@marko_ns
Kako li se mi onda grejemo godinama bez grejaca na klime nije mi jasno?
Za predele gde je hladnije su obavezni, za Srbiju (osim planina i Sjenice) nema nikakve svrhe.
Uopste nije stvar koliko je hladno nego koja je vlaga kad su temperature oko 0 ili koji stepen ispod.@marko_ns
Kako li se mi onda grejemo godinama bez grejaca na klime nije mi jasno?
Za predele gde je hladnije su obavezni, za Srbiju (osim planina i Sjenice) nema nikakve svrhe.
Uzmes 10 soma eura kupis toplotnu pumpu vazduh voda uradis podno i bog da te vidi.Ni meni nije jasno.
Dodji da vidis kod mene kako klima vise radi defrost i ne greje nego sto radi ono sto treba. Ne moze da se ne zaledi kondenz uz ovu vlagu napolju. Oklolina BG ako nekom radi inverter kako treba nez grejaca ja ne znam onda.
Plus je odvratan osecaj svakako dok ti klima duva na glavu topao vazduh, prevara modernog doba.
Sve je to kerov kkk naspram podnog grejanja, ubedljivo najprijatnije i najzdravije grejanje.
Au šta napriča profesoreeeŠto ne bih mogao porediti, Nocria ima nasviran kompresor koji vuče do 3 kW, kao i Amber, a Amber ima još veči izmenjivač, i moderniji kompresor (verovatno). LT nije ništa posebno što se tiče sirove snage, tu negde kao ovaj moj NZ. NZ je za moje potrebe odlična klima, jako lepo i rasterećeno radi, ali nije ništa posebno jaka, 9-ka može da povuče do 1,6 kW.
Na Panasonicu curi na sve rupe, sve su na istom nivou, uz to je ovaj stari NE12 stoji u kućici, tako da nikad nisam imao bilo kakve probleme sa zaleđivanjem.
Inverter klima je totalno beskorisna bez grejača u odvodu i tacni spoljnje. Zaledio mi se ceo vertikalni oluk, nema gde da ide voda čak i da odradi svoje defrost. Pisao bi kazne svima koji ugrade klime, a ne stave grejač pod obavezno! Priučeni tuljani.
Sve je to ...bip bip bip... naspram podnog grejanja, ubedljivo najprijatnije i najzdravije grejanje.
Apsolutno netacno. Vecini invertera grejac ne treba. Ja sam lepo pisao sta ce da se desi ako se odvod stavlja u oluk a minus potraje. Nema ko da slusa.Inverter klima je totalno beskorisna bez grejača u odvodu i tacni spoljnje. Zaledio mi se ceo vertikalni oluk, nema gde da ide voda čak i da odradi svoje defrost. Pisao bi kazne svima koji ugrade klime, a ne stave grejač pod obavezno! Priučeni tuljani.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Klima ja na skoro6m, tesko da ce kapi da pogode, ali probacu.Stavi neku kantu, ja koristim veliku od Bekamenta 25L.
Ja sam isto stavio na prekidac, na moje insistiranje. Mada meni stvarno ne treba, nemam nikakvu potrebu za njim. Vise sam zeleo da budem miran i ne razmisljam.Klima ja na skoro6m, tesko da ce kapi da pogode, ali probacu.
Najavio sam ovom elektricaru da stavljamo grejni kabl kad bude toplije, ovo ovako je cirkus.
Stavicu jedan prekidac i poseban vod struje za taj grejac i verovatno ga rucno paliti jer nemam poverenja u te senzore, termostate sta vec ide na to.
Definitivno ne, tu nesto nije u reduŠta radi ova klima? Jel tako zvuči defrost?
Pazi, zovi prodavnicu, klima.mora da ti radi do onoliko stepeni, koliko pise na brosuri.Super, oduševljen sam :wall:
Čisto da vidim kako će se ponašati ostavio sam je upaljenu konstantno zadnjih 4-5 dana, na 22 stepena, i na toj temperaturi se uglavnom ne pali jer je u stanu više od 22 onda kad dođem kući, dignem je na 23-24 stepena i upali se, odradi 10-15 minuta i ugasi se međutim ovako nije pre radila.
Cimnuo sam servisera koji je ugradio klimu, kaže klima komplet zaledila, ventilator češe o led i treba da je isključim i ne palim dok se ne otopi !!! Kaže zbog velike vlažnosti vazduha. Sa zadnje strane ono saće ili kako se zove zaista jeste komplet pokriveno ledom.
Ali ovo je pomalo apsurdno, uzeo sam invertorsku klimu jer ona može da radi i zimi a sad ispada da moram da čekam toplije vreme da bi se klima otopila i smeo da je upalim u kom trenutku mi klima ni neće trebati jer je... otoplilo !!! Kakav BS.
Momci može li ovo da se skine tako što se odvije ili mora da se iščupa ?
Super, oduševljen sam :wall:
Čisto da vidim kako će se ponašati ostavio sam je upaljenu konstantno zadnjih 4-5 dana, na 22 stepena, i na toj temperaturi se uglavnom ne pali jer je u stanu više od 22 onda kad dođem kući, dignem je na 23-24 stepena i upali se, odradi 10-15 minuta i ugasi se međutim ovako nije pre radila.
Cimnuo sam servisera koji je ugradio klimu, kaže klima komplet zaledila, ventilator češe o led i treba da je isključim i ne palim dok se ne otopi !!! Kaže zbog velike vlažnosti vazduha. Sa zadnje strane ono saće ili kako se zove zaista jeste komplet pokriveno ledom.
Ali ovo je pomalo apsurdno, uzeo sam invertorsku klimu jer ona može da radi i zimi a sad ispada da moram da čekam toplije vreme da bi se klima otopila i smeo da je upalim u kom trenutku mi klima ni neće trebati jer je... otoplilo !!! Kakav BS.
Slazem se da mora da otopi led sa izmenjivaca ali ne mora da otopi led sa tacne. On kad je gledao klimu mozda je pogledao izmedju defrosta pa je video belo na izmenjivacu.Defrost MORA da otopi led sa izmenjivača! Da zaledi sme samo donja rupa ako je daleko od izmenjivača (loš dizajn).
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari