Ja i nisam rekao tačno deset godina. Namerno sam zbog takvih kao ti dodao onaj plus.
Znam, nisam mislio kao kontru tebi, nego njemu, ali tako je ispalo
Valjda je 4,3 nekih 21% veće od 3,54.
Meni digitron kaze da je 3.54/4.3 = 0.82. Sto znaci da je 18% manje.
Kad se korist "trosi manje od", onda gledas naspram vece vrednosti koji je procenat niza (3.54 koliko je % od 4.3). To su neka pravila matematike, kako bi svi koristiti iste cifre.
Nadam se da se razumemo

EDIT: Potrosnja nije 4.3 i 3.54, potrosnja je x/4.3 i x/3.54, pa se x/4.3 deli sa x/3.54, sto je jednako 3.54/4.3. Ako nekog buni. Kako sam gore rekao ispada da treba da se deli 4.3 sa 3.54
Pogledaj ovde:
http://www.eurovent-certification.c...+R&tri_chp=&debut_affiche=21&indice_affiche=1
Pod Bivalent Point. Za vecinu ovih Fujitsu klima, koje pominjemo, je Bivalent temperatura -7*C, ali za neke je -10*C (vrlo malo, cini mi se 2, a za jednu 14cu je -4*C)
I desno ode temperature imas snagu i COP. Ima i za -15*C (kao najnizu radnu temperaturu) koliko je deklarisana snaga i COP. Dve LTC su deklarisane do -20*C.
Na -7*C ni deklarisane razlike nisu 20%, dok na -15*C ima jedan extrem od >30% razlike izmedju najslabije i najbolje devetke, dok za 7ce i 12ce je najvise 22% razlike. To su, ponavljam, deklarisane vrednosti samo, za full capacity. U praksi je mnogo manja razlika, pogotovu sto klime ne rade ni 50% vremena >50% snage.
Ne razumem šta hoćeš da kažeš.
Hocu da kazem da je razlika u potrosnji nedovoljna da opravda investiciju kod nas, iz ugla "otplate zbog manje potrosnje".
Komfor i mogucnost da klima jace greje kada treba su nesto skroz drugo, o tome se mora razmisljati.