Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Duk:
Ako trošiš 20% noćne, onda ti je jeftinije da staviš jednotarifno brojilo. Mada, ne kontam šta se ne isplati noćna tarifa? Imam dve TA peći, mašinu za sudove, veš mašinu, sušaru, i bojler od 150L i sve to radi isključivo noću. Pre toga sam imao bojler od 30L i radio je stalno, nije se gasio. Kao i sve ostalo. Trebalo mi je neko vreme da disciplinujem ženu, ali sada sa istom potrošnjom u kWh, računi su manji. Meni su vremenske sklope uštedele puno para do sada.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Ja sinoc probao LLCA u hodniku, greje kupatilo, WC i vesernicu i bas je razlika kad radi, ravnomernije grejanje. LGC je u kuhinji okrenuta kontra od hodnika pa vec na 6-7c spoljne se oseca razlika. A ovako ne moram da ganjam LGC u kuhinji da bude 24 da bi ovamo bilo 22-23c.
Tako da predlog za vise manjih klima stoji, zavisno od izolacije.

Poslednja izmena:
Greješ svega 12 kvadrata, ta klima je jako loše iskorišćena, kompresor će da se pali-gasi non stop, uglavnom nema dovoljno potrebe ni za minimalnom snagom. Da si pravilno postavio klimu u kuhinji i dnevnoj pokrio bi sa jednom hodnik i prateći deo, a sa drugom spavaće sobe uz bolje iskorišćenje obe klime. Nadam se da meriš potrošnju tih LLC, pa vidi na kraju sezone kolika će im biti iskorišćenost (i slobodno podeli sa nama). Razliku temperature 1-2c sa trenutnim spoljnim temperaturama imaš zbog zbog slabe izolacije, i pozicije hodnika sa ulaznim vratima.

Moja klima br. 2 jedva da radi na minimumu pri čemu pokriva ~45 kvm dnevne sobe i kuhinje.

Volim ja da kupim kvalitetno i neću da štedim na ovakvim stvarima, nego Fujitsu ima modela kol'ko 'oćeš, a ja uopšte ne znam o čemu treba da vodim računa kad kupujem takvu klimu, zato sam i pitala da mi neko preporuči konkretan model. Definitivno mi je važnije da bude kvalitetna, da se ne kvari i da greje kako treba i na velikim minusima, nego to koliko troši struje.
Imam temu za razmišljanje, sad me još samo brine ugradnja...

Ne bi bilo loše da kažeš iz kog si mesta kako bi dobila eventualnu preporuku za ugradnju.

I još jedna napomena: gledaj da postuješ 2 poruke u delu foruma gde se poruke broje, ovako ti se kao početniku ne vide poruke dok ih neko ne odobri.

@mitar1982
Znam ja to dobro sve, *** LGC su tada tako postavljene jer na poziciji koju opisujes sa druge strane je spusteni drveni deo od kuhinje koji ide u G ceo levi zid i trecina pravo preko puta vrata, zato je tako postavljena. Drugi problem je letnji kondezat i pad koji je nemoguc sa druge strane a tada za pumpe nisam znao, ***. LLCA je radila solidno nocas, nisam merio, stavicu merac veceras, imam samo jedan pa taman za tu. A sinoc sam ukljucio jer par sati nismo imali struju. Sta se desilo, poceo jak vetar bukvalno odjednom i za 30 sekundi pocela da smercuje struja. U panici nisam se setio da oborim sklopku vec sam rucno cupao klime prvo, supruga pomogla. Dok smo stigli do dnevne, Genius woofer poceo da bruji jako, znaci posrali smo se. Iscupali sve iz struje, iz bass reflexa poceo dim, znaci uzas. Dok sam pocupao sve kablove od 5 zvucnika, naguta se dima. Izbacio ga napolje, iskljucio sklopku. 2 sata i jace nisam znao sta je sa klimama, mozete da zamislite kako mi je bilo. Obe LGC radile a jedna LLCA samo bila u struji. Samo zvucnik nastradao, tv koji je na isti produzni preziveo sreca. Uzas iskustvo.

Kupi Eaton SPC-S-20/280/x ili Schrack koji sam postavio pre neki dan za zaštitu od prenapona iz mreže da mirnije spavaš, nije 100 dukata.
Samo obavezno neko pismen da ti odabere model prema instalaciji, TT ili TN-S, odgovarajući broj faza, i lepo poveže na uzemljenje u glavnoj spratnoj tabli ili razvodnom ormanu.

Drugari, bio sam danas u 9,10h u ACS, sacekao da se razidje guzva i dam trgovci Pedji dva primerka "prigovor. reklamacija". Kad je procitao prigovor i video koje sam cinjenice naveo pocela je druga prica. Rezime svega je da ce doci i skinuti klimu i vratiti novac, ali da sacekam dva do tri dana da se nesto dogovore...

Bravo :)

A vec sam pomislio gde si se izgubio kad se ne javljas ..

@mitar
Pogledacu za to da ugradim.

@tesla
Dobre vesti ;)

Mislim da ce se pozitivno resiti jer su proverili i na njihovom sajtu podatak koji sam naveo. Nije mi nikakav problem da od njih kupim drugu klimu, videcu dali imaju bakarne cevi sa izolacijom da mi prodaju. Kupio bih 2x 3,5m za Fujitsu ASYG 12 LU, i ako imaju gumene odbojnike ( neznam kako se zovu ) za smanjivanje vibracije spoljne jedinice...

Jesu li te pitali da li bi uzeo nesto drugo umesto te klime ili je samo povracaj novca bio u prici ?

ja takodje cekam odgovor od tehnomanije pa cemo videti sta ce da kazu

Pa OK , imaju oni 8 dana da mu daju odgovor tako da imaju prava na ta 3 dana , ne mora to nista da znaci . Aj i tebi nek je sa srecom i da javis sta se desava , jesi li i ti pismeno njih obavestio ili ?
Sta bi ti uzeo ako uspes da izboksujes povrat ?

javicu naravno ;) pismeno sam ih obavestio tj poslao sam mail,mislim da je tako mnogo bolje jer postoji pisani trag i tu moraju (hteli oni ili ne) da pristupe ozbiljno,sve one reklamacije usmene i tako te zalbe oni vrlo brzo skinu sa dnevnog reda.
pa videcu sta nude,ako budu hteli da vrate novac onda cu razmisliti o nekoj fujitsu klimi do 70k din..ako ponude da kod njih uzmem neki drugi uredjaj moram videti sta imaju u ponudi..tacno neznam sta bih drugo uzeo,a kod njih nema fujitsua na zalost..
konkretno,znam da ce mi reklamacija tesko proci po osnovu rada same klime ali "pucam" na to da su slagali za potrosnjnu i da sam doveden u zabludu

Čuj "na osnovu rada", pa ta Midea hladi na modu grejanja. Kad ugasi kompresor ne ume da ugasi ventilator na vreme, pa duva "hladno", tj takav je osećaj.

E vala bas nemaju nista za ponuditi , Daikin FTXB35C i Mitsubishi MSZHJ35VA .. Kako li si tamo i uzimao klimu , bas si se nasao u nebranom grozdju , ni tam , ni vam :trust:

Poslednja izmena:
Sta ima da se kaze za taj daikin i micubisi?

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Kolko sam shvato hoce da me isplate u celosti i da skinu klimu. Tek tada mogu ponovo otici kod njih i da uzmem klimu po slobodnom izboru ali neodgovaraju za rad jer se nedogovaram sa njima o pravilnom izboru. Ja sam rekao da sam dobio preporuku za Fujitsu ASYG 12 LU i verujem u tu preporuku.

A da li moras kod njih kupiti drugu ili imas izbor da kupis gde ti hoces?

Pa to su ti ulazni modeli isto kao i Fujitsu 12LLC model , samo sto je Mitsubishi deklarisan do -10c a Daikin do -15c , po meni nesto losiji od Fujitsu 12LLCC - E modela ..

Eurovent podaci ..

Daikin RXB35C / FTXB35C

Pdesignh kW 2,80
SCOP 4,06
Klasa A+
Sezonska potrosnja 966 kw
Modulacija ( 1.3 - 4.8 ) kw
na -7c daje 2,48ke uz COP 2,22
na -15c daje 1,99kw uz COP 2,12
na +7c daje 3,50kw uz COP 3,71

-------------------------------------

Mitsubishi MUZ-HJ35VA/MSZ-HJ35VA

Pdesignh kW 2,40
SCOP 3.80
Klasa A
Sezonska potrosnja 885 kw
Modulacija ( 1.1 - 4.1 ) kw
na -10c daje 2,40kw uz COP 2,40
na +7c daje 3,60kw uz COP 3,62

--------------------------------------------

Fujitsu AOYG12LLCC / ASYG12LLCC

Pdesignh kW 3,20
SCOP 3,80
Klasa A
Sezonska potrosnja 1179kw
Modulacija ( 0.9 - 5.0 ) kw
na -7c daje 2.83kw sa COP 2,38
na -15c daje 3.00kw sa COP 2,10
na +7C daje 4.00kw sa COP 3,54
-----------------------------------

Pa dobro, nemas nekog preteranog razloga ni da menjas firmu. Korektan je ACS. Jos ako ti srede to sa reklamacijom te klime onda bas nemas frke. Mozes da se dogovoris da ti to odjednom odrade, da skinu tu i ugrade LU.

Edit: Izludecu od komsijine klime :S:
Majko mila, raspada se kompresor. Nocriju ne cujem a 3m je od mene, od one komsijine cela zgrada bruji. Kao da mi centrifuga na ves masini radi non stop. Doduse, ni moja ves masina se tako ne cuje.

Poslednja izmena:
Trenutno grejem sa llc9 60kvm,podesena na 24,u sobi gde je klima oko 25,u drugim stepen manje,450w potrosnja,napolju 5 stepeni,real feel 1.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

@Romeo Crennel
U odnosu na Gree bolje greje?

Poslednja izmena:
Dosao veceras sa posla,supruga kaze da je drzala 18-ku ceo dan u radu,ono sto hocu da kazem je da odrzava temperaturu sa 750w iz mreze sto je katastrofalno ali je za mrvu bolje nego pre od onih 800-900w,a druga stvar je sto na odrzavanju nema vise onog prekidanja grejanja i hladnog izduvavanja nego evo satima neprekidno duva toplo (joza ce me razumeti o cemu pricam),e sad,da li to moze imati veze sa tim sto je napolju svega 4 stepena ili zbog neceg drugog stvarno neznam....samo da nebude da ova midea pocne da stedi i radi kulturnije tek na minus temperaturama :)

Vidi, daleko je onih 300W od tih 750W na koliko trenutno radi. Znali smo mi da ce ona kad zahladi raditi non stop i odrzavati. Kad nije bilo toliko hladno trebala je da spusta nize, sada je to dzaba kad joj treba vise.

BTW, meni ne prija strujanje vazduha kada mi je potrosnja ispod 300W. Toplo je samo tu blizu klime, sa strane mi je kao da duva promaja lagano [emoji14]
Prijatnije mi je da pojacam stepen i da popne na 400-450W.
My 2 cents ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ili da smanjiš duvanje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno