Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
.....da ne reklamiram ovde prodavca odnosno trgovinu gde sam istu nabavio, ali moram da napomenem da sam imao samo dve ponude iz trgovina u Beogradu po mojim zahtevanim specifikacijama koje su bile u skladu sa testiranim primerkom na euroventu.Naravno da sam shodno tome izabrao za mene povoljniju opciju obzirom da se radi o potpuno istom proizvodu.Nista sakriveno, kupio sam klimu 31.05.2017.god.po ceni od 45.890,00 dinara obzirom da mi je prodavac rekao da ce vec sutradan biti skuplja i cena ce joj biti nesto iznad 58.000,00 dinara tako da nisam hteo ni sekundu da se premisljam.Zaista, covek me nije slagao.Da li sam i koliko imao srece za sada to ne znam, ali cu svakako to saznati tek sa prvim zimskim danima.Pozzz.

Koju klimu si kupio ???? Kazes da sada tvoja klima kosta 58 000 dinara? Sta ti znaci to ( Naravno da sam shodno tome izabrao za mene povoljniju opciju obzirom da se radi o potpuno istom proizvodu) ?

Ja kontam da priča o Mission 12-ci, jer je uskočio usred priče na tu temu.

....pise sve na prethodnoj stranici a pride je okacena i tablica sa podacima slikana na mojoj klimi.Da ponovim, imao sam dve ponude iz Beograda za klimu Midea Mission 12 i ja sam izabrao povoljniju jer je druga ponuda bila u iznosu od 49.000,00 dinara.Kupio sam je poslednjeg dana u mesecu i dugujem zahvalnost prodavcu iz firme u kojoj sam je nabavio jer mi je rekao da ce vec od sutra poprilicno poskupeti.Mislio sam da me "ispaljuje" tipa trgovacka posla, ali nisam hteo da rizikujem tako da sam se vec sutradan uverio da je covek bio vrlo korektan te mu hvala jos jednom na tome.Oba prodavca su garantovala tacnost podataka jer sam im unapred napismeno "rekao" da cu im vratiti proizvod u predvidjenom roku po Zakonu o zastiti potrosaca ako se ne radi o klimi koju ja trazim, jer mene kao kupca zanima jedino klima Mission sa podacima koje sam im poslao i ni jedna druga.To je to, kupio sam bas onu klimu koju sam zeleo.

Jasno je nama to odavno,samo ima onih sto se prave , kao nisu znali ili kao , tacne oznake nisu vazne,sve je to isto.Naivni foliranti.

Ja kontam da priča o Mission 12-ci, jer je uskočio usred priče na tu temu.

O klimi 12 mission pise i kaze da je sada cena 58000 dinara

Poslednja izmena od urednika:
.....svakako da ima nas svakojakih i raznoraznih, ali ja zasigurno necu propustiti priliku da kazem sam se za odredjeni tip klime opredelio upravo zahvaljujuci ovoj ali i jos jednoj forumskoj zajednici.Nisam imao nameru da se registrujem ali me je na tu odluku opredelio stav da samo korektnim iznosenjem podataka pa i misljenja o ovoj temi, moze doprineti temi a na takav nacin i biti od pomoci onima da se kao ja odluce za ono o cemu do skoro nisu imali dovoljno saznanja i informacija.Ima ovde ali i jos po negde svasta nesto da se procita, kod nekih mozda ima i previse arogancije i nepotrebnog a rekao bih cesto i nekorektnog bezobrazluka vezanog za temu, ali svakome na cast koliko ce i u kojoj meri biti korektan i objektivan ako se vec neko takav deklarise da zeli da pomogne drugima.Nisam strucnjak iz ove oblasti ali bez obzira na tu cinjenicu ipak imam sasvim dovoljno i godina i iskustva da brzo prepoznam "strucnjake" iliti sebi ravne.Pozzz.

Mnogo ima onih slatkorecivih koji nece da podele informacije drugim ljudima i buducim kupcima.Ali ima i onih koji nesto nauce na forumu od dobro namernih ljudi , pa to saznanje cuvaju samo za sebe i nece da podele sa ostalima.
Sve sami glumci.

.....previse ste bez razloga sumnjicavi a da ne znam zasto narocito imajuci u vidu da je ovo forum iliti zajednica jednakih.Ukoliko gresim zamolio bih vas da me ispravite.
Elem, ako nije dozvoljeno ovde reklamirati odredjene prodavce to zasigurno necu ni ja uciniti jer nisam ni serviser, ni trgovac, ni preprodavac a jos manje neki "veliki strucnjak" kao sto jedan odredjen broj sebe ovde deklarise, ali cu navesti tacnu sadasnju cenu moje klime kod trgovine gde sam je kupio pa na osnovu toga mozete pronaci o kom' trgovcu tj.trgovcima je rec.Sadasnja cena klime u toj trgovini gde sam ja pazario moju klimu iznosi tacno 58.490,00 dinara, a u drugoj trgovini koja mi je tada dala ponudu cena je i dalje 48.580,00 dinara.Naravno da posle nabavke nisam kontaktirao ni jednu od tih ili drugih trgovina da proveravam raspolozivost istih, tako da taj podatak u ovom trenutku nemam.Svakako da cu zbog koliko vidim ovde "prevelikog poverenja" prema novim clanovima, ponoviti da su mi obe trgovine garantovale tacnost podataka po oznakama koje sam im poslao za model Mission.
Uzgred jos jedan nepotreban a nekome mozda i vazan podatak o Mission klimi sa sajta grckih prodavaca iliti trgovaca, a to je da oni daju garanciju za Mision klimu u trajanju od tri godine za kompletan uredjaj i garanciju od 10 godina na kompresor od iste klime.Sumnjam da bi grci tek tako olako davali takvu i toliku garanciju na Midea klime narocito na kompresor imajuci u vidu kakvi su i kao ljudi i kao trgovci.

Poslednja izmena:
Mnogo ima onih slatkorecivih koji nece da podele informacije drugim ljudima i buducim kupcima.Ali ima i onih koji nesto nauce na forumu od dobro namernih ljudi , pa to saznanje cuvaju samo za sebe i nece da podele sa ostalima.
Sve sami glumci.
Sta kazes brojevi i slova u oznaci modela ,nisu vazni ?

Sumnjam da bi grci tek tako olako davali takvu i toliku garanciju na Midea klime narocito na kompresor imajuci u vidu kakvi su i kao ljudi i kao trgovci.

Nije to nista novo i u Bugarskoj je garancija 3 godine za Midea klimu.Ali ima samo jedna sitan detalj.Kazu za ovaj model

Indoor Unit MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B)
Outdoor Unit MOB03-12HFN1-QRD0GW

I gle cuda , bas samo sa tom oznakom ima i na evroventu mission.

.....tako je i dok ne dodje vreme da proverim pravi kvalitet klime Mission 12 koju sam pazario, ostaje mi uverenje i pretpostavka da se radi o vrlo kvalitetnom uredjaju koji zasigurno ne spada u sam vrh ponude , ali ne zasluzuje ni pokude a ni "epitete" koje joj je pojedine "sveznalice" nesebicno dodeljuju.Uostalom, bez zelje da bilo koga bespotrebno omalovazim ili afirmisem, nije bilo tesko zakljuciti da ovde osim jednog ili dvojice pojedinaca koji su uceni i profesionalno se bave ovim poslom i koji se sa svakog aspekta razumeju u tematiku, svi ostali su samo priuceni i samozvani "strucnjaci" sa verujem, iskrenom zeljom da vise ili manje pomognu.

Клима ради нормално у опцији хлађења, већ два сата без проблема. Као да се нешто поправило послије функције гријања. Чуда се дешавају и трају, ал Видићу да л је ово само привремено или ипак је квар у питању. :)

Zovi ti majstora, nema tu sta da se popravi samo. Nije danas toliko vruce pa radi nekako ali se muci. Ako ti se vent ne vrti punom brzinom znaci da ta toplota ostaje u spoljnoj jedinici i da se pregreva. Zovi majstora dok nisi ubio kompresor a ubices ga sigurno.

Зовнут је управо. Долази сутра поподне.

Nije to nista novo i u Bugarskoj je garancija 3 godine za Midea klimu.Ali ima samo jedna sitan detalj.Kazu za ovaj model

Indoor Unit MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B)
Outdoor Unit MOB03-12HFN1-QRD0GW

I gle cuda , bas samo sa tom oznakom ima i na evroventu mission.

Uuuu ja sam uzeo bas to. Znaci moja klima kida :D

Đolenziju dovoljno. Taj prostor bi ugrejao i manji uređaj

Njemu moze i HOKKAIDO da zavrsi posao .Nema kod nas u ponudi jer ljudi nisu culi za to ime.Kod nas je Korel,Vivax.

Dali neko ima informacije o klima uredjajima HOKKAIDO,KOREL,VIVAX AERI.....i ostalim.Klime VOX se prodaju kod nas , dali neko zna ko sve te klime proizvodi ???

Био је цркао вентилатор спољашње јединице, замјењен је, допуњен гас, очишћена и спољашња и унутрашња јединица, и све ради супер сада. :)

Био је цркао вентилатор спољашње јединице, замјењен је, допуњен гас, очишћена и спољашња и унутрашња јединица, и све ради супер сада. :)
Super.Sad nek uziva.
Koliko je kostalo?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Uzeo sam Klima uredjaj Gree GWH12RB-K3DNA3G 12000btu, Viola Profi Inverter WiFi. Kako vam se cini? Dobio sam 5 god garancije. Nadam se da cu moci i da grejem sa njom.

@stojkovski_984

3000 динара све укупно.

Izasla me je 57.000. Mislim da za te pare nema bolje. Dobio sam citav set za postavljenje. A++ je, Wifi, greje do -22, plazma jonizator, i ima bas dosta funkcija.

Opisi prostor koji planiras da grejes sa njom , izolacija , stolarija , stan ili kuca , koliko m2 , greje li se ispod i iznad itd ..

Izolaciju imam na kuci postavljenu peticu falcovanu od 25grama, kao i kompletno nova stolarija u celoj kuci. Posto mi je kuca na sprat, planiram da je stavim u hodnik tako da tuce na dve sobe, dole nema potrebe klima, posto je bas hladno. Tako da mi je bitno da zimi grejem hodnik i gore dve sobe, ukupno oko 50 - 60 m2.

Inace stolariju sam radio prosle godine, stavljao sam 6komorni pvc, dupla stakla sa argonom. Ulazna vtata su isto uradjen vrhunska, panel sam porucio iz Italije.

Koristi opciju edit, nemoj post za postom.
Sto se tice grejanja, za 60m2 ti trebaju bar dve klime te snage kao sto si uzeo i naravno da imas nesto u rezervi do -20. Sa jednom tesko i ako je izolacija i stolarija vrhunska, a u pitanju je kuca a ne stan, ipak je 60m2 veliki prostor. Ja imam 90m2 sa slicno izolacijom, drvenom novijom stolarijom i dve klime Fujitsu 12LGC imaju snage do -7c da odrze 23c unutra (zavisi od vlage napolje i kolicine defrosta). Tu mozes da uporedis. Mozda ta sto imas i bar jedna devetka ali kako im cene nisu nesto nize, ja bi isao na dve takve kao sto imas.

Hvala na odgovoru. Ima ukupno 45 m2, sada sam izmerio. Opcija edit mi ne radi, posto cim kliknem obrise post. Ne volim kada je toplo, znaci ako budem imao 18-20 stepeni, meni ce to biti idealno.

Uzeo sam Klima uredjaj Gree GWH12RB-K3DNA3G 12000btu, Viola Profi Inverter WiFi. Kako vam se cini? Dobio sam 5 god garancije. Nadam se da cu moci i da grejem sa njom.

Bravo za izbor klime.Mislim da je Gree , najveci svetski proizvodjac i posluje kao deo grupe Daikin.
Podatak za , protok vazduha je bas dobar ( 600/500/400/300 m3/h)
Mislim da je ova klima bolje resenje nego Midea mision,jer je podatak o protoku na maksimumu skromnih 470/419 m3/h.:guitar::guitar::guitar:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno