Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Klima ce u takvom prostoru stalno raditi na maksimumu, i vrlo verovatno da kada se steknu uslovi(vlaga, temperatura), veoma cesto ici u defrost... I o tome treba razmisljati.

Ostaviti je da održava onaj minimum, 12 stepeni ili koliko beše, podići na 18 npr. Ima raznih rešenja, zavisi i kakav je objekat. Ako je limenka onda ništa :)

Na Fujitsu luca ima 10c mod, da klima odrzava temp na 10c u prostoriji.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Japanci 10, kinezi 8

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Gree to nema ni na Violi ni na Amberu, koliko sam ja video.

d8d52fbe1f36771ccd99a5319191559a.jpg

Poslednja izmena:
Pise za gree da ima na 8 stepeni. Kao neki rezim zastite ili tako nesto.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Ne znam, ja to nikada nisam koristio ni na Fujitsu, nego mi stoji taster 10c, a za Gree nisam ni gledao, mislio sam da nema posto nema na daljinskom, kako se pali?

OK, nasao sam, treba da stisnes TEMP i CLOCK dugme u isto vreme...ista fora kao sto se na + i - zakljucava daljinski.
45c6b975e2a9e0abc8b8b0cd2ac993fb.jpg

Poslednja izmena:
Po meni bas korisna funkcija upravo za ovaj servis ili recimo vikendice, barem dok ne odes da zavrnes vodu u instalacijama da ne smrzne sve (prosle godine u vikendici zaboravili da ispraznimo vodu iz wc solje tj barem da natrpamo soli ili vec nekog rastvora, puce solja). Mada kad bi tamo stavio klimu verovatno bi nestala za par dana :)

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

jeste super fora ali ne radi onako kako sam ja zamisljao... a verovatno ni vi.

LM;

ja sam mislio da tada klima ode u neki standby rezim i pali se samo kada temperatura padne na zadatu tj tih, 7,8, 10 koliko vec stepeni... ali to ne radi tako.

Zapravo ona sve vreme ostaje ukljucena samo sa tom opcijom dozvoljava setovanje temperature ispod standarnih vrednosti, a na ovaj nacin ce retko ko da ostavi klimu da radi mesec, dva u nekom prostoru u koji ne ide cesto pa je prilicno slabo upotrebljivo.

Poslednja izmena:
Ako sam te sada skontao sta si hteo reci, ubij me :)

Kako to mislis, da pali kada padne na 8c, koja je poenta toga, da stalno hladi do 8c i dogreva do fazon 16 ili 22, kako vec stavis?

Mislim da si ti jedini koji je to tako pomislio, svi znamo da to sluzi da odrzava temperaturu na 8 ili 10c, da se ne bi prostor kompletno hladio kada si na odmoru recimo ili za ogromne minuse, zbog cevi, a da klima opet mizerno trosi...
Ja cu prvi to da ukljucim ove godine u vikendici na Violi kada padne na minus, a sreca sto ima wi-fi, pa mogu od kuce kada vidim da je temp otisla na ispod -5c.

Poslednja izmena:
Mislio je da klima nije stalno na ON, već da dežura na OFF i čeka da padne ispod 10 pa da se uključi.

Ne, napisao je da je mislio da se klima pali samo kada padne na tu temperaturu.

Da li je klima na ON ili OFF je nebitno, jer je razlika par vati kada ista ne greje.

ja sam mislio da tada klima ode u neki standby rezim i pali se samo kada temperatura padne na zadatu tj tih, 7,8, 10 koliko vec stepeni... ali to ne radi tako.

Ako sam te sada skontao sta si hteo reci, ubij me :)

Kako to mislis, da pali kada padne na 8c, koja je poenta toga, da stalno hladi do 8c i dogreva do fazon 16 ili 22, kako vec stavis?

Mislim da si ti jedini koji je to tako pomislio, svi znamo da to sluzi da odrzava temperaturu na 8 ili 10c, da se ne bi prostor kompletno hladio kada si na odmoru recimo ili za ogromne minuse, zbog cevi, a da klima opet mizerno trosi...
Ja cu prvi to da ukljucim ove godine u vikendici na Violi kada padne na minus, a sreca sto ima wi-fi, pa mogu od kuce kada vidim da je temp otisla na ispod -5c.

Evo covek je dobro razumeo ovako bi ja voleo da radi, ali ne radi tako
Mislio je da klima nije stalno na ON, već da dežura na OFF i čeka da padne ispod 10 pa da se uključi.

kada upalis taj mod klima radi "normalno" samo je setovana niska temperatura, po meni prilicno bez veze i neupotrebljivo za prostor koji preko zime ostavljam potpuno bez nadzora.

Trebalo bi da klima ostane na standby i meri temperaturu u prostoru i da se ukljuci samo kada temperatura padne na kriticni nivo i odrzava ga, cim je preko toga da se opet vrati u stand by.

Ako sad niste razumeli, ja ne umem bolje :)

Poslednja izmena:
Pa klima i jeste na stand by, samo senzor radi kada klima ne greje.
I naravno, display ako ga imas ili ako ga ukljucis.

Kada je na off, ne radi ni senzor, koja bi svrha toga bila...

Pa ne radi tako, (bar midea ne radi)

Ponasa se isto kao da je dostigla temperaturu, unutrasnja jedinica, displej upaljen, vratanca otvorena, ako vrti vazduh vrtece i dalje, displej upaljen samo kompresor iskljuci ili ga drzi na minimumu.

Totalni bez veze mod... ako tako treba recimo dva meseca da stoji.

Poslednja izmena:
Pomagajte braco i sestre. Danima se mucim i čitam i citam i pitam sta mi je ciniti, koju inverter klimu da kupim. Mora da bude 18tica do nekih 700,850 eura max..ako sad bas nesto ima oozbiljno ozbiljan rezon i nesto vise. vazno mi je da to dobro resim i ne mlatim se svake godine sa grejanjem... Vidim da se ovde neki kunu u fujitsu, drugi u daikin, gree a na top 10 klima ili top 5 klima na youtube.u samo se daikin pominje, LG i samsung i neke indijske kojih nema kod nas. Kupujem je primarno zbog GREJNJA jer su mi se smučili zimski računi za struju. Dakle, potrebna mi je efikasna i EKONOMIČNA klima za grejanje na prvom mestu a ako ima wifi i jonizator jos bolje al nije neophodno. Relativno mi je otvoren prostor od nekih 38 kvm sa 3m plafonima, znaci preko 100kubika bi se grejalo.

Iskreno jeste bzvz. I ja bih voleo da radi isto tako kao sto Bakara kaze. Da stoji ugasena ali senzor da meri i da moze da upali klimu kada temp padne ispod 8c npr. Steta sto nisu tako napravili, pametnije bi bilo. Dovoljno bi bilo da se stavi mali fizicki prekidac na klimi za tako nesto. Ja bih to potpuno drugacije resio od njih da me neko pita.

Pa ne radi tako, (bar midea ne radi)

Ponasa se isto kao da je dostigla temperaturu, unutrasnja jedinica, displej upaljen, vratanca otvorena, ako vrti vazduh vrtece i dalje, displej upaljen samo kompresor iskljuci ili ga drzi na minimumu.

Totalni bez veze mod... ako tako treba recimo dva meseca da stoji.

U selu imam probelm sa zamrzavanjem vode u cevima, pa bi mi ovaj mod jako koristio, jer isprazniti cevi nije opcija. Da ne bude zabune, ovo imaju skoro sva grejna tela. Recimo električni kotao koji imam u stanu ima opciju putem digitalnog termometra da aktivira mod protiv zamrzavanja (treba da se pokrene kada temperatura padne ispod 8 C). Stari uljni radijator takođe ima ovu opciju...

Dosta nas ima slican problem na vise mesta, i ja samo kazem kako sam bio neprijatno iznenadjen tj razocaran na koji nacin to radi na klimama.

Umesto samo elektronika da ostane budna da prati temperaturu i pali samo kada treba, zapravo je cela klima aktivna stalno i to onda jednostavno nije to...

mozda to u nekim buducim generacijama naprave kako treba, ili ako neka klima to radi drugacije neka podeli ovde.

Jos jedno pitanje za gree klime:
da li kontrolu preko wifi imate kada je klima ugasena?
Mozete li je putem wifi aktivirati i upaliti ako je ugasena na daljinskom?

Ne verujem da moze to jer bi i to bilo resenje, ali da potvrdimo.

Poslednja izmena:
Pomagajte braco i sestre. Danima se mucim i čitam i citam i pitam sta mi je ciniti, koju inverter klimu da kupim. Mora da bude 18tica do nekih 700,850 eura max..ako sad bas nesto ima oozbiljno ozbiljan rezon i nesto vise. vazno mi je da to dobro resim i ne mlatim se svake godine sa grejanjem... Vidim da se ovde neki kunu u fujitsu, drugi u daikin, gree a na top 10 klima ili top 5 klima na youtube.u samo se daikin pominje, LG i samsung i neke indijske kojih nema kod nas. Kupujem je primarno zbog GREJNJA jer su mi se smučili zimski računi za struju. Dakle, potrebna mi je efikasna i EKONOMIČNA klima za grejanje na prvom mestu a ako ima wifi i jonizator jos bolje al nije neophodno. Relativno mi je otvoren prostor od nekih 38 kvm sa 3m plafonima, znaci preko 100kubika bi se grejalo.

Pa baš takva 18ca, efikasna, EKONOMIČNA za 850 i nema. Ali ima 12ca ili 14ca i to ako imaš dobru stolariju i izolaciju. U suprotnom nema efikasnosti, a još manje ekonomičnosti.

Dosta nas ima slican problem na vise mesta, i ja samo kazem kako sam bio neprijatno iznenadjen tj razocaran na koji nacin to radi na klimama.

Umesto samo elektronika da ostane budna da prati temperaturu i pali samo kada treba, zapravo je cela klima aktivna stalno i to onda jednostavno nije to...

mozda to u nekim buducim generacijama naprave kako treba, ili ako neka klima to radi drugacije neka podeli ovde.

UJ mora da vrti vazduh, jer drugačije ne može dobro da meri temperaturu. Ono što mi nije jasno šta je još aktivno? Kompresor?

Ja ne vidim šta je toliki problem ako klima potroši koji kWh više, zime su i onako smešne u većem delu Srbije. U praznom radu ne troši više od 30-ak W, tj. 20 kWh za mesec dana u slučaju da nema potrebe za dogrevanjem prostora. Ja kad idem na odmor zimi ostavim obe na 16 °C i ne razmišljam.

Jeli probao tko ovako nesto za savijanje bakrenih cijevi?

Poslednja izmena od urednika:
1. FUJITSU ASYG14LUCA/AOYG14LUCA
2. MITSUBISHI MSZ-HJ50VA,MUZ-HJ50VA
3. DAIKIN FTXB60C/RXB60C
4. Inverter klima uredjaj LG S18EQ
5. Gree Viola Profi GWH18RC-K3DNA3G

Sta mislite o ovim klimama? Na prvom mestu za grejanje mi treba. Jao boze.. dosla sam do 110000din. Dizem kredit

Svi vi koji razglabate unazed nekoliko stranica o klimi za limenu radionicu prvo proverite za kakav prostor coveku treba klima i dobro procitajte sta vise puta pita...

A pita vas da li ce se klima upaliti i raditi i grejati kada je napolju -8C ili -10C ili još i niže?
Ja ću da vas upitam koliko brzo ce klima da dovoljno ugreje taj prostor da se u njemu moze raditi, znači na 12-14C (ako je 16C jos i bolje)?

Naravno da kad ugasi klimu će sve biti hladno za 5 minuta jer je rec o limenom objektu, radionici... ali to njemu nije bitno jer mu treba biti dovoljno toplo kad radi, na nejmu kombinezon, dzemper, jakna radna ili mantil a najhladnije sakama i prstima.
Da li da kupuje klimu da to greje, koju klimu (koliko ono bese kvadrata i koja visina), detaljisi o "izolaciji", a prestanite se "prepirati" oko nebitnih stvari.
Da li bi ste vi grejali svoju garazu ili radionicu 24h na dan?
Ne bi ste naravno, pa nemojte ni njemu pricati o tome.

@Bojana9 Drugarice Boko, šta će tebi 18-ka za 38m2?! Da li ti je to neko rekao da toliku klimu trebas kupiti ili si sama odnekud to zakljucila? Klime 18-ke su prejake za stanove i uzimaju se samo za velike prostore, otvorene, recimo da imas jednu prostoriju od barem 50-60m2 pa da u njoj grejes. Stan ima vrata, kroz ta vrata (kada su otvorena naravno) teze prolazi vazduh, pogotovo topao, kad upalis 18-ku da duva ima da bude orkan u prostoru gde se nalazi unutrasnja jedinica i da bude prevruće (ili prehladno) a u prostorijama iza vrata znacajno drugacije i nepovoljnije (pogotovo kad se greje), pa još ako ima vise prostorija iza ili se u hodnik uduvava vazduh topao ili hladan pa se onda dalje siri ka sobama...
Probaj da napravis skicu Bokice pa nam okacis ovde i dobices bolji savet.

Iskusni inverterasi, predlozite joj koje klime mogu da obave posao, a napistite i sta moze da kupi za novce koje je navela, odnosno sta je najpribliznije sto ce odraditi posao (koliko toliko) i to naznacite jasno, da se ne zbuni u izboru.

Poslednja izmena:

Moj predlog bi bio Fujitsu ASYG12LUCA / AOYG12LUCA cena je oko 82.000 imaš je i kao ASYG 14 LUCA cena oko 95.000 dinara. Dobićeš još predloga sigurno ali mislim da ovo ulazi u tvoj cenovni okvir.

Zeha...njemu zapravo treba klima sa grejacem kompresora(obavezno) zbog, prakticno svakodnevnog "hladnog starta" i na vecim minusima i sa grejaöem tacne(obavezno), jer u toku noci i narednog dana, sve do ponovnog poslepodnevnog ukljuöenja, spoljna jedinica moze biti ispolivana ledenom kisom ili zatrpana vejavicom

Njemu se više isplati da koristi tu grejalica za tu limenu garažu nego da kupuje klimu. Zar nije rečeno da prvo ide IZOLACIJA, pa onda grejno telo. Elem možda je bolje da to nekako izoluje izunutra a ostavi grejalicu pošto ima krajnje specifične uslove korišćenja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno