Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sa grejanjem krenuo večeras. Nisam palio klimu duže vreme, pa rekoh da je testiram. Medjutim, neće da krene da radi. Glupost, riknule baterije u daljinskom.

problem sa grejanjem

Pošto počinje sezona grejanja, a ja moj problem sa klimom iz prošle sezone još nisam rešio, rekoh da pitam ako je neko imao slično iskustvo.
Naime klima greje dok se ne ugasi. Kad se kasnije upali (ne odmah) duva hladno (nezagrejano) i treba joj "odmora" dan, dva da bi ponovo počela da greje.
Ima li neko ideju šta je problem?

Zovi servis, dok nije krenula sezona grejanja

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

I ja treba da zovem za LU, da srede onaj poklopac sto ne radi a pocela i turbina malo da se cuje, kao da se pomera.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Mozda se otegao saraf sto vezuje turbinu za motor, mada mislim da bi onda proklizavala. Raskopaj pa vidi, svakako ce joj dobro doci malo masti, nije nista komplikovano, nedavno sam LT raskopavao, nije bilo viska dijelova :)

Pomoc za kucicu oko 50kvm, nova pvc stolarija izolacija 5cm stiropor, sprat kuce iznad se greje, za pocetak bi stavili klimu u dnevnu kod balkonskih vrata da duva ka trpezariji 12 cu treba mi predlog koja, sledece godine bi stavili 9ku i u spavacu da duva ka hodniku i kupatilu isto mi treba predlog koju?
Raspored
https://ibb.co/p196Krs

12 LU? Amber je prejak za taj deo prostora.

Pre bih uzeo LMCE, jeftinija, nista bitno slabija, moze jako da duva, noviji model i nema pokretnog bespoentnog poklopca :)
Ili jos bolje, 12KMTA.

Poslednja izmena:
Nemam LU imam LT i LMCE, i velika je razlika u unutrašnjoj, tj površini izmenjivača. LT se skoro pa ne gasi već 6 godina, i nikakvih problema nemam. LU je mehanički isti uređaj, razlikuju se u spoljašnjoj, i po senzoru prirustva ljudi u prostoriji, koji samo LT ima, ali ga i ne koristim. LMCE ima premalu spoljašnju za moj ukus, pa iako je po snazi dovoljan za 30kvm, frekvencija kompresora u opterećenju je ono što bi za moj ukus moglo biti manje. Meni 3kom LMCE ne smetaju, niti ih čujem u kući, mada su sve tri instalirane na zadnjoj strani kuće, uz instalacije od 5, 7 i 8 metara. Za malu razliku u ceni LU je bolji uređaj.

U Lucu ide neki odvratni kompresor koji skripi cim se malo optereti.
Leti recimo ne mogu zbog toga da drzim otvoren prozor na toj strani.
Dodatno, mislim da je odvod lose uradjen, klima se lako usmrdi, ove godine sam morao da prskam onu tesku hemiju protiv budji i da begam iz sobe na pola sata jer ne sme da se udise, pa je tek onda prosao smrad, tecnost za dezinfekciju klima nista nije uradila, a prskao sam je kao drvo da sadim :)
Lepo radi, tiha je unutra, jaka...ali mislim da su i lmce i kgta.

Poslednja izmena:
+1 za LMCE za dnevnu ili Gree Viola. U spavacu moze i neka devetka Fujitsu/Gree ili Midea Mission 12. Realno dnevnu moze i LLCE da ugreje ali nije lose imati rezervu snage.

Ne znam koja je bolja, lmce ili kmta, nisam se udubljivao?
Znam da je kmta r32, novija...deluje iste snage, 4kW grejanje, malo jace dubanje, 770 u odnosu na 750m3/h kod lmce...

Poslednja izmena od urednika:
Kmta vec deluje pristojno po specifikciji. Ne znam kakva je u praksi. Vizuelno mi deluje jeftino, sta znam. Mozda gresim ali takav mi utisak ostavlja.

Ja bih rekao naslednik LMCE-a?
Kapiram da moze imati unapredjen softver, da ne moze biti losija od LMCE...

Poslednja izmena:
12ca ce u pocetku grejati sve,dnevna je spojena sa trpezarijom, uz pomoc ta peci kad zagudi,sledece godine bi jos jedna isla da greje spavacu hodnik i wc, kakva su iskustva sa gree viola i kmte ako neko ima iskustva za sad izbor
1 lmce
2 luca
3 viola
4 kmte

Sonoff WiFi switch, uzeo bih ga za kontrolu grejaca tacne, paljenje po potrebi, ima li ko iskustva sa njima, valjaju li cena 5 dolara

Sto se mene grejna sezona je krenula danas.

Tapatalk from Poco loco

Sonoff WiFi switch, uzeo bih ga za kontrolu grejaca tacne, paljenje po potrebi, ima li ko iskustva sa njima, valjaju li cena 5 dolara

5dolara u kini jel?i cekas 20+dana? inace je OK cena :)

jel probao neko dal klima vise daje toplote kad je ukljucen grejac al kondenzatora,dal to neko ima?vidim imate gomilu sa grejacem tacne
gledao sam i slusao da majstori po beogradu prave "inverter" sa grejacem koji obmotaju oko kondenzatora i kompresora i malo puste na tacnu

Poslednja izmena:
I sigurno nece da postane inverter samo zbog grejaca.
Vodite racuna da se linkovi ne ostavljaju ovde, imate temu u podrforumu "Sta da kupim".

5dolara u kini jel?i cekas 20+dana? inace je OK cena :)

jel probao neko dal klima vise daje toplote kad je ukljucen grejac al kondenzatora,dal to neko ima?vidim imate gomilu sa grejacem tacne
gledao sam i slusao da majstori po beogradu prave "inverter" sa grejacem koji obmotaju oko kondenzatora i kompresora i malo puste na tacnu
Zaboravio si da staviš navodnike kod "majstori". Ja bih takve prevarante motkom isterao iz dvorišta.
@Xepoj87 ne škripi kompresor na LU već se čuje EEV "ko veverica i parenju" kako neko reče. Nekome se čuje, nekome ne.

Mislim da nije loše ugraditi grejač u on off klimu ako se već nema novca za inverter, a on off je već ugrađen. To moja stara on off klima ima fabrički i mogla je lepo da greje do - 10, dok je donja granica bila - 15. Sve ostalo je dobar marketing majstora.

Naravno, ako je probana na -10c i radi ok, sto da ne.

Problem sa fix speed klimom je taj što stalno radi u maksimumu, pa zimi brzo zaledi izmenjivač. Džaba što ima grejač tacne kad na pola sata ide u defrost. TA peć je tu mnooogo štedljivija

Ima grejač kompresora i kondenzatora, Galanz kudo. Da, defrosti jesu problem pored svega, a i potrošnja struje. Iznecu svoje utiske za vivax aemi kad dođu minusi pa ćemo znati iz prve ruke šta može inverter od 250 eura, tj. da li je ista bolji od on off klime iz tog cenovnog razreda.

komsija je inovator-majstor srbenda :) pravio kotlove na struju pre svih,radio frigo uredjaje svih velicina.
Kaze kad smota grejac unutra do 400w od svake napravi grejalicu.Jos kaze daju bolje toplote kad je podiguta u tavan,jedino se nemoze za hladjenje onda koristiti.uglavnom moze biti bolja varijanta od bilo cega elektricnog

Poslednja izmena:
Na tavanu da ti ispusta svu onu vodu od defrosta?
Klimi treba svez vazduh, u suprotnom ce na tavanu da ti bude -30c kada klima izvuce svu toplotu, ceo da zaledi.
Me zove se dzaba "spoljasnja" jedinica.

Možda patentiraju i tavansku jedinicu [emoji3]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

A na tavanu loše izolovan dimnjak koji greje ko blesav :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno