veliki tesla
Znas sta je ustvari najveci problem , problem je sto Midea , kao i svi ostali kinezi iz 2 i 3 klase nemaju Eurovent sertifikat pa ne znamo kako su se pokazale u testiranju . Zato kod poznatijih tj kod kvalitetnijih brendova a pogotovo kod japanaca imas sve podatke na uvid . Zato ti ja tj niko ne moze sa sigurnoscu reci sta ustvari ta Midea isporucuje na -7c ili na -15c a kamoli na -20c dokle je deklarisana . Daikin je japanski brend , kvalitetna klima tj 1klasa , ali od ovog modela se ne ocekuju cuda jer je ulazni model Daikina . Sad kad bih ti ja rekao da je Fujitsu ASYG 12LU jaci od Daikina FTXB50c ti mi ne bi verovao , ali tako je , znaci nije sve tako jednostavno kako vama izgleda . Nisam sad za stabilnim kompom pa da ti okacim kompletne podatke ali eto postavicu ti stranice Euroventa pa uporedi sta koja daje na kojim temp . Fujitsu 12LU na -7c daje 3.45kw sa COP 2.64 a Daikin na -7c daje 3.22kw sa COP 2.66 , kako idu u minus veca razlika se pravi jer Daikin gubi na kapacitetu , Fujitsu 12LU na -15c daje 3.13kw sa COP 2.43 a Daikin FTXB50C na -15c daje 2.58kw sa COP 2.43 , sta kazes na to . Fujitsu 12LU kosta oko 89.000 din .. I da , sto se tice kvaliteta Fujitsu LU je za 1.5 klasu iznad , taj Daikin je u klasi Fujitsu LLC modela . Znaci iz ovoga mozes lepo videti da je jedna 12-ka jaca od 18-ke i to Daikina , a koliko je verovati Midei i sta ona isporucuje , ko ce ga znati . Da odes na drugi forum koji se bavi malo ozbiiljinije tematikom grejanja na klime , gde skoro svi imaju japance , nikako ti ne bi preporucili Mideu , ali eto ja sam otvoren za sve opcije , ko zna , mozda i nije losa i na to sve dvojica su je hvalila da Mission dobro radi posao . Moje je samo da ti prenesem sta sam cuo i video za ovih 4-5g koliko se jurcam po forumima , tvoje je da preseces .. Pogledaj podatke i za Fujitsu ASYG 12LT , sta radi jedna 12-ak ,)
Fujitsu Eurovent
http://www.eurovent-certification.c...+R&tri_chp=&debut_affiche=15&indice_affiche=1
Daikin Eurovent
http://www.eurovent-certification.c...+R&tri_chp=&debut_affiche=51&indice_affiche=4
Kurajebru
Kao i svi koji je poseduju , gledaces je kao ikonu , nema nezadovoljnog korisnika sa Nocriom , neki se i posle toliko godina koriscenja iznenadjuju sta poseduju , znaci nema bolje i skoro nece biti klime koja joj po jacini moze prici .