih nabijeđenih i bezrazložno uvredljivih, spreman pomoći.

Za Vox IRA5 treba dodatno Wifi da se dokupi?

Već sam odgovorio da je ova Mitsu dosta skuplja.
Ostajući u okvirima cca 500 evra i prateći ove predloge, svelo se na 09LMC, 12LLC i Gree Lomo 12 Regular.
Zbog toga što je zgrada neizolovana, mislio sam da je bolje ići na 12, pa je 12LLC imalo prednost u odnosu na 09LMC. A Japanac u odnosu na Kineza.
Ali kažeš da se neki žale da je glasna. Da li ti je poznato kakva je 09LMC po tom pitanju i da li bi ona bila dovoljna i bolja opcija? Ako misliš da je Mitsu SF 25 dovoljna, možda je i 09LMC, ne samo za tih 20m2 već i kao dobra ispomoć za 12 LUCA?
Uzgred, ne bih volio da ispušta mlak zrak na preniskoj snazi. Radije da prekine na nekih 300W, pa uključi kad treba.
Vidim da si, za razliku od nekih nabijeđenih i bezrazložno uvredljivih, spreman pomoći.

Progulglaj forume, za LLC dosta kazu isto. Dobro grije ali je glasnija vanjska na minusima. (A i moj prijatelj isto kaze, ima nju i Regulara, po 40tak kvadrata mu griju, u biti zadovoljan je sa obe, samo je LLC to kao manu spomenuo za vanjsku i za fan sto mu puno smanjiva a duguljast mu prostor pa mu na drugom kraju bude razlike).
Sad nez ktb jer je mala kvadratura mozda ne bi morala raditi na maksimumu. Gree Lomo Regular ne bih uzimao za 20 kvadrata.
Nafataj na forumima ko ima LMC i LLC pa trazi iskustva iz prve ruke, neki snimak to ti je namjerodavnije. Mozda i llc ali da izmjestis vanjsku malo dalje od spavace.

Jel moguce da se niko nije grejao Breezelessom, a proslogodisnji je model?!
Cak ni na netu nema nesto info.
Poznanik mi radi klime i nahvalio je Missione, ali fali im po neka stvarcica od onih filtera, tj.nisu idealan izbor za one sa alergijama, poput mene. Koliko sam ga razumeo, uz neke od njih su davali set za instalaciju pa to ustedi neki dinar.
Muse takodje, kaze da nije losa i da daju set za instlacijuu.
LG je populjvao za elektroniku, pogotovo tamo gde se desava da cesto nestaje struja, kao npr kod mene u kraju...
Za Hisense je nepoverljiv, iako ga forsira njegov kolega koji ga hvali
Nista svakako necu uraditi do ponedeljka...
Samo sam se sludeo, Breezeless za koji ne znam kako greje mi se najvise svidja, Muse su hvalili za grejanje i hladjenje uz napomenu oko demodulacije?! I za Hisense su bas tanka iskustva.
Po karakteristikama deluju tu negde, tj po snazi, potrosnji, zastiti od bakterija...
Gree i Hisense imaju grejanje spoljne jedinice, ako je to bitno...
Svaka vama cast ekipo ako ste lagano kupili

Poslednja izmena:
Imas da kupis petoslojne HEPA filtere za klime, mislim da se tipski prave za svaki uredjaj, cena je oko 100e, ako ti je to bitno.

Pa kupi neki od prečišćivača vazduha sa hepa filterom. Imam Xiaomi 3H I dobar je. Nije klima dobro rešenje za sveobuhvatno filtriranje vazduha.

Pogledajte prilog 311159

Definitivno je malo kriva. Jel sme da se koristi tako, ili da cekam majstora da je ispravi?

Imas da kupis petoslojne HEPA filtere za klime, mislim da se tipski prave za svaki uredjaj, cena je oko 100e, ako ti je to bitno.

Iskreno, to mi dodje drndanje i dodatni trosak koji eliminisem boljim uredjajem u startu. Gresim?

Pa kupi neki od prečišćivača vazduha sa hepa filterom. Imam Xiaomi 3H I dobar je. Nije klima dobro rešenje za sveobuhvatno filtriranje vazduha.
Imam i ja 3h, pozajmljujem od keve i njen i nije svemoguc. Kajem se sto nisam uzeo Pro odmah. Svakako to koristim dodatno i sada kada se grejem na norveske, jer mi se pojavljivao kondenz tj budj u stanu, pa mora da ae luftira, a zimi je vazduh u Borci uzas i to je onda jedna nwprekidna igranka da bude toplo, a da se izbegne kondenz i zagadjenje

Vrh Dno