Pozdrav beli i crni magovi klima uredjaja
Temu redovno citam i nemo pratim, prosle godine sam pisao i kacio sliku kuce, okacicu opet sa malim izmenama i naravno da dam komentar sto se tice rada midea-e mission 18 (MSMBCU-18HRFN1-QRD0GW) u ovim mojim uslovima. Kada sam je kupio nisam znao nista o klimama, frka i trka je bila sa useljenjem i na preporuku servisera iz Bga kupih mideu i zaebah se. Neko je ovde lepo opisao klimu “krmaca”, to i jeste tako se i ponasa. Radila je u kuci koja tada nije bila uopste izolovana, u najhladnijim mesecima januar i februar setovana na 28 i radila je na najjace sto uopste nije prijatno za usi. Grejala je dnevnu sobu, kuhinju,hodnik,kupatilo i sobu 2. U dnevnoj sobi je bilo 22C, u sobi 2 18C i to jedva, ta se soba koristila samo za spavanje. Prilikom defrosta osecao se efekat hladnih zidova sto opet nije nimalo prijatno. Racun za struju sa celim pokustvom je bio 12k, skoro 1500kw mesecno, dakle nisam ulazio u crvenu zonu (govorim za najhladnije mesece januar I februar). Racuni za struju preko leta su do 3k i do 300kw mesecno.
Iskustvo moj drugara sa istom klimom ali u prostoriji od 40m2 bez ikakvih pregradnih zidova, takodje dnevna i kuhinja, izolovanim sa 3 cm stiropor iznutra i 5 cm stiropor spolja je daleko bolji, klima je setovana na 23C, low brzina, u prostoriji je bilo 23 i vrlo prijatno za sedenje. Racun za struju mu je bio sa celim pokucstvom 5k mesecno stim da je u hodniku imao i ta pec koja je grejala hodnik, kupatilo i malu sobu za spavanje, svega ukupno 60m2.
Ove godine kod mene ima neke izolacije, iznutra sa spustenim plafonima, ne pitajte zasto i kako, tako je kako je i tu nema menjanja nicega. U sobu 2 je ubacena fujitsu 12llce, koja je svemirski brod za onu mideu

hvala na preporuci sa ovog foruma. Trenutno soba 1 ce se grejati sa konvektorom.
I naravno opet sam dosao po savet, dakle ova midea me jako iritira i nervira, trenutno je demontirana, mozda joj dam sansu ove zime ali bih pitao da li bi neka 12 mogla da resi pitanje grejanja dnevne, kuhinje i po potrebi hodnika i kupatila. Radila bi u paru sa llce 12 iz sobe 2 (takoreci stereo grejanje

). Sve sam gledao fujitsu lm,luca,lmce, po meni sve su iste tako da nemam predstavu koja bi bila najbolji izbor.
p.s. mali off topic zasto mi se samo ovaj forum klima uredjaji ne nalazi u tapatalk-u u follow, nego svaki put moram da idem na bench/search/klima uredjaji
Ukratko o kuci
Kuca ima 108m2 stim da je ukupna unutrasnjost prostorija 80m2, plafoni na visini od 2.6m. zbog spustanja plafona, , zidovi su cigla ipo spoljni i unutrasnji, kuca je na temelju 50cm od zemlje, na tavanu je betonska ploca I po ploci samo poredjan stiropor 5cm 17gr, podrucje srednji banat-Vojvodina (citaj mocvara). Stolarija je PVC sve novo postavljeno, stakla neka ultra mega giga slabo emisiona roletne sa termoizolacijom.
Pogledajte prilog 260113