Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam istu u podrumu vikendice vec dobrih 7,8 godina, iznenadjujuce jako duva.

Za semu ne znam ni da li postoji.
Vecina tih balkanskih Kineza servisima daju samo info o modelima i cene sa rabatom.

Inace, vidim da se neko cudio popustima i slicno...recimo, na klimama od 40k se zaradjuje preko 10k dinara inace.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

U jeee, al ova tema raste, a još nije ni krenula sezona hlađenja :D
Btw, da nema neko dijagram delova za pingvin VIVAX klimu (kao sa slike)? Treba da rasklopim jednu i proverim odvod kondenzata jer ne ispušta vodu u posudu!
Pogledajte prilog 251722
Ja imam Gree 9-ku pingvina koju ne koristim više (nek stoji, ne traži 'leba) a nemam ni šemu. Uglavnom sećam se da ima malo gumeno crevo sa čepom na kraju, pa ako hoću da ide u posudu ja izvadim čep. Ako neću sve ona to lepo izduva napolje kroz ono veliko rebrasto crevo!

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Sa dve dvanestice on može komotno da greje 45 kvadrata, bez da ima centralno. Ne samo stan, nego i kuću.
45kvm može da greje i jedna dobra 12-ca ako je izolacija dobra i raspored prostorija ne smeta. Nexteen greje 48kvm stan sa jednom 12LU. Kod mene 12LT greje 30kvm ispod pola snage, tj glat sam mogao da stavim 9-ku.

Gubici koje klima treba da nadoknadi zavise pre svega od gubitaka objekta odnosno izolacije, na to treba dodati dobitke a treba računati i na akumulaciju samog objekta i tek onda dolazi potrebna snaga klima uređaja.
Ljudi kod kuća zaboravljaju na pod.... Bolje sačekati pa se ušuškati kao Joza i onda nema problema, može i 9-ka ali LT. Ako pogledamo realno, to je ok za 30 kvadrata kao kod Joze.

Ja imam Gree 9-ku pingvina koju ne koristim više (nek stoji, ne traži 'leba) a nemam ni šemu. Uglavnom sećam se da ima malo gumeno crevo sa čepom na kraju, pa ako hoću da ide u posudu ja izvadim čep. Ako neću sve ona to lepo izduva napolje kroz ono veliko rebrasto crevo!

Ima i kod ove Vivax to gumeno crevno sa čepom i kroz njega ide voda međutim nije namešteno tako da ide u posudu već za posudu ima rupica posebno a ovo crevo je pored posude na tipa 10-15cm od odvoda za posudu.
Nažalost tako je namešteno da ne može lako da se ubaci u posudu i da se pri tome posuda lako vadi. Da ja koristim to ne bi bio nikakav problem nego je to kod starije žene koja nema šanse da čačka oko posude, vadi je do pola pa zapušava crevo dok isprazni posudu pa vraća sve to nazad itd. A ovo za odvod u rebrasto crevo sa toplim vazduhom je i meni palo na pamet ali to kod ove klime nije fabrički predivđeno i bilo bi teško izvesti u DIY varijanti jer je odvod vazduha iznad nivoa posude gde se sakuplja kondenzat + rebrasto crevo se skida na dnevnoj bazi...

Sve u svemu moraću komplet da je rastavim i pročačkam mečku :)

45kvm može da greje i jedna dobra 12-ca ako je izolacija dobra i raspored prostorija ne smeta. Nexteen greje 48kvm stan sa jednom 12LU. Kod mene 12LT greje 30kvm ispod pola snage, tj glat sam mogao da stavim 9-ku.

Sve je to jasno. Ja sam zato i prigovorio, jer se o dogrevanju stana od 45 kvadrata koji već ima centralno grejanje raspravljalo o 18-ci ili 14-ci.

Uzeli Midea mission MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW u tehnomaniji. Vratili fen i vagu i doplatili razliku.
Hvala svima za preporuke :)

Da si slusao preporuke ne bi uzeo u Tehnomaniji :d

Tapatalk

ajd sad, navijamo da mu stignu spoljna i unutrašnja isti model [emoji16]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Daće Bog

Uvalice mu onu rasparenu sto imaju [emoji14]
Obozavam ljude koji pitaju za savet i onda urade kontra :d

Tapatalk

Koga je jos briga sta ko misli o trgovinskim lancima!?
To nije tema koja ga je zanimala, vec mu je nametnuta.

Kupio je tamo gde su mu najvise odgovarali uslovi, a zahvalio se na preporuci za model koji mu se uklapao u budzet.

To su odlicni uslovi gde dobijes pogresno za 50+ hiljada, treba svi tamo da kupujemo.

i to je problem ali oko reklamacije je najveći, nadam se da neće imati problema sa klimom te se neće rvati sa retard korporacijom

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Za pocetak moze kurira da pocasti malo i da proveri sta preuzima , ne verujem da bi ga odbio .. Ja razumem ljude da moraju da se snalaze jer je kes uvek problem , nema ga :p

Nisam bio tu kad su doneli klimu, evo sad stigao proverio sve je ok :)
Ostavili vizit kartu za ove što montiraju.

Super. Bićeš zadovoljan

Daikin ima veći kompresor i težu spoljašnju. Nisi pogrešio.

Pozdrav, hteo sam da uzmem jednu Fujitsu ASHG09LLCA za hladjenje sobe od 13 kvadrata leti. Da li je to ok ili samo za hlađenje može da se uzme i neki Vivax inverter jer je jeftiniji 10ak hiljada?

Važnije pitanje, ko u Beogradu prodaje i montira Fujitsu? Vidim da za NS preporučujete MDV Elektronik, a ne znam da li bi oni dolazili u BG.
Opet, pitanje da li ti servisi u BG rade pravilnu montažu tj vakumiranje itd.

Poslednja izmena:
Pozdrav, hteo sam da uzmem jednu Fujitsu ASHG09LLCA za hladjenje sobe od 13 kvadrata leti. Da li je to ok ili samo za hlađenje može da se uzme i neki Vivax inverter jer je jeftiniji 10ak hiljada?

Važnije pitanje, ko u Beogradu prodaje i montira Fujitsu? Vidim da za NS preporučujete MDV Elektronik, a ne znam da li bi oni dolazili u BG.
Opet, pitanje da li ti servisi u BG rade pravilnu montažu tj vakumiranje itd.
ACS, Viacom... Traži da ti ispoštuju proceduru. Za 13kvm može i 7-ca

Pozdrav,

Da li Midea inverter 12-ca ovaj model

http://www.electronica.gr/BD470658.en.aspx

MS12FU - 12HRDN1 - QRD0GW(C)

RF serija

moze da ohladi kompletan prostor od 34m2 povrsine ispod krova koji ima skromnu izolaciju (crep, termo sloj plus daska) - povrsina je gips zidom sa velikim vratima podeljena u spavaci (12m) i dnevni deo (22m). za hladjenje spavaceg dela podrazumevaju se otvorena dvokrilna vrata vecih gabaria. unutrasnja jedinica je u dnevnom delu.

kuca je na moru, znaci juli avgust pakleno vruce.

Cena klime je 358e bez ugradnje.

U katalogu kaze 14,650 BTU kapacitet hladjenja, 15,500 BTU kapacitet hladjenja, iako se nominalno vodi kao 12,000 BTU.

iskreno ne bih ulagao neke besmisleno velike pare u klimu na moru.

Poslednja izmena:
Uloži smislenu lovu u izolaciju plafona i hladićeš sigurno i 9-kom.

Slusaj, da sam hteo da se bavim time sigurno ne bih postavljao pitanje ovde.

Onda kupi on/off i uštedeo si keš i svako smaranje oko toga što tebe, što nas. Ovako je besmisleno da ti bilo ko daje odgovor i troši svoje vreme. Imaš celu temu pa listaj ako se ne baviš tim stvarima...nemoj biti lenjoguz.

Najobičnija klima...ona koja nije inverter.

on off klime u zemljama sa skupom strujom nemaju prodju, ovde u grckoj se bas retko vidjaju

on off klime u zemljama sa skupom strujom nemaju prodju, ovde u grckoj se bas retko vidjaju

heheh koliko si kontradiktoran...realno prelistaj malo temu pa ćeš ukapirati zašto ti je drugi član savetovao izolaciju.Inverter bez iole normalne izolacije će potrošiti skooro isto koliko i on/off. Tako da ako gledaš smanjene troškova onda izolacija/inverter i zatvoreni prozori i vrata.

Mada koliko znam u Grčkoj se struja plaća paušalno...ili sam nešto permutovao?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno