Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da digitalni termometri ne očitavaju tačno temperaturu i da je ovaj živin daleko tačniji. Ovi kineski su preosetljivi. Kada stavim digitalni term. metar od laptopa, očita 2 stepena više nego kad laptop nije tu. Dok u prizemlju zivin pokazuje tačno kolko odredim na klimi.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

@Romeo Crennel
Ova Midea izgleda normalno, nema da visi po kilo leda sa strane ili odozdo. Ovo sve defrost otopi. Moje LMCA izgledaju gore od ovoga, kaplje sa krova na klime direktno, ima leda i odozgo :)
Evo me kod mojih, LMCA vuku 540, 570 i 780W. Ova što vuče najviše greje najveću površinu.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
@Romeo Crennel
Ova Midea izgleda normalno, nema da visi po kilo leda sa strane ili odozdo. Ovo sve defrost otopi. Moje LMCA izgledaju gore od ovoga, kaplje sa krova na klime direktno, ima leda i odozgo :)
Evo me kod mojih, LMCA vuku 540, 570 i 780W. Ova što vuče najviše greje najveću površinu.

Ok,evo opet u onu fazu otisla i pocela da glumi fujitsu kad su veci minusi,trosi 330w i digla peraja i tek tek nesto duvka,stavljeno 23 sa prati me opcijom i nadaljinskom 22,kako sam pojacao na 24 trebalo joj je malo vremena i spustila peraja i pocela da duva,ko ce joj ga znati.

A sto se tice poredjenja sa llc9 meni ne midea bolji uredjaj,nekako kultivisanije radi,sporije dize obrtaje i spusta pa se tesko i uocava zaletanje,duvanje jeste slabije ali realno ni llc ne pojacavam nikad na vise od medium jer na high je uragan,a naterao sam mideu da vuce skoro 1600w i dosta toplije greje od fujitsu-a,iskreno mene je midea odusevila eto do danas dokle se nije ovo desilo ali ajde mozda je to i normalno,temperatura u sobi je ok.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Problem je samo sto je LLC devetka a Midea dvanaestica pa onda razmisli ko je tu bolji. LLC ne moze i ne treba da povuce 1600W jer je devetka ali zato ima slicnu spoljnu jedinicu i slican kondezator pa se dobija snaga. LLCA kad se nasvira na 30c istu toplotu daje kao mnogo jaca LGC.

Znam to djalf nego je bilo price pre kako je ova midea u rangu ove devetke,cak je ona i jace po nekim testovima sto po meni iskreno nije tacno,midea dosta bolje moze da greje od llc9.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Nemoguce je da midea bolje radi :)
Kod mene Amber zadnja 25h potrosila 21kw, sinoc temperura u Pancevu -10 , klima setovana na 20c jer nisam bio tu.
Cemu sluze grejaci tacne i oplate , jel bi klima koja ih poseduje trebala redje da ide u defrost ili samo da brze odradi taj defrost ?

Grejači tacne služe da se ne nakuplja led u tacni, pa ako krene da raste eventualno može da zaglavi i ventilator spoljašnje jedinice. Grejač kompresora služi da zagreje ulje na radnu temperaturu, kako bi se smanjilo habanje kompresora. Uglavnom je izveden indukciono, tj kompresoru se pušta struja kroz kalem pa se neposredno greje i ulje. LT recimo vuče 15W za grejanje ulja, ali samo ako je klima ugašena (na daljinskom) a spoljna temp ispod 5C

Aha , ok , kod mene brzo uradi defrost ali nesto zadnja 3-4 sata na svakih 20min se gasi klima i radi defrost , bas bas cesto to radi.
Nisam trebao da spustam temperaturu na 20c jer sam navikao na 22-23c pa mi je sad hladno jer zidovi zrace hladnocom , treba sad vremena da se digne temperatura. Da bi podigao temperaturu sto pre setovao sam je na 30c i turbo mod , trenutno vuce 2,7kw :) ali bas previse cesto ide u defrost pa sporo dize temperaturu...

Tako je isto bilo i sinoc, samo nisi bio tu...:):p

Nego, Scim se vi grejete...?!:D

P.S. Nemoj neko slucajno da se uvredi, u pitanju je *******cija, lik je pun nekih fora...;)

Poslednja izmena:
@Milan85
Cesto ide u defrost jer radi u maksimum da bi postigla gubitke jer si je smanjio, sto se ne radi ako su minusi kao sad. Jos nemas izolaciju pa ce sad celu noc da cepa na 2.5kW da bi se zagrejali zidovi.

*mjau**mjau**mjau* prva godina sa klimom , sad vidim da sam pogresio. Kad je bilo 5-6c nije bio problem ugreje za 5 minuta i ne povecava puno potrosnju , sad celu noc radila na 1,7-1,8kw da povrati izgubljeno

Ne može bez izolacije na klimu da se greje, ustvari može do nule

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da bi podigao temperaturu sto pre setovao sam je na 30c i turbo mod , trenutno vuce 2,7kw :) ali bas previse cesto ide u defrost pa sporo dize temperaturu...

Ti još uvek nisi svestan koliko moćnu klimu imaš, jedino kurajberova Nocrija je tu negde po sirovoj snazi, pitanje koja je jača, a uz Amber si dobio i grejače da ti se ne pretvori u kocku leda kad je toliko forsiraš po teškim vremenskim uslovima.

Samo nemoj da je smanjujes puno, stepen ili dva je ok ako nisi tu duze vreme ali nista manje od toga.
Evo kako je kod mene, LGC se skoro zapusila bez lule i creva dok LLCA ima veci otvor i nema problema:

Uvideli gresku sa otvorom pa noviji modeli uglavnom imaju vece otvore za zimski kondezat. Razmisljao da prosirim ali kazu da ce se tako izgubiti zastita od rdje, jedino da se zastiti necim. Posto su temperature u plusu najavljene tek za cetvrtak-petak, morace da radi dzezva :D
Evo lule razlika promera:

Poslednja izmena:
mitre

Ne mozes porediti Nocriu ni s jednom klimom, a taj Amber ne verujem da je jaci ni od LT-a ..

A ovo za Panasonic , kad radi defrost jel kroz sve te rupe curi kondenz ili samo kroz jednu a te su preventiva ako se ta zapusi ?

Što ne bih mogao porediti, Nocria ima nasviran kompresor koji vuče do 3 kW, kao i Amber, a Amber ima još veči izmenjivač, i moderniji kompresor (verovatno). LT nije ništa posebno što se tiče sirove snage, tu negde kao ovaj moj NZ. NZ je za moje potrebe odlična klima, jako lepo i rasterećeno radi, ali nije ništa posebno jaka, 9-ka može da povuče do 1,6 kW.

Na Panasonicu curi na sve rupe, sve su na istom nivou, uz to je ovaj stari NE12 stoji u kućici, tako da nikad nisam imao bilo kakve probleme sa zaleđivanjem.

Ja bi voleo da im vidim service manual sa podacima o maksimalnim temperaturama kondenzacije ali kinezi a bogami i fujitsu kriju noge.

Pa s obzirom da za Gree nemamo bas nikave podatke sve su samo nagadjanja , pa eto to bi bio presedan da neka klima a pogotovo Gree pobedi jednu Nocriu :)

Ruku na srce tendencija je da kinezi prave sve bolje a japanci sve losije.
Volimo da pljujemo po gree midea lg a ustvari to su mega giga fabrike u domenu klimatizacije recimo u poredjenju sa toshibom ili fujitsu.
Nije toshiba djabe prodata carrieru da bi imali giganta kao zaledjinu.
Cenim za 5 max 10 godina ce oduvati sve zivo.

Imaju vise rupa naravno ali posto mi je jedna na terasi moram da pazim da ne curi na te rupe jer ce se tu stvarati led, ovako sve ide u kantu na jednu rupu. Tu se prolazi i odmah je i stepeniste pa nije bas za zezanje. Cudno, prosle godine nije ovako zaledilo a bilo je par dana u minusu. Neka lepljiva voda :D a kondezat u kanti mirise na sagoretinu od uglja, sto komsije loze.

Ocigledno i hladan vetar pospesuje da se nakupi vise leda,prosle godine stvarno nisam imao nikakvih problema a malopre sam propalio kotao jednu vatricu da potpomognem klimama

Huawei mate 10 lite

Nema ni 7 dana zime, a pola foruma zaliva klime. :d Vreme je za akcijsku ponudu, uz kupljenu klimu na poklon džezva. :-devil-: Kad već neće da se otvore za grejne kablove.

Pogledajte prilog 262545

Imam ja bolje resenje,netreba dzezva...i donja pipa pomaze :)

Huawei mate 10 lite

Pa i po specifikacijama lepi pise da gree moze da izbaci do 7.2KW toplote, Nocria moze 9KW. Nominalno 4.2 vs 6KW. Nisu bas za poredjenje.
Amber je 12-ica, Nocria 14-ica ( ranga 20-ke na grejanju).Malo veliki zalogaj uzeli s tim Amberom. Jeste jaka, na papiru je stvarno sjajna ali nemojte kvariti to ;)
Nije prvi put da ih poredite. Amber je noviji i moderniji u svakom smislu, nema tu sta i za 12-icu ona sigurno ubija kako greje. Nocria je stara 12-13 godina ako se ne varam ali sto se same snage tice ne preterujte.

Tapatalk from Poco loco

Uz daljinac dzezva kao sastavni deo opreme :D
Ima malo vise od 7 dana, mada nisu bili minusi. Grejac se ne isplati za par dana jace zime, em trosi em kosta da se ugradi. Kod tebe je hladnije al standard :D

Nema ni 7 dana zime, a pola foruma zaliva klime. :d Vreme je za akcijsku ponudu, uz kupljenu klimu na poklon džezva. :-devil-: Kad već neće da se otvore za grejne kablove.

Pogledajte prilog 262545
Nemam grejač nit' mi treba. LT je izgleda gadljiv na džezvu, pa sve sam otopi. Kod komšije u dvorištu klizalište od leda.

Poslednja izmena:
namontirajte iza klime jednu obicnu sijalicu i upalite je verujem da ce da stvori sasvim dovoljno toplote da se taj led ne stvara

Inverter klima je totalno beskorisna bez grejača u odvodu i tacni spoljnje. Zaledio mi se ceo vertikalni oluk, nema gde da ide voda čak i da odradi svoje defrost. Pisao bi kazne svima koji ugrade klime, a ne stave grejač pod obavezno! Priučeni tuljani.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kako gde. Kod nas je velika vlaga, i prosečna zimska temperatura je 4°C, tako da su uslovi za hvatanje leda po izmenjivaču nikad bolji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno