[SAJ]ber Kurajber
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 17.04.2004
- Poena
- 1,585
To je ozbiljna kvadratura za jednu klimu. Svaka cast kako uspeva da izgura to.
sent from P9 lite
sent from P9 lite
Verovatno je najbolje da imas 3m pa da mozes tako da spustis. Problem je ako ima samo 260 cm.Za pod tavana ubedljivo najbolje je resenje stirodur plus kosuljica (mnogo jeftinije i lakse za uraditi nego ovo sa vunom i daskama),
pa tek onda na nekom petom mestu je vuna plus daske (totalno neprakticno jer i daske ce da rade tokom gazenja po njima, a da ne govorim o njihovom susenju tokom vremena).
Mada, ako se zeli izolacija plafona neke etaze, definitivno je najbolje resenje spusteni plafon sa 20cm vune.
To pričaš o onom videu ili uopšteno kod nas?@ Kluzo
Tvrde ploce kamene vune ili stiropor sa kosuljicom je dobro resenje.Samo neki tvrdo presovoani sitiropor.Licno nisam za stirodur zato sto je slabo paropropusan.
@ cronin
lose majstori lepe stiropor, amaterski.Previse skupo i opet postoji velika mogucnost da se navuku glodari i insekti.
To je u Puli,stalno puše bura vlage nema,niti klima ne radi na maximumu,inače klima je stalno upaljena!!!Ajd da pretpostavim da nemas izolaciju ?
Ako je tako nemoj da se cudis , prostor ti se brzo hladi , a najtezi uslovi za rad klime su od -2 do 2c , tad najcesce idu u defrsot je obicno tad i ima najvise vlage u vazduhu .. Nije to nista nenormalno , jer ako ti je objekat neizolovan , losa stolarija , za vreme defrosta se brzo rashladi , pa onda klima krene silovito tj na max da bi dostigla izgubljeno , i cim se spoje uslovi , vlaga + spoljna temp , i onda jos dodatno od forsiranja klime zavisi koliko cesto ce ici u defrost . Da ti klima radi na minimumu onda bi isla redje a ovako .. Fakticki pocne da se ponasa kao obicna klima , izgubi se inverterska prednost . Pretpostavljam da se klima ne ponasa uvek tako na oko 0c , obrati paznju , mora da je velika vlaznost napolje . Sto je hladnije , manje ima vlage , pa klima bolje greje na -15c nego oko 0c jer skoro da i ne ide u defroste , izmenjivac suv ko barut .. I da , da se ne ponavljam , ko se greje na klimu , upaliti je kad krene grejna sezona i gasiti kad se zavrsi , i pri ciscenju filtera , ako niste tu ili preko noci , smanjite temp za max 2-3c , jer ako gasite klimu i prostor vam se rashladi , ovo ce mu isto desiti .. Shvatite da klima najmanje trosi na odrzavanju temp , nije predvidjena za njakanje , ukoliko zelite da imate soldine ili male racune + komfor + da vam klima sto duze potraje , to je recept .Evo ti podaci o tvojoj klimi ..
Daikin RX60K / FTX60K
Pdesignh kW 4.80
SCOP 4.10
Klasa A+
Sezonska potrosnja 1640kw
Modulacija ( 1.0 - 6.3 ) kw
na -7c daje 4.25kw sa COP 2.25
na -15c daje 3.91kw sa COP 1.81
na +7C daje 7.00kw sa COP 3.63
---------------------------------------
E *** , ovo sto sam ja naveo su u 90% uslovi za ceste defroste , a kako znas da ti klima ne radi na maximumu , pretpostavka ili imas merac potrosnje pa to mozes videti ?
I jesi li pogledao izmenjivac spoljne jedinice , da li zabeli kad ide u defrost , i ako zabeli jel ravnomerno beo ili ima kao zebra strafte , tj da nema leda po celom izmenjivacu ?
Tu ti verovatno nista ne mozes , s obzirom da je tako kako pises , pretpostavljam da je do podesenosti klime , tako je kako je . Da ima dosta vlage bilo bi mi jasno , ali ovako , bem li ga ..
Na kojoj brzini ti stoji izduv ?
Koja je temp u prostoriji , a koliko je zadana na daljincu ?
Auu bracala , pa ko je savetovao tebe da uzmes ovu klimu , sad gledam , ti na moru gde nema nekih zima , i uzimas klimu sa modulacijom od ( 1.7 - 8.0kw ) , to znaci da jedan od parametara rada klime je da minimalna kolicina toplote koju ona izduvava jeste 1.7kw toplote . Ti si trebao uzeti klimu sa najmanjom mogucom modulacijom ili bar da je 0.9kw ..
Daikin FTX60K/RX60K
DC Inverter unutarnja/vanjska jedinica
Učinak hlađenja: 6,0(1,7-7,0)kW
Prikladno za prostor: 65m2
Energetska klasa hlađenja: A++
Energetska učinkovitost SEER: 7,76W/W
Učinak grijanja: 7,0(1,7-8,0)kW
Prikladno za prostor: 60m2
Energetska klasa grijanja: A+
Energetska učinkovitost SCOP: 4,34W/W
Jesi li ti siguran da ti klima ide u defrost ili to mislis samo zato sto ne duva ?
.
Mislim da to nije defrost, vec klima zagreje prostor do zadate temperature, tada smanjuje izduvavanje toplote i samo radi ventilator i vrti vazduh, dok temperatura u stanu ne padne pa ponovo krene sa ubacivanjem toplote, i ja imam takav osecaj kod sebe kada recimo klimu setujem na neku nizu temperaturu.
Probaj da podignes za jedan dva stepena pa onda vidi dal ces imati takav osecaj.
Pa zar na unutrasnjoj jedinici nema neki indikator koji ti govori kad je u defrostu , kod mene POWER lampica blinka .. Da to bi trebalo da je defrost , stvarno ne znam , znam da na drugom forumu kazu da bura ume praviti probleme klimama , ali u kojoj meri ne znam jer kod mene toga nema , a i kad duva vetar ne duva na spoljnu jedinicu . Opet , nisam cuo da je to razlog za ceste defroste . Jesi li pokusao da kontaktiras servis i vidis sta oni kazu ?
Evo postavio sam pitanje kolegama , bas da cujem da li neko ima iskustva slicna tebi ..
Verovatno to može bolje, nisam detaljno gledao klip, ali vidim da dole u komentarima imaju neke zamerke.@ cronnin
Da, na klipu.I uopsteno kod nas al to zavisi od majstora.
Pa lepo , nek zamene klimu i resena stvar
I sta sad , ti cekas da se oni dosete kad ce i da li ce to resiti ?
Isto tako kad ja kazem da svaka 12-ka nije ista , ljudi mi ne veruju , i ne moraju ako ne zele . Recimo Devil gleda kod klime samo Btu , nema veze koliko KW ta klima moze izbaciti na odredjenoj temp itd
.
Za to ces morati da pises japancima , stvarno nisam upoznat zasto i kako obelezavaju klime . Ja znam samo da na ostalim forumima tj temama koje se mnogo ozbiljnije bave grejanjem s klimama , niko ziv se ne hvata za podatak Btu , ama niko ziv . Tamo su bitne ostale specifikacije , kao :
1. Koliko KW klima moze da izbaci i na kojoj spoljnoj temp , unutrasnja je uvek 20c .
I jos mnogo ceka sto ima padne na pamet , ali nikom nikad ne padne na pamet da spomene Btu , evo imas ovde jos clanova koji su na istim forumima i nek ti potvrde .. Zapeo si za taj Btu ko pijan oko plota
Ne kazem da u konacnici nije prikazano kako je recimo LU jaca od LM po Btu , ali na grejanju su obe Btu 13600 rated tj oznacene . I kazem ti , niko to tamo ne gleda , daj ti meni da ja vidim koliko toplote tj KW ubaci , to bre mene interesuje
.
12000 BTU je 3,5kw, i to je direktna konverzija i tu nema nikakvog odstupanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari