Pa samim tim sto je Eurovent uradio i potvrdio sta daje Midea Mission + 2 zadovoljna korisnika od kojih je jedan koji kuci ima Fujitsu , i to u zimi koja je bila jedna od jacih , za mene s dovoljni da ljudima koji nemaju dovoljno novca za Fujitsu , preporucim Mideu Mission . Ja im svima kazem ovo sto sam i sad napisao , uvek se ogradim tj njihovo je da odluce sta ce , ali moras shvatiti da nemaju svi para i da je ljudima nekad i dinar previse . Naravno da ne moze da se porede Midea i Fujitsu ili bilo koji drugi japanac , to nisam nikad ni sporio , ali ne mozes biti iskljuciv i zatucan pa preporucivati samo Fujitsu . Inace taj Vox koliko ja znam prizvodi Midea , i ne moze biti mnogo losiji , ali da jeste losiji makar za trunku , to je sigurno . pa evo na drugom forumu je danas neka riba rekla , klima radi , hladi , zadovoljna je , ali ne moze da se uporedi sa Mideom i sa njom je odusevljena . I ako cemo tako , i Vivax vazi za nekog ko ne proizvodi klime , isto kao Vox , i nije na nekom glasu , ali eto , pre par godina je imao model Vivax Gexi koji je mogao da stane rame uz rame mojoj Fujitsu 12LU , a po nekim komponentama je bila i bolja , Twin Rotary kompresor , spoljna tezine 40kg tj ista kao i kod LT-a . Tu klimu je napravio Gree , on je vodi po imenom Gree Hansol 12 , i Innova je lepila svoje ime na istu klimu . Znaci nista nije nemoguce , i ne treba biti iskljuciv po tom pitanju .
A da budemo iskreni , koliko god da je Fujitsu mocan u grejanju , i nema nezadovoljnih korisnika po tom pitanju , ima i on svoje boljke koje ne bi smeo imati , ali eto ima ih . Recimo 09LLCA i taj bag sa elektronikom , ili pak moja klima koja kosta 89.000 , trebala bi biti skoro pa savrsena a eto nije , spoljna jedinica proizvodi neki blesav zvuk u rezimu grejanja , i nije to samo jedna jedinica , svi to imaju , znaci nije kvar vec je to prosto tako . Tako nesto ne bi smelo da se desava jednom Fujitsu a pogotovo ne na klimi koja je skoro pa TOP model . Znaci nema savrsene klime i ne treba traziti bas dlaku jajetu .
Znci odmah da se razumemo , Midea nije SUPER klima , eto da svi znaju , ali ko nema para za bolju , bolje uzeti nju ili Gree , nego Vox , Vivax ,Beko ili neki drugi no name brend koji lepi svoje nalepnice na tudje klime ..
DuleC
To za peraja ces morati da se raspitas po prodavnicama jer je to sve od modela do modela . Znam da Fujitsu to ima ali za ostale ces morati da se malo iscimas . Sto se tice toga da li inverter ili ne , pa evo ovako , inverter ti daje bolji ugodjaj , izbacuje manje hladan vazduh , peciznije odrzava zadatu temp i nema oscilacija iste , i manje trosi od obicne klime , koliko manje , pa neki kazu od 40-60% , sta je tacno ne znam . E sad , na strani obicne klime je osetno manja cena , znaci sve zavisi sta hoces , ali ta razlika u novcu , ukoliko ces samo hladiti 2-3 meseca u godini , tesko da ce se povratiti ikada . Ako pak planiras i da se grejes na nju , onda je inverter pravi izbor , znaci , koliko para , toliko muzike