Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Turbina obicno ne moze da se skine bez skidanja elektronike.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Zavisi koji model, na nekim novijim modelima turbina ide zajedno sa kadicom za kondenz i skida se za 10 minuta sve to u kompletu.

Poslednja izmena:
A na nekima je kadica za kondenz sastavni deo unutrašnje armature, pa skidanje iste izaziva kiseo osmeh.

LGC u kuhinji je pocela da se oseca, pregledam turbinu i pocela da budjavi, bele tacke, morace da padne pranje. A manje je radila od druge ali izgleda da na hladjenju pokupi mirise i hrani budj. Probacu da isprskam Axel pa posle dezinfekciono da vidim da li ce da ubije gamad, bez pranja.

LGC u kuhinji je pocela da se oseca, pregledam turbinu i pocela da budjavi, bele tacke, morace da padne pranje. A manje je radila od druge ali izgleda da na hladjenju pokupi mirise i hrani budj. Probacu da isprskam Axel pa posle dezinfekciono da vidim da li ce da ubije gamad, bez pranja.
Takva je i meni nocria. Dolaze u cetvrtak da je ciste. Prvi put se ubudjala, razbi je ona vlaga u junu. Ove godine svi kukaju.

Tapatalk from Poco loco

Jel vam skidaju turbinu kada čiste?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Zavisi ko čisti. Turbina TREBA da se skine, sve ostalo je ko pranje nogu bez izuvanja čarapa

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Skidaju. Svejedno nece izaci ako je ne ociste :d

Tapatalk from Poco loco

LGC se lako rasklapa i lako se pristupa turbini kad se jednom skine zastitna zica kod rasklapanja, nisam je vracao:

Eto kako izgleda turbina, prana detaljno u oktobru. Da sumnjam da je do vlage i kuvanja ne mogu jer mi se desavalo da u dnevnoj gde nema kuvanja usmrdi a ova u kuhinji ne, nema pravila.
Sad samo da joj navucem gace, korito dole i cepam, ide prvo Axel Sgrasso na turbinu pa ispiranje bastenskom prskalicom a mozda cu i da taman probam onaj Sencor parocistac. Na kraju izmenjivac isto Axel pa ispiranje pa onda sredstvo za pranje sudova malo razmazem i isperem da ubije miris Axela. Onda dezinfekcija Coil Disifektant 15min, palim hladjenje na 18C i begam :D

Ja sam je očistio paročistačem bez skidanja. Mirisa više nema.

Moracu da kupim parcistac prvom prilikom.

Tapatalk from Poco loco

Moze i bez rasklapanja ali se lakse radi kad se skine maska.

Nekad se rastavljalo,skidala turbina da se opere.
Sad ima oprema pa se klima opere direktno na zidu,
turbinu mozete skinuti i oprati ali sta je sa izmjenjivacem.
Potreban je pritisak vode da probije kroz lamele izmjenjivaca da bi se to opralo
kako treba.
Evo video https://www.youtube.com/watch?v=nJym7VMuRRg

Zato sluzi Axel Sgrasso, da odmasti i spere necistoce.

Ne valja previse skidati turbinu, umeju da odu lezajevi.

Teško da tu imaju ležajevi.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Bili su mi serviseri za klimu, sredili su nocriu skroz ali iz drugog puta. Dok su oni radili zvali su me s posla pa sam morao na neke mailove da odgovaram i nisam ih proveravao. Kad su otisli vidim da nisu dirali turbinu pa sam ih vratio i rasturali su je opet. Sad je kao nova.

Inace, kazu da nocriji izbegavaju da skidaju turbinu jer je komplikovana i zbog nekih senzora a gazda im skida od plate ako nesto crkne. Castio sam momke za trud i sto su se bez pogovora vratili. Nisam hteo da zovem firmu i da im pravim problem ali da se nisu vratili samo bih pozvao i trazio drugi tim servisera da dodje. Uglavnom su svi korektni, nisam imao nikada problema s njima ali treba ih svejedno kontrolisati zbog ovakvih stvari.

Evo slike prljave turbine, kuga je unutra! :D
b72263d124e9427d1fbea54cdfb90f10.jpg

Tapatalk from Poco loco

Pozdrav svima,imam stan u kome bi mi bile idealne dve klime,najvise zbog grejanja tj u nekom medjuperiodu dok se ne koristi kotao ,trenutno je akcija u jednoj firmi ,ne znam da li smeme da kacim link ,uglavnom dobijaju se dve unutrasnje jedinice i jedna spoljasnja
1280656 - MULTISPLIT SPOLJNA jedinica 1-2 INVERTER 14000 BTU R410A MIDEA 44,639 din. 1kom. 44,639 RSD.
1280669 - MULTISPLIT UNUTRAŠNJA jedinica 9000 BTU R410A inverter MIDEA 8,759 din. 2kom. 17,518 RSD.
UKUPNO 62,157 din.
ako bi neko mogao da mi kaze da li ovo moze da zavrsi posao ?

Neko miseljenje o midea multisplit klimama ?
Kod nas su se pojavile po krajnje lepim cenama tipa 3 jedinice inverter midee ispadnu ko 3x najjeftina klima.

sem sto je verovatno model na izlasku sa r410 gasom i malim scop 3.5,izgleda ok
mada i bergen 28ca je slicne cene sa r410 i bolji scop
mozda vivax,jer im neko drugi jaci pravi multisplitove,mozda se ne stedi tu
ako vas nemrzi dajte jos neki info za te midee,nemogu naci,zanima me cena parapetne unutrasnje,to je bolja varijanta za grejanje,a moze i da hladi,to mi ionako manje bitno

Poslednja izmena:
Multispilt nikako jer kad stane spoljna nemas nista, uvek je bolje vise nezavisnih klima.

Kad sam sebi uzimao fujitsu lmce-e, jako mi je odgovaralo da za 2 sobe bude jedna spoljna, ali to je kostalo tipa 50% vise nego dve odvojene . Zato sam tako ovime odusevljen.
Za tacan model macola265 poslao sam ti PM da ne spamujem ovde.

Inace nisam znao da vivax i bergen valjaju po niskim cenama multisplitove, bas cu danas da odem do uvoznika za bergen da vidim pitam. Hvala za info.

Vidi samo koliki ti je prostor i kakva izolacija, da znas da li jedna spoljasnja 14ica moze to da pokrije.

21BTU je u igri na 1x12 i 2x9. Tako je prodavac preporucio. Nisam ni znao da to moze tako mislio sam da spoljna mora da je zbir unutrasnjih.

Ne moraju unutrasnje da budu istog kapaciteta kao spoljna.
Naravno max kapacitet zavisi od spoljne.
To je varijanta kad se neistovremeno korisze unutrasnje ( nije obavezno) recimo dnevna preko dana spavaca preko noci ili slicno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno