2x Fujitsu ASYA12LGC (95% vremena, veci minusi dodajem 3x Konvektorske grejalice na
700W)
91.5m2 prizemna kuca jedan sprat, blok 25cm, stiropor 5cm, tavan stiropor 5cm, drvena novija
stolarija sa termoprekidom i drvenim kapcima od 3,5cm koje zatvaram ispod nule. Podrum oko
40m2.
Potrošnja za grejanje Oktobar 2015 - April 2016 = 187 evra.
Evo i mene, next me cimao da se javim. Koliko sam razumeo, ti imas kameni zid od 55cm? Evo kako bih ja uradio, tavan vunu 15cm najmanje, stiropor zaboravi jer on mora da se lepi a lepak je tezak, ne znam kako ce ti tavan to drzati. Bez lepljenja se gubi efekat a lepak ti je skuplji od stiropora. Zidove sa strane ne moras da izolujes odmah jer je to duplo deblje nego kod mene plus ja imam blok koji ne moze da se meri sa kamenom. Bolje ove sezone ulozi u prozore i vrata, utegni, zameni sredi jer su ti oni pored tavana najveci gubici.
Za klime, mozes proci sa jednom 12LM i jednom 9LM ako ih ima uopste, ali ja bih pre uzeo dve 12LM, nije lose imati rezerv nu snagu za vece minuse. Malo su losije od mojih LGC ali su ok. Ja planiram jos dve LEC 07 da ne koristim grejalice na vecim minusima i jos 10-15cm vune na tavanu.
Zasto bre paropropusna folija? Valjda paronepropusna folija. Pa ne zelis vlagu (paru) iz prostorije da ti ulazi u vunu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari