Pozdrav, zanima me da li je neko imao problem sa nom lulicom za odvod iz spoljasnje jedinice, kada je defrost. Meni u toj lulici zaledi i nece da ide odvod pa izlazi gde nadje mesto.. pokusao sam i sa izolacijom samog creva i ove lulice sa onom sundjerastom izolacijom koja se koristi kod grejanja ali ne pomaze. Jedino resenje je ispod neka veca kanta u koju direktno ide iz spoljasnje jedinice voda. Tada je sve ok ali je jedini problem sto to mora da se nosi i prosipa.. Cime resiti ako postoji resenje za to. Evo slike kako sam to napravio ali nije uspelo..
https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=502488997890
Sto se grejanja tice bas sam zadovoljan, kada su bili da kazem 3-4 dana jaci minusi super greje, da se rodjaci cude da od nje moze tako da se ugreje, a prethodni mesec racun za struju oko 700din dosao vise a skoro da radi 18-20h. U pitanju je Vivax 12CH35AERI R32.
Jedino sto jos treba da sredim je to da nadjem majstora koji ce je pomeriti od zida, jedan koji je trebao da dodje nije ga bilo nikako i stalno neki izgovori... tako da moram i to srediti, sada da li utice i za grejanje kada je odaljen bar 20cm od zida ne znam.