Da grejes 160 kvm trosio bi 2500 kw za mesec dana to je katastrofa.Ajd malo da vas bocnem, moja grejalica (princip norveškog radijatora) plaćena 50 maraka pre 20 godina, soba 16kvadrata, izolovana kuća i plafon, spoljna temperatura 7 stepeni, potrošnja 350w na sat![]()
Kod mene je od kad pratim (7.10) prosečna potrošnja oko 340 W, grejem nekih 100-120kvm. Temperature solidno niže od onih u Srbiji. Koliko sam se mrcvario ranije sa 'norveškim' radijatorima, potrošnjom i komforom bolje da ne pišem...Ajd malo da vas bocnem, moja grejalica (princip norveškog radijatora) plaćena 50 maraka pre 20 godina, soba 16kvadrata, izolovana kuća i plafon, spoljna temperatura 7 stepeni, potrošnja 350w na sat![]()
Krilca su samo malo spuštena, garnitura je ispod, da ne bije kad se sedi, ovaj pišti kad bude veći napon"It's noooow or neveeeeer...."
***, kad si slikao ćoše, na prvoj slici ne liči na LU. Koliki je napon kad ide tako nisko?
PS: što držiš krilca kao na hlađenju?
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
@Next
Unutrašnja temperatura je 26 stepeni (ako je uopšte tačan merač, nije digitalni nego onaj klasičan). Znam da je efikasna do -5, noću -5 a danju malo iznad nule to postigne. Ali sam dužan da napomenem da mi preko dana skoro i ne radi zato jer mi dolazi toplota iz kujne i dnevnog boravka, tako da je palim samo kad zatvorim vrata. Konstantna temperatura bez grejanja gejalice, znači samo na osnovu grejanja koje dolazi iz kujne je stabilnih 22 stepena. Međitim osećaj je da kad se zatvore vrata ipak zafali toplote pa se pali grejalica. Ali kako pada temperatura napolje raste potrošnja, kad je ispod -2,-3 upalim TA peć i punim je samo noću, ukupno puni oko 2.5 do 3 sata. Jeftinije je potrošiti 300kw jeftine nego 100 skupe.....bar mislim. Ali kad zazimi jače ne može TA samo na osnovu zračenja već mora da duva a tad rapidno raste potrošnja. To važi za neke jače hladnoće, kao što je bila prošla zima ali samo u špicu sezone.
Ćao svima
Trebala bi mi pomoć oko kupovine inverter klime. Čituckajući tako malo po netu, skontala sam da su Daikin, Fujitsu i ostali Japanci zakon, ali to je ujedno sve što znam. Klima mi treba prvenstveno za grejanje i bitno mi je da može dobro da ugreje prostoriju, čak i kad su jako niske temperature (tipa -10 ili -15), da ne moram da dogrevam nečim drugim. Da li to inverter klime mogu da izvedu i da li neko eventualno ima preporuku za neki konkretan model? Grejala bih dnevnu sobu sa kuhinjom i trpezarijom, da kazemo da tu ima možda nekih 30m2. Na šta treba obratiti pažnju i da li je bitno da ugradnju klime odradi ovlašćeni serviser ili može bilo ko?
Hvala unapred![]()
Stan je u pitanju, tek kupljen. Prvi je sprat, zive ljudi i ispod i iznad, tako da pretpostavljam da se greje. Izolacija ne znam kakva je, spoljasnji zid je cigla. Sto se stolarije tice, stavicu odmah PVC prozore. Računala sam da zajedno sa ugradnjom bude negde do 100.000, ali bih naravno bila srecna i ako bi to moglo za manje para, a da klima radi pos'o
Nema nikakva dodatna izolacija, tipa stiropor ili tako nesto, ako na to mislis.
Ima jedan spoljni zid celom duzinom stana i ima sa jedne i druge strane jos jedan deo zida.
Ovako izgleda: https://img.halooglasi.com/slike/og...an-u-malom-ritu-5425626235526-71783724162.jpg
Na drugoj po redu slici se lepo vidi. To je ovaj gornji stan sto ima jedan PVC prozor.
Vremenska sklopka je rešenje za izbegavanje skupe tarife. Pod uslovom da se ne ulazi u crveno.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Ja nesto kapiram da bi joj LU legao tu fantasticnoMomci devojci treba pomoc i zamolila me je da okacim podatke jer zelis da cuje misljenje . Evo prvi post koji smo propustili i jos neka dodatna pitanja na koja mi je odgovorila :
Njen prvi post je na str 365 ..
.
Kako, kako? Može malo preciznije?Ja nesto kapiram da bi joj LU legao tu fantasticno![]()
Za svaki kWh od 350 do 1600 plaćaš 2din u noćnoj i 8din u dnevnoj tarifi. Za svaki kWh preko 1600, plaćaš 4din noću i 16din danju. Ne znam kakav prosek spominješ???od 1600 do 2100 kw potrosnje nece mnogo promeniti cenu kilovata, ici de do 10rsd po kilovatu, jer, racuna prosek potrosnje a ne koliko si potrosio preko 1600kw
Kako, kako? Može malo preciznije?To je Fujitsu?
Kako, kako? Može malo preciznije?To je Fujitsu?
Kako glasi tačna oznaka modela?Fujitsu. Mozda bi mogla da prodjes i sa LM ali LU je kvalitetniji uredjaj, efikasniji i malo jaci. Taman da ne moras da razmisljas kad udari tezi minus. Pretpostavljam da ti je Next vec dao isti odgovor. Uklapas se savrseno u 100K.
Nisam joj ja jos nista rekao , zena je htela da cuje vase misljenje i ja sam okacio no vi slabo reagujete
Za tih 30m2 ( dnevna + trp + kuh ) mislim da bi joj sasvim dovoljna bila Fujitsu ASYG 12LMCE koja kosta oko 70k .. Jeste da je Fujitsu ASYG 12LU model kvalitetniji , lepsi i jaci ali je i 20k skuplja .. Samo nadji dobar servis da ti to ugradi kako treba i valja i bog da te vidi , znaci da ispostuju pravila koja smo vec 100x spominjali , klimu upalis na pocetku sezone i ne gasis je do kraja , sem kad cistis filtere a to je bar 2x mesecno ..
U principu da, LM bi trebalo da bude dosta. Ja sam LM spomenuo ali sam preporuku dao za LU jer se uklapa u budzet i jer se trazi klima koja ce biti dovoljna i na -15. Moja preporuka se zasnivala na tome. Ja sam i sebi kupovao klimu kao da ce svaki dan biti -15 jer necu da razmisljam ni u tim situacijama. Bolje je na duze staze uzeti malo kvalitetniju i malo efikasniju klimu. Nije ne znam kolika razlika ali otplatice tu razliku sigurno. To je samo 20K ne 50 ili 100K razlike.Nisam joj ja jos nista rekao , zena je htela da cuje vase misljenje i ja sam okacio no vi slabo reagujete
Za tih 30m2 ( dnevna + trp + kuh ) mislim da bi joj sasvim dovoljna bila Fujitsu ASYG 12LMCE koja kosta oko 70k .. Jeste da je Fujitsu ASYG 12LU model kvalitetniji , lepsi i jaci ali je i 20k skuplja .. Samo nadji dobar servis da ti to ugradi kako treba i valja i bog da te vidi , znaci da ispostuju pravila koja smo vec 100x spominjali , klimu upalis na pocetku sezone i ne gasis je do kraja , sem kad cistis filtere a to je bar 2x mesecno ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari