S.K.Y.R.A.
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 28.11.2018
- Poena
- 95
Odlicno si video za lg ovo do -10, lepo su to sakrili na prezentacijama.Ako uzimas Mideu, uzeo bih prvo Breezeless u opticaj, a onda Mission 2, Extreme je slabija i ne vredi je uzimati zbog 1000 dinara.
Muse je dobra klima, ali ima losiju modulaciju, pa bih je zaobisao.
Whirlpool i Bosch ne bih ni gledao, a ni LG zbog kvarljive elektronike.
Na papiru, LG ima najveci max kapacitet, ali radi samo do -10, pa je velika verovatnoca da je na niskim temperaturama slabiji od ostalih.
.
Ko god ti to radi drugarski, daje ti popust od svega 1-2k dinara(osim za LG, gde ti daje oko 4k dinara jeftinije), pa pre toga povedi racuna zbog ostvarivanja garancije ubuduce, da bude sve regularno kupljeno sa fiskalnim i ugradjeno od strane registrovanog servisa.
Hisense ili Midea Breezeless.Hajde da pokusam da zatvorim svoju pricu. Savet koju od ovih, eventualno ako ima bolje za te pare. Drugarske cene koje sam dobio
1. Lg S12 qe za 54300
2. Whirpool spiw 312l za 39000
3. Midea Extreme AG-12NXD1.WIK za 51000
4. Gree MUSE PRO WiFi za 57000
Van toga jos bez drugarskog popusta po netu:
1. Midea Breezeless za cca 58-60000
2. Hisense Energy Pro WiFi 12K - QE35XV0A za cca 60000
3. Midea Mission II MB-12N8D6.WIK za cca 52000
4. BOSCH Climate 8500 12000 BTU za cca 50000
Pozeljno je da dobro greje i hladi i da umereno trosi struju.
Meni se Breezelesa svidja za dnevnu sobu, ali ne znam jel bolje ovo ostalo.
Za ovu centralnu sobu u kuci koja pivezuje ostale sobe, a u njoj se ne sedi moze svejesno koja.
Hvala
Mislim da je to loše iskustvo sa brendom. Normalno, može biti da je u pravu ili da greši.Šta su sakrili?
P12EN koja je lošija od S12EQ bije vrelo na - 15. Hvatate se glupih podataka.
Xeroj je više rezervisan prema LG iz drugih razloga.
Pa može se reći za te serije da je definitivno u pravu, pošto je imao tuce raznih LG klima.Mislim da je to loše iskustvo sa brendom. Normalno, može biti da je u pravu ili da greši.
Bilo kako bilo, ja sam mišljenje da je bolje držati se proverenih uređaja, bez ikakve veze koji je brend u pitanju.
Mora se skinuti unutrašnja jedinica pa da se opet buši rupa...probaj rukom da je pomeriš ka dole, možda nije legla na nosač kako treba pa je zato kriva.Nisam bio prisutan kada su majstori postavljali klimu, i kada sam stigao kuci primetio sam da je unutrasnja jedinica malo krivo postavljena. Jedna strana bi trebalo da se spusti mozda 2cm, pa me zanima jel to moguce ispraviti, ili mora da se skida kompletna jedinica?
Klima treba da bude postavljena "pod libelu" a nije redak slučaj da je plafon kriv, prvo to proveri. Ako je klima postavljena ukrivo nije dobro, male korekcije mogu da se naprave sa postavljenim nosačem unutrašnje jedinice ali jedinica mora da se skine sa istog i odvoji od zida, veće korekcije zahtevaju kompletnu demontažuNisam bio prisutan kada su majstori postavljali klimu, i kada sam stigao kuci primetio sam da je unutrasnja jedinica malo krivo postavljena. Jedna strana bi trebalo da se spusti mozda 2cm, pa me zanima jel to moguce ispraviti, ili mora da se skida kompletna jedinica?
Šta su sakrili?
Hisense ili Midea Breezeless.
LG S12EQ imam oko godinu danu otprilike, jako dobra klima tiha kako unutrasnja tako i spoljna. Koristim je decijoj sobi. To za -10 nema po meni nikave veze, radila je ona meni na svim tem bez problema, jedino kada je bas hladno tipa -15 spoljna moze biti malo bucnija i to je to. Koliko sam shvatio slicna je sa P12EN o cemu je MAXY vec dosta puta pricao...
Pa može se reći za te serije da je definitivno u pravu, pošto je imao tuce raznih LG klima.
I ja sam uvek za proveren uređaj.
To zašto je LG završio sa svojim klimama na našem tržištu treba da pitaju one koji su određivali marže od 100%. Zato i jesu tu gde su.
Jedva nadjoh tu staru temu i postove.Breezeless mod radi samo u režimu hlađenja. Na grejanju klima treba da duva u standardnom modu.
Razlike u potrošnji su male.
Što se tiče deklarisane granice, recimo da ovaj LG bolje greje na - 15 nego Alpha na - 5 C.
Ako je prioritet grejanje, Borča, niža temperatura, visoka vlaga, magla... onda kupi Amber i kraj priče.
Sve je pisano o LG na staroj opštoj temi koja je zatvorena
Ok jednu sam resio. A lg za ono drugo mesto, sta mislis?Onda je breezeless model za tebe. Ima ga ovde neko na forumu, pa možeš da se raspitaš kako greje.
Nisu glupi podaci, s razlogom proizvodjac garantuje do koje temperature radi uredjaj, sto znaci da na nizim krece da bude neekonomican, a mozda i preopterecen uredjaj, nevezano od toga da li bije vrelo.Šta su sakrili?
Htedoh reći da - 10 nije razlog tvog nezadovoljstva sa LG.Nisu glupi podaci, s razlogom proizvodjac garantuje do koje temperature radi uredjaj, sto znaci da na nizim krece da bude neekonomican, a mozda i preopterecen uredjaj, nevezano od toga da li bije vrelo.
Nisam iz drugih razloga, vec iz opravdanih razloga koje sam i naveo, sto mi je od 15 klima, koje smo platili 1200-1600e po komadu(najbolji LG modeli) za 12ice, na 8-10 crkla elektronika koja je kostala da se zameni kao jeftina inverter klima. To se desilo i jos par ljudi koji su pre neku godinu bili aktivni u staroj temi o klimama.
Poslednju tu Art Cool sam prodao pre mesec dana i od LGa sada imam samo neka 2 "obicna" invertera, ni ne znam koje modele.
@nemanjabgd84
Iskreno, uzmi Mission 2 za tu drugu.
Lepo radi, tiha je, a opet i cena ok.
Deklarisana je na -25c, sto znaci da ce fino raditi na nasim temperaturama.
Ja sam tu klimu uzeo, ugrađena pre par dana...za sad odrađuje posao sasvim dobro. Ogromni gabariti...Ja sam se sludeo i sjebacu oci nacisto od guglanja, ubi me diplopija.
Naleteh na ovo, vidim da nije bas popularan na forumu:
Hisense Energy Pro HiNano 12K - QE35XV0E.
Na papiru deluje pristojno, masivan uredjaj, a+++, reko bih dobre snage, sa ovim filterima za nas sa alergijama na grinje...ok garancija itd
Ima manu sigurno, sta propustam?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari