Nadam se da bar plaća Bench-u reklamiranje ...
Već duže vreme, jače od godinu dana, odmeravam neke klime; treba mi principu uglavnom za hlađenje. Što se tiče grejanja, imam centralno, pa bih povremeno samo dogrevao kada zatreba.
Imam neku koja će uskoro da bude punoletna (Tadiran), i koju lepo osetim po računu kada je uključena
Gledam da bude neka bolja, pa bih se fokusirao na Japanske proizvođače. Neka od koje manje boli kada stigne račun i koju ću, nadam se, opet da koristim bar koliko i ovu sada.
Ono što mi sada izgleda (na papiru) zanimljivo, je sledeće:
- Panasonic Etherea KIT-Z35-VKE
- Fujitsu ASYG12KGTA
- Mitsubishi MSZ-FH35VA
- Daikin Perfera FTXM35N
Jeli ima nekih negativnih iskustava sa ovim modelima ili su OK? Za Fujitsu sam pročitao da im servisna mreža nije jača strana?
...
Ukoliko neko za nešto tvrdi da je "dno" ...
G-tech posle 15ak dana rada utisak je da imam isti problem koji se pominje sa Muse profi. Klima radi konstantno, duva na 10w hladnjikavo(moj utisak je da samo vrti vazduh) i tako nekih sat vremena cak i vise, temperatura se osetno spusti, zatim greje nekih 15 minuta na 700w-1000w i onda je osetno toplije. Dakle modulacija i "smart tehnologija" da prijatno dogreva bas koliko treba- pusta prica. Rad na 200-300w nemoguc ni u toku hladnije noci 5-6-7c°. Generalno potrosnjom sa zadovoljan 4kw dnevno u ovom periodu a drugim stvarima nisam zadovoljan... Kajem se sto se nisam odlucio za Fujitsu za koji mnogi kazu da je optimum cena-zadovoljstvo.
Dobro uputstvo.E8;
Malfunction of indoor fan motor; If the indoor unit does not receive signal from indoor fan motor for 30s successively when the fan motor is operating, indoor fan motor malfunction will be reported. In this case, the unit can automatically resume operation after stopping. If the malfunction occurs 6 times within one hour, the unit cannot be recovered automatically. Switch off the unit or re-energize the unit after cutting off power to eliminate this malfunction.
Dobro uputstvo.
Iscupaj iz struje pa vrati i mozda proradi [emoji1]
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Društvo, evo malo konkretnije.
Ova deluje dobro? (Nebitno gde će se kupiti, ali da se uverim dajem link.)
https://gigatron.rs/inverter-klime/midea-klima-uredjaj-inverter-mb12n8d6wik-375170
Presudno je da sa grejanjem ne ispali kad zazimi.
Čini mi se da sam na drugom nekom sajtu video da je ovo Midea Mission 2, a negde unazad čitajući mislim da sam video da je neko to ovde već spominjao?
I kaže da je kapacitet grejanja Kapacitet grejanja: 1.07 – 4.38 kW. Jel to oni hoće da kažu da ona može da troši do 4kW, ili to hoće da kažu koliko se toplote unosi?
A na Eurovent bi trebalo da mogu da pronađem baš neke podatke pretragom po modelu, ili da negde izvučem tražene podatke na osnovu specifikacija (iz neke tabele, na osnovu neke formule, ili čime već)?
Ljudi sta mislite za ovaj raspored ? Klima bi bila iznad kuhinje postavljena, da li inverter 12-ska moze da zagrije ovaj prostor ? Pisao sam u postu na strani prije ali niko nije odgovorio, zidovi su bez izolacije, temperatura vanjska maksimalno -5 stepeni.
Uzeo bih ovu klimu :
https://www.mediaworld.it/product/k-1005791/mitsubishi-muz-ap35vg-msz-ap35vg
Pogledajte prilog 291936
Hvala.[emoji846]Tako je. Misson 2 nije loša klima za novac koji se traži za nju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari