Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poznanica u Zagrebu potrazila ovaj model klime: AWYZ14LBC NOCRIA INVERTER, medjutim rekli joj da ih vise nema tj. da se ne proizvode vise (kod nas, Beograd konkretno, ih ima po prodavnicama, odnosno na sajtu prodavnica). Vidim da ovde pricate o Nocria modelima da li bi mogli da napisete koji su to tacno modeli u pitanju?

Ja sam konkretno kupio taj model i bilo ih je na stanju. Doduše, ranije kada sam tek počeo da se raspitujem o njima, rečeno mi je da se čeka dve nedelje na isporuku. Verovatno što je bilo leto pa su ove pred zimu nabavili znajući da će svi da ih traže zimi :)

Sent from my C6603 using Tapatalk

Koliko sam skontao i na klimama sa inverterom ledi tacna na velikim minusima, tu znači nema leka. Grejem dnevnu sobu i trpezariju sa običnom klimom samo dva puta mi se zaledila tacna od početka zime. Imam i centralno grejanje ali mi je odvrnut radijator samo u kupatilu i spavaćoj sobi. U dnevnoj i trpezariji zavrnuti. Računi za grejanje su mi 8000 din manji od kako grejem sa klimom. Stan 60 kvadrata svuda 25 c.

Kakvo ludilo , al ste se raspisali :)

arcibalde

Tako je , Fujitsu Nocria AWYZ14LBC nema da se kupi u RH , ima kod nas i u BiH .. Modeli zu 14 , 18 i 24-ka , s tim da je najpopularnija 14-ka .. Ovako izgleda https://www.youtube.com/watch?v=GqUJCE9x_p0 , i to je stari model koji se vise ne proizvodi ali je nepravizidjen model , znaci svi se kunu u njega kao u boga . Ove godine bi trebalo da se pojavi novi model u prodaji , Nocria X , ali videcemo jos , to je samo inf , stara Nocria izgleda ovako

https://www.youtube.com/watch?v=nZpNiM-0Yec
https://www.youtube.com/watch?v=iUwukVd7iv8

Fujitsu Nocria AWYZ 14LBC

Pdesignh kW 6.00
SCOP
COP 4.44
Klasa A+++
Sezonska potrosnja 1427 kw
Modulacija ( 0.9 - 9.1 ) kw
na -5c daje 7.51kw uz COP 2.8
na -15c daje 5.74kw uz COP 2.63
na +7c daje 9.1kw uz COP 4.00
---------------------------------

A nova tj Nocira X , ako je ovo tacno sto sam uspeo naci , kazu da ce klima imati 3 senzora , merice temp vazduha , na daljincu , i merice temp poda , imace dva rezima odvlazivanja slabija i jaca za susenje vesa ( preporucljivo kad nema ljudi unutra a napolju je recimo kisno vreme ) i moze se podesiti vremensko trajanje , pre odlaska u defrost klima ce dizati temp za 2-3c i to iz razloga da se ne bi osetio odlazak u defrost tj da ne osetite taj pad toplote zbog prestanka rada spoljne , klima ima ECO senzor koji koliko ja kontam radi u dva moda , jedan je kao i sad Isee tj kad primeti da nekog nema prostoriji( 10 min ) ona smanjuje temp itd , a drugi je da kad vidi da nema nikog 1-3h ona se gasi sama i cim neko udje u prostoriju automatski se pali , sve ovo se moze ukljuciti ili iskljuciti po potrebi . Plazma filter za suzbijanje virusa , fungus , bacteria , duvanski dim , https://www.youtube.com/watch?v=NLRqwECYBz4 , automatsko ciscenje filtera https://www.youtube.com/watch?v=vb0ttALebhM traje 13 min sa potrosnjom od 85w . Nakon hladjenja i odvlazivanja ima funkciju ciscenja i susenja unutrasnje ( napokon ) , i to radi 90 min uz potrosnju od 58w/h uz minimalno zagrejan vazduh , moze se ukljuciti ili iskljuciti .

Ovo sam nabacio cisto inf , iako nije pitano , ali kad vec pricamo o Nocria ..

Kluzo

Gree Cozy ti je ulazni i najslabiji inverter Gree , i jedan clan se nedavno zalio na nju nedovano , kao i Romeo Crennel sada na Change model koji je jaci i skuplji ..

Romeo Crennel

Moras poraditi na izolaciji tavana , znam da je svaka izolacija skupa ali poenta cele price oko jeftinog grejanja je vezana za izolaciju , na sta god da se grejes . Ne znam jel se koristi taj tavan , jesi li pobacao na njega sto cuda , a ako je odgovor ne , onda bih ja na tvom mestu to prvo izolovao , pa tek onda razmisljao o kupovini druge klime . Vodili smo ovde polemiku oko te izolacije i svako ima svoj stav oko toga , ali ako izuzmemo sve to , i gledamo samo sta je najjeftinije , onda je to mineralna vuna . Polozis prvo najlon na plocu , pa preko njega rasiris vunu , s tim da krov ne sme da curi . Gledaj da stavis bar 10cm vune , za tih 10cm na 30m2 , vuna te izadje oko 8000 din + najlon . Ja bih pre uzeo debljinu od 5cm i isao na kontra preklop s drugim slojem .. A i ti zidovi sto su boze moj zaklonjeni u dvoristu , nisu nista bolja stvar , ako nista drugo onda bar da izolujes te dve sobe sa unutrasnje strane sa po 5cm u lepo je ususkas , ove zidove http://www.igreklik.com/slike/images/50635877084910329201.jpg . Da sam na tvom mestu , ne bi gledao tako skupe klime , vec bi gledao da pola tih para dam u izolaciju , a onda ako bas ne ugreje Gree , razmislis o kupovini druge klime . I jos jedno pitanje , da li ti gasis klimu , ili je nonstop upaljena , pojasni nam malo ovaj deo ..

Sto se tice samih klima , svaki japanac je bolji od ovog sto imas , tu boga nema , mogu neki da vole sta hoce ali prosto je to tako . To ne znaci da neka Midea , Gree nekom ne obavlja posao , necu da zalazim u to , ali ako hoces siguricu to moras i platiti . Tebi treba odredjen broj KW za grejanje tih 30m2 , sa cime god da ih grejes ista je kolicina , a razlika izmedju tvoje klime i te Nocrie 14 , ako bi gledao sirovu snagu , je da je 3x jaca od Gree Change na -15c .. I sad , mogu ti ja kaciti sve zive podatke o ostalim modelima japanaca , dzaba , a sa cime ces ih uporediti kad nemamo podatke ni za jednu klimu 2- 3 klase , kao sto su Midea , Gree , a tek Vox , mox itd ..

Kako sam ja tebe skontao , ti si spreman dati 1000e za Nocriu , aj ti lepo spici 10k na vunu gore , pa onda imas 40k za izolaciju unutrasnjih zidova , i ostane ti 70k do tih 1000e , a za te pare imas uzeti dobru klimu od Fujitsua , ukoliko ti Gree ne bude dovoljan , a koja ce tada biti vise nego dovoljna za sve to , i sa mnogo lepsim racunima za struju :)

Mogu ti ja odmah reci , ma uzmi skupu klimu , i radice ona mnogo bolje posao od te koju imas , ali to ipak nije to po meni , pogotovo sto imas vec inverter klimu ..

tomasbg

Gree i Daikin su usli u zajednicku saradnju jer je Daikinu trebao ulaz u jeftino trziste , tako da Daikin koji se ovde prodaje za 60k dinara je kako svi pricaju , prepakovani Gree , i nije bog zna sta po kvalitetu tj ni blizu onoga sto on jeste ali za cenu od 2000e pa na gore ..

.

Nexteen hvala na odgovoru,
nisam ja nacrtao celu kucu,tamo od kupatila se nalaze jos trpezarija i spavaca soba(one su siroke oko 3 metra i duge 4),kuca ide u G ali ovo sto sam nacrtao vezano je sta planiram da grejem klimom,naravno da sam razmisljao o izolaciji tavana(oko 55 kvadrata ukupnp) i to cu raditi na prolece,suv je tavan i na njemu se nalaze bicikla,lezaljke neke i tako te stvari,delic tavan je popunjen i to bi naravno sklonio sve odatle i napravio bi da bude cist skroz,nece se gore nista na njemu graditi niti raditi,samo izolacija,ovo sto si ti rekao za vunu i to sve tako sam ja nesto slicno i planirao,ima kod nas jedna firma koja se bavi pregledom kuca vezano za toplotne gubitke pa sam mislio da i njih angazujem ako nije skupo da pregledaju sve gde se gubi toplota kako bi tacno znao gde mi jos treba izolacija.
Bojim se samo da ako mi to ne pomogne preterano a udjem u zimu sledecu godinu sa ovom klimom necu biti u mogucnosti da prodam ovu sto imam i da u pola zime ugradjujem jacu.Razmisljao sam da ako sredim tavan kako treba da bi mi mozda ova jeftinija zavrsavala posao.

Klimu palim cim krece hladnije u Oktobru i gasim u Martu,stalno upaljena stalno radi,imam klimu tri godine i znam osnovno o njima kako bi trebalo da rade,da se odrzavaju i slicno.

Znas kako , bez obzira sto su tamo prostorije , ako se to ne greje tu imas dobre gubitke , ako se greje druga je prica , deluje bezveze ali je tako . Zato bi bilo dobro da to mozes sad odraditi , to malo vise smrzavanja ali to ti je jedini nacin da budes siguran na cemu si ..

Grejani je ostali prostor sa TA peckom i tamo je ok temperatura a i tamo sam samo kad jedem i spavanje tako mi su mi ove dve prostorije bitnije,sad trenutno nisam pri parama(nova godina,babine,prvi rodjendani i tona nekih obaveza) tako da sam mislio u martu,aprilu da resavam izolaciju
Nexteen po tvom misljenju ako to odradim kako treba da li bi mi jedna od one dve fujitsu odradjivala posao?(kad je minus 7 i vise da bude u obe prostorije 21-22 sa nekom ok potrosnjom)

Sent from my ONE E1001 using Tapatalk

Znaci kad izolujes tavan , koji jos spoljni zid u te dve sobe imas a da nema izolaciju , jel ovo nema izolaciju http://www.igreklik.com/slike/images/61683122227891153587.jpg ?

Da taj deo i on gleda u dvoriste koje je okruzeno kucom i poprilicno ususkan(taj deo gde je od 5 metara gleda na dvoriste a ovaj gde je 3 metra je osuncan dosta i kraj se naslanja na komsijinu supu i ostavu neku),imam jako cudno dvoriste i taj deo nisam planirao da izolujem jer mi je spanski zid cela spoljna ta strana u dvoristu sto je,inace sam celu kucu sredio pre 2 godine(krecenje,malterisanje,sve sto ide pa mi se sad bas i ne radi samo taj deo a i mislim da mi nije on bas od tolikog znacaja)

Meni ovo grejanje sa klimom pocinje bas da smeta, ubija koliko isusi vazduh u sobi. Tipa padne na ispod 20%, ne mozes da dises.
Par dana nisam palio klimu, grejao se na uljani i centralno i mnogo je prijatnije, oko 30-40% vlaga u sobi.
Ne znam kako je vama sa klimama i sto imate izolaciju?

Iskreno receno , ja nemam taj podatak na termometru , ali ne osecam neke probleme , kad mi se i cini da ima , otvorim prozor i izluftiram . Mozda bi i trebao kupti merac sa podacima o vlagi pa da znam tacno na cemu sam . Kad slusam druge , oni kazu da klima manje isusuje vazduh od radijatorskog grejanja , tia kazes drugacije , bem li ga ..

Romeo Crennel

Jako mi je glupo da ti predlazem klimu a vec je imas , sta ces raditi sa tom klimom ?

Romeo Crennel

Jako mi je glupo da ti predlazem klimu a vec je imas , sta ces raditi sa tom klimom ?[/QUOTE]

Prodacu je nekako,mozda neki kolega kupi njemu treba da greje 20 kvadrata u septembru i malo oktobra a to moze da ugreje bez problema,sve vise razmisljam o 14LUCA jer mislim da bi mi Nocria mozda bila overkill za ovaj prostor.

Ako mislis o LU modelu , uzmi 12LU jer po specifikacijama 14LU nije nista jaca a skuplja je i vise struje moze da potrosi ..

http://www.igreklik.com/slike/images/17611429142850285894.jpg

Imas li pozudanu firmu tj servis , da ti ne otaljave instalaciju ?

Gledam sad i vidim da 14 malo vise toplote daje ali je potrosnju tu negde i skuplje je nekih 6-7 hiljada i ako cu vec da dajem tolike pare bolje da uzmem najisplativije(ne kazem da je 14 isplativije od 12),planiram iskreno ako uspem da prodam klimu na prolece da tad pazarim,da li ce 14 mozda lakse odrzavati temperaturu od 12 i kontam samim tim bi manje i trosila?

Ne znam gde cu kupovati i citao sam na forumu kako bi trebalo da se stavi a ako imas nekog da preporucis da ce uraditi kako bog nalaze bilo bi super.

Da li mozes slicnu tabelu da okacis i za nocriu i da li moze naknadno da se doda jos jedna unutrasnja jedinica?

Poslednja izmena:
Nemam kotao,pre se grejalo na kotao na naftu pa na struju i grejao je obe kuce(sretna vremena),sad bi morao da uzimam kotao,imam 6 radijatora a i ne bi imao ko da lozi sto znaci kad dodjem s posla tek bi se onda lozilo i bilo toplo posle nekog vremena.Naravno da je toplije na radijatore ali klima mi je jedino isplativo(barem ja tako mislim) resenje.

Ja sam vec nekoliko puta u zadnjih par strana napisao da prosecna inverter 12-ica ne moze da ugreje 30m2, cak i kada je izolovano (moje licno iskustvo sa midea).
Tj rekao sam da ce do -5c jos i koliko toliko raditi, sve ispod je cisto mucenje klime i jedva da ces dobiti 18c u drugoj sobi kada bude -10c ili -15c.
Znaci bez prosecne inverter 18-ice na tu kvadraturu ni ne razmisljaj.

Inace na krov odlazi najvise toplote, tako da je on veci prioritet za izolaciju.

Ako ne mozes da prodas ovu postojecu klimu i da uzmes jacu, onda je najbolje da uzmes jos jednu u drugu prostoriju i da zaboravis na izolaciju (jer ti ona nece pomoci da se ugrejes).
Jer spusteni plafoni sa izolacijom ce te kostati oko 15e/m2 sto ti je cena za drugi inverter i imaces dovoljno snage da sve to ugrejes, jedino sto ce ti racuni biti veci bar za 20%.

Defrost ce se kod svih uglavnom u isto vreme pojavljivati, to zavisi osim temperature u mnogome i do vlaznosti vazduha, evo u zadnjih par meseci vecini su nam ledile klime u isto vreme, pa onda u isto vreme svima prestalo da ledi.

Inace 1400w potrosnje za jednu klimu mi je jako mnogo, moje dve midea 12-ice koje su grejale 65m2 su ZAJEDNO maksimum trosile 1400w kada je napolju bilo stvarnih -15c, nesto tebi tu ne stima sa izolacijom ili ti klima nije napunjena kako treba.

Evo moje tabele potrosnje struje za dve midea 12-ice koje su grejale 65m2 dobro izolovane kuce.
Znaci da ponovim da su obe klime bile povezane preko produznog na jedan merac i nije bilo drugih uredjaja.
Kao sto se vidi da su u dobro izolovanoj kuci (10cm zidovi, 20cm plafon,parket i nemacka stolarija) jedva nabijale 19c u prostoriji gde je klima na minusima od -15c , dok je udaljena soba (gde nije klima) bilo za 2c manje tj oko 17c.
To je kod mene bilo oko 32m2 po 12-ici sto je previse, preporucujem za prosecne klime do max 25m2(mozda cak i 20m2), a prosecna 18-ica do 40m2.
Zbog ovoga sam presao na 18-ice, i sada imam 26c u celoj kuci i na najvecim minusima.
Pogledajte prilog 220099

Poslednja izmena od urednika:
Ok zato sam i razmisljao o tako nekoj jacoj klimi,razmisljao sam i o jos jednoj tj. bratovoj(ista kao i ova sto sad imam) da stavim u drugu sobu ali kad sam merio potrosnju ove moje za ovu jednu sobu sto grejem ne moze da smanji ispod 850w na sat(kompresor i ventilator da jedva i rade) sto znaci da bi te dve trosilae vise nego jedna jaca.
Sto se tice izolacije krova to moram i hocu da radim svakako.

Citao sam komentare ljudi koji su sa slabijim klimama grejali vece ili slicne prostore,ja iz sopstevenog iskustva i bratovog sa ovom Gree ne mogu da se ugrejem,evo sad je oko minus 7 sa velikom vlagom i defrost na svakih sat radi,u ovoj sobi je ok temperatura ali to je ipak 15 kvadrata.

Ako te ne ugreje 12-ka , nece ni 14-ka , a tu razliku u novcu neces nika povratiti , no kako hoces .. Ako nemas nikog pouzdanog , javi se kad resis da to radis , ovi sto su meni radili i jos nekolicini sa drugog foruma , mozda su voljni skoknuti i do Vrbasa , s obzirom da znam da su isli kod kolega u Beograd , Subotica , Vrsac , Zrenjanin , Smederevo , pa onda im ni Vrbas nije daleko od Novog Sada , doduse to bi se trebalo proveriti ..

Kako mislis da li moze naknadno da se doda jos jedna unutrasnja jedinica ?
Na tu spoljnu za SINGL klime , ne moze , samo na MULTI spoljne moze da se kaci vise unutrasnjih , ako si na to mislio .. Mogu ti okaciti i Nocriu , ali nju zaobidji , mala ti je m2 sobe u koju ces je postaviti ..

http://www.igreklik.com/slike/images/03952962331910456806.jpg

Inace , kad neko hoce vise unutrasnjih , uvek je bolje uzeti dve zasebne klime tj 2x SINGL , nego jednu MULTI sa dve unutrasnje . Idu u razlicito vreme u defrost , jace su , i manje kostaju ..
I uvek je bolje staviti dve manje nego jednu vecu i jacu klimu , bolji raspored toplote tj veci komfor se dobija . Primera radi , Fujitsu 14LU - 96.000 din , 2x Fujitsu 07LEC se trenutno moze naci za recimo 50.000 , znaci 100k tj 4000 vise od 14LU .. Ta 14-ka ce na -15 dati 3.3kw , a ove dve manje ce ti dati 4.3kw , za iste pare , i bolji ugodjaj , manju buku , lepsi raspored toplote itd .. cisto inf

------------------------

Nemoj slusati Devila , on bi ti u 30m2 ugradio i 24-ku :D
Tu se odmah vidi lose iskustvo sa klimama 3 klase ..

Poslednja izmena:
Ako te ne ugreje 12-ka , nece ni 14-ka , a tu razliku u novcu neces nika povratiti , no kako hoces .. Ako nemas nikog pouzdanog , javi se kad resis da to radis , ovi sto su meni radili i jos nekolicini sa drugog foruma , mozda su voljni skoknuti i do Vrbasa , s obzirom da znam da su isli kod kolega u Beograd , Subotica , Vrsac , Zrenjanin , Smederevo , pa onda im ni Vrbas nije daleko od Novog Sada , doduse to bi se trebalo proveriti ..

Kako mislis da li moze naknadno da se doda jos jedna unutrasnja jedinica ?
Na tu spoljnu za SINGL klime , ne moze , samo na MULTI spoljne moze da se kaci vise unutrasnjih , ako si na to mislio .. Mogu ti okaciti i Nocriu , ali nju zaobidji , mala ti je m2 sobe u koju ces je postaviti ..

http://www.igreklik.com/slike/images/03952962331910456806.jpg

Inace , kad neko hoce vise unutrasnjih , uvek je bolje uzeti dve zasebne klime tj 2x SINGL , nego jednu MULTI sa dve unutrasnje . Idu u razlicito vreme u defrost , jace su , i manje kostaju ..
I uvek je bolje staviti dve manje nego jednu vecu i jacu klimu , bolji raspored toplote tj veci komfor se dobija . Primera radi , Fujitsu 14LU - 96.000 din , 2x Fujitsu 07LEC se trenutno moze naci za recimo 50.000 , znaci 100k tj 4000 vise od 14LU .. Ta 14-ka ce na -15 dati 3.3kw , a ove dve manje ce ti dati 4.3kw , za iste pare , i bolji ugodjaj , manju buku , lepsi raspored toplote itd .. cisto inf

Aha znaci ovo za dve unutrasnje otpada,ok cisto da znam da se nesto ne tripujem da mogu da stavim jos jednu,ovo sto kazes za dve manje nije losa ideja ali me zanima koliko ce one struje trositi zajedno a koliko jedna veca sama?
Nocriu sam razmatrao jer sam citao ovde da je jedna od najboljih i da bi mi bez problema ugrejala 30 kvadrata a da ne bi punim gasom radila,znam da je najskuplja ali se bojim da ako mi npr. 12luca ili 14 ne ugreje kako treba e onda sam u govnima do guse.

Nexteen hvala na savetima i na izdvojemom vremenu.

Nemoj slusati Devila , on bi ti u 30m2 ugradio i 24-ku :D
Tu se odmah vidi lose iskustvo sa klimama 3 klase ..

Vazno da si ti svoj servis i prodavnicu za fujitsu izreklamirao svima po ovom forumu kao jedino resenje.
Upravo si napisao da saljes svoj servis clanovima na forumu, cak i da odu preko 100km na ugradnju !?!
Pa sta ce biti kada bude trebao da nesto reklamira, ima da ga oderu samo na putne troskove.

Priznaj, koliko si zaradio do sada na reklamiranju fujitsu-a?

I sam si preporucio dve fujitsu 07 koje ukupno kostaju 100.000 za njegov prostor, ja sam mu preporucio jednu prosecnu 18-icu koja kosta oko 60.000 ili ako ne moze onda dve prosecne 12-ice po 50.000 sto je opet jace od tvojih fujitsu za iste pare.
Ko onda kome preporucuje da baci pare na tudje provizije i reklame po forumima?

Pa znas kako , za razliku od tebe koji im nudi da Mideu 18-ku , postavi u sobu od 15m2 , ja nudim pravo resenje , i dzaba mu predlozim dobru klimu ukoliki mu dodje neki saban i ne uradi dobru instalaciju . Jesi li ti cuo ime tog servisa ovde , ako jesi prosvetli nas , jer ja ga nisam napisao , kolko se ja secam . Iskren da budem , treba da budu zahvalni jer imaju tu srecu da im neko preporuci kvalitetnu ekipu , a ne da se ko ja patim i trazim dobar servis , sreca u taj drugi forum i kolege koje su vec imale iskustva sa njima , ko zna koga bih ja nasao , i sad bi se mozda grejao kao i ti sa Mideom , bio razocaran sto klima 12-ka ne moze ugrejati 30m2 .. Ali eto srecom , ja znam i imam bolje , i evo ti ljudi koje sam ja dosad posavetovao , i koji su ovde vec i uzeli klime , ne cujem da je ijedan pogresio sto me je poslusao . Cak si i ti zinuo sto jedna Fujitsu Nocria moze cudo da napravi , za tebe nepojmivo , i verujem ja da jeste :)

Romeo .. Tako je , za tebe bi bilo savrseno kad bi imao dve manje klime , ako bi gledao max komfor , svaka soba svoju unutrasnju , ta kombinacija ne moze da omane . Te dve manje klime , bi mozda za trunku , ali samo za trunku vise trosile , ali bi imao mnogo vise snage na raspolaganju ako zatreba , tise radile jer ne moraju da duvaju jako da bi grejale , i kad jedna ode u defrost , druga je tu da nadoknadi , tacnije defrost ne bi ni osetio . A opet , jedna dobra 12-ka bi trebalo to bez problema da pokrije , steta samo sto nije pozicija unutrasnje tacno naspram vrata te druge sobe , ma laganica bi to odradila .. Znam da ti je sad problem da se odlucis , ali eto , imas vremena pa ces vec preseci .. Problem kod tih 07LEC je sto se teze nalaze , a dok se ti odlucis za ovu avanturu nece ih biti vise u ponudi ..

Ne znam jesam li vec ovo postavljao , ali evo ti poredjenje Midea klime vs Fujitsu , odradio lik sa drugog foruma , edukuj se malo :)

http://www.elitemadzone.org/t481447-Test-klime-Malo-vise-para-mnogo-vise-muzike

A naslov je dobar - Malo-vise-para-mnogo-vise-muzike .. imate tu dole i slike testa .. Znaci ne puste price koje nam ovde prosipas , vec test , i kao i uvek ja sve argumentujem ..

.

Poslednja izmena:
Ok,hvala na savetima,gledao sam po Vrbasu na par mesta u kaficima fujitsu mnogo vrelo izbacuju i greju ogroman prostor matore su oko 10 godina i gazda je prezadovoljan,iskreno ovo je meni velika investicija i planiram neki mini kredit da uzmem i da uradim izolaciju kako valja i klimu da kupim sto bolju i da vise ne mislim o tome,naravno i majstore koji su pravi a ne ovi sto su mi stavljali ovi trenutnu,malo sam skeptican sa tim manjim ali to sto si naveo za komfor i sve ostalo si u pravu skroz.

Ja sam dao preporuke za 30m2 tj dve prostorije od po 15m2.

Po kojoj ceni ti njima nudis taj fujitsu komfor u 30m2, za 100-120k?
Pa za te pare bilo koja klima "3 klase" (koje ti omalovazas dok reklamiras svoj fujitsu) ima da odradi posao.

Inace upravo si priznao da si drugima preporucivao svoj servis, sto se poklapa sa tvojom stalnom reklamom fujitsu klima (na koju ja uporno ukazujem).

Tako da ti uporno krsis pravila ovog foruma na ovoj i slicnim temama.

Alo brate cujes li ti sebe , staviti 18-ku u sobu od 15m2 , pa veca je ta klima od sobe :p

Ma ne nudim ja njemu nista , on je zapeo za klimu , ja sam zapeo da te pare spuca u izolaciju , a tek ako mu to ne odradi posao da zameni klimu , da si citao od pocetka znao bi .. Pa naravno da ja drugima preporucim servis , bio bi smrad da to ne uradim , i brale moj , ovo je samo jedan od foruma na koji ja visim ,i mogu ti reci najmanje aktivan , tacnije nije ni bio toliko dok ja nisam poceo da pisem , ti poceo da podjbvas , i onda se ukljucio djalf i jos nekolicina i tako je sve krenulo . I eto , sad kad je tema ozivela ja prodajem klime , a zasto , zato sto ne predlazem Mideu , daj me nemoj zjbvati , osecas li se ti povredjeno sto Mideu ne smatram dovoljno dobrom za sigurno grejanje , ali izvini , moj obraz stavljam kad nesto predlozim . A tih 120k je on hteo dati , ja sam samo rekao koje su mu opcije , i na kraju , idem spavati , ujutru se radi , ovo i onako radim zarad eto , samo mi jos fali da gubim vreme u prepucavanju sa tobom ..

Po meni LEC-a nije za preporucivanje, i ako bih sada kupovao klimu ne bi uzeo osnovni odnosno ulazni model bilo kojeg proizvodjaca, vec barem sledecu klasu.

I eto , pricam ja i pricam , crtam , lepim ,kacim ali dzaba sve to .

zdjilas za tvoju informaciju a i ostalih , Fujitsu LECA model je ustvari prethodnik sadasnjeg LMCA modela , tacnije standard modela , srednja klasa Fujitsua . Ulazni model je LLCC i LLCR model , i kao takav nema nijednog nezadovoljnog korisnika , a kamoli LEC koji je bas ono sto vam preporucuje zdjilas , klasa iznad ulaznog .

O izvinjavam se, nisam znao za to, bio sam ubedjen da je leca najslabiji, odnosno ulazni model, medjutim ne menja na stvari kao korisnik 09 leca, ocekivao sam vise od te klime

Opisi malo izolaciju , stolariju , stan , kuca , m2 , sta to grejes sa 09LEC ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno