Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završiću sa ovim postom o temi, ta klima je najgluplji inženjerski poduhvat jer samo guranje 18tice u izmenjivač unutrašnje koja ne može da izbaci više od 12btu je bačeno 30% energije kroz cevi bez načina da se to iskoristi.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Opasno ne svatamo rad rashladne masine.
Inace moja potrosnja za novembar 280kWh

Alal vera domaćine! :smash:

Ja ne znam sta je ovo pola foruma prica da je ok ta potrosnja 300kw na 40km a evo ovaj se pojavljuje potrosio sa 6 klime na 200kvm manje nego ja sa jednom na 40

Milane, znaš kako najprostije.. u termos bocu naspeš vruć čaj i posle 3-4h on i dalje vruć, a ništa nije potrošio ( ne troši, a ide :D ) račun 0,oo din.. Samo si pre toga morao da kupiš, dobiješ ili ukradeš termos bocu... ,)

Poslednja izmena:
Mnogo Daiseikai-a koji prduckaju blizu minimalnog kapaciteta sa COP 4 cak i do -10 (na +10 5,5 na +2 4,37 na -7 4,24 na-10 4,18 pri minimalnom kapacitetu i tek nesto losije na nominalnom)
Maksimane potrosnje sam imao oko 30 kWh dnevno u januaru kad temperature budu vise dana oko -15
Ovo mi je sesta zima u ovoj konfiguraciji.

Poslednja izmena:
Da li vredi razlike doplatiti za Toshiba Suzumi 13 85000 din umesto Fujitsu LU 12 66000? Ili mozda neki daikin ili mitshubishi slicnih cena i karakteristiak? Hvala :)

bez pdv-a + rabat :)

Midea mission zadovoljila sa radom,odlicno modulira,tiha,retko u defrost ide i brzo zavrsi,sad sam je pojacao na 30 i povukla je 1500 i nesto vati i ostavio je da radi tako jedno pola sata,merio sam izduv drvenim meracem(nemam trenutno drugi) i na izduvu je bilo preko 45 stepena(nisam dugo drzao mozda bi se jos popela temperatura),napolju -5 ali suvo,po meni je bolja od llc9 modela,mislim da je ipak i snaznija na grejanju na ovim trenutnim temperaturama,ovo je neko moje misljenje...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Polako, pašće uskoro ispod -10 pa ćeš i ti da osetiš šta znači imati inverter :D
U krajnjem slučaju bolje da ti radi kao on/off do -10°C, a kao on ispod toga, nego da ti radi kao on/off do 10°C, kao on kad počne da pada ispod toga, a kao off kad ode ispod -10°C :)

Poslednja izmena:
Imam i ja Fujitsu inverter pa već jede g pali gasi. Nema grejač na tacni verovatno već ledi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Hahaha , podseti me na jednog coveka koji je skoro rekao , moras sve izgubiti da bi nesto i dobio...
Amber je zakon , preporucite ga svima da ne budem jedan od retkih koji se zahebao hehe. Ladno na -5 se pali i gasi...

A ne gasi se zbog defrosta , cuje se lepo kad radi defrost , kao dusu da ispusta sto bi rekla moja zena

Na 40m2 bez izolacije na -5c spoljne ona se gasi, ta klima definitivno nije u redu nesto. Meni sad sve klime rade najnizom modulacijom, ne cuju se kompresori uopste, spoljna -6c, nema gasenja, sve klime na 22c, unutra 22.5c. To je 300W x 4= 1,2kW po satu za ovih 90m2 pri ovoj spoljnoj temp.

Koliko vam trosi midea mission? Ova moja od jutros sve ide preko 1khw
efde4cda26cae190deaa7400e6ef65e8.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Hahaha , podseti me na jednog coveka koji je skoro rekao , moras sve izgubiti da bi nesto i dobio...
Amber je zakon , preporucite ga svima da ne budem jedan od retkih koji se zahebao hehe. Ladno na -5 se pali i gasi...

Imaš u tih 40/60 kvadrata verovatno veće gubitke nego Alf koji sve to greje sa 4 klime. Ti greješ sa jednom, lagano, ne smrzavaš se i još ti ne valja klima.

Btw ja sam potrošio 486 kWh u novembru, eto nije da svako troši malo. Novembar topliji od prošlogodišnjeg, prosek 5,2 °C, sa jednom nedeljom u minusu.

On nema sve spoljne zidove kao ja ali opet da se gasi na -5c napolju, to je zato sto nema nisku modulaciju a trebalo bi da ima. Nemamo sa cim da uporedimo jer Xeroj nije tamo gde je Amber.
Ja moram da sracunam koliko je izasao novembar, kod mene mere treceg u mesecu.

Koliko vam trosi midea mission? Ova moja od jutros sve ide preko 1khw
efde4cda26cae190deaa7400e6ef65e8.jpg

Meni je namestena na 23 i na nocno bila(smanji duvanje) i trosila izmedju 330w i 400w,spavaca soba od 9 spojena sa kuhinjom od 10 kvadrata.

Meni je namestena na 23 i na nocno bila(smanji duvanje) i trosila izmedju 330w i 400w,spavaca soba od 9 spojena sa kuhinjom od 10 kvadrata.

Kako se namesta to nocno duvanje? Jel je preko dana drzis na auto ili neka druga brzina?

Preko dana pojacam na najjacu da mi dobacuje do kuhinje i ostatka kuce a za noc samo kliknes dugme gde je nacrtan krevet sa mesecom ja mislim da tako izgleda(skroz dole desno se nalazi,onda smanji brzinu i ugasi brojeve na unutrasnjoj da ne svetle),ja koristim inace follow me za setovanje temperature jer mi tacnije odrzava nego bez toga.

Mitar: Ne zalim se ja na grejanje vec na rad klime i potrosnju. Zasto ceo dan radi npr na 1000-1200w a onda se odjednom ugasi i pocne da vuce po 1800w pa ugasi , pa opet upali i radi na 1800w pa ugasi , hoces da kazes da je to ok jer soba ima velike gubitke ?

To što klima može dobro da povuce znaci da ima snage, a to što stigne i da se gasi znaci da je dostigla zadatu temperaturu.

Zasto ceo dan radi npr na 1000-1200w a onda se odjednom ugasi i pocne da vuce po 1800w pa ugasi , pa opet upali i radi na 1800w pa ugasi , hoces da kazes da je to ok jer soba ima velike gubitke ?

Zato što imaš velike gubitke naglo se hladi prostor a ona je jaka pa ga brzo ugreje ponovo i ugasi.
Kada bi prostor posteoeno odavao toplotu tek tada bi mogao da ocekujes da ona postepeno dodaje toplotu.

Kada bi ona duvala na 300w ti bi se smrzo.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Milan85
Meni je prvenstveno bitno da je toplo, niska modulacija mi ni ne odgovara jer duva prohladno, pa se ukućani žale, bolje mi je kad duva toplije kad radi.
Klima koja može da greje 60 kvadrata neizolovanog prostora je svakako dobra, ja sam radi testiranja pojačao svoju na 25 °C (inače držimo na 21 °C), i kad je radila sa ~1600W duvala je toliko toplo da je posle sat vremena bilo skroz neprijatno u sobi. Tebi takvo grejanje treba da održi temperaturu u sobi kad je hladno, a pošto nemaš izolaciju verovatno moraš i da držiš nešto veću temperaturu vazduha da bi bilo koliko-toliko prijatno u sobi. Klima greje prostor, imaš ok potrošnju u tim uslovima, i to je najbitnije.

To je sve ok , ali zasto ne spusti recimo na nekih 800-900w i da odrzava ? Tj jedan dan to radi odrzava temperaturu a drugi dan radi kao on-off , kao da su dve razlicite klime u istoj prostoriji , sta li taj njen senzor ocitava samo ona zna. I da ne mesamo opet zabe i babe , ja sve vreme pricam o ponasanju i moduliranju klime a ne o grejanju jer ona stvarno greje ubija. Kad vuce 1800-2000w ona bukvalno bljuje vatru.

Spusti zadanu temperaturu i ona će spustiti potrosnju.
Ali verovatno će ti tad biti hladno.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno