Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda Gree Lomo inverter wifi?

Mozda Gree Lomo inverter wifi?

Imam i ne preporučujem. Komandovanje preko mreže je nepouzdano i smor.

Ali imam i drugu varijantu koja je 100% pouzdana. Broadlink RM3 Pro sa alija, koji emituje IR... i uzmeš krštenu klimu i uživaš. RM3 ima i sasvim solidno očitavanje temperature na njemu.

Imam i ne preporučujem. Komandovanje preko mreže je nepouzdano i smor.

Ali imam i drugu varijantu koja je 100% pouzdana. Broadlink RM3 Pro sa alija, koji emituje IR... i uzmeš krštenu klimu i uživaš. RM3 ima i sasvim solidno očitavanje temperature na njemu.

Sta konkretno? Koja app je za kontrolu?

Kako si zadovoljan hladjenjem,i generalno ostatkom?

Posto sam je kupio i cekam montazu.

Koristio sam Gree+, Ewpe (trenutno koristim i radi kao ok zadnjih 15ak dana) i esmart (penzionišu je). Imam je manje od godinu dana, hladila je svega par dan kada je bilo preko 30.

U poslednje vreme mi se desi da neka od unutrasnjih jedinica (2 kompresora 5 unutrasnjih jedinica) jednostavno pobrljavi u smislu temperature. Npr. Imam u dnevnoj dve jedinice jedna 12 jedna 10 BTU, obe rade na 25 recimo i gore obe one lampice (koje valjda znace upaljen kopmpresor/hladim), onda posle nekog vremena ova veca imam non stop upaljene obe lapice i duva dosta jako (ventilator mi je na auto uvek), a ova mala slabo duva i radi samo jedna lapica - i ona reaguje (pali drugu lampicu tek ako je spustim na 22 recimo)

Juce udjem u spavacu - toplo, tamo je klima na 26 uvek i bude prijatno. Probam da spustim na 25 nista, ona lampica i dalje ugasena, i tako sve do 22-23 recimo, a u sobi 27 stepeni. Ne znam kako bih to resetovao niti zasto se to iskreno desava?

Mozda ja skroz imam pogresan trip sa tom "drugom lampicom" jer sam sinoc ostavio klimu tu u spavacoj na 26 a ona jeste ipak duvala hladno?

Poslednja izmena od urednika:
Izmeri temp pored klime, u visini senzora, pa ako održava tačno sve OK. Ako ne zovi servis.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Ako može preporuka za klimu. Majstor je rekao da bude inverter i da ima što veći cop. Koristila bi se za hlađenje i grejanje. Stan je lepo postavljen i ima dobru izolaciju, grejanje na struju. Ideja je da se postavi u sobi od oko 20 kvm i kad se otvore vrata da dobacuje i do dnevne sobe i u ostale prostorije (stan oko 55 kvm). Ne mora najjeftinija, ali eto da bude neki best buy za naredni duži period.
Bilo bi dobro ako ima u tehnomaniji jer bi vratili neki fen pa da nam to uračunaju u cenu klime, takođe kupovina na rate/čekove. Hvala unapred.

Ako može preporuka za klimu. Majstor je rekao da bude inverter i da ima što veći cop. Koristila bi se za hlađenje i grejanje. Stan je lepo postavljen i ima dobru izolaciju, grejanje na struju. Ideja je da se postavi u sobi od oko 20 kvm i kad se otvore vrata da dobacuje i do dnevne sobe i u ostale prostorije (stan oko 55 kvm). Ne mora najjeftinija, ali eto da bude neki best buy za naredni duži period.
Bilo bi dobro ako ima u tehnomaniji jer bi vratili neki fen pa da nam to uračunaju u cenu klime, takođe kupovina na rate/čekove. Hvala unapred.

Imaš FJ 12 LUCA za 78k.... ubedljivo najbolja kupovina trenutno. Ne verujem da je ima po toj ceni u Tehnowhatever.

Vrati Fen, i ne kupuj klimu u takvim prodavnicama već u onim koji se bave isključivo prodajom i servisom klima

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Evo pre neki dan lik kupio klimu u Tehnomaniji a dobio dva različita modela spoljne i unutrašnje. Ne može da se uklopi...

Video sam to, ali nisam upućen koje su prodavnice isključivo za klime i da može na rate itd. Ako može još neki jeftiniji predlog oko 50 k (Midea, Gree ?) i još po neka oko 70-80k. Nema nekih specijalnih zahteva pa ne bi davali više para nego što je stvarno potrebno.

Čovek ti je preporučio koju klimu da uzmeš i to je najbolja klima, a ako ćeš ulazne kineske invertere, tu nema mnogo ko da ti pomogne, pogledaj na internetu, ima desetina radnji koje prodaju.
Ako baš niko ne daje rate, uzmi u softmaniji i prekrsti se.

Poslednja izmena:
ACS naprimer. Za 78K Fujitsu 12 LU. Za te pare nemas bolji klimu. To ti je najtoplija preporuka. Nikako Tehnomania i slicne radnje koje prodaju sve i svasta.

Tapatalk

Mnogo nam je u ovom trenutku 78K. Ako ima preporuka za neku oko 50K, da nam ne prodaju baš po njihovom izboru.

Nema ni razloga dati 28K vise. Samo po pitanju struje, to je >3000kWh... dok se toliko ustedi, obe ce crci ;)

Pa zavisi kako gledas na stvar , ako mu je dovoljna jacina koju mu prica klima za 50k , onda si skroz u pravu .. Ako nije onda :p

Pa za 50 kvadrata, ako sam dobro razumeo,
I to više prostorija

Poslednja izmena:
Jeste oko 50 kvm, ali nikad u tom stanu nije prevruće niti mnogo hladno. Uljani radijator kao privremeno rešenje je dovoljno zagrevao kad se postavi izmedju 2 sobe. Neće raditi klima nonstop pa mi se čini da nema potrebe za toliko ulaganje. Uzeli bi klimu koliko sutra već, pa ako neko ima iskustva s nekim drugim modelima.

Pa ako je stan super ušuškan onda će mu i Midea Mission 12 završiti posao. Malo ga i komšije dogreju i eto. Koliko struje si trošio na grejanje do sada?

Poslednja izmena:
Inverter mora da radi non-stop ako želiš približnu temperaturu, posebno zimi.Mislim da treba malo bolje da se informišeš i proučiš pre nego što kupiš na brzinu.Nisu male pare a možeš da ih daš bezveze.

Možda ne bezveze, ali da ne budeš zadovoljan

Svaka klima će da te greje oko 0 stepeni, ali neće svaka na -15, a ako se greješ na nju onda treba da bude pouzdana, nije to kalorifer

Poslednja izmena:
Nije za mene nego za taštu :D
Ne znam koliko je struja tokom zime, evo za topli april poslednji račun 3200 din, zimi možda oko 7-8

@jozza - Jel misliš na Midea MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW?

Poslednja izmena:
Pa što ne kažeš tako [emoji16]

Poslednja izmena:
To je znači ključna informacija [emoji3][emoji3]

Fujitsu 12 LLCE za 56k din.

Da baš na tu Mideu. Ali pored 12LLCE za 56k, mislim da je Fujitsu bolja kupovina.

Nije za mene nego za taštu :D
Ne znam koliko je struja tokom zime, evo za topli april poslednji račun 3200 din, zimi možda oko 7-8

@jozza - Jel misliš na Midea MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW?
Kako se proseravaju sa imenima modela....

Pa kad imaju milijardu modela onda su im i oznake tenskekre, da znaju da naprave 5-6 krstenih modela i oznake bi bile normalnije.

Ta Fujitsu klima ASYG 12LLCE deluje fenomenalno. Sad mi je krivo sto joj cena nije bila kao sada pre nedelju-dve kada sam kupovao Daikina :/

U jeee, al ova tema raste, a još nije ni krenula sezona hlađenja :D
Btw, da nema neko dijagram delova za pingvin VIVAX klimu (kao sa slike)? Treba da rasklopim jednu i proverim odvod kondenzata jer ne ispušta vodu u posudu!
Pogledajte prilog 251722

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno