Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu nije dobra termalna sonda na unutrasnjoj ili spoljasnoj jedinici. Da li si zvao servis?

Da nije pothlađen zid na kome stoji unutrašnja?

Ne znam je li pothladjen zid i kako je to jednog dana pothladjen a drugog dana nije a iste su temperature spolja , meni stoji konstantno na 23c ukljucena funkcija I FEEL

Ova Broadlink aplikacija e-Control prikazuje manju potrosnju, nego obicni meraci, primetio sam da par puta nisu uopste belezili, druga njihova alikacija IHC prikazuje realniju, ali nema uvid u potrosnju za prethodne mesece i po danima. Nisam uhvatio screenshot sinoc pre 00h i sad poceo nov mesec, a ne moze da se proveri kao kod e-Control, pisao sam supportu o tome.
Par minuta posle 00h, sve uticnice su u e-Control app, imale potrosnju za decembar cak i do 19kWh, evo sad gledam i dalje stoji tako, dok u IHC belezi bolje, mada se opet ne slaze sa obicnim meracem u 1kWh, uvek ima odstupanja nekog...

Inace za novembar 530kWh, 80m2, neizolovano, temp 22-23c u kuci. Kada su bili oni topliji dani radila samo jedna i grejala 50m2, gasena samo 2-3 puta preko dana u mesecu. Odlicno, nije ni 1m2 drva, a sa tim novembar ne bi mogao da prodje!:eyebrows:

Ne znam je li pothladjen zid i kako je to jednog dana pothladjen a drugog dana nije a iste su temperature spolja , meni stoji konstantno na 23c ukljucena funkcija I FEEL
Iskljuci i feel nek radi po usisnom vazduhu.
Kad radi po daljincu daljinac mora stalno da bude u dometu moguce je i neko kasnjenje u komunikaciji.

Da nije pothlađen zid na kome stoji unutrašnja?
A sta se desava ako je zid podhladjen?

Inace,bas mi smeta kada je klima ukljucena nocu pa cak i na najslabije duvanje,tacno ustanem ujutru kao osamucen a kad je iskljucim da neradi nocu odmorim bas kako treba,ima neko slican problem kao ja?

Huawei mate 10 lite

Poslednja izmena:
Cimo: Meni se to desava kad mi se presusi vazduh , kupio sam neki ovlazivac vazduha za 5000din i zavrsava mi lepo posao , nakapem etericno ulje mente i ukljucim uvece da isparava i extra mi je u sobi.

Zoxor: Pa to se desavalo i kad nije bila ukljucena funkcija i feel , zato sam je i ukljucio mislio sam da ce se nesto promeniti. Aj probacu da iskljucim opet sad da vidim kako ce se ponasati.

Gde si Cimo, kako je? Sta kazi Midea-e, kako rade?
Ja nocu ne gasim, sve na 22c, spavaca za stepen hladnija, sinoc pripremio grejalicu zbog zene (njima uvek hladno, ja se pokrivam sa jedno tanje cebe njoj ni tri deblja nisu dovoljna, ja bi crko sa dva :D) i kad sam lego oko 12 ukapiram da mi vrucina, kakva crna grejalica, 4 klime cepaju, -6c napolju a one se ne cuju. Ne treba gasiti skroz pogotovo kad su minusi ako imas nizu tarifu nek odrzava po jeftinijoj struji toplotu u zidovima.
Sad citam o podhladjenim zidovima da su kod mene sve 5 klime na unutrasnjim zidovima, LGC obe na unutrasnjem i jedna LLCA u hodniku a u decijoj je na zidu ka garazi koja se ne greje ali ne pada nikad ispod 10c tamo. U lokalu LU je spustena profilima sa grede kod izloga pa ima jedno 20-30cm od izloga, dakle nije na spoljnom zidu. A sve to slucajno tako ispalo ;)
Milane iskljuci te opcije i ostavi da radi senzor na klimi.

Evo moje potrosnje na slici za 70m2, od kojih je 12m2 spavaca i nema nikakve potrosace, ni grejanje.
I ako ima 12LU instalirano, to je najpromasenija investicija u mom zivotu, radila 15 dana za celu godinu, kevi i caletu odgovara hladno :D

Mitre, napisao sam ti to pre par nedelja, ali ti citas samo ono sto ti odgovara da mozes da nastavis da se bunis.

Hladan zid, brzo se ohladi, klima istripuje da je u prostoriji dosta pala temperatura i krene da roka toolo, pa kada se vrati topao vazduh brzo, ona oseti dabje dovoljno zagrejala i iskljuci se.
Tvoja klima nije setovana na auto mod i stavio si jako duvanje da bi svuda ugrejalo.

Nijedna klima ne bi drugacije radila.
Ne moze klima koja ti je spustala do 500W, da sada nece ispod 900W sama od sebe.

Ne postoji klima koja radi stalno, od normalnih barem, svaka klima se gasi.

Ja sam sinoc izluftirao, 12LU se upalila i krenula da roka na 1700, 1800W i ugasila se na 1000W, uspeo sam da je snimim sa 1200 na 1000 kada se ugasila.
Sada mi odrzava na 300W, juce nije spustala ispod 390W, tako je odrzavala padajuci sa 900W i gasila se.
Ja grejem 20m2, da su gubitci veci, da imam dupli prostor samo, ne bi odrzavala ni na 300, ni na 390W ili bi u drugom kraju prostorije bilo hladno.
30b5fbd08b18cf19573b4005d4a76d28.jpg

Poslednja izmena:
gree lomo,zamenio sam produzni sinoc oko 19h i postavo merac. -4 do -5 krenula je da gura 1300w pa je spustila na zatadu 22c na 405w ali kasnije je nisam ni jednom nahvatao da predje 860w pa spusti do 450w. kad dodjem sa posla javljam koliko je potrosila od juce 19h do danas 19h.

Gde si Cimo, kako je? Sta kazi Midea-e, kako rade?

Evo bolujemo,strefio nas neki virus pa smo svi u kuci bolesni.klime rade skroz ok,greju sasvim solidno sem sto ova mision 18 ne planira da stedi,mision 12 trosi duplo manje,no dobro,to je vec izlizana prica pa da se ne ponavljamo...elem,definitivno bolje spavam kad je klima iskljucena i kad se prostorija malo rashladi,znam da to nije preporucljivo ni za klimu ni za potrosnju al sta da se radi,ipak sam ja nju kupio a ne ona mene :)

Huawei mate 10 lite

@cimo
jer ima 18 neki sleep mod?

Ima,iste su joj funkcije kao i kod 12-ke,kad aktiviras nocni mod ugasi se displej na klimi i smanji se intezitet duvanja...probao sam i to ali valjda ovoj mojoj ludoj glavi smeta bilo kakva cirkulacija vazduha

Huawei mate 10 lite

Stavljam 23c , iskljucicu I FEEL , i stavljam AUTOFAN da vidim kako ce da se ponasa pa pisem kasnije.
Zadnja 62h kako sam restartovao timer tj od cetvrtka uvece od 23h ukupno potrosila 70kw sto je u proseku 1,13kw po satu.
Kako je neko pisao da treba 100w po m2 sa 5cm izolacije to izadje da kod mene treba 5-6kw po tome ispada da je potrosnja i ok ako je cop 5.
Ali vodeci se ovom formulom nema sanse da djalf greje 90kv sa 1,2kw po satu sa 5cm izolacije ili jozza 100kv ,a ipak oni to uspevaju..

*mjau**mjau**mjau*, ne isplati mi se da kupujem jos tri meraca, imam samo jedan. Bogme za dan od 12 juce do 12 danas ja stustio 48kW ukupno, 28 vise i 20 nize. Sinoc oko 23h ukljucio zamrzivac koji do sad nije radio, racunam da je potrosio do 7h koliko jedna ves masina program na 65c od sat i po i jedno susenje na 90min (grejac 80min 2.5kW, motor 300W). Zamrzivac je neki C klase pa verovatno nije nesto stedljiv. Prosek 2kW/h celo domacinstvo, sad koliko klime trose ne znam, verovatno do 1.5kW u proseku.

Poslednja izmena:
potrosila 20kw od 19h juce do 17h danas...

Luca 23kw za zadnjih 61.5 sati 24c, llc ne znam ali se gasi i na - 3 što mi se i ne sviđa baš pa dižem temperaturu..
Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Koji merac temperature preporucujete? Secam se da je neko kacio da ima vise komada i svaki pokazuje razlicito... Jel ima neki da je tacan? [emoji3]

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ovo su polučasovni proseci, ne vidi se trenutna potrošnja, ide li ona u defrost nekad? Kolika je spoljna temperatura?

Da li se isplati u običnu klimu stavljanje grejača?
Koliko to okvirno košta?
Moja Samsung trenutni dogreva, ali sam video da se uhvatio led na spoljašnjoj jedinici, koji se tokom dana otapao.

Meni Midea od jutros bas lepo trosi
1186f50fd300d779a2f549f5d22db1a5.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Kod mene se upravo završilo 7 dana hladnog talasa, klime su potrošile ~100 kWh više u odnosu na procenu pre zahlađenja. Na grafikonu se prikazuje ukupna potrošnja domaćinstva (distribucija meri svakih sat vremena), vidi se lepo razlika između dnevne i noćne potrošnje, kad osim klima u principu nema nekih drugih većih potrošača, rade još frižider, zamrzivač, i po koje svetlo. Novemar i pored toga prilično topao, biće manja potrošnja od prošlogodišnje.

Pogledajte prilog 261349

Pogledajte prilog 261350
Koje to merače struje koristite?
Gde ste uzeli i koja je cena?
@Milan85
Znaci to je 800W po satu? To je ok skroz. I da, ja imam istu potrosnju ali imam izolaciju od 5cm demit fasada i tavan je 5cm stiropora koji je zatvoren lepkom i mrezom, ploca je debela muski, sad ima oko 40cm ukupno. Inace nadimak mi je Alf a ovo DJ je stari posao, pustao muziku nekad (17 godina).
@Corvus Corax
Ja imam dobre drvene prozore Slavonski hrast, stakla su dupla ali i kod mene se pri dnu orosava jer je tu najhladnije. To je na prozorima gde nisam postavio drvene kapke (nemam roletne) koji su 3.5cm debeli. Gde ih imam, orosavanja nemam jer je to kao drugi termoprekid da kazemo, jedan je u staklu. Prozori dihtuju odlicno. Jedno od resenja je da zalepis puckavu foliju onu sa baloncicima i tako napravis termoprekid. Meni su spoljna vrata sa staklima koja nemaju termoprekid, to se bara pravila ispod kad su minusi cak i kad lozim centralno. Zalepio foliju i prosle zime a ni sad nema ni kapljice. Sad cu da slikam pa cu da editujem.

To jeste, ne vidi se napolje mada kako je kratak dan ja zatvorim kapke cim se smrkne, sta da gledam mrak, kisu, samo me ubija psihicki :D Ako je suncano kao sad ok ali vecina zime je tmurna, ja kad se smrkne gledam TV, radim neki servis ili igram nesto.
Stepen orosavanja je valjda ispod 16c na povrsini stakla. Ono sto je neverovatno je da se staklo bez termoprekida ne znoji kad sam stavio foliju a staklo koje ima termoprekid ima znojenje naravno bez folije. Ispada da folija ima bolje svojstvo izolacije od duplog stakla.
Brat ima problem sa nenormalnom kondenzacijom na prozorima.
Jel može malo bolje objašnjenje kako, gde zalepiti i koju foliju/pucketavi najlon?

Moze da se lepi i direktno na staklo, valjda samo pokvasis malo staklo i lepis. Ja sam lepio kep trakom sa unutrasnje strane stakla tako da se zarobi vazduh izmedju folije i stakla i tako napravio dupli termoprekid. Imas na Youtube kako se radi.

Mora biti uparen telefon sa meracom?

Huawei mate 10 lite

U aplikaciji dodas uticnicu(Broadlink SP3S), mora da ima pristup netu(kucni Wifi) i sa telefona preko aplikacije uvek imas uvid u potrosnju...

Poslednja izmena:
Ovi moji meraci nemaju pristup netu tako da je ipak za mene to nemoguce

Huawei mate 10 lite

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno