Da budem iskren , ne znam da li bi davao pare na klimu , srce me boli da ti predlozim nesto sto ce mozda biti neka usteda za tebe , ali realno to nije ono pravo za sta je inverter klima namenjena . Ja da sam na tvom mestu pre bih ulozio u izolaciju tog prostora , mislim da bi ti to bio najpametniji potez . Ovo je situacija kad nemas malo , a nemas ni dovoljno za neko krajnje resenje . Iz kog razloga si zeleo uzeti inverter , da smanjis racune ili ti je vec muka od lozenja ?
Za te pare imas uzeti inverter klimu , koja bi ti do tih 0c najverovatnije ugrejala sve to , ali sta bi tebi znacilo da das 70k za klimu kad to mozda nikad ne povratis , ili se moze desiti da ne budes zadovoljan . Licno ja bi da sam na tvom mestu , kupio obicnu klimu za 30k + ugradnja , a ostatak od nekih 30k bi ulozio u izolovanje tog prostora . Kad izolujes i ta obicna klima ce lakse grejati , ganjas je dokle mislis da ima svrhe a posle zalozis . Kako si deo novca spicio u izolaciju , grejanje ce te jeftinije kostati tj manje ces trositi , ugodjaj ce biti bolji , pa onda polako , kako budes imao nesto para viska , ti pet malo ulozis u izolaciju tog dela , pa kad ga upakujes imaces sve u jednom . I tek onda je po meni pametno ici na inverter klimu , da stvarno imas neke ustede . Eto to je moje najiskrenije misljenje , jer ta inverter klima , s obzirom da imas velike toplotne gubitke , radice na maximumu , kao i obicna klima , nema tu neke ustede . Mozda bude jaca i duze izdrzi pa se duze budes grejao sa njom , ali ako ona bude trosila 1kwh , to je 24kwh na dan , oko 750kwh mesecno , i eto ti 60-70e za mesec dana . Ako imas dvotarifno brojilo , uzmi neku polovnu TA pec od 4.5 - 5kw , i koristi tu jeftinu struju , pec od 4.5kw ako je punis samo po jeftinoj tarifi , moze da potrosi 1100kwh , znaci imas jos 500 za domacinstvo sto bi trebalo da je dosta . Tih 1100kwh po jeftinoj nije vise od 3000din , pa to mozda bude dovoljno okt , nov , a kad osetis da treba da pripalis , ubacis tek koje drvce i potpomognes TA , smanjices potrosnju drva itd . Moja keva tako pametuje , isto bez izolacije , i ona je zadovoljna . Eto to su ti neke opcije , razmisli sta ti je ciniti , ne bih da mi sutra majku jer sam ti rekao da puknes 600e za klimu a ono kesa , nije to ,to .. Ako se odlucis za obicnu klimu , preporuka je recimo MIDEA MS12F-12HRN1-QC2(F6) FAIRWIND - 32.000 din + instalacija .. A za inverter je preporuka Fujitsu ASYG 12LLCC 62.000 + intalacija ... No kazem ti , sei i dobro razsmisli koja je pobedicka kombinacija .