Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ti imaš opciju da odabereš da li će da duva prema ljudima koje detektuje, što je dobro kod grejanja, ili od ljudi koje detektuje, što je dobro kod hlađenja. Sve ostalo odradi softver. Kod svih tih klima sa IR senzorom je tako.

Ja opet ponavljam da mi je neshvatljivo zašto se Midea Oasis Plus ne prodaje na našem tržištu, a ni na tržištima okolnih zemalja. Nešto kao Midein pandan Gree Amber klimi. Klima prvenstveno namenjena za grejanje, nešto slabija od Amber, ali i značajno jeftinija. Vidim da joj je cena u Ukrajini oko 600 evra. Ima i taj IR senzor. Bila bi super opcija za ljude kojima treba solidna klima za grejanje za relativno male pare.

Poslednja izmena:
Odakle preuzimate one podatke o grejanju na -7/-10/-15, kod isporučene snage u kw?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Pa to su rezultati Eurovent testa, a trebalo bi i da se podaci na energetskoj nalepnici poklapaju sa tim podacima sa Eurovent testa.

Pa ti imaš opciju da odabereš da li će da duva prema ljudima koje detektuje, što je dobro kod grejanja, ili od ljudi koje detektuje, što je dobro kod hlađenja. Sve ostalo odradi softver. Kod svih tih klima sa IR senzorom je tako.

Ja opet ponavljam da mi je neshvatljivo zašto se Midea Oasis Plus ne prodaje na našem tržištu, a ni na tržištima okolnih zemalja. Nešto kao Midein pandan Gree Amber klimi. Klima prvenstveno namenjena za grejanje, slabija od Amber, ali i značajno jeftinija. Vidim da joj je cena u Ukrajini oko 600 evra. Ima i taj IR senzor. Bila bi super opcija za ljude kojima treba solidna klima za grejanje za relativno male pare.

To što je u UA takva cena, kod nas ne mora da znači da će biti ni približno ista. Uvoznik kada shvati da može da zaradi, cenu neće spuštati. A pre idu na varijantu da prodaju jednu klimu i zarade 500 eura nego na dve klime 600. Druga stvar bi bila da Midea direktno uđe na naše tržište pa da napravi damping cena. Ali mi smo toliko zanemarljivi...

Pa to su rezultati Eurovent testa, a trebalo bi i da se podaci na energetskoj nalepnici poklapaju sa tim podacima sa Eurovent testa.

Može i interni test report po EN 14825 (ako se radi o ozbiljnom proizvođaču)

Poslednja izmena:
Ma nema je ni kod nas, ni kod Hrvata, prodaju je samo u zemljama sa hladnijom klimom tipa Rusija, Ukrajina. Ipak na -15 ima pdesignh 3,8 i SCOP 4,2, što je sasvim pristojno.

Ma ovo je slično kao i U CROWN koja kod nas i nije morala da dolazi.

Ima je i na Gree Italia

Poslednja izmena:
Ja opet ponavljam da mi je neshvatljivo zašto se Midea Oasis Plus ne prodaje na našem tržištu, a ni na tržištima okolnih zemalja. Nešto kao Midein pandan Gree Amber klimi. Klima prvenstveno namenjena za grejanje, nešto slabija od Amber, ali i značajno jeftinija. Vidim da joj je cena u Ukrajini oko 600 evra. Ima i taj IR senzor. Bila bi super opcija za ljude kojima treba solidna klima za grejanje za relativno male pare.

Da nije ta Midea Oasis Plus prepakovana u Vivax AEYI seriju? Ista maska na unutrašnjoj jedinici. Deklarisana na rad do -32C

Sta bese tačan problem sa LUC-om.

Ja na vise, uvek kupujem preko VP, mada i ovako si prosao ambasadorski.

Evo ti kako mi sada radi, posle zamene tockica :)
Pre toga je samo jednom preskakala...a pre toga dok je bilabu garanciji, preskoci jednom svaki fazon 30i put...pa vremenom sve gore i gore.

https://youtu.be/xbIFnqKHmUg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Da nije ta Midea Oasis Plus prepakovana u Vivax AEYI seriju? Ista maska na unutrašnjoj jedinici. Deklarisana na rad do -32C

Po svemu sudeći jeste. Izgledaju identično, a i specifikacije im se poklapaju. Deluje kao solidna klima za grejanje, a i na klipu kad su Rusi rastavljali vidi se da je pristojno odrađena.

Pre toga je samo jednom preskakala...a pre toga dok je bilabu garanciji, preskoci jednom svaki fazon 30i put...pa vremenom sve gore i gore.

Ja imam 2 kom LU modela ugradjena pre 2 godine, jedna samo greje, a ova druga u dnevnoj radi otprilike 11 meseci godisnje:D, i greje i hladi.

Skoro svaki drugi dan nestane struje na 10-ak sec, sto me inace jako nervira...:mad:, tako da se panel spusta i dize veoma cesto za tih 11 meseci, pored gasenja prilikom ciscenja filtera, ali sve radi kako treba na obe, nema nikakvih problema sa panelom.
Znam da su na prvim serijama ti zupcanici pucali, ali su posle uradili njihovu reviziju, ojacali ih... Ti ojacani su kod mene vec bili ugradjeni fabricki, a video sam i te prve, slabije...
Kod tebe se ovde ne otvori panel skroz, da li je to samo problem sa zupcanikom ili je jos nesto u pitanju...?!

Ovo je problem neispravnog sistema za dizanje...ja kada ugasim kkimu, on krene da dize prvo, pa onda spusti...totalno operisan sistem.
Ali je problem sto se to pojavilo posle nekih 6 meseci i desavalo ekstremno retko...pa onda cesce, pa cesce...a i meni klima radi 11 meseci otprilike, retko je bas gasim, pa i nisam imao kada da izvalim to...da bi sasa doslo do ovoga na snimku.

Dobar dil :)
24f9291c1f90f356141a63bd7c1c4681.jpg

Zna li neko koliko otprilike vode izbaci spoljna jedinica gree lomo prilikom defrosta?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Na mom LT-u koji je proizveden krajem 2011-te se ovo nikad nije desilo. Klima u upotrebi od 2012

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

To sa panelom je totalna besmislica, nema nikakvu realnu svrhu , niti prednost, može samo da napravi problem.Hteli su neki Vau efekat da izazovu, tamo gde on nije potreban.

Opet, ovo ne radi tako, to jest ne treba da radi tako :), nego je zeznuto otpocetka...a zupcanik puca i na ispravnima, samo ne ovako brzo.

Poslednja izmena:
Koji je njihov model u LUCA klasi, samo bez tog panela?

A je l' može taj panel da se skine i da radi bez njega? Kapiram da je estetski bezveze, ali da li je funkcionalno?

Opet, ovo ne radi tako, to jest ne treba da radi tako :), nego je zeznuto otpocetka...a zupcanik puca i na ispravnima, samo ne ovako brzo.

Pa dobro, pazovački zamenski zupčanik traje neznatno kraće, normalno.:)
Nego, onaj EEV, jel i kod tebe cvrči ili je to samo sporadična pojava kod LU?

KGTA treba da popuni taj segment, ali sa LUCA nema baš mnogo zajedničkog.
Sad je bitan SCOP.

LU i kod mene cvrci, a i kod drugih.

Jel uspeo neko da natera LU da be gasi vent na hladenju? Ona famozna Opcija 9?

Misliš, funkcija 49? Ja je aktivirah kod mene i na LU i na LM. Nisam primetio da gase turbinu od kako sam uneo podešavanje. Hvala što ste skrenuli pažnju na to, ljudi!

Inače, kod mene LU radi odlično. Nema cvrčanja, niti problema sa poklopcem, da kucnem u drvo. Čistimo je par puta godišnje sami i zadovoljni smo.

Panel je odradjen kao moderniji dizajn, klima je tanja i lepsa od ostalih modela. Samo da se potrude da pokretni delovi budu kvalitetniji.
I moja radi ok, u lokalu je pa crvrcanje nije problem i da ga ima a i panel za sad ne zeza, 4 godine je imam.

Jel uspeo neko da natera LU da be gasi vent na hladenju? Ona famozna Opcija 9?

Da, uspeli smo svi.

Odustali su oni od tog pokretnog panela. Nijedan od ovih novijih K modela nema takav panel. Ali sve dvanaestice su deklarisane na pdesignh oko 2,5 i sa velikim SCOP. Efikasnost je sad u trendu i Fujitsu to prati kao i ostali proizvođači. Kad se rasprodaju ovi stari R410 modeli, ostaće samo Gree kao firma koja pravi dvanaestice koje mogu da povuku 2 ili 2,5 kilovata na grejanju i srazmerno tome i zagreju prostor na jačem minusu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno