Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Грејач треба да ради приликом дефроста, и непосредно после, да отече вода. Нема никакву поенту да ради константно и троши струју. Грејање компресора ради само кад је клима искључена, компресор се сам загрева приликом рада и више него довољно.
Slažem se sa tobom 100%. A ono što sam ja video kod komšije je da grejači rade non stop, jedino što ga isključuje je termostat, tako je kod komšije. Čak je bilo tvrdnji na forumu da to ne ulazi u COP što je za mene idiotarija. Troši struju a ne računa se.....cccc.
Inače to sam video kod komšije kome su naknadno ugradili grejač na tacnu i kompresor. Iskreno ne znam način rada za fabrički ugrađene, možda oni imaju način rada koji si ti opisao.

Taj naknadni je vjerovatno spojen direkt na napajanje pa radi stalno. U tvornickih bi prebalo da se pali samo po potrebi

Da li Hair klime obavezno idu na Smart Air 2 aplikaciju ili postoji još neka?

Imam kod kuće dve Hair klime i one su u aplikaciji. Juče sam dodao još jednu iz drugog prostora i dok sam bio na Wi-Fi, uredno sam je video. Kada sam prešao na 4G, ta nova je offline. Radi samo u lokalnoj mreži. Kao da sam je povezao na IP, a ne na cloud. Da li je to poznat problem?

pokusavao sam ali nisam na duži period. testiracu par dana. Mozes li mi reci koliki prostor grijes sa njom i kakava je izolacija
Soba od 20 kvadrata. U pitanju je zgrada nema spoljnu izolaciju,Klima sad manje radi upali se da dogreje kada prestane centralno grejanje.

Midea klima, MSFABU 12AHRDNX, radi okej, povezao sam je na wi-fi za minut. Je l normalno da mi pokazuje indoor temp 26 a zadato je 22. Dok je tako ona non stop cas izduvava topli bas vazduh, pa onda odrzava kao, pa se podigne poklopac skroz...

Ima li kakve veze wi fi sa ovim da vadim smece ili ovako "treba" da radi...

Prilozi

• Screenshot_20221207-201203.png
    Screenshot_20221207-201203.png
    81.7 KB · Pregleda: 96
Kod mene je isto tako. Zadana temperatura 24, a "indoor" temperatura 27. Pretpostavljam da je to zbog toga što senzor meri temperaturu koja je najbliža klimi, dok je nešto dalje od klime 24 stepena.

Inače, imam jedan problem sa Midea WIK klimom - dvanaestica radi kako treba dok devetka na maltene svakih sat vremena ide u defrost. Dvanaesticu sam samo jednom uhvatio da je otišla u defrost, a ova devetka non stop. Šta može da bude problem? Zvaću majstora svakako, samo da napomenem da je klima propisno instalirana, sa 3m instalacije, vakumirana, sve kako Bog zapoveda.

Poslednja izmena:
Daikin sensira odlično održava zadatu temperaturu uglavnom radi od 150 do 170w na spoljnoj temperaturi oko 5 stepeni,defrosti su retki i to tek kad temperatura bude oko 0,pre ove klima je bila midea koja je imala česte defroste čak i na 15 stepeni spoljne temperature

Prilozi

• 26E1D79B-793A-49AE-8548-AB1131951B59.jpeg
    26E1D79B-793A-49AE-8548-AB1131951B59.jpeg
    73.4 KB · Pregleda: 96
Drugari, koji inverter 18 biste jurili sada? Koja marka se pokazala najboljom? Može neka preporuka? Hvala.

Ne moze,prvo specifikacija prostora,izolacije,šta kontas gde itd ,onda mozes da dobijes odgovor.

Sedamdeset kvadrata, hodnik po sredini, levo i desno po dve sobe. Gore je stavljen stiropor 5cm, zidovi su puna cigla, stara gradnja. Nema nikakve izolacije na zidovima.
Primarno mi treba za hlađenje leti, ali ne bi bilo loše da može malo i da ugreje kad nije mnogo hladno. Dosad sam imao on-off 12-icu Beko, riknuo joj ventilator unutrašnje jedinice. Niko neće da je popravlja. Leti je bila dobra, zimi nije bila korišćena. Sad mislim da uzmem 18-icu inverter. Možda treba 24?
Stara Beko je bila u hodniku iznad vrata, plan je da i ova bude tu.

Da li Hair klime obavezno idu na Smart Air 2 aplikaciju ili postoji još neka?

Imam kod kuće dve Hair klime i one su u aplikaciji. Juče sam dodao još jednu iz drugog prostora i dok sam bio na Wi-Fi, uredno sam je video. Kada sam prešao na 4G, ta nova je offline. Radi samo u lokalnoj mreži. Kao da sam je povezao na IP, a ne na cloud. Da li je to poznat problem?
Rešenje je u FAQ u njihovoj aplikaciji. Ima nekoliko predloga tipa resetuj ruter i slično, a meni je rešilo izvuci klimu iz struje, vrati je nazad i videće se i preko interneta.

Sedamdeset kvadrata, hodnik po sredini, levo i desno po dve sobe. Gore je stavljen stiropor 5cm, zidovi su puna cigla, stara gradnja. Nema nikakve izolacije na zidovima.
Primarno mi treba za hlađenje leti, ali ne bi bilo loše da može malo i da ugreje kad nije mnogo hladno. Dosad sam imao on-off 12-icu Beko, riknuo joj ventilator unutrašnje jedinice. Niko neće da je popravlja. Leti je bila dobra, zimi nije bila korišćena. Sad mislim da uzmem 18-icu inverter. Možda treba 24?
Stara Beko je bila u hodniku iznad vrata, plan je da i ova bude tu.
Koliko misliš da potrošiš za klimu.

Drugari, koji inverter 18 biste jurili sada? Koja marka se pokazala najboljom? Može neka preporuka? Hvala.
Fujitsu KMTA 18
Dobro su se pokazale, mogu da duvaju jako, mogu da duvaju blago, standarno dobra kultura rada bez nekih problema za 1000e.
Ja sam tražio za drugara za kuću za toliki neki prostor, midea 18ke recimo ne spuštaju ispod 600-700w na grejanju

Eventualno neki Daikin FTXC50

Fujitsu KMTA 18
Dobro su se pokazale, mogu da duvaju jako, mogu da duvaju blago, standarno dobra kultura rada bez nekih problema za 1000e.
Ja sam tražio za drugara za kuću za toliki neki prostor, midea 18ke recimo ne spuštaju ispod 600-700w na grejanju

Eventualno neki Daikin FTXC50
1315eura .

Daikin

Fujitsu KMTA18 košta 133k.Mada treba kontakrirati prodavce oko cene ne košta ništa malo vremena samo.

Da li je ikada neki proizvodjac izbacio neki "update" za neku svoju inverter klimu ? ( i zašto ne) :unsure:

Pa softver, firmware, kako li se to zove kod klime. Npr vidim masa klima ima problema sa modulacijom ili prebacuje temperaturu i slicno. Svi govore da to brlja softver. Ako je tako update bi mogao popraviti stvari

Dobiju update sw za izigravanje daljinca i neki misle da je to update hw koji su kupili.
Update hw dobiješ tako sto spakujes 500+€ u džep i kupis novi model, kao sto je previse puta spominjani odredjeni model u zadnje 3 godine.
A sam sw klime, verujem da postoji dovoljno dobar razlog zašto se ne obavlja daljinskim putem.

Dobiju update sw za izigravanje daljinca i neki misle da je to update hw koji su kupili.
Update hw dobiješ tako sto spakujes 500+€ u džep i kupis novi model, kao sto je previse puta spominjani odredjeni model u zadnje 3 godine.
A sam sw klime, verujem da postoji dovoljno dobar razlog zašto se ne obavlja daljinskim putem.
Ne kazem da treba biti update svakih par dana kao na telefonu i ne pricam o problemima koji nastaju zbog jeftinog hardvera ali ako ima neka "greska" ili se moze postici znacajno poboljsanje ako je do softvera ne vidim u cemu je problem. Pricam i o boljim klimama koje imaju slicne probleme. Po tom se nikad ni jedan tv ili neki takav "pametni" uredjaj ne bi azurirao.

Zdravo svima,

Pitanje za nekog ko ima Vox Iva 6 klimu ili zna.

Da li u obe rešetke (ako mogu tako da ih nazovem) treba da stoji filter sunđer?

Danas kada sam uzeo prvi put da čistim filtere, primetio sam da u levoj stoji plavi filter, a u desnoj nedostaje.

Prilozi

• IMG_20221210_192525.jpg
    IMG_20221210_192525.jpg
    292.2 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20221210_192529.jpg
    IMG_20221210_192529.jpg
    250 KB · Pregleda: 37
Nazad
Vrh Dno