Kasa5033
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.08.2013
- Poena
- 230
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
- Matična ploča
- ASUS ROG Crosshair X670E Hero
- RAM
- G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
- GPU
- Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
- Storage
- T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
- PSU
- Corsair HX 1000
- Kućište
- Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
- Monitor
- ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
- Miš & tastatura
- Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
- Ostale periferije
- Logitech Z623
- Laptop
- Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
- Mobilni telefon
- Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
- Steam
- Kasapin5033
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Filteri se ciste na mesec dana maksimalno ako greje non stop, koji crni 4 meseca? Imas uputstvo pa citaj.
Fujitsu vecina modela pa i LLCA spusta na 300W najnize modulaciju.
Citao sam uputstvo ali nigde ne pise na koliko da se ciste filteri. Samo pise kako da se ciste, usisivac i pranje u mlakoj vodi sa malo deterdzenta ako je tvrdokorna masnija prljavstina u pitanju i da se susi u hladovini.
Izgleda da joj je to minimum modulacije, što znači da je za zimu dobra, ali za prelazni period nije.
Prljavi filteri uspore protok vazduha pa senzor temperature ne očitava dobro. Zato je bitno čistiti filtere.
Moja drži u ovom periodu od 400 do 500 W i trenutno dogreva sama 60 kvm.
Senzor se nalazi na jednoj zici sa termobuzirom i strci iznad filtera tik do ulaza za vazduh. Ne verujem da bi uticalo na ocitavanje temperature ako je filter prljav ?
Zimi zbog nepostojece izolacije ( siporex 30cm zid, ali nije omaltan spolja vec ima onaj spusten krov, drveni prozori koji losije dihtuju em su ogromni 200x135 cm) i losijeg rasporeda stana, radi stalno i jedva greje do 20C kada je bilo hladno u januaru i februaru. Morao sam da dogrevam sa elektro kotlom ali to kosta kao Svetog Petra kajgana.
Kada prodje ovo njesra oko korone, videcu do zime da odradim jacu izolaciju i prozore i da nabacim jos jednu klimu za moju sobu, pa se nadam da ce biti dovoljno za 50 kvadrata.
Insert epic paint skills
Pogledajte prilog 283857
Zaboravih dodati, 4. sprat, stan na cosku zgrade, poslednja zgrada u nizu, komsija ispod mene slabo nesto greje parket uvek leden, nema izolacije ispod krova, nesto visi plafon na 2,75m.
Poslednja izmena: