Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko ima iskustva sa ovom klimom

MIDEA MSMBAU-09HRFN1-QRD0GW

Planiram da hladim/grejem dosta dobro izolovanu sobu od 12kvm. Da li će ova klima biti dovoljna I da li ima neka druga preporuka u rangu slične cene? (Do 500eur)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

heheh koliko si kontradiktoran...realno prelistaj malo temu pa ćeš ukapirati zašto ti je drugi član savetovao izolaciju.Inverter bez iole normalne izolacije će potrošiti skooro isto koliko i on/off. Tako da ako gledaš smanjene troškova onda izolacija/inverter i zatvoreni prozori i vrata.

Mada koliko znam u Grčkoj se struja plaća paušalno...ili sam nešto permutovao?

kako mislis pausalno? ne meri se potrosnja? pa ne bih rekao, nisu mi javili da je komunizam stigao u grcku...

do daljeg bez izolacije. videcemo sledece godine, ne verujem da je ulaganje vredno mesec dva boravka dole.

To je mali prostor ohladice to midea bez problema naročito što su gipsani zidovi, ali svakako bi valjalo uraditi dodatnu izolaciju mada Grci ne mare mnogo za nju.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ponesi odavde rolnu vune, pa samo raširi po ploči (ako ima mesta ispod crepa). Ako je vreo plafon, može vazduh biti na 17C u sobi će biti neprijatno, kao u rerni. Hladne noge i vrelo teme. Ovo pričam iz iskustva.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima na forumu.

Planiram da zahtevno i nezdravo etažno grejanje na ugalj zamenim nečim efikasnijim.

Kuća je u pitanju, dva nivoa - donji nivo ima oko 65 kvm a gornji nivo oko 55. Između nivoa je otvoreno stepenište, kuća je novija i relativno dobro izolovana - stiropor na zidovima i kamena vuna na krovu. Nije vrhunska ali ni loša. Prozori su drveni, ali su dobri, ne ulazi košava, prilično dobro drži toplotu.

Na donjem nivou je Alfa Plam Rustik montažni kamin i njega bih koristio u kombinaciji sa inverterima. Ovaj kamin dobro obavlja posao i po jačim zimama njegova toplota dobrim delom dopire i u gornji deo kuće, mada tad moram da se dofrevam ili centralnim grejanjem ili TA peći u prostoriji u kojoj spavamo. Dakle - po jedna klima na oba sprata za dogrevanje i rashlađivanje leti.

Dugo sam čitao forum i planiram da gore stavim 12LUCA a dole neku jeftiniju, LLCA ili Gree Lomo12.

@Anubisgrau
Ne slušaj Jozu i ostale, ne znaju oni ništa. Uzmi ti lepo Gree Amber ako ima u Grčkoj 18-ca ili Midea Mision 18-ca ili 24- ka. Joza je imao Mideu 18-ce pa se prevario i zamenio sa Fujitsu LMCE. Sad vidi da se prevario ali nema nazad, ta Midea greje a sigurno i hladi za sve pare a Fujitsu kalkuliše zbog potrošnje i zato Joza mora da ima dobru izolaciju. Tebi izolacija ne treba samo uzmi jednu od ovih klima i ne boj se. Ako meni ne veruješ pitaj prodavce klima u Grčkoj, bilo kog prodavca pitaj i svako od njih će ti reći da slobodno uzmeš Gree Amber 18-cu.

Ne dezinformiši i ne menjaj teze.

Već je konstatovano da može to da ohladi bez problema. Izolacija je pomenuta kao elemenat komfora, koji uz to može da mu smanji potrošnju.

Zidovi su kameni, 55cm debljine. Prozori su stari, najobicnije staklo, nije termo komora. Sustinski jedina tacka za izolaciju je krov posto je to starinska, seoska gradnja - crep, crna folija za hidroizolaciju i daska. Znaci nema termoizolacije, bar ne ove danasnje. Nemam ja nameru to nesto da hladim preko dana jer prosto nisam unutra, na plazi sam, ali pred spavanje hocu da kombinacijom provetravanja i klime smanjim temperaturu na nivo da moze da se spava. Ebga, nije idealno.

Nego vidim da sam se pogresno izrazio, jer je jasno da dobra 12-ca moze da ohladi 35m2 pod krovom u prostoriji visine izmedju 2,20 i 3,00m. Ja sa Panasonicom iz 2005. koji nije inverter hladim 20m2 plus 22m2 plus 24m2, 3m visine. Ne svuda podjednako ali prihvatljivo.

Pitanje koje sam hteo da postavim je: da li ima iskustava sa ovom klimom:

Midea MS12FU-12HRDN1-QRD0GW / MOBA30-12HFN1-QRD0GW INVERTER 12,000 BTU (New RF Series)

Imam neku ponudu koja mi odgovara, vezana je za kupovinu solarnog bojlera pa mi prevoz za ovo dodje dzabe (na ostrvu sam, to se inace dodatno placa jedno 25e), a ova Midea je na popustu 358e. Vidim da je u Srbiji prosecno od 48,000 pa navise, znaci ovo je 10% manje. Sad, Grci ce me opeglati na ugradnji ali to je vec moj problem.

Opet naglasavam ne kupuju mi se japanski inverteri od 600e pa navise zato sto je to kuca u kojoj provodimo max 2 meseca godisnje. Ja ionako spavam u prizemlju gde mi ne treba klima, ali gore ce biti gosti koje planiram da klepim po ušima tako da moram imati klimu.

Poslednja izmena:
@Anubisgrau
Ne slušaj Jozu i ostale, ne znaju oni ništa. Uzmi ti lepo Gree Amber ako ima u Grčkoj 18-ca ili Midea Mision 18-ca ili 24- ka. Joza je imao Mideu 18-ce pa se prevario i zamenio sa Fujitsu LMCE. Sad vidi da se prevario ali nema nazad, ta Midea greje a sigurno i hladi za sve pare a Fujitsu kalkuliše zbog potrošnje i zato Joza mora da ima dobru izolaciju. Tebi izolacija ne treba samo uzmi jednu od ovih klima i ne boj se. Ako meni ne veruješ pitaj prodavce klima u Grčkoj, bilo kog prodavca pitaj i svako od njih će ti reći da slobodno uzmeš Gree Amber 18-cu.
Ahahaha, kad ne padoh sa stolice! Evo javno te pozivam pred svima da dođeš mod mene na rakiju i šunku. Al kad zazimi. Da vidiš kako Fujitsu greje BEZ izolacije. Moji roditelji su bili skeptični, kupili tonu peleta, sve će miševi da izjedu... Potrošnja oko 2-2.5 puta jeftinije u odnosu na pelet. Kultura rada dve klase iznad Midea Mission 18. Ta klima nije za stambeni prostor, bar ne za sobe normalne veličine.

Jel vidiš kako se Cronin in i Joza bune, još će da nas ubede da od izolacije i toplotne provodljivosti zavisi potrošnja pri hlađenju klime, svašta. I ja sad treba da poverujem da je Japanska elektronika i metalska struka iznad Kineske!? E moji stručnjaci, pa kineska elektronika je bez premca u svetu, Kinezi su elektronska i mašinska sila broj jedan u svetu, kakav Japan kakvi blrači.
Uzmi ti tu Mideu i ne brini, ladi ona kao zmija. A reci mi samo ko ti je predložio tu Mideu? Predpostavljam neko je kompetentan. Verovatno prodavac....

^ Jel ovo kao neki trol?

Jel vidiš kako se Cronin in i Joza bune, još će da nas ubede da od izolacije i toplotne provodljivosti zavisi potrošnja pri hlađenju klime, svašta. I ja sad treba da poverujem da je Japanska elektronika i metalska struka iznad Kineske!? E moji stručnjaci, pa kineska elektronika je bez premca u svetu, Kinezi su elektronska i mašinska sila broj jedan u svetu, kakav Japan kakvi blrači.
Uzmi ti tu Mideu i ne brini, ladi ona kao zmija. A reci mi samo ko ti je predložio tu Mideu? Predpostavljam neko je kompetentan. Verovatno prodavac....

video sam da je na rasprodaji i da je u grckoj jeftinija nego ovde. vrlo jednostavno.

banacanin sta ti bi , krenuo u fajt :D

Svi ste vi u pravu , u pravu je jozza kad kaze da je izolacija najbitnija stavka u potrosnji nekog uredjaja , svejedno je da li hladi ili greje , a u pravu si i ti da ce ga Midea ohladiti ali za grejanje je malo blesavo davati skoro isti novac koliko i za nekog japanca .
Vise sam na ovoj drugoj strani , samo zato sto smatram da ne moze jedna Midea da se meri sa nekim od japanaca , i to TOP model vs ulazni model japanca . Ne zameri , ne zelim da provociram ali tako se pokazalo za sve ove godine koliko dzedzimo po forumima .
Znas da sam ja medju prvima podrzavao Midea Mission , i sad mislim da je to sasvim OK klima , mislim na 12-ku , svi su zadovoljni , medjutim vecina koja je posedovala te 18-ke ipak nisu . A onda , Midea Mission kosta 59k a Fujitsu LLCE 56k , za 7k dobijate sigurno dobar uredjaj , bez da razmisljate da li je bolji od te Midea . E sad , ako neko nema para pa mora to obaviti na rate a Midea, nije iz BG-a i ogranicen ponudom , onda je i ta Midea Mission sasvim OK i neko sledece dobro resenje posle japanca .

Ja fix Midea vise nikom ne preporucujem , ne zato sto nisu kvalitetni , vec zato sto su im bucne spoljne jedinice ukoliko ih uporedim sa Gree , pa i sa bilo kojom .

I da , znas moj stav ako si ga pratio , nema savrsene klime ma koliko da kosta , ja bih svakoj nasao manu , pa i japancima :p

E da , ta Gree Amber bi trebalo da je dobra klima , kod nas ima ona Nordic varijanta ako se ne varam , ta je kazu extra , ova obicna ne znam , niko je nema i nije preneo utiske .

Poslednja izmena:
Nije ti midea mission top model, imaju oni dosta skupljih modela, evo prvi mi pada na pamet midea Quattro.

Inače danas u domingu vidim neki inverter na slovo R počinje i košta 36000 kaže da je to rebrandirana midea, meni iskreno ne liči ni malo na mideu ali je cena super.
Svraticu sutra ponovo pa ću napisati koja je marka.

^ Jel ovo kao neki trol?
Ajd da skratim muke i padanje sa stolice. Nije trol.
Prvo da se javno izvinim korisniku Joza i Cronin, moje duboko i javno izvinjenje.
Korisnik je došao po mišljenje i dobio je realno mišljenje od upravo Joze. Dakle đaba iskusni korisnici, đaba termodinamika i građevinska fizika....ne, on hoće da čuje ono što on hoće da čuje a drugo ga ne zanima. Onda ulećem ja sa neopevanim *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*štinama ali koje korisnik želi da čuje i ladno prolazim kao savetnik a moj savet se prihvata. Majko mila......
Pa on ne zna ni šta je to inverter ni kako radi jer ga poredi sa on/of Panasonikom misleći da inverter Midea hladnije duva zato što je inverter i zato jer je nova.
Naravoučenije: ako si došao da pitaš, pitaj a onaj ko zna će ti istinu reći svidelo se to tebi ili ne.
Još jednom izvini Joza.

Ne ljutim se, daleko bilo. Pomislio sam upravo na to što sad kažeš. Oće čovek da čuje svoje pa Bog.

U GR sam po apartmanima i hotelima koji imaju novije klime viđao isključivo Gree. Kakva je tamo ponuda ne znam.
Ono što sam video je kriminalna ugradnja (slao sam negde slike neizolovanih cevi, samo zajedno umotane belom izolir trakom).

I po Kini ima više Gree nego Midea uređaja.

Malo mi na hlađenju na luci zviždi unutrašnja,
Tiho je ali čujem ponekad

Next, pitaj Duleta kad budeš imao priliku, mislim da se čuje gas unutra, kod mene su cevi oko 220cm možda i manje, da li je zbog toga ili je nešto drugo u pitanju

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Gree i jeste najveci proizvodjac klima u svetu, a Midea valjda drugi. Opet, dosta toga je zahvaljujuci tome sto su 90% Cryptona, Blaupunktova, Tesli, Vivaxa i drugih malih lokalnih brendova, prepakovani Midea i Gree.

Inace, imam cenovnike ovogodisnjih kineskih invertera, cak i sa sa wi-fi jem, neke ispod 30k dinara.
Onda su u prodavnici 40+, pa neko nekada da neki popust.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ko pravi Beko invertere? Imate neki info? Odavno me to zanima.

Tapatalk

Gree ili Midea :)

Ajde :d
f6f672291ac0aba41736277fd6895540.gif

Tapatalk

Ma kakve crne midee...
Pa mene danas prodavac ubedjuje da je onaj inverter od 36000 midein, nije to ni prošlo pored midee, nego kako drugačije prodati no name Kineza nego reci da je to midea pod drugim imenom.
Ni te Tesle nisu midea, ko god je video 3 midee u životu to mu je jasno.

Ma kakve crne midee...
Pa mene danas prodavac ubedjuje da je onaj inverter od 36000 midein, nije to ni prošlo pored midee, nego kako drugačije prodati no name Kineza nego reci da je to midea pod drugim imenom.
Ni te Tesle nisu midea, ko god je video 3 midee u životu to mu je jasno.

Daj podeli jos informacija, nemoj biti skrt za deljenjem znanja, ja ziv nisam ko onda pravi te brendove :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Samo da javim da su prekjuce konacno montirali klimu i da su Gebruder/ Tehnomanija ispravili gresku.

Inace, serviseri Gorenja su prokomentarisali da ih kupuju neki kinezi, i da su jos u procesu tranzicije promene vlasnika pa ne znaju jos nista sta i kako biti... Kinezi su sve pokupovali, ili ce tek, dzabe nama ova rasprava. :(

Послато са Moto Z2 Play уз помоћ Тапатока

Duk

Dule
Moze da bude. Neko je to cak i stavljao na forum zasto se preporucuje min 3m pa mislim da bas stoji i taj razlog. Pokusaj naci

Realno to niko ne moze da ti kaze , no ako je to sitno ja se oko toga ne bi opterecivao , svakako nije nesto zabrinjavajuce .. Izgleda da si i ti picajazla kao i ja , svasta nesto nadjemo kao manu :D

Hisense treba da preuzme Gorenje.

Jel to znači da će se Gorenjske klime sklapati u Turskoj (Vestel)?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno