Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ljudi, potreban mi je savet iskusnih. Planiram dve klime za kuću, jedna da hladi dnevni boravak, trpezariju i kuhinju (spojen prostor), a druga bi iz hodnika hladila dve sobe, ali hodnik nije "tunelski" tako da nije problem što se tiče pravca duvanja.
Glavno pitanje je da li uzimati inverter, ako će se koristiti za hlađenje. Kolika je prednost inverter klime u odnosu na standardnu, što se tiče samog "komfora u radu", odnosno da li vredi dati više para za varijabilni rad ventilatora? Šta još nudi inverter?
Što se tiče klime za dve sobe, tu bi mi bilo potrebno da mogu da se podese peraja tako da duva na dve strane odjednom. Da li to imaju sve klime?

Ja imam Hosuel fix klimu a koju je inace napravila Mideina fabrika , staru 11g i klima Toshibin kompresor unutra ..

Pre 10 i vise godina i ove sadasnje klime Midea su razlicit kvalitet potpuno.Kvalite je ranije bio mnogo veci.Najvece zamerke za grejanje klimom je imala bas Midea.Katastrofalno lose se pokazale a posebno inverteri.Sada se pojavila neka serije Mision i dva korisnika zadovljna i krece prica kako je Midea Super klima.
Na stotine losih komentara ima za predhodne modele Midea.

Za svaku klimu ces naci stotine loshi komentara

Gde i pise factory code na ovim linkovima sto sam ih postavio , nigde . To si ti procitao na drugom forumu pa sad znas da ima neka fora s tim ali ne za sta sluzi . Factory code kod Midea oznacava model klime jer verovatno imaju vise izvedbi , a tacnu oznaku mozes proveriti jedino u prodavnici licno . Moje iskustvo govori , da nijedna klima koja je postavljena na Euroventu , promenom jednog slova ili oznake u 90% slucaja nema skoro nikakvih razlika u rezultatima . Pa i Fujitsu ima A, B.C,E i sta vec modele , nema factory cod , ali i on menja makar to jedno slovo u imenu , a razlike izmedju uredjaja su minimalne . Recimo Fujitsu LLCE za razliku od LLCC , moze da hladi i u minusima , dok LLCC moze samo do +18c , sve ostalo sem sto je malo izgled promenjen se nije promenilo , odes na Eurovent skoro indenticni podaci . Ja Mideu preporucujem je imamo lika sa drugog foruma , odakle si i procitao to za taj misticni kod , koji se greje na Mideu Mission , kao i lika koji u firmi gde radi ima 18-ku koja greje hodnik u extremnim uslovima rada i kaze i on da je extra . Pa *** , ne mogu biti zatvoren i za jeftinije opcije ako vec ima nekih pozitivnih iskustava . Nema svako pare da kupi Fujitsu , nazalost .. Na tom drugom forumu , na koji si ti bio i citao te izjave o kodu ,tamo ne priznaju nista sem japanaca za grejanje , ja eto nisam toliko iskljuciv i dajem sansu i nesto jeftinijim klimama za koje cujem da su ljudi zadovoljni . Midea nije cudo , ona je u klasi sa ulaznim modelima japanaca ali je ipak jeftinija . A sto se tice kvaliteta i dugotrajnosti , pa ajde da sacekamo i vidimo kako ce ljudi proci sa njom , obicne Midea klime su se extra pokazale , i spadaju u svaku preporuku . nista losiji od Gree po meni .

Fujitsu klime imaju sertifikat i nije vazno koje slovo je dodeljeno nekom modelu LLCC,LMCC,LMCE,LUC.To nije za poredjanje ako Midea ima samo jedan model sa Evrovent sertifikatom a Fujitsu ima za sve modele.
Takve podatke koje pises nisu tacni jer modeli klime koje se prodaju u Srbiji nemaju iste oznake kao modeli sa Evrovent sertifikatom.
Dobra je i klima VOX klima IVA1 – 12IE , odlicno se pokazala i nije nista gora od klime Midea.

Pa samim tim sto je Eurovent uradio i potvrdio sta daje Midea Mission + 2 zadovoljna korisnika od kojih je jedan koji kuci ima Fujitsu , i to u zimi koja je bila jedna od jacih , za mene s dovoljni da ljudima koji nemaju dovoljno novca za Fujitsu , preporucim Mideu Mission . Ja im svima kazem ovo sto sam i sad napisao , uvek se ogradim tj njihovo je da odluce sta ce , ali moras shvatiti da nemaju svi para i da je ljudima nekad i dinar previse . Naravno da ne moze da se porede Midea i Fujitsu ili bilo koji drugi japanac , to nisam nikad ni sporio , ali ne mozes biti iskljuciv i zatucan pa preporucivati samo Fujitsu . Inace taj Vox koliko ja znam prizvodi Midea , i ne moze biti mnogo losiji , ali da jeste losiji makar za trunku , to je sigurno . pa evo na drugom forumu je danas neka riba rekla , klima radi , hladi , zadovoljna je , ali ne moze da se uporedi sa Mideom i sa njom je odusevljena . I ako cemo tako , i Vivax vazi za nekog ko ne proizvodi klime , isto kao Vox , i nije na nekom glasu , ali eto , pre par godina je imao model Vivax Gexi koji je mogao da stane rame uz rame mojoj Fujitsu 12LU , a po nekim komponentama je bila i bolja , Twin Rotary kompresor , spoljna tezine 40kg tj ista kao i kod LT-a . Tu klimu je napravio Gree , on je vodi po imenom Gree Hansol 12 , i Innova je lepila svoje ime na istu klimu . Znaci nista nije nemoguce , i ne treba biti iskljuciv po tom pitanju .

A da budemo iskreni , koliko god da je Fujitsu mocan u grejanju , i nema nezadovoljnih korisnika po tom pitanju , ima i on svoje boljke koje ne bi smeo imati , ali eto ima ih . Recimo 09LLCA i taj bag sa elektronikom , ili pak moja klima koja kosta 89.000 , trebala bi biti skoro pa savrsena a eto nije , spoljna jedinica proizvodi neki blesav zvuk u rezimu grejanja , i nije to samo jedna jedinica , svi to imaju , znaci nije kvar vec je to prosto tako . Tako nesto ne bi smelo da se desava jednom Fujitsu a pogotovo ne na klimi koja je skoro pa TOP model . Znaci nema savrsene klime i ne treba traziti bas dlaku jajetu .

Znci odmah da se razumemo , Midea nije SUPER klima , eto da svi znaju , ali ko nema para za bolju , bolje uzeti nju ili Gree , nego Vox , Vivax ,Beko ili neki drugi no name brend koji lepi svoje nalepnice na tudje klime ..

DuleC

To za peraja ces morati da se raspitas po prodavnicama jer je to sve od modela do modela . Znam da Fujitsu to ima ali za ostale ces morati da se malo iscimas . Sto se tice toga da li inverter ili ne , pa evo ovako , inverter ti daje bolji ugodjaj , izbacuje manje hladan vazduh , peciznije odrzava zadatu temp i nema oscilacija iste , i manje trosi od obicne klime , koliko manje , pa neki kazu od 40-60% , sta je tacno ne znam . E sad , na strani obicne klime je osetno manja cena , znaci sve zavisi sta hoces , ali ta razlika u novcu , ukoliko ces samo hladiti 2-3 meseca u godini , tesko da ce se povratiti ikada . Ako pak planiras i da se grejes na nju , onda je inverter pravi izbor , znaci , koliko para , toliko muzike :)

Poslednja izmena:
Pa samim tim sto je Eurovent uradio i potvrdio sta daje Midea Mission

Evrovent nije nista potvrdio.Razlicite su oznake modela samo jedino na oko deluju isto.Jedino ostaje tvoje misljenje i nada da su ipak 90 % slicne.I tvoji podaci koje pises za Mission je samo nada da su 90% slicni.
Za hladjenje mogu sve klime da zavrse sezonu ali i dogrevanje u Jesen i prolece.Ko ne zeli da se greje klimom moze da zavrsi posao i klima od 250 - 300 evra sve ovo.

Poslednja izmena:
Pa eto , ti imas svoje a ja svoje misljenje , slozicemo se da je svako za sebe u pravu . Ti ne znas da li su razlicite oznake , samo pretpostavljas , nigde ni na jednom sajtu ne pise oznaka tj factory code , a ni na Euroventu ga nema . Ako je neko uzeo Mideu i skontao da mu je ona sa onim podacima iz Euroventa dovoljna , tih 10% ga nece spasiti . Svojevremeno sam i ja bio tako zatucan , predlagao samo Fujitsu jer ima najbolji odnos cena = kvaitet , ali eto , vreme je pokazalo neke stvari , i jedna od njih je da LLCA ima bag , koje jeste resiv zamenom PCB ploce u unutrasnjoj jedinici unutar garantnog roka , a on je direktan paritet Midea Mission . I sad , odes lepo na taj magicni Eurovent i pogledas podatke koje su postavili za 12LLCC model i za 12LMCA model , slozicemo se da je LMCA za klasu jaci uredjaj , ima li logike da po njima LLCC bude jaci od LMCA , bem li ga . To je samo jedna od mnogih nelogicnosti koje smo vremenom nalazili na Euroventu , znaci ne treba ni njima slepo verovati , jer prsoto je za neverovati da neka klima isporuci vise toplote uz veci COP na nizoj temo , recimo -15 .. Kako god , pretpostavljam da ljudi ovde nisu retradi , razumeju makar toliko da sami mogu odluciti sta je za njih najbolje resenje , a nase je da im pomognemo nekim svojim znanjem i iskustvom , pa i podacima koje smo vremenom sakupili .

Dobra klima Electrolux OptiBreeze X5 EPI12NLIWI.Ako neko kaze kupi klimu Electrolux jer su dobre sta je tvoj odgovor ?
Koja je svrha tvojih podata za Midea klime sa evroventa ako nisu iste klime ?Evrovent daje podatke za unutrasnju jedinicu i posebno oznaku za spoljasnju jedinicu i svaki kupac moze da zatrazi oznaku i pogleda na Evroventu dali su to iste jedinice.

Ja sam uzeo Mideu Mission(oko 50-55k) po preporuci nexteen-a i smrzavam se a klima mi radi u night mode-u preko dana i cak i tad moram da je gasim povremeno jer mi je prehladno a inace imam problema sa toplotom i jako mi smeta.

Bez ikakvih problema ohladi 30m2 i to po ovim vrucinama u poslednjih 7 dana.

Na stranu sto je ultra tiha, sto spolja to i iznutra a grejanje cemo testirati cim bude potrebe.

Jos jedan glas za mideu ovde :)

Sent from my F3211 using Tapatalk

Posteni trgovci napisali ponudu za mision
MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW
MOB01-12HFN1-QRD0GW
Evrovent ima podatke za MOB03 , ovde prodaju MOBO1 spoljasnja jedinica a ona je i najvaznija.
Nisu mi jasni tvoji podaci koje prepisujes sa evroventa za mision ako za ovu nema podataka MOB01.Ako si dobronameran i zelis da pomognes ljudima nemoj da pises o evroventu i mision klimi koja se prodaje kod nas.Ako je za tebe evrovent nelogican zasto koristis podatke njihove i ostaje pitanje, zasto se u evropi prodaju klime mision sa oznakom i podacima sa evroventa ?

Ja isto dajem glas za hladjenje nego mi je nesto mnogo tih 55k.
Meni se cini kao zlatna sredina, kontam da je 25k najjeftinija nova klima a to ne bih uzimao nikako...

Sent from my F3211 using Tapatalk

nexteen je napisao(la):
DuleC

To za peraja ces morati da se raspitas po prodavnicama jer je to sve od modela do modela . Znam da Fujitsu to ima ali za ostale ces morati da se malo iscimas . Sto se tice toga da li inverter ili ne , pa evo ovako , inverter ti daje bolji ugodjaj , izbacuje manje hladan vazduh , peciznije odrzava zadatu temp i nema oscilacija iste , i manje trosi od obicne klime , koliko manje , pa neki kazu od 40-60% , sta je tacno ne znam . E sad , na strani obicne klime je osetno manja cena , znaci sve zavisi sta hoces , ali ta razlika u novcu , ukoliko ces samo hladiti 2-3 meseca u godini , tesko da ce se povratiti ikada . Ako pak planiras i da se grejes na nju , onda je inverter pravi izbor , znaci , koliko para , toliko muzike :)

Hvala na pomoci.
Najverovatnije cu ici na inverter (dve dvanaestice), a sad koja marka i model...videcemo kad dodje vreme za kupovinu.

Poslednja izmena:
Ok , ajde da kezmo da si u pravu , i da postoje razlike izmejdu Euroventovog modela i ovog koji se nudi kod nas , i eto , nije me mrzelo da pronadjem sta se to toliko razlikuje kod njih . Ima razlike u spoljnim jedinicama i ovo su razlike , MOB3 je sa Euroventa , MOB1 je ova kod nas .

MOB3 na hladjenju u kW 3.52 (1.35 - 4.51)
MOB1 na hladjenju u KW 3.5 (0.74 - 4.41)

MOB3 na grejanju u kW 3.81 (1.08 - 4.92)
MOB1 na grejanju u KW 3.8 (0.74 - 4.69)

MOB3 - SEER 7.20 SCOP 4.20
MOB1 - SEER 6.50 SCOP 4.00

MOB3 - m3/h 458 / 519 / 266
MOB1 - m³/h 650 / 560 / 450

MOB3 - unutrasnja jedinica - dB(A) 28 / 35 / 38
MOB1 - unutrasnja jedinica - dB(A 20/24/31/38

MOB3 - spoljna jedinica dB(A) 54 - max 62db
MOB1 - spoljna jedinica dB(A) 52 - max 62db

MOB3 - tezina unutrasnje jedinice 8.2kg
MOB1 - tezina unutrasnje jedinice 8.2kg

MOB3 - tezina spoljne jedinice 29.7kg
MOB1 - tezina spoljne jedinice 29.3kg

Nije mi bilo tesko da ovo nadjem i pokazem ti koliko su to minimalne razlike . Cak sta vise , ja da biram uzeo bih pre MOB1 , unutrasnja ima 4 brzine i tisa je na minimumu , jaci izduv uz istu buku , ovo sto izduvava MOB3 je jako malo m/3 .. MOB3 ima za dlaku bolji SCOP i SEER ali to je stvarno mizerna razlika , nista bog zna koliko posebno . Spoljna jedinica je takodje tisa kod MOB1 , iako malo ali je tisa . E da , ima mnogo bolju modulaciju toplote , malo nizu od MOB 3 ali je minimum mnogo bolji , pogotovo u hladjenju . kako god , sta god dala ta MOB3 na testu Euroventa nije nista osetno bolje od MOB1 koji se ovde prodaje . Ista tezina spoljne i unutrasnje i svi ostalipodaci govore da je to tu negde , cak sta vise mozda i nema nikakve razlike .

Odavde sam vadio podatke za oba modela ..

MOB1
http://www.acs-klime.rs/klima-uredaji/inverter/midea-msmbbu-12hrfn1-qrd0gw-mission.html
http://www.coolshop.rs/midea-klima-uredjaj-msmbbu-12hrfn1

MOB3
http://tempex.bg/en/products/midea-msmbbu-12hrfn1

Toliko od mene i neci se vise vracati na tu temu oko dokazivanja da su te dve klime sustinski iste , samo su nijannse i podesavanja drugacija .

Poslednja izmena:
Necemo se vracati na temu ali treba nesto i nauciti.Ovo sto se kod nas prodaje nema blage veze sa podacima sa evroventa jer nisu iste klime.Uvek treba nauciti da postoji roba sa kvalitetom i sertifikatom i roba koja neme sertifikat.Za mene je to mnogo para 55k a neznam sta sam kupio a trgovci mnogo zaradili.Takvih Kineza ima mnogo samo su mnogo jeftiniji u prodaji ali imaju losiju reklamu.
Ja sam cuo dosta pohvala za samostalne proizvodjace koji proizvode svoje klime AUX,TCL a mnogi drugi samo zalepe ime svog breda na njihove proizvode.Mnogi zalepe i ime svog brenda i na klime LG a procitah da VOX ja zalepio svoje ime na Samsug klime.
Nisu jedini Midea,Gree koji proizvode klime.
Ove klime proizvodi Gree sa dobrom i realnom cenom
http://www.electrostudio.gr/product...-htnhtg-09iv-inverter-me-ionisti-9000-btu-aa-

Inverter za 350 evra i dokumentacija
http://toyotomi.indigo.it/documenti/files/documenti/030315020331Service_Manual_TRN_TRG_556ZR.pdf

Oni to kod nas prodaju za 55k .Pogresno je forsirati samo Midea klimu koja nema evrovent kod nas a za druge samo reci da su lose.Electolux ima sasvim solidne klime, Aux klime su iste kao i Midea .Samo su potrebne informacije jer su sve te Kineske klime bez sertifikata slicne.
Midea je obicna Kineska klima bez sertifikata kao i ostali Kinezi.
Jedino reklama placenih trgovaca pokusava da podigne prodaju posle mnogo losih serija i modela.

Poslednja izmena:
Tako je , postoji i AUX a sad se kod nas pojavio i TCL , no mnogo je vise korisnika Midea nego AUX-a , a TCL ima jos mnogo da se naradi da bi nam se dokazao , a pitanje je kako je i servis pokriven kod nas . Sto se tice fix klima , Midea i Gree su po meni najbolji moguci izbror . kako god , mislim da tupimo praznu slamu , ti imas svoje misljenje a ja svoje , a na korisniku je da donese odluku . U principu mi se slazemo da su japanci najbolji , da je 12LLCC bolja od Midea Mission 12 , ali je i razlika u ceni 100e , sto nekome predstavlja veiki problem . A sto se tice fix klima , sem ako nisi iz ko zna kog razloga revoltiran Mideom i Gree , te zelis forisrati manje zastupjene marke kod nas , onda ne vidim razlog me napadas zbog Midea .Ja i dalje mislim da AUX ne predstavja konkurenciju Midei jer je razlika u ceni mizerna , dok TCL cenovno mozda moze biti konkurencija ali kako ga do skoro nismo imali ovde , ja nisam sklon preporucivanju neproverenih brendova . I sad , mozemo se hvatati za sitnice i govoriti da Midea Mission ne valja , ali mi imamo dva korisnika koji kazu da klima greje za sve pare , i kao sto sam vec napomenuo jedan je takodje vlasnik japanca tj Fujitsua . Iskreno da ti kazem , ja vise verujem licnom iskustvu nego koje kakvim papirima , a i ovaj koji ima japanca , a u firmi Mideu , nema razloga da kaze ista pozitivno pa mi je on jos i merodavniji . Znaci stojim iza toga da su japanci ( Daikin , Fujitsu , Toshiba , Mitsubishi .. ) najbolja moguca opcija za grejanje , moja je preporuka svima koji zele da se greju na klime da je ovo najbolje sto mozete uzeti , ali takodje moram biti fleksibilan prema vasem novcaniku , vi procenite , presecite , pa na svoj brk kupite sta zeite i mozete .

Necu vise polemisati oko ovoga , smaramo ljude , niti ti imas kakve dokaze , niti ja , sve je rekla kazala , sem ovih zadovoljnih korisnika . Ti preporuci sta ti mislis da valja , ja cu po svojoj proceni a ljudi po svom novcaniku , svi zadovoljni i mir u kuci :)

Eto nekolicinu sam ispada po tvom ja zjbo , pa videcemo , ako budu zadovoljni i to bude radilo kako treba cucemo obojica , a ako ne , ..... mi se majke :smash:

A sta mislite o Gree U Crown klimi?
Vidim da jedina ima neki inverter na 1Hz i da zato radi na -30c.
Vidim i da kosta 160k dinara, pa me zanima zasto je skuplja od Fujitsua, jel zaista bolja?

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
DuleC

Sad tek vidim odakle si , ako se odlucis za Fujitsu u blizini tj u NS imas servis za preporuku .. Provericu ovo za Fujitsu LLCC i raspodelu izduva na dva dela , ako sam dobro skontao to ti je jako bitno ..
Nego gledam i tvoj post , na sta se grejes , koliko je to m2 , kakvu izolaciju imas , stolariju ?

Xepoj87

Cista pljacka i nista vise , nemoj da ti pada na pamet da bacas tolike pare na Gree .. Ako zelis klimu koja je sigrna i proveren brend za grejanje , najbolji odnos cena = kvalitet , iz Srbije si , nemas bolje od Fujitsua . Sad se samo postavlja pitanje za sta ti treba klima tj koji model i koliko komada bi podmirilo tvoje potrebe .

Poslednja izmena:
Uzimam za 25m2, jednu sobu, prebacujem se na grejanje na klimu, posto mi je racun za struju na etazno bio 40-45k u decembru i januaru.

Bitno mi je da moze da greje dobro i da budr sto tisa, posto jedan prozor nikada ne zatvaram, pa uvece ume da vristi spoljasnja.

Ne zatvaras prozor na -20c koliko je bilo ove zime? Zaboravi na klimu odmah ako tako radis.

Na kip je jedan prozor otvoren i bilo je ok ove godine i bez invertera 90% dana, za ostalo sam palio malo i etazno, ali je bucno, pa zato trazim tihu i jaku klimu.

Sta ce ti tiha klima kad drzis otvoren prozor?
Ugradi je na neko drvo sto dalje od tvog prozora i neces je cuti. Neka makar duva po drvetu posto se ti svakako neces ogrejati jer pustas topao vazduh napolje.
Em ces da silujes klimu em ces da placas opet visok racun.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pa da, on drzi otvoren prozor (sto ne vidim cemu osim ako je pusac al to se resava pusenjem napolje a ne tu gde jede, spava al tako ja razmisljam sto zbog deteta sto zbog astme pa ni gosti ne mogu da zapale jer ne dam), pa mu je "racun za struju na etazno bio 40-45k u decembru i januaru." Bas cudno. Zato sam i rekao da zaboravi klimu jer ce ona u tim uslovima raditi non-stop u 100% i tako se gubi sva prednost Invertera. Da ne pricamo da mu ta klima nece potrajati u tim uslovima zbog habanja delova, *** nije predvidjena da greje napolje, kao ni to etazno koje koristi sada ali kome objasniti...

S obzirom da je etazno 12kw, moze 6 klima da radi i opet da ustedim.
Druge sobe se greju na najjeftinije Vivax 9ke koje smo dobili besplatno od KimTeca i super je radilo ove godine(i proteklih 5-10 za hladjenje), sada mi i dalje ta 9ka hladi sobu, ali pri grejanju je bucna, pa mi treba kvalitetna jaka klima, da je sto tisa, manite se vasih preterivanja oko prozora na kip :)
Neko voli svez vazduh i smeta mu ustajali, nekome ne smeta i to je sve ok, nismo svi isti :)

Poslednja izmena:
Grejanje i drzanje otvorenog prozora je nesto sto ne mogu da shvatim, izvini. Ali posto insistiras na tome, jednostavno kupi najskuplju klimu koju nadjes i bices zadovoljan. U principu sve preko 150.000 ce ti raditi posao za 25m2. Kad sve vec radis naopako nema smisla da tu nesto mnogo polemisemo bez razloga.

Eto, da je tako, kupio bih Gree, jer mi se najvise svidela, posle Mitsubishija, koji kod nas ne postoji zvanicno, ali ocigledno da nije bas tako.
Opet, ne bih ni da dam 150k, ako mogu da uzmem nesto za 80,90, 100k, sto ce zavrsiti posao. Za Gree sam bukvalno zbog izgleda hteo da dam toliko para, ali posto je otpala, sada mi je svejedno sta cu, pa me zato zanima misljenje ljudi koji se vise razumeju.
****ga, bacaju ljudi na mnogo gluplje stvari pare od svezeg vazduha, ukljucujuci i mene :)

Poslednja izmena:
DuleC

Sad tek vidim odakle si , ako se odlucis za Fujitsu u blizini tj u NS imas servis za preporuku .. Provericu ovo za Fujitsu LLCC i raspodelu izduva na dva dela , ako sam dobro skontao to ti je jako bitno ..
Nego gledam i tvoj post , na sta se grejes , koliko je to m2 , kakvu izolaciju imas , stolariju ?

Slobodno kazi koji je servis, moze i na PP ako je reklama. Ako ti nije problem da proveris, bio bih ti zahvalan.
Grejem se na gas i to je sve super, ali gledam i da imam bekap varijantu, za svaki slucaj. Takodje, mogao bih da je koristim u prelaznom periodu, da ne ukljucujem podno grejanje. U grubo, tu oko 100m2, izolacija je odlicna - sendvic zid (cigla-blok) oko 45cm, izmedju 5cm trska i jos spolja 5cm stiropor. Stolarija je dobra, relativno nova, sve dihtuje.

Jel imas skicu kuce sa m2 svih prostorija ?

Xepoj87

Znaci ti bi da grejes 25m2 sa jednom klimom , a ostatak prsotrija s cim se greje i kakvaje izolacija i stolarija ?
Moja preporuka ti je svakako Fujitsu , sad je samo pitanje koji model ?

Poslednja izmena:
Skicirao sam na brzinu, nisam svuda uneo prozore i vrata. Instalacije za klimu koja duva prema sobama 1 i 2 su vec razvedene, tako da su pozicije manje-vise odredjene.

Pogledajte prilog 232310

A kvadrature prostorija ?
I koliko para bi dao max za kupovinu klima ..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno