Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Fujitsu luca bi to resavala lagano, samo malo premasuje cenovni rang, a mozda je i ima negde na akciji pogledaj po netu
Ja je koristim vec par godina i zadovoljan sam grejanjem a i potrosnjom struje

A mene sad zanima da li ima neko problem od clanova foruma, na primer kad klima greje nista mi ne smeta, a leti kad hladi imam problem zacepi mi se nos, sinusi zezaju, glavobolja, nekad i grlo?
Da li pomaze neka dezinfekcija, neki preparati da se naprskaju ili jednovno je od coveka do coveka i nema neke pomoci ako smeta smeta

Poslednja izmena:
Klimu treba oprati hemijskim sredstvom i vodom bar jednom godišnje najbolje dva puta.Postoje razna dezinfekciona sredstva za klimu neka samo dezinfikuju neka i skidaju nečistoće sa izmenjivača leti kada dolazi do kondenzacije.Najbolje je da servis opere tvoju klimu ako je nije prana par godina može da pravi probleme koje ti imaš.Nisam lekar samo mislim da zaprljana klima može da ti pravi te probleme i da je svakako treba očistiti profesionalno.

Meni takve probleme pravi i nova klima i sveže očišćena, mislim da to nije usko vezano za čistoću inače bi i kad greje pravila iste probleme.

Svakako planiram jedan full servis pre grejne sezone jer za to vise koristim klimu, mozda vidim i sad ovih dana da to sredim.
Pa da vidim kad hladi sta se desava. Nisam ni radio dugo sad taj servis pred grejnu sezonu pa bi i to trebalo.
Inace gura nekih 50kvadrata lagano, mada sam na prvom spratu a ispod mene komsija u prizemlju lozi kaljevu pec, pa mi i to pomaze :D odzak uvek topao

Da li si podesio na Luca klimi da stalno radi turbina u režimu hlađenja.Puno pomaže u isušivanju izmenjivača i turbine.

Fabričko podešavanje zbog uštede energije na režimu hlađenja je sledeće.Kada klima dostigne zadatu temperaturu gasi turbinu i samo povremeno je pokrene istom brzinom kao i monitoring brzina na grejanju.U dodatnim podešavanjima je moguće promeniti da turbina na hlađenju radi stalno što je poželjno zato što bolje isušuje unutrašnju jedinicu.Podešavanje ne menja rad turbine na auto fan nego samo na 4 brzine.Kad je auto fan uključen gasiće turbinu kad dostigne zadatu temperaturu.Imaš sve objašnjeno na temi o Fujitsu klima uređajima.Ako ne možeš da nađeš postaviću ponovo.

Postavi ako ti nije problem. Mene zanima za LMCA ako je moguće.

Zdravo, vec sam pitao, ali bez odgovora, pa da pitam ponovo.
Da li neko moze da da sugestiju/predlog koji bi model klime bio najbolji od ovih 6:

1. LG S12EQ 60k
2. MIDEA AG-12NXD1-I WIFI 60k
3. MIDEA Breezeless 70k
4. Daikin FTXC35C/RXC35C 80k
5. Hisense Energy Pro HiNano 12K 80k
6. Tadiran inverter ALPHA 12R 60k

Potrebno je hladjenje uglavnom za 45m2 i povremeno dogrevanje. Cenovni rang 80k.

Hvala unapred.

Evo kako da podesite turbinu da radi stalno u režimu hlađenja.Pogledaj pod function settings/
Entering function setting mode/
Indoor unit fan control for energy saving for cooling/treba da ukucaš 00.Dok radiš podešavanja klima je ugašena na kraju se isključi iz utičnice na minut da bi zapamtila podešavanja.Ovo je za LMCA/LMCE.Imaju isti daljinski i Luca i LM tako da bi trebalo da je sve isto.

Prilozi

• fujitsu-klima-uredjaj-zidni-inverter-asyg14lmce-aoyg14lmce-technical-manual.pdf
    1.8 MB · Pregleda: 42
I kao sto je pomenuto da se ne bi gasio ventilator, na daljinskom se mora staviti fiksna brzina, na auto ce se gasiti bez obzira na pomenutu proceduru(licno iskusio juce, odmah nakon toga neprijatan miris).

Pre nego što ugasiš klimu ostavi je jedno pola sata samo na fan da osuši unutrašnjost klime.

Taj miris kao na kiselo kada se ugasi kompresor i pocne da se susi isparivac je izgleda normalno, operem isparivac i turbinu i opet isto.

Da li neko moze da da sugestiju/predlog koji bi model klime bio najbolji od ovih 6:

1. LG S12EQ 60k
3. MIDEA Breezeless 70k

Potrebno je hladjenje uglavnom za 45m2 i povremeno dogrevanje. Cenovni rang 80k.

Hvala unapred.
Ja bih uzeo Daikin ili Mideu Breezeless, mislim da su najbolje među ponuđenima.

1. LG S12EQ 60k
3. MIDEA Breezeless 70k

Hvala unapred.
Daikin,Hisense ili Midea.Tu Hisense imas za 620 evra sa ugradnjom.

Hvala puno na odgovoru.
Ako gledamo specifikacije mislim da je breezeless malko bolji, imaš više funkcija za pare a koliko vidim ne žale se na taj model.

Daikin,Hisense ili Midea.Tu Hisense imas za 620 evra sa ugradnjom.

Na Hisense ima najviše pritužbi na forumu, ja ga lično ne bih razmatrao, Midea tu i tamo, mada ovi novi modeli su izgleda dobri, na Daikin gotovo i da nema pritužbi - radi kako se očekuje ali daje najmanje za novac u smislu dodatnih funkcija i fora. Ja lično cenim pouzdan i proveren rad iznad dodatnih funkcija, upališ klimu i ne misliš da li maši temepraturu za 4 stepena, da li zna da modulira itd.

Drustvo, imam Midea Mission II klimu koja hladi tri sobe bez izolacije, ukupne povrsine oko 60m2. Sasvim fino ona to odradjuje, odrzava podesenih 25C na auto fan.
Medjutim, u poslednjih nekoliko dana primetio sam da iz cista mira krene neko blago pucketanje plastike iz unutrasnje jedinice i odmah zatim spoljasnja jedinica se zalece sa radom i to traje nekih 10-15 sekundi. U tom momentu potrosnja skoci na 650w-700w, i odmah zatim ponovo spusti na oko 200w, sto je ujedno i potrosnja dok odrzava temepraturu veci deo dana.
Da li je ovo normalno, posto aplikacija i daljinski ne registruju povecanje temperature u prostoriji u kojoj je klima (ukljucena je FollowMe opcija)?

Zaleti turbinu mora ponekad mada to sto ti opisujesh je nekako ko danopisujehs on off klimu a ne inverter.

Vrlo verovatno da nema dovoljno gasa

ja htela hisnese al
Ako gledamo specifikacije mislim da je breezeless malko bolji, imaš više funkcija za pare a koliko vidim ne žale se na taj model.

Na Hisense ima najviše pritužbi na forumu, ja ga lično ne bih razmatrao, Midea tu i tamo, mada ovi novi modeli su izgleda dobri, na Daikin gotovo i da nema pritužbi - radi kako se očekuje ali daje najmanje za novac u smislu dodatnih funkcija i fora. Ja lično cenim pouzdan i proveren rad iznad dodatnih funkcija, upališ klimu i ne misliš da li maši temepraturu za 4 stepena, da li zna da modulira itd.
Taman sam htela hisense da uzmem lol..
Jel ima neko ideju za Daikin a da je da je inverter, a+++ za hladjenje ,i ispod 100000 din,i da je minimum 12000 bt

Je l' ima beše neko ovde Daikin Sensiru (ftxc20c) ili Mideu Extreme devetku da napiše koliko najniže te klime mogu da moduliraju na grejanju?

Treba mi za izolovanih 10m2. Najradije bih uzeo Fujitsu 07 Kmta ali te klime kod nas nema u prodaji.

Daikin Perfera ima +++ na grejanju i hlađenju košta negde 160k dinara.Sensira i Comfora nemaju toliko pluseva ali i manje koštaju posebnoSensira.
ja htela hisnese al

Jel ima neko ideju za Daikin a da je da je inverter, a+++ za hladjenje ,i ispod 100000 din,i da je minimum 12000 bt

ja htela hisnese al

Imaš za 100.000 Fujitsu KGTB12.A+++ i na hađenju i na grejanju.

zapravo ja bi klimu koja je
a+++,
da je do 100000,
da je od 12000b,
po mogustvu da ima preciscivac vazduha ili jonizator
i da ima wifi i da nije bucna
al nije to bitno toiko
prvo sam htela hisense onaj al lik je reko u chatu ovde da se kvare
videla sam ovo :
al mi nepoznat brend i prodavnica mi nesigurnahtela sam i mideu https://www.tehnomanija.rs/klima-uredjaji-i-grejanje/inverter-klime/midea-msfaau-12hrfn8-qrd6g.html
al ima lose ocene,
daikin je 120000 a+++,
msm i da se spustim na a++ i dalje je preko sto hiljada a ne daje mi se bas toliko..
plsus htedh granciju dobru al kontam da sad ocu leba preko pogace
i najvise mi treba za hladjenje ne treba mi za grejanje al svi kazu da su inverter stedljivije
sad cu izvidim al jel to dobra marka jel moze lako da se popravi da ne ganjkam 30000 ljudi dok ne dodjem do jednog ,i jel se zalio neko na nju ovde?
ja sam jedino nasla za 113000 https://www.fujitsuklime.com/fujitsu-klima-uredjaj-zidni-inverter-asyg12kgtb-aoyg12kgca
A sa MDV klimama jel ima neko iskustva?

Poslednja izmena:
Vrh Dno