Ja cu MITSUBISHI SRK35ZS-W/SRC35ZS-W KIERIA od 109,9krsd
Ima i onaj jaci model Kieria plus (SRK35ZSX-W / SRC35ZSX-W) od 159,9krsd sa tvin kompresorom ali ima krilo na unutrasnjoj ko lopata i ne svidja mi se.
Ove Kieria klime imaju opciju podesavanja polozaja horizontalnih usmerivaca vazduha (za levo i desno) pomocu daljiskog i to mi je jedan od jos 2-3 razloga sto nju uzimam (cim se korona smiri da smem pustiti strance u kucu na 2-3 sata).
To podešavanje položaja horizontalnih usmerivača vazduha daljinskim imaju i Kinezi od 500 evra. Ne znam zašto je kod Japanaca to premijum opcija koja ide samo u klime od 1000 evra pa na više.
Ne mogu se horizontalni usmerivači pomerati levo/desno , ni ručno niti daljincem. Eventualno, vertikalni...
Pa dobro pogrešno smo se odrazili, ja sam mislio na horizontalno usmeravanje strujanja vazdzha. Verujem da je i Zeha na to mislio.
Mislim da micubiši electric ima onaj model gde je horizontalni usmerivač podeljen na pola, pa može da se otvori da duva samo na pola širine unutrašnje.
20ak cm i jeste neki minimum za današnje standarde. Ja bih trebalo da dodam još 20 cm Glava izolacije na tavan, ali mi se ne isplati cimanje i inevsticija uz potrošnju koju imam. Zamena prozora mi je takođe neisplativa.
Pa nije Gree jedina kineska fabrika. Hisense Energy pro, Haier Flame Green WiFi, Midea Ultimate comfort, Midea Breezeless... Sve su to modeli koji koštaju oko 60 hiljada i imaju pomeranje vertikalnih i horizontalnih krilaca za usmeravanje vazduha daljinskim i auto swing gore dole i levo desno. Zato me čudi kad kod nekih japanskih klima od preko hiljadu evra moraš ručno da podešavaš gde ćeš da usmeriš da duva.
Bas htedoh da ti kazem za Haier Tide Green da nema, uzeo sam mojoj okolini 20ak Haier Tide Green i Tundra klimi prosle i ove godine, znam da nemaju, ali si na vreme prepravio
I kao sto rekoh, do skoro je samo Amber imao
Ovo su sve novi modeli, sve izasli u proteklih godinu, godinu i po dana.
Pa i neki od 300€
Ovo apsolutno nije tacno.Ako podjemo od toga da ne spusta ispod 500w, onda to znači da je to 4x4 i po snegu i po suvom.Imao sam 4x4 koji je uvek all4 , uvek vrti 4x4 i potrosnja je bez potrebe velika.Nije prefinjena, jer kao sto si rekao, na najmanjoj brzini nije tiha.To je mrcina od klime, za neizolovane i komercijalne prostore.
Ako ona sahrani, nekog made in japanca, u 15 i vise godina rada, ja ću da je pojedem.Te garancije od 5 godina su dobre, ali podvlačenje crte je ono sto se na kraju podvlači.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Jeste standard, ali samo za skuplje nekretnine u Srbiji. Ostali trpaju stiropor 5 i 8, a ko dobije više, može da se smatra vanserijskim.
Moram i ja u potkrovlju da stavim još 20 cm vune, ali neće sad niko da radi jer je u tavanskom prostoru 100 C. Čekam oktobar.
Koliko je to ukupno godisnje za 12 meseci?
Ispada ,da smo mi na FLAT rejtu, tu negde samo malo losiji, zavisno jer upekao neki gadan minus, pa nas podgrevaju 24h.
Polako sa tim centimetrima. Priča je malo složenija
Kako pametno potrositi 55000 dinara za grejanje 33m2?
1. VOX IVA5-12JR za 37000 + ostalo za potrositi na izolaciju tavanskog prostora
2. Fujitsu 12LLCE i bez izolacije
Pročitao ovde vise puta na forumu, e sad, mozda se i ta misterija resi, kao i ova sa duvanjem na fujitsu.Ovo apsolutno nije tacno.
Ne znam odakle ti dezinformacija da ne spusta ispod 500W?
Navedi izvor tih informacija.
To da nije tiha je poteklo od mene.
Posle sam skontao da mi je klima nabijena dosta uz plafon jer nije bilo mesta i da je moguce da se tu na usisu cuje. Pogledacu drugu koja je ok, pa cu opet da potvrdim i uporedim.
Ona bi po spec trebala da bude tisa od Viole, na 22dB.
I opet, ostaje bucnija dok ne potvrdim suprotno.
@djalf ne gasi [emoji2937]
Sada cu da je isprskam axelom i procetkam, pa cemo videti kako se ponasa, mada bi sada trebalo da bude ok.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Ajde molim vas da napisete koji sve modeli mogu na daljinskom podesiti horizontalne usmerivace vazduha da fiksno i trajno duvaju u zadatom polozaju (pozeljno i nakon ponovnog paljenja da su u istoj poziciji), da sve ove polozaje ima /\, //, ll, \\, /l, l\.
Ako ima neka jeftinija a dobra ne bi mi bilo mrsko kupiti jeftiniju i da ima ovu funkciju.
Ako samo automatski mase sem vertikanim polozajem i u horizontalnom, ne zanima me.
Treba mi zadati polozaj i da ne mrda iz njega a vertikalni da mase.
Haha, znaci klasicne sno srbende, uputstvo nam sluzi za potpalu [emoji1787]@djalf @Xepoj87
U samim uputstvima koja dolaze uz LU nigde ne pise nista u vezi podesavanja turbine, ali ima poseban list na kojem je objasnjeno na vise jezika.
Valjda su skontali da su izostavili u uputstvu, pa dodali list naknadno...![]()
Nisi dobro citao, procitaj ponovo.Pročitao ovde vise puta na forumu, e sad, mozda se i ta misterija resi, kao i ova sa duvanjem na fujitsu.
Ima čitava odiseja o tih 500w.Koliko vidim, na tom testu, Amber 09 daje 3.7kW na -30, a nominalno joj je 2.9kW, sto znaci da na -30 radi na preko 130%?
To mu dodje na 25% manje od maximalne snage, koja je toj 9ci 5kW.
Ili ja nesto ne kontam?
Inace, hvala na sajtu, jako informativno.
@Djalf, nije nemoguce, sto bi bilo, niti je Gree najbolji, niti se ocekuje da failure rate bude manji od Japanaca, ali ja govorim o onome sto se na osnovu rada jedne klima u losim uslovima, totalno sve ignorise i prica se kako je kao model los. Meni je suludo da se kaze za tu klimu da je losa i ako modulira zaista na 500W, a ja znam da se spustala nize, imali ste i ovde snimke, neki su videli da je isla na 400W.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari