Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko kupovao ove jeftine Vox inverter modele? Vidim da su bas jeftiniji, a daju 5 godina garancije. Konkretno me zanima da li neko merio potrošnju i kako modukira. Uživo sam se uverio da dobro greju i na većim mirisima, ali je ta konkretno postavljena u dobro izolovan prostor i zaklonjena od kiše i snega. Razmišljao sam da možda kupim jednu, pa me zanima da li ima nekih serija za izbegavanje ( nešto kao što je bilo da je jedno slovo u oznaci promenjeno, a skroz drugačije radi).

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Nemam Vox, ali imam Vivax. Još nisam čuo da se neko ogrejao kupovinom ovih invertera. To važi i za Tesla i druge slične brendove.
Specifikacije su lepe, cena još lepša, ali papir trpi svašta.

Ima jedan clan Vox 12 (IVA pa neki broj), ali se ne javlja odavno (mislim da je cak i banovan). Zadovoljan je bio. Kacio je i snimke da bi pokazao modulaciju i buku, i ako se dobro secam, radila je relativno ugladjeno, bar za Kineza.
Sto se samih performansi tice, tu samo mozes da odlucis da li ces da verujes utiscima vlasnika, ili neces. On svakako nije bio razocaran, ali se ne secam da je jos neko hvalio (doduse, ne secam se ni da je iko kudio, tako da, eto, 1:0).

Imam ja već 2 ok klime u kući, ali da bi temperatura bila ujednačenija lepo bi mi bilo da ima još jedna. Video sam ja uživo da je lepo grejala i na misusima, ali opet nisam imao merač da proverimo potrošnju. Zato sam pitao da li je neko, još imao iskustva pozitivnih ili negativnih. Opet naglasavam da ovu koju sam ja video ima skoro idrelane uslove za rad, pa možda nije baš realno. Cena je sa druge strane baš primamljiva. Videći opet sa momcima koji su mu ove ugradili šta će reći.( Mada unapred znam da će da kažu samo Japanci [emoji16]).

Poslednja izmena:
Razmišljao sam da je otkacim i izbacim van sj. Međutim zadovoljavajuće rešenje je i ventilator na max brzinu. Duva mlako, ali ugreje na kraju.

Mislio sam na sondu unutrasnje jedinice,sto meri temperaturu na ulasku u sace,ispod filtera

Poslednja izmena:
I ja sam mislio, ali sam umesto uj napisao sj. Moja greška.

Imam ja već 2 ok klime u kući, ali da bi temperatura bila ujednačenija lepo bi mi bilo da ima još jedna. Video sam ja uživo da je lepo grejala i na misusima, ali opet nisam imao merač da proverimo potrošnju. Zato sam pitao da li je neko, još imao iskustva pozitivnih ili negativnih. Opet naglasavam da ovu koju sam ja video ima skoro idrelane uslove za rad, pa možda nije baš realno. Cena je sa druge strane baš primamljiva. Videći opet sa momcima koji su mu ove ugradili šta će reći.( Mada unapred znam da će da kažu samo Japanci [emoji16]).

Evo ja cu reci da može i LG. Ima izuzetno dobru kulturu rada. A poređenje dajem bas na osnovu LG. Da nisam imao nju, verovatno bih bio zadovoljan Vivaxom.

Da li je neko kupovao ove jeftine Vox inverter modele? Vidim da su bas jeftiniji, a daju 5 godina garancije. Konkretno me zanima da li neko merio potrošnju i kako modukira. Uživo sam se uverio da dobro greju i na većim mirisima, ali je ta konkretno postavljena u dobro izolovan prostor i zaklonjena od kiše i snega. Razmišljao sam da možda kupim jednu, pa me zanima da li ima nekih serija za izbegavanje ( nešto kao što je bilo da je jedno slovo u oznaci promenjeno, a skroz drugačije radi).

Imam ja VOX IVA3-12IE kupio tacno pre godinu dana bas iz razloga da mi bude temperatura izjednacena.
Sa ukljucenom I-feel funkcijom trosi 500w,bez I-feel 300w.
Namestena je trenutno na 22 daljinski je udaljen od klime 5m sa ukljucenim I-feel i kad na daljinskom dostigne 23 iskljuci,kupatilo je na 7m i svugde je 22,zadovoljan ja sa Vok-om,temperatura svugde ista.
Vox pravi Gree,Vivax po dizajnu je lepsi ali Vox je bolji duva ko blesav,na izduvu 60 stepeni sto je ok...

Super ti je Vox sada ali kakav je kad udari -15 napolju? Sada ce svaka klima da sljaka, kad pritegne onda je pravi test.

Tapatalk from Poco loco

Foto finis nabavke inventera-stariji provereni Fujitcu12 LMCE ili novi model 12 KMTA.Novi model ima R32 gas, opciono WI FI, po slikama mi je unutrasna jedinica ruznija od LMCE i vidim da je spoljna laksa za 1kg.Koja bi preporuka bila iskusnijih forumasa razlika u parama je nekih 2-3000din. Pozdrav[/QUOTE
Hvala svima na savetima i preporukama. Odlucila lepsa polovina nakon mog iscrpnog izlaganja teh karakteristika , i fotografija . Ja iskreno bio za LMCE ali . Prvi utisci -pun pogodak Preporuka za servis Tricko Nis.

Imam ja VOX IVA3-12IE kupio tacno pre godinu dana bas iz razloga da mi bude temperatura izjednacena.
Sa ukljucenom I-feel funkcijom trosi 500w,bez I-feel 300w.
Namestena je trenutno na 22 daljinski je udaljen od klime 5m sa ukljucenim I-feel i kad na daljinskom dostigne 23 iskljuci,kupatilo je na 7m i svugde je 22,zadovoljan ja sa Vok-om,temperatura svugde ista.
Vox pravi Gree,Vivax po dizajnu je lepsi ali Vox je bolji duva ko blesav,na izduvu 60 stepeni sto je ok...

Upravo tako se ponaša i Vivax aemi. Jednostavno nije u stanju da održava zadatu temperaturu bez i feel funkcije. To što ga pravi Gree ništa ne znači, kao ni Vivaxu što ga pravi Midea. U odnosu na potrošenu električnu energiju daje relativno malo toplote.

@dsr9500
Javi stvarno temperaturu na izduvu kada spoljasnja temperatura padne par stepeni ispod nule. Nije ni to bas idealan pokazatelj, jer bi se moralo znati i koliko vazduha prolazi, ali bolje ista nego nista (temp. izduva, izabrana brzina na daljinskom i spolj.temp.)
Ti si drugi koji je hvali, a niko je jos nije kritikovao.
Inace, te klime su bile prilicno jeftine u Tempu letos, sigurno ih je dosta ljudi kupilo, samo sto verovatno nisu na forumu.

Kupovali su ih ali 98% ljudi klime koristi samo za hladjenje. Za grejanje je potreban ozbiljan uredjaj a ja u te vox, vivax, tesla i slicne nemam bas nikakvo poverenje. Kad udari minus plasim se da ne bude kuknjave. Ne bi ti uredjaji kostali toliko da su se sve dobre kompnente ugradjivale. I ona konstatacija da je klima bolja jer duva jace nego gree je u najmanju ruku neozbiljna.
Da me ne shvatite pogresno, stvarno bih voleo da se ljudi lepo ogreju tim klimama ali dok ne prodje zima s tezim minusom necu te komentare kako super greje shvatati ozbiljno.
Meni klima s malo jace od 300W greje ceo stan, to moze bas svaka.

Tapatalk from Poco loco

Ne bi rekao da je >3m cevi, krace je, rekao bih do/oko 2m jer je odma unutrasnja iznad spoljne i to malo cevi od vanjske do rupe u zidu...

Poslednja izmena:
A zasto je tako visoko dizana spoljnja jedinica?
Vidim da je kuca, da li je to jedna stambena jedinica ili su 2-3 stana po svakom spratu po jedan stan?
Meni bi bilo bolje da je spustena nize, lakse se odrzava a u samom radu nece znaciti nista (ili skoro nista) da je celi sprat nize, cak bi moglo i do prizemlja da je spustena...

Pa moralo je tako ja sam vlasnik samo stana na zadnjem spratu, znam da je malo pipavo za kasnije odrzavanje ali ako je klima namestena bez problema nadam se da i kasnije za odrzavanje spoljne jedinice isto nece biti problema Inace ovo mi je prvo iskustvo sa inventer klimom matora LG klima vec skoro 17 god sljaka samo u rezimu hladjenja u stanu u kome zivim bez problema(samo jedanput zamena kondezatora i veliki servis prosle godine) Juce je KMTA radila oko 2 sata za namenu koju je kupljena da greje dnevnu sobu i hodnik dok u kuhinji imam TA za boravak par puta mesecno mislim da ce ispuniti funkciju dok se ne uradi izolacija i zameni stolarija. VIdecemo kada bude velikih minusa za sada sam prijatno iznenadjen juce je vrlo brzo zagrejala obadve prostorije. Kakva je preporuka da li drzati auto mod uz zadatu temperatuturu 24,25 stepeni ili se preporucuje nesto drugo. Takodje zanima me da li je neko od vlasnika Fujitsu klima imao potrebe za ugradnjom grejaca tacne zbog zaledjivanja.

A zasto je tako visoko dizana spoljnja jedinica?
Vidim da je kuca, da li je to jedna stambena jedinica ili su 2-3 stana po svakom spratu po jedan stan?
Meni bi bilo bolje da je spustena nize, lakse se odrzava a u samom radu nece znaciti nista (ili skoro nista) da je celi sprat nize, cak bi moglo i do prizemlja da je spustena...

Sta podrazumate pod odrzavanje spoljnje jedinice ?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Da joj se pridje, proveri gas i izduva prilikom ciscenja (servisa godisnjeg) i AKO ikad bude potrebe za popravkom nekom...

Nisačim...biksne se ne podmazuju, zamenjuju se.

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovome ALPHA Standardna klima AAC12R410-02
da li ista vredi
Sadasnja Midea je vec dosta stara, pa ko velim ovo da uzmem na 6 rata za u rezervi, samo za hladjenje
molim za brze odgovore

Poslednja izmena:
Ja sam čuo za Alfa šporet, al' za klimu nikad

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Sviđa ti se cena :)
To bi trebalo da je tehnomanijin brend. E sad šta reći. Kupio sam usisivač ove marke pre par godina. Mesec dana posle kupovine, pozovem ih i pitam za kese, a oni kažu, a odakle to nama. Sad se snalazim kako znam i umem, pa malo prepravljam kese kako bi stale u usisivač. E ovo je moje iskustvo za taj brend. Drugo nećeš naći sve i da ideš od kuće do kuće.
A ti vidi da li se isplati ili ne.

Inače i alfa plam ima klime :), ali ovo nije taj brend.

Poslednja izmena:
Ja imam za hlađenje ALPHA AAC12R410-03. Plaćena 23000 u Rodi u avgustu prošle godine. Radi posao.

Midea ili Gree, obema je cena ispod 60000 rsd. Vidim Midea ima malo bolje karakteristike, prednosti i mane. Treba za izolovan prostor 18m2 parfimerija upitanju.

Poslato sa CLT-L09 pomoću Tapatoka

Meni nije jasno da ljudi radije izaberu Gree koji je 57-59k, a recimo 61k kosta Panasonic standardni model inverter klime?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno