Pozdrav ljudi,pratim ovu temu dosta dugo i zelim da podelim svoja iskustva sa vama koja imam i da pitam za par saveta.
Pa da pocnem: Kupio sam pre 3 godine gree change premium klimu
http://gree.rs/change_premium.html i pokvarila se nakon pola godine taman negde pred kraj zime i zvao sam distributere i cekao 5 meseci da dobijem nov uredjaj i dobio sam i dosli su i ugradili umesto pokvarene,sad ovu imam eto 2 sezone(ovo joj je druga) i nisam ni malo zadovoljan s istom,grejem dve sobe od po 15 kvadrata(stavicu sliku cele kuce,lose je nacrtano ali cisto da imate uvid kako izgleda sve i da posavetujete za buduce pitanje) koje su odvojene kliznim vratima od metar sirine,dvorisna kuca je u pitanju,2.4 metara visoko,stiropor oko kuce od 10 cm,stolarija odlicna,tavan za sada samo ploca ali uskoro cu i to resiti sa nekom izolacijom i kad grejem u ovom periodu kad je od minus 3 do minus 8 ne mogu da ugrejem obe prostorijie na vise od 20 stepeni,klima na svakih 45 min ide u defrost koji traje oko 12 minuta i onda joj treba jos par minuta da pocne opet da duva toplo,u sobi u kojoj se nalazi klima temp je 20 u drugoj je stepen,dva manja.Unutrasnja i spoljasnja jedinica su stavljene sa minimalnim razmakom(citam ovde da to nije dobro ali nisam tada znao kako se i sta montira jer su to bili neki nadri majstori koji su dosli i tako namestili,uzeli pare i to je to),kupio sam merac potrosnje stuje i on pokazuje da ona trosi na sat oko 1.3 kw sto je po meni puno(verovatno sto radi kompresor punom snagom i ne moze da zagreje taj prostor od 30kvadrata,kad je upaljena da greje na 23,24 pise da vuce 1.6 kw klima).Kad zatvorim vrata izmedju soba(obicna drvena vrata na klizni mehanizam koja ne dihtuju ni najmanje) klima uspe da nagreje na 23-24 stepena i potrosnja bude oko 900-1100w sto je ok ali opet greje samo 15 kvadrata.
Kad sam kupovao klimu citao sam na nekim forumima i svi su rekli da je ta klima odlicna a niko nije ni jednom spomenuo cuveni defrost i kako i kad i koliko se on cesto pojavljuje i traje,pre tri godine retko ko je u Vrbasu imao inverter i da se grejao na to pa da sam mogao da pitam iz licnog iskustva kako to zapravo radi i kad je defrost kuca se razladi malo ali ne strasno nego ta pauza od 15 min nije bas mala.Razmisljao sam i onim grejacima tacne i kompresora ali mislim da to nista ne bi promenilo sto se tice grejanja i potrosnje.
Istu klimu ima i brat u svojoj kuci(zivimo na istom broju i imamo dve kuce) i on greje dnevni boravak od 35 kvadrata i isto se ponasa klima kako i kod mene.
Iskreno nisam zadovoljan sa klimom jer se niti ugrejem niti malo trosi,super je kad je temp iznad 0 i kad je mala vlaznost onda lepo greje i sve je ok ali kad je ovako vreme nikako ne radi,kuca se pre klime grejala na kotao i radijatore i bez problema je bilo u kuci toplo samo je sad taj vid grejanja trenutno neisplativ meni.
Ovo su moja iskustva i ne zelim s nikim da se svadjam niti bilo sta samo iznosim ono sto se desava kod mene zadnje tri godine jer vidim da su se ljudi lepo ogrejali sa raznim klimama a neki i nisu pa su utisci razliciti.
Ovde na forumu sam dosta naucio od vas tu strucnih ljudi i hvala vam na tome.
Zeleo bi da ako je moguce sa nekom jacom klimom koja bi stojala na istom mestu mogu da ugrejem te dve sobe koje su spojene na neku temperaturu od 22-23 stepena i da potrosnja bude manja od trenutne(odgovaralo bi mi kad bi grubo trosila oko 1kw),razmisljao sam o jednoj od ove dve klime.
www.acs-klime.rs/klima-uredaji/inverter/fujitsu-asyg14luca-aoyg14luca.html
http://www.acs-klime.rs/klima-uredaji/inverter/fujitsu-awyz14lbc-aoyz14lb.html
Iskreno za mene bi ovo bila velika investicija i ako bi jedna od ove dve klime uspela da ugreje 30 kvadrata sa manjom potrosnjom od postojece ja bi bio veoma zadovoljan zato vas pitam za misljenje i neki savet ako imate da mi date.
Nadam se da sam uspeo da vam docaram problem.
Pogledajte prilog 220005Pogledajte prilog 220007Pogledajte prilog 220008Pogledajte prilog 220010