D
Deleted member 1735
Guest
Nece ali ces ga izlomiti od gazenja , ukoliko po vama nije lepljen , mreza itd ..
Jel to iz iskustva govoris ili si negde procitao ?
Nece ali ces ga izlomiti od gazenja , ukoliko po vama nije lepljen , mreza itd ..
Stiropor je ocigledno nepoznata stvar za tebe. Ne mogu da verujem da mozes da odvalis takvu stvar. Drzi se klima, tu bar znas sta pricas
sent from P9 lite
Problem stiropora samo nabacanog na ploču jeste što je ploča stiropora kruta, te uvek postoji određeni zazor između betonske ploče (plafona naše sobe) i samog stiropora. Dovoljan je zazor debljine noža, te malecki zazori između tabli stiropora ili između krajnje table i poda, da počne da duva promaja između table stiropora i tavanskog poda. Time je takva izolacija potpuno obesmišljena. Izolacija mora ili da potpuno i pravilno naleže na površinu koju izolujemo (dakle, da se lepi celom površinom), ili da se nekako rub svake pojedinačne table stiropora celim obimom zalepi i zadihtuje, prvo prema susednoj tabli, a zatim i prema površini koju izolujemo. To se može raditi purpenom namenjenom za lepljenje stiropora.
.
Sto nebi mogo 10 cm (mislis da ce biti velika razlika u izolaciji između 5 i 10cm, video sam u Uradi Sam 10m2 staklene vune vune u rolni 10cm debljine za 1700 i kusur dinara.
Samo me interesuje savet sta da stavim preko, najlon ili nesto drugo, takodje neznam da li ima rolovane vune sa alu folijom na jednom kraju.
Takodje nameravam da stavim po nekoliko cigli da drže sve to.
Kluzo, ne znam kako trenutno stojiš sa kintom, ali bih ti preporučio da to uradiš kako treba. Ispašće te jeftinije na kraju. Biće ti mnogo toplije i dobićeš odmah novi koristan prostor. Ovo sa gaženjem po stiroporu, stiroduru, goloj vuni, itd, zaboravi. Video ne preporučuje ništa konretno, nego samo opšti princip:
https://www.youtube.com/watch?v=y6ryhSxGpSI
kamoli Devil koji se greje na Midea klime , i zato je toliko i revoltiran Fujitsuom , i razumem ja njega , stvarno . Ali ne moras ti pljuvati neki brend samo zato sto imas losiji , nije fer prema ostalima ,
I da , u prethodnim postovima si naveo da je na -15c , 2kw ekvivalent klimi 12-ki , e tu se ne bi slozio , jer ono sto ti ne shvatas nije svaka 12-ka ista . Ima onih koje ne mogu raditi na toj temp , pa sve do onih koje mogu dati skoro 4kw na -15c . Znam ja da je to nepojmivo za tebe , zato i tebi kao i ostalima koji zele da se edukuju o klimama preporucujem da iscitaju malo o tome , ako nekom treba link nek se javi , ne smem javno kaciti , sve ce vam biti jasnije .
.
Pa bas na takve sajtove sam i ja mislio kada sam govorio o termalnim slikama mostova.
I ja sam slepo verovao u te slike i svoju kucu sam izolovao sa tim na umu da ih sto vise smanjim.
Ali svi oni imaju te slike na svojim sajtovima, a niko da napise tacno procenat koji se gubi sa tim mostovima.
Ako si procitao ceo moj post o izolaciji garaze video si da ti termalni mostovi ne prave veliku razliku u grejanju, a kamoli da sva toplota pobegne kroz te rupe u izolacijama.
Tako da sam se ja razuverio da je to cist mit ili preuvelicavanje ili reklama za majstore i proizvodjace izolacija.
Ali ipak da napomenem da ostavljanje hladnog mosta ipak pravi veliku stetu zbog kondenza i budji koji se javlja,
tako da neko ne pomisli da preporucujem da se ne obraca paznju na njih nego samo da to ne predstavlja veliki gubitak u odnosu na celu izolaciju (iako te slike hladnih mostova uz pomoc termalnih kamera zaista izgledaju efektno ).
Nisi ti nikakv razbijac mitova.Normalno je da kako izlorias objekat da temperatura u tvojoj garazi raste samo kada bi te cevi izolirao dobitak bi bio jos veci.Jos ako su cevi zatvorene noramlno da nije bas neki veliki gubitak kod tvoje garaze.Jer je vakumirani vazduh jedan od najboljih izlolatora.
Izgleda da ti nije poznato da beton "dise" pa su gubitci toplote kod veliki kod betonskih natprozornika, vertikalnih i horizontalnih serklaznih elemenata, spojeva temelja i zida... Sta mislis sto kod svake ukopane zgrade stavlja pored temelja stirodur, ili izmedju zida i temelja traka za sprecavanje prolaska kapilarne vlage.Daj ljudi ne mlatite, za termicke mostove se u gradjevini zna godinama mozda i vekovima sada si ti izjavio da si pobio taj mit tako sto si izolovao metalnu garazu.
Pozdrav,
Treba mi klima za stan da grije 2 sobe koje su po 16m2. Dakle sobe zid razdvaja. Mislio sam da uzmem dvije devetke sa inverterom ali vidim da je jako losa ponuda. Sto mislite u jednoj sobi da stavim 12sticu ovu GREE GWH12MA K3DNE2L. Kosta 310 EUR. Da li bi ona mogla da zagrije obije sobe ukoliko bi vrata od soba naravno bila otvorena. Ovo je najeftinija inverter klima koju sam nasao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari