Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na brzom odgovoru, i meni je ona bila jedna od opcija treba mi za sobu od 24 kvadrata, ali kad je tako brisem je odmah:(

LU je model iz 2011-te, mislim da je vreme da se kupuju noviji modeli

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Hvala na brzom odgovoru, i meni je ona bila jedna od opcija treba mi za sobu od 24 kvadrata, ali kad je tako brisem je odmah:(

Kod mene je jedna bila u tolikom prostoru, dok je druga bila predvidjena da greje cca≈35m². Obe su izletele, na njihovo mesto stavljen G-Tech, i to je sada jedna, u svakom pogledu, sasvim druga pesma.

Gde se G-tech nalazi po pitanju snage u odnosu na Muse, Violu, Amber?

Pretpostavaljam da se pitanje odnosi na grejanje...

Amber (ako mislimo na ovaj nas - nordic) je van konkurencije.

Viola je po specifikacijama iz Gree Test Report (za sve ove modele) ispod Muse i G-tech, koji po SCOP testovima ima manje snage u odnosu na MUSE, ali je zato stedljiviji, pripada visoj energetskoj klasi.

Muse i G-Tech po hardverskim specifikacijama (opet po Gree Test Report) imaju isti kompresor, s tim sto G-Tech ima dupli izmenjivac i unutrasnju jedinicu sa vecim/jacim izduvom, pa bi samim tim trebalo i da je (zanemarljivo) jaci od Muse.

Tako kaze papir... a u praksi, videcemo kada za to dodje pravo vreme.

Zašto misliš da je Amber van konkurencije? Po čemu se izdvaja od ostalih gree modela ili modela drugih brendova? Princip rada? Nekakvo objašnjenje?

Ima vise snage. Amber je mala nocria, bukvalno. On je preuzeo mesto na trzistu koje je nocria drzala dok je bilo u radnjama. Odlican snagas kome treba za grejanje. Nije nivo nocrie, ali kao da je mladji brat.

Tapatalk from Poco loco

Gree G-Tech je i tisa prema specifikacijama na 1. i 2. brzini, one nocne za miran san...

Nego da pitam, ova krilata "spirala" za horizontalno smeravanje vazduha na Gree G-Tech da li se moze podesiti da jedan deo duva levo ili pravo a drugi deo usmerava desno ili pravo, odnosno da razroko i fiksno oba dela usmeravaju levo i desno (/| i |\, ili /\) ?

Ne, nisu nezavisne leva i desna polovina, vec je sve to spojeno iz tri "modula", ali funkcionise kao jedna celina.

Moze li se fiksirati polozaj spirale, da duva u jednu stranu i kako se fiksira?
Da li se moze prizvoljno izabrati ugao ili fiksno ide pravo i max u levi ili desnu stranu?
A da ima 3D duvanje i ima li ogranicnenje da duva u 3D do nekog polozaja (u levo ili desno) ili moze samo svuda i bez ogranicenja pozicije?
Pitam jer mozda iz nekog razloga nekome (pa i meni) ne treba da duva 3D u jednu stranu (zid i vrata blizu)...

Sto napravise na tom G-Tech tu cudnu spiralu za horizontalono usmeravanje vazduha. Ovaj ON-OFF Vox ima leva i desna krilca, nije da ih koristim ali nije lose da se ima kao opcija a ovamo klima od, koliko 80k, ne moze da duva u dva odvojena smera. Cudna neka odluka, dizajnerska mislim.

Koja je klima je klasa iznad Ambera? Pogotovu me zanima da bude tiha.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Moze li se fiksirati polozaj spirale, da duva u jednu stranu i kako se fiksira?
Da li se moze prizvoljno izabrati ugao ili fiksno ide pravo i max u levi ili desnu stranu?
A da ima 3D duvanje i ima li ogranicnenje da duva u 3D do nekog polozaja (u levo ili desno) ili moze samo svuda i bez ogranicenja pozicije?
Pitam jer mozda iz nekog razloga nekome (pa i meni) ne treba da duva 3D u jednu stranu (zid i vrata blizu)...

Da ne prepricavam...

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    129.1 KB · Pregleda: 106
  • 2.JPG
    2.JPG
    161.7 KB · Pregleda: 92
I Panasonic Heatcharge...ako pricamo o snazi.

A generalno, ako je ok da bude slabija, onda moze i Gree U-Crown, kao i svaki Japanac preko 1200e.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sto napravise na tom G-Tech tu cudnu spiralu za horizontalono usmeravanje vazduha. Ovaj ON-OFF Vox ima leva i desna krilca, nije da ih koristim ali nije lose da se ima kao opcija a ovamo klima od, koliko 80k, ne moze da duva u dva odvojena smera. Cudna neka odluka, dizajnerska mislim.

Potrebno je imati odredjen kapacitet da bi se shvatilo zasto je nesto napravljeno bas tako kako je napravljeno, da nam ne bi bile cudne i nerazumne neke dizajnerske odluke, nego da bi ih prihvatili kao recimo sasvim normalna i (inzenjerski) logicna resenja.

Kako bi inace radio automatski rezim pomeranja krilaca levo-desno, kada bi krilca bila fizicki odvojena (leva i desna)? Kako bi ta krilca u automatskom rezimu pomeranja usmeravala vazduh kada se recimo nadju u ovom "\ /" polozaju?

Ono, kao... prvo malo prst na celo... pa nije svet (zao)stao kod manuelnog podesavanja krilaca u odvojenim smerovima, aman. ;)

Poslednja izmena:
Imam pitanje. Treba u četvrtak da mi dođe majstor ugraditi i venter klimu jačina 9000 btu. On kaže da sve inventer klime moraju imati najmanje 3m. dužinu cevi dok standardne ne. Da li je istina da mora biti 3m. jer onda me samo te cevi dodatno koštaju 30 evra uz 70 evra instalacije?

Niko tebe ne može naterati da staviš 3 metra, ali je preporuka i proizvođači se ograđuju da su svi podaci o buci i efikasnosti dati za instalaciju sa minimum 3 metra cevi.

Potrebno je imati odredjen kapacitet da bi se shvatilo zasto je nesto napravljeno bas tako kako je napravljeno, da nam ne bi bile cudne i nerazumne neke dizajnerske odluke, nego da bi ih prihvatili kao recimo sasvim normalna i (inzenjerski) logicna resenja.

Kako bi inace radio automatski rezim pomeranja krilaca levo-desno, kada bi krilca bila fizicki odvojena (leva i desna)? Kako bi ta krilca u automatskom rezimu pomeranja usmeravala vazduh kada se recimo nadju u ovom "\ /" polozaju?

Ono, kao... prvo malo prst na celo... pa nije svet (zao)stao kod manuelnog podesavanja krilaca u odvojenim smerovima, aman. ;)
Svasta..pa ako mogu i leva i desna strana levo i desno, mogu i da se usklade i ne usklade valjda :)

Tu su se ustekali i stavili jedan red krilaca, jedan motor, a ne znam zasto.
Kod Ambera i U-Crown idu odvojeno levo i desno.

Evo na mom Amberu, vec sam kacio:
https://youtu.be/w-iFlzyO3tA

Poslednja izmena:

To je problem ljudi sa manjkom tog spomenutog kapaciteta, pokušavaju da se naprave pametni, malo i vređucnu kada su već tu, što da ne valja se, a onda se samopotpope. Bez ičije pomoći. Ček da ne zaboravim smajlić ;)

@Xeroj da verovatno su želeli da uštekaju na drugom motorčiću.

Nije samo do motorića. Amber mora imati nešto što drugi modeli nemaju, pa sem snage tu je i napredna kontrola krilaca. Tako se ne ugrožava top proizvod modelima iz klase ispod

Tu su se ustekali i stavili jedan red krilaca, jedan motor, a ne znam zasto.
Kod Ambera i U-Crown idu odvojeno levo i desno.
Nadam se da ti je potpuno jasno da su kod Amber, i U-Crown POTPUNO DRUGACIJI principi automatskog rada horizontalnih krilaca u odnosu na G-Tech. Za razliku od @arcibalda verujem da ti to primecujes (i prepoznajes).

Kod Amber i U-Crown oni idu pravolinijski levo-desno, dok je kod G-Tech celom duzinom kroz centar krilaca provucena sipka oko koje se krilca, koja inace nisu dzabe ukosena, rotiraju, i u toj rotaciji menjaju smer levo desno, pa tako na vrlo efikasan nacin rasprsuju vazduh u punom opsegu. Nema tu sta da trazi drugi motor, cemu?

Btw. jesi li siguran da kod U-Crown mogu da idu odvojeno (nezavisno jedno od drugog) levo-desno?

Poslednja izmena:
Prosto, da bi klima mogla da duva sto sire, da pokriva sto siri prostor, bez da seta levo, desno, vec fiks levo i desno.
Kod mene na LU sam namestio tako za grejanje, za hladjenje postavljam na desno, da mi ne duva kada sedim.

Nije bitno kako je reseno, poenta je da treba da ima levo/desno poziciju.

Meni cak smeta i sto na Amberu ne moze pravo i desno da se podesi, ali ajde, to nije toliko strasno.

Evo ti za U-Crown, rekao bih samo da su na Amberu dodali jos jednu levo-desno poziciju, blize sredini.

169d36e37d29d68f800bdd73f93eb69b.jpg

Poslednja izmena:
Znas kako, gledajuci ovaj YT snimak, cini mi se da service manual ipak laze.

Koliko ovde vidim, U-Crown isto ima jedan motor (samo sa desne strane) i sipku koja povezuje krilca (kako mi se cini) iz JEDNOG dela, koja na levoj strani nije sa nicim dadatnim povezana, pa je samim tim prosto nemoguce da krilca mogu da rade pola-pola (nezavisno leva od desne strane) kao na slici koju si postavio. Slazemo se?

https://youtu.be/kE11nNb0lkI

p.s. ako ce biti za utehu ja sam i kod Service Manual-a za Muse nasao nekoliko ozbiljnih gresaka.

Poslednja izmena:
Pa to su inace smesni service manuali.

Da, izgleda onda da samo Amber ima.
Valjda odlika toga sto je U-Crown dosta mator model.

Pozdrav,

Koju Fujitsu inverter klimu bi ste mi preporucili za prvenstveno grejanje pa i hlađenje prostorije od ukupno 35m2, spojenu u jednu (dnevna, trpezarija i kuhinja). Pogledati slike u prilogu posta. Ostale 2 spavace sobe trenutno grejemo na strujni radijator a s obzirom na malu kvadraturu sta bi bilo dobro resenje da se pokrije i taj deo kuce. Kuca je valjda fino ususkana sto se tice izolacije i stolarije.

S obzirom da su kapaciteti proizvodjaca generalno bazirani na +7 spoljne temperature, kako izracunati pad snage tj. potrebnu snagu za komotno grejanje na -15c a da ne bude overkill vec tam taman :D

Karakteristike objekta:

Spoljna izolacija na kući je grafitni stiropor 8cm demit, stolarija Rehau Synego 6/7 komora (krilo/stok) trostruko staklo punjeno argonom i nisko-emisioni premaz.
Plafon je izolovan sa 8cm stiropor, debljina spoljnih zidova puna opeka 40cm (cigla i po). Pod brodski drvo sa 5cm podne izolacije ispod.
_________

Takođe me intersuje da bude tiha, jer se dnevna takođe koristi za spavanje. I da bude ekonomična što se tiče potrošnje.
Ne bih išao na entry (najniži) model a ni na najskuplji, već neka zlatna sredina ili da naginje ka višoj klasi (koji je "best buy" model).

Modeli koji su meni zapali za oko su ASYG12LMCE i ASYG12LUCA.

Skica kuce 3D.jpg
Skica kuce 3D od gore.jpg
skica kuce screenshot.jpg

Hvala svima na pomoci ,)

Obzirom da imas tako dobru izolaciju i LM i LU ce ti raditi posao bez problema. Na +7 ti ces se grejati s 250-300W.
LU je za nijansu jaca i ekinomicnija ali za zivotnog veka ne znam dal ce ustedeti razliku u ulaganju u startu.

Ja bih uzeo novije modele, isto Fujitsu, tj baš naslednika modela LU, KGTA. Imaš vrlo slične uslove kao i ja, s tim što je meni u takvom prostoru LT. Pola zime odradi "u leru". Kada bi stavio 09 KGTA to bi bilo taman. Ta 9-ka je jača i kvalitetnija od 12 KMTA (naslednika LMCE). A što se tiče razlike u ceni... Kvalitetniji model manje troši, i razlika se istopi u životnom veku uređaja. Makar u srednjoj klasi Fujitsu uređaja. Tako da je bolje u startu izeti bolju klimu, ako se ima para. Klimu okreni da duva po dužini te prostorije, ako konfiguracija nameštaja dozvoljava

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno