Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvek prvo izolacija!

Ja cu MITSUBISHI SRK35ZS-W/SRC35ZS-W KIERIA od 109,9krsd
Ima i onaj jaci model Kieria plus (SRK35ZSX-W / SRC35ZSX-W) od 159,9krsd sa tvin kompresorom ali ima krilo na unutrasnjoj ko lopata i ne svidja mi se.
Ove Kieria klime imaju opciju podesavanja polozaja horizontalnih usmerivaca vazduha (za levo i desno) pomocu daljiskog i to mi je jedan od jos 2-3 razloga sto nju uzimam (cim se korona smiri da smem pustiti strance u kucu na 2-3 sata).

To podešavanje položaja horizontalnih usmerivača vazduha daljinskim imaju i Kinezi od 500 evra. Ne znam zašto je kod Japanaca to premijum opcija koja ide samo u klime od 1000 evra pa na više.
Ne mogu se horizontalni usmerivači pomerati levo/desno , ni ručno niti daljincem. Eventualno, vertikalni...
Pa dobro pogrešno smo se odrazili, ja sam mislio na horizontalno usmeravanje strujanja vazdzha. Verujem da je i Zeha na to mislio.

Mislim da micubiši electric ima onaj model gde je horizontalni usmerivač podeljen na pola, pa može da se otvori da duva samo na pola širine unutrašnje.

NE.
Mislio sam bukvalno da fiksno zada se polozaj L/D za duvanje /\, //, ll, \\, l\, /l, kako god da ih ja mogu daljincem podesiti i da tako ostanu i da ne mrdaju.
Nema to ni jedan kinez od 500e jer da ima njega bi kupio... ;)

Poslednja izmena:
20ak cm i jeste neki minimum za današnje standarde. Ja bih trebalo da dodam još 20 cm Glava izolacije na tavan, ali mi se ne isplati cimanje i inevsticija uz potrošnju koju imam. Zamena prozora mi je takođe neisplativa.

Jeste standard, ali samo za skuplje nekretnine u Srbiji. Ostali trpaju stiropor 5 i 8, a ko dobije više, može da se smatra vanserijskim.
Moram i ja u potkrovlju da stavim još 20 cm vune, ali neće sad niko da radi jer je u tavanskom prostoru 100 C. Čekam oktobar.

Pa nije Gree jedina kineska fabrika. Hisense Energy pro, Haier Flame Green WiFi, Midea Ultimate comfort, Midea Breezeless... Sve su to modeli koji koštaju oko 60 hiljada i imaju pomeranje vertikalnih i horizontalnih krilaca za usmeravanje vazduha daljinskim i auto swing gore dole i levo desno. Zato me čudi kad kod nekih japanskih klima od preko hiljadu evra moraš ručno da podešavaš gde ćeš da usmeriš da duva.

Bas htedoh da ti kazem za Haier Tide Green da nema, uzeo sam mojoj okolini 20ak Haier Tide Green i Tundra klimi prosle i ove godine, znam da nemaju, ali si na vreme prepravio :D

I kao sto rekoh, do skoro je samo Amber imao :)
Ovo su sve novi modeli, sve izasli u proteklih godinu, godinu i po dana.

Pa i neki od 300€

Ajde molim vas da napisete koji sve modeli mogu na daljinskom podesiti horizontalne usmerivace vazduha da fiksno i trajno duvaju u zadatom polozaju (pozeljno i nakon ponovnog paljenja da su u istoj poziciji), da sve ove polozaje ima /\, //, ll, \\, /l, l\.

Ako ima neka jeftinija a dobra ne bi mi bilo mrsko kupiti jeftiniju i da ima ovu funkciju.

Ako samo automatski mase sem vertikanim polozajem i u horizontalnom, ne zanima me.
Treba mi zadati polozaj i da ne mrda iz njega a vertikalni da mase.

Pa nadji uputstva za te nabrojane klime.
Nesto ne verujem da imaju kruzenje, a da nemaju i fiks...kako mislis da bi to moglo da funkcionise?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ako podjemo od toga da ne spusta ispod 500w, onda to znači da je to 4x4 i po snegu i po suvom.Imao sam 4x4 koji je uvek all4 , uvek vrti 4x4 i potrosnja je bez potrebe velika.Nije prefinjena, jer kao sto si rekao, na najmanjoj brzini nije tiha.To je mrcina od klime, za neizolovane i komercijalne prostore.
Ako ona sahrani, nekog made in japanca, u 15 i vise godina rada, ja ću da je pojedem.Te garancije od 5 godina su dobre, ali podvlačenje crte je ono sto se na kraju podvlači.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ovo apsolutno nije tacno.
Ne znam odakle ti dezinformacija da ne spusta ispod 500W?
Navedi izvor tih informacija.

To da nije tiha je poteklo od mene.
Posle sam skontao da mi je klima nabijena dosta uz plafon jer nije bilo mesta i da je moguce da se tu na usisu cuje. Pogledacu drugu koja je ok, pa cu opet da potvrdim i uporedim.
Ona bi po spec trebala da bude tisa od Viole, na 22dB.
I opet, ostaje bucnija dok ne potvrdim suprotno.

@djalf ne gasi [emoji2937]
Sada cu da je isprskam axelom i procetkam, pa cemo videti kako se ponasa, mada bi sada trebalo da bude ok.

Poslednja izmena:
Jeste standard, ali samo za skuplje nekretnine u Srbiji. Ostali trpaju stiropor 5 i 8, a ko dobije više, može da se smatra vanserijskim.
Moram i ja u potkrovlju da stavim još 20 cm vune, ali neće sad niko da radi jer je u tavanskom prostoru 100 C. Čekam oktobar.

Polako sa tim centimetrima. Priča je malo složenija

Koliko je to ukupno godisnje za 12 meseci?
Ispada ,da smo mi na FLAT rejtu, tu negde samo malo losiji, zavisno jer upekao neki gadan minus, pa nas podgrevaju 24h.

Po grubom proracunu je za za godinu, kad je prosecno hladna zima, oko 38000din.

Polako sa tim centimetrima. Priča je malo složenija

Priča i jeste složenija jer tu nisi računao na toplotni flux, toplotnu difuziju/efuziju. Tu stiropor od 5,8 ili 10 cm nema šta da traži. Do 14:00 h ta izolacija je već probijena u toku letnje vrućine.
Ova slika je onako, paušalno data, jer nisu spoljni uslovi 24/7 konstantni.

Podešeno i na Fujitsu LLCE više ne gasi turbinu na hlađenju.Ne znam čime su se vodili pa nisu po defoltu namestili da turbina radi stalno dok je uključeno hlađenje.To je neka mizerna ušteda struje a dobici su veliki zato što sprečava da se pojave neprijatni mirisi iz klime.

@djalf @Xepoj87

U samim uputstvima koja dolaze uz LU nigde ne pise nista u vezi podesavanja turbine, ali ima poseban list na kojem je objasnjeno na vise jezika.:)
Valjda su skontali da su izostavili u uputstvu, pa dodali list naknadno...:D

Ovo apsolutno nije tacno.
Ne znam odakle ti dezinformacija da ne spusta ispod 500W?
Navedi izvor tih informacija.

To da nije tiha je poteklo od mene.
Posle sam skontao da mi je klima nabijena dosta uz plafon jer nije bilo mesta i da je moguce da se tu na usisu cuje. Pogledacu drugu koja je ok, pa cu opet da potvrdim i uporedim.
Ona bi po spec trebala da bude tisa od Viole, na 22dB.
I opet, ostaje bucnija dok ne potvrdim suprotno.

@djalf ne gasi [emoji2937]
Sada cu da je isprskam axelom i procetkam, pa cemo videti kako se ponasa, mada bi sada trebalo da bude ok.

Pročitao ovde vise puta na forumu, e sad, mozda se i ta misterija resi, kao i ova sa duvanjem na fujitsu.

Ajde molim vas da napisete koji sve modeli mogu na daljinskom podesiti horizontalne usmerivace vazduha da fiksno i trajno duvaju u zadatom polozaju (pozeljno i nakon ponovnog paljenja da su u istoj poziciji), da sve ove polozaje ima /\, //, ll, \\, /l, l\.

Ako ima neka jeftinija a dobra ne bi mi bilo mrsko kupiti jeftiniju i da ima ovu funkciju.

Ako samo automatski mase sem vertikanim polozajem i u horizontalnom, ne zanima me.
Treba mi zadati polozaj i da ne mrda iz njega a vertikalni da mase.

Ja sam ti napisao neke modele koji imaju podešavanje i horizontalnih i vertikalnih krilaca daljinskim. Sad da idem i proveravam opcije svih modela na našem tržištu, stvarno nemam vremena. Imam Midea Breezeless i ima dva dugmeta na daljinskom, za vertikalna i horizontalna krilca. Možeš da uključiš da mašu automatski, a možeš i da zaustaviš u položaju koji ti odgovara i klima to naravno zapamti i svaki sledeći put su krilca u tom položaju.

Pogledajte prilog 287642

@djalf @Xepoj87

U samim uputstvima koja dolaze uz LU nigde ne pise nista u vezi podesavanja turbine, ali ima poseban list na kojem je objasnjeno na vise jezika.:)
Valjda su skontali da su izostavili u uputstvu, pa dodali list naknadno...:D
Haha, znaci klasicne sno srbende, uputstvo nam sluzi za potpalu [emoji1787]
Pročitao ovde vise puta na forumu, e sad, mozda se i ta misterija resi, kao i ova sa duvanjem na fujitsu.

Nisi dobro citao, procitaj ponovo.
Ili imas problem selektivnog pamcenja, pamtis samo ono sto ti odgovara, cemu se u dusi nadas :)

Pored klima, ne sluzi ni za potpalu...:D
A i nekako lakse procitati uputstvo na kompu, telefonu, uvek je uz tebe...:type:

Ja sam se dvoumio dugo i na kraju uzeo hisense 12ticu, vrlo je tiha za sada i zadovoljan sam sa hladjenjem , grejanje cu testirati kada dodje vreme a planiram da kupim i merac pa da proverim i potrosnju, wifi opcija radi super, ima i svoju dijagnostiku.
Najvise me je odusevilo koliko je tiha u poredjenju sa mojom starom on off klimom. Nadam se da se nivo buke nece drasticno povecati sa toplijim vremenom.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Koliko vidim, na tom testu, Amber 09 daje 3.7kW na -30, a nominalno joj je 2.9kW, sto znaci da na -30 radi na preko 130%?
To mu dodje na 25% manje od maximalne snage, koja je toj 9ci 5kW.
Ili ja nesto ne kontam?

Inace, hvala na sajtu, jako informativno.

@Djalf, nije nemoguce, sto bi bilo, niti je Gree najbolji, niti se ocekuje da failure rate bude manji od Japanaca, ali ja govorim o onome sto se na osnovu rada jedne klima u losim uslovima, totalno sve ignorise i prica se kako je kao model los. Meni je suludo da se kaze za tu klimu da je losa i ako modulira zaista na 500W, a ja znam da se spustala nize, imali ste i ovde snimke, neki su videli da je isla na 400W.
Ima čitava odiseja o tih 500w.

Da li amber ima Eurovent?

Ovaj naš nema.

Otvorih ovu nemontiranu Amber iz dosade.

Evo slika, za vece kliknite na njih.
Nazalost, posto je sve odvojeno pregradom od ventilatora, a oko kompresora je elektronika i izolacija, bez detaljnijeg rasklapanja se slabo sta vidi.
Iznenadilo me je da vidim da svaki sraf koji je na spoljnom limu ima plasticno-gumenu selnicu da ne zagrebe antikorozivnu zastitu.

@HDMI
Kao sto rekoh, imas selektivno pamcenje.
Nikakva epoha nema, vec jedan covek koji greje 40-60m2 neizolovanog prostora sa klimom montiranom na ledenom spoljasnjem zidu kuce.
A ako se dobro secam, cak se i njemu spustala na oko 400W kasnije.

A ima i druga prica koju si, opet, selektivno preskocio.

Poslednja izmena:
@HDMI tebi se ne isplati ulagati u klime ako ne placas mnogo za toplanu.
Mi se grejemo na klime jer je dosta jeftinije u odnosu koliko smo placali za grejnu sezonu
50.000-60.000 dinara.

Nema potrebe da se dalje besedi o Amberu. Rečeno je šta, kako i zbog čega.

Što se tiče euroventa, slabija verzija Ambera ga poseduje, a ona se ne prodaje kod nas. Naš je za severnu Evropu.

Što se tiče Gree, "umetnička" imena mogu da zavaraju, jer Lomo ovde i tamo, kao i Amber, ali i Fairy i Bora nisu isti uređaji. Umesto toga gledaju se oznake modela (ono što piše na kutijama za uj i sj).

Xeroj 87
Ne mogu da citiram trećinu foruma.

Kolega Zoxor je na jednom forumu napisao , da Amber trosi kao traktor.Eto da ga priupitam, nasta je konkretno mislio?

Slikaj mainboard i kompresor ako možes.

Da li si ti tvojoj merio modulaciju?

Da li si razmatro i LT ,pre odluke za Ambera, ipak si imao Eurovent za LT?

Poslednja izmena:
Evo Test reporta za nešto interesantno

Nisam, posle loseg iskustva sa Luca.
Eurovent mi malo znaci.

Gledao sam dosta skuplje Mitsubishi, ali nisu davali nikakav popust na kolicinu. Posto sam hteo da uzmem 8 klima u vrednosti od oko 9k evra, ocekivao sam neki popust, sto je normalna praksa u maloprodaji kod uvoznika, gde oni i dalje debelo zaradjuju.
Za Gree sam dobio 10% na broj klima, svejedno im je koje modele uzmem. Da sam uzeo 10, dali bi mi 15%.

Uzeo 4 Viole i 4 Ambera.
Na to preko prijatelja iz ambasade dobio papir da ne placam porez i Amber me izasao negde oko 600e.

@maxy koja je to klima?

Poslednja izmena:
Sta bese tačan problem sa LUC-om.

Ja na vise, uvek kupujem preko VP, mada i ovako si prosao ambasadorski.

A konacno rešismo misteriju oko turbine na hladjenju. Sad samo ostaje rebus što je svakom od vas ta opcija tako podešena a kod mene na LU nije. Ja nisam ništa podešavao to sam siguran.
Ja sam LU uzeo zbog dizajna, lokal je 24m2, to je mogla i LLCE da greje bez problema a da sam znao ove gluposti oko panela ne bih je uzeo sigurno.

Eventualno ako omoguce da ta kamera sluzi i za nadzor inace je nepotrebno komplikovano.

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno