Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krenuo da kucam roman, mrzi me. Nisi u pravu. Svakako je bolji i most nego 5.5m golog betonskog zida.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Sa klimom od 27k upitno je i hladjenje, kakvo crno grejanje?

Ti probao pa znas? Nemoj da pricas gluposti molim te. Koristim klimu placenu dosta manje i odlicno hladi a i fino greje na temperaturama iznad minusa. Ako nemas sta pametno da kazes, nemoj ni da se javljas..

Ja sam na staroj kuci kupio daewoo klimu za 22 soma novu za sobu i super radi

@Marezz
Da si pratio temu i cime grejem ponasao bi se sa malo vise postovanja. Ali nekultura isijava iz tebe tako da i ne zasluzujes bolji odgovor.
Kupi ti tu klimu za 27k i uzivaj u dobrom grejanju kao i prelepim zvucima tandrkanja kompresora.

Hladjenje ce da odradi ovako ili ona, nije to tolika kvadratura. Pitaje do koliko ce da spusti temp ali spustice nesto, bice prijatnije. Za grejanje ce biti haos kad padne temp ispod nule. Nemoj da ti to bude jedina opcija za grejanje jer se neces usreciti.
I da, obrati paznju na osnove kulture ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da je dao vise informacija pa i da mu pomognemo nekako, koja izolacija, kakav objekat a on nista i ocekuje pomoc. Hladjenje ce da radi, evo preko puta mene stovariste na nekih 70-100 metara, kada otvorim da luftiram ja cujem njihovu spoljnu jedinicu kako tandrce a moju ne koja je do prozora. Za 27k su krsevi, radice ali em su glasne em trose struju. Svako ko tvrdi suprotno nije dobronameran, potpisujem.

Ti probao pa znas? Nemoj da pricas gluposti molim te. Koristim klimu placenu dosta manje i odlicno hladi a i fino greje na temperaturama iznad minusa. Ako nemas sta pametno da kazes, nemoj ni da se javljas..

To što "fino" greje okači mačku o rep. Očigledno se nikada nisi grejao (bez navodnika) sa kvalitetnom inverter klimom. Kako god, za te pare imaš BERGEN TILIA 12000BTU, proizvodi je GREE, pa bi terbalo da je OK u smislu uloženog i dobijenog. Mislim da je sigurnija varijanta u odnosu na druge kineske brendove, pa i ove "domaće", kao npr Tesla.

@djalf Nemoj da se pravis fin, lepo sam pitao za savet/pomoc a ti na finjaka za*ebavas. Za takve, ni trunka postovanja. Sad su sve klime do 30k krsevi koji ne mogu ni da hlade, je li? Da ne koristim jednu takvu "krs" klimu, mozda bih i poverovao.

Naravno da znam da nije najsrecnije resenje ali toliki je budzet. Da, ocigledno se nisam nikada grejao kvalitetnom inverter klimom.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nije rekao da ne mogu da hlade vec da je upitno i hladjenje tvog prostora s klimom tog ranga. Nema potrebe da nastupas sa tim stavom. Za te pare niko ne zna sta da ti preporuci, pogotovo sto si ukljucio i grejanje u jednacinu.

@Marezz
Bre tvoje pare i tvoja sloboda, gde si nasao cifru od 27k bas, kako nije 25k ili 30k? U svakom slucaju od mene dosta.

Taj most je mogao da izbegne samo tako što bi izolovao po pola metra zida komšijama. Mislim da mu to niko ne bi dozvolio, iz čisto estetskih razloga.
Estetski, teško da bi dodathih pola metra napravilo neku razliku uz postojeći brlog...

Sa komšijama ispod i OK, ali oni iznad bi imali izbočenu "coklu" u beloj boji

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Veći je problem što se čak i nove zgrade zidaju sa slabom izolacijom. I nikom ništa.

Ja to pricao rodjacima letos al nece da slusaju. Vunom se radi izolacija, stiropor je prevazidjen.

A znaš li koliko je skuplja izolacija sa kamenom vunom u odnosu na stiropor?
Zbog toga se radi, duplo jeftinije.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kamena vuna je skoro 3 puta skuplja. Radi samo onaj ko ima para ili ako ga protivpožarci nateraju.

Koliko je meni poznato kamena vuna, fasada, skela, ruke se radi oko 25-35 evra po m2 tako da nije 3x skuplja od stiropora koji sa skupom Ceresit fasadom ide lagano preko 20 evra. Pričam o 10cm za primer.
Ja sam poredio cene na netu i mislim da je sama vuna skuplja samo oko 50% što nije mnogo, nego je zaebana za rad pa se mnogo više vremena troši kod nanošenja lepka, plus je umetnost naći fasadere koji imaju oko I ruku da ispeglaju one odvratne neravnine.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Koliko je vuna zdrava za zivot, ti zidovi disu pa verovatno vazduh prolazi kroz tu kamenu vunu ?

Još veći je što se koristi stiropor kao izolator, pa će u slučaju požara cela zgrada postati buktinja.
Bolje da si se malo informisao nego sto si ovo rekao.
Stiropor spada u nezapaljive ili tesko zapaljive materijale, a pri izlaganju otvorenom plamenu on ne gori nego se tali.

Poslednja izmena:
Ma da, kuca nek gori sta ima veze ;)

***a sta pises ti, majke ti?

Aj uključi mozak. Ako se zapali kuća, vatra se neće prenositi preko fasade jer nema kuda da se prenese, kuća već gori.

A na zgradi... Bude kao u Londonu pre nekoliko meseci, a na YouTube ima i snimala iz Rusije sa istim efektom.

Bice i kod nas, samo je pitanje vremena. Samo sto su kod nas zgrade skoro zalepljene jedna uz drugu tako da moze da bude i lancano. Koristi se kao prva opcija a ustvari je stiropor nuzno zlo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno