Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imao Mission, nije me odusevila, prodao drugaru po istoj ceni, ali sa nasom besplatnom ugradnjom, njemu super radi u 20m2, prezadovoljan je.
Viola mi je ubedljivija, ali ne mogu direktno sa uporedim, posto na mesto Missiona ide Amber.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Za izolovan prostor od 18m2 moze bilo koji Midea, Gree inverter, mali je to prostor.

Midea ili Gree, obema je cena ispod 60000 rsd. Vidim Midea ima malo bolje karakteristike, prednosti i mane. Treba za izolovan prostor 18m2 parfimerija upitanju.

Letos sam uzeo Gree Lomo a i Midea Mission,dve klime za celu kucu 80 kvadrata.Po meni Gree jace duva topao vazduh.Obe postavljene na 22 stepena,obe na dve crte jacina duvanja,i Gree ima jaci izduv.Plus Gree ima i wi-fi.Jos ne znam kako ce se ponasati na nekim jacim minusima,to javljam kad padne temperatura.:d

Onda cu Gree, videh da ima slicna cena. Hvala na savetu

Poslato sa CLT-L09 pomoću Tapatoka

Narode, na koju foru se skida ona plasticna lulica sa dna spoljne jedinice ? Probao sam malo jace da povucem ali mi je cim da ne pokrivim tacnu spoljne j.
Crna lulica, L oblik

Vučeš je na neku stranu tj. pod nekim uglom, da budem precizniji. Ako ima koju godinu, velike su šanse da će da pukne pa treba spremiti zamenu. Zašto bi je skidao uopšte?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Skidam je zbog ovih minusa posto se klime koriste za grejanje, tj serviser koji je ugradjivao je savetovao da se u minusima tj zimi skine lula i crevo zbog odvoda.
Inace skoro ugradjene klime, pre mesec i po dana :D

Hvala

Ljudi moze li savet, skoro sam se uselio u novi stan gde ima neka LG 18ica on/off klima. Stan ima i centralno na gas koji je primarni izvor grejanja. Video sam racune od prosle godine i moze i bolje...
Sad jurim da zamenim klimu sa inverterom za dogrevanje bar dok nije ozbiljan minus... Stan 40 kvadrata, solidno izolovan

Pitanja:

1) koliko je realno da se uzme neki dinar za tu 5godina staru LG 18icu i gde bih to mogao da utopim?

2) je li jos uvek Gree Viola bestbuy oko 500e?

3) ako jeste, a i ako nije, gde da uzmem klimu sa sve ugradnjom u Beogradu jer ste me isprepadali sa nemarnim majstorima i losim ugradnjama... Recimo ova 18ica je napolju spoljnja jedinica, a odmah sa druge strane umutrasnja, dakle nema 3 metra

Hvala unapred

Favorit Inverter 12ka tuce preko 50c na izduvu kad se stavi da meri temp iz daljinskog

Potpuno nebitna informacija. I moj matori on-off Samsung duva toplije od Panasonic invertera. :d

Onda kad to nije bitno...

itekako bitna informacija za one kojima slabo greje,odnosi se na Vox,Favorit,Daewoo i slicno od jeftinijih invertera,odnosno senzor gore meri temperaturu i jos je namestena elektronika na maximalno stedljivo,ovako da sve od sebe dok ne zagreje sobu
nisu samo premijum klime dobre,treba znati kako izvuci maximum,lako je kad imas za japanca od soma+ eur,ovo je srbija,realnost 300eur klime na 12rata,i ocu da pomognem narodu i niko me nemoze zaustaviti u casnoj nameri :D

Poslednja izmena:
Na žalost moram se složiti sa tobom. Ko ne zna kako radi inverter od 250 eura taj je blagosloven.

Treba mi preporuka za inverter za 70000-80000, grejao bi 35kvadrata. Treba prvenstveno za grejanje. Hvala.

Tesla inverter TC35V3-12410IA iskustva, misljenja, vredi li uzeti za grejanje 25m2?

Lg P12EN vs. Vivax AEMI 09
Da ponovim, LG greje direktno 27 m2, a Vivax 10 m2. Isti stan je u pitanju.
Na održavanju temperature LG trosi oko 500 W, a Vivax 320 W. Medjutim...
LG za jedan sat potroši 270 W, a Vivax 300 W.
Obe su podesene na 23 C, s tim da je u prostoru koji greje LG temperatura 23.5 C, a u prostoru koji greje Vivax 22 C.

A dobro, sve je to za ocekivati. Kolika je razlika u ceni izmedju ove 2 klime i koliko vremena treba da tu razliku pojede racun za struju.
Licno sve ovo shvatam da kome treba nesto za dogrevanje u prelaznom periodu i nema dovoljno love posao ce zavrsiti Vox, Vivax, Tesla itd... kome je ovo primarni nacin grejanja svakako da treba da se otvori za bolji, da ne kazem skuplji model.
Maxy od tebe ocekujem izvestaj za taj Vivax kada dodju ozbiljniji minusi, recimo -10 :)

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Cilj je bio samo pokazati u čemu je razlika između solidnog i krš invertera. Što se tiče vremena koje je potrebno da se anulira razlika u ceni... pa nije baš tako sve jednostavno. U prethodnim komentarima sam ukazivao na još neke bitne razlike. Recimo, kada treba brzo da zagrejem, LG bez problema potegne npr. 1.2 kW (najviše što sam video bilo je 1.8 kW), a Vivax oko 700 W, što je veoma bitna stvar, jer me tada ušteda ne interesuje, već samo da što pre postignem željenu temperaturu. Vivax je namešten tako da bude prividno štedljiv i treba mu solidno vremena da postigne zadatu temperaturu. O drugim nedostacima kao što su lošije održavanje zadate temperature, velika buka, krckanje, lošija kontrola rada, lošija završna obrada i komfor upotrebe... to možda nekome nije bitno, ali i to ulazi u razliku u ceni.

Razlika se isplati u životnom veku uređaja. Za hlađenje ne, ali za grejanje svakako da. Pod uslovom da ne pricamo o varijanti "po jedna klima u svaku sobicu", to se nikako ne isplati.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Preporuka za neki servis iz bg, puklo mi kondenz crevo na izlazi iz zida tacno ravno na prevoju al nazalost mora da se skida unutrasnja da bi se to zamenilo

Unutrasnja se skida jako lako, samo je podignes sa srafova.
Neka ti neko pomogne ako je unutrasnja montirana tako da je odmah crevo u zidu.
Samo neka ti neko drzi dok menjas crevo.
Ako neces da se zezas sa tim, svaki majstor je dovoljno dobar za takvu sitnicu, ali ne ocekuj da ce neko da ti uzme za to ispod 2-3k dinara.

Jedno pitanje:

Pisao sam vec da sam letos uzeo Gree Lomo i Midea Mision,i sad mi je ovo prva zima da se grejem sa njima.Primetio sam na Gree klimi nesto (na midei nisam) pa da pitam dali je to normalno.

Klima lepo radi,greje,medutim posle nekih sat-dva samo stane ( i unutrasnja i spoljasnja prestanu da vrte) i onda spoljna jedinica pocne da zuji,i sve jace zuji i onda pocne da jako izbacuje vodu ispod nje.Prosto lije.Tako jedno dvadesetak sekundi i prestane.A zujanje pocne da slabi dok i ono ubrzo ne stane.I onda odjednom kao da nesto pukne u njoj,prosto se zatrese ona zamotana cev iza klime,bas se zatrese, i posle dvadesetak sekundi pocne polako da se vrti ventilator.I Onda opet pocne lepo da greje.

Jel ovo normalno?I uopste sta je to?

Defrost.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

To kao odmrzava spoljnu jedinicu?Pa nije ni neki minus jak,mozda je nula ili -1.

Znaci to je normalno?OK,hvala.

Pa ne bi bas trebalo da pukne. Možda je to zvuk gasa, kao pšššš?

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
MA bas pukne,i glasno se cuje i zatrese ono crevo iza nje.Zato sam i hteo da pitam ovde.

Evo i novih informacija. Posle 24 h situacija je ovakva. Vivax podešen na 22 C držao je temperaturu u sobi 21C i trošio je u proseku 290 W/h. LG podešen na 23 C držao je temperaturu u sobi na 23 C i trošio u proseku 350 W/h.
Danas je nešto hladnije nego juče.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno