Skines, isprskas Axel sgrasso-m da skines prljabstinu, uzmes malu cetkici, istrljas i isperes vodom. Ja za ispiranje klime i komarnika koristim ovo, sipas vodu, nadrukas pritisak i rokasPosle toga asepsol.
A kad i kako ulje beži iz kompresora?Wind,hvala što se brineš za temu. Što se tiče kompresora, piši mejl Midei. Ili pitaj ove što imaju Mission da otvore spoljnu i pročitaju stiker sa kompresora. Uglavnom, kompresori su kineske proizvodnje, iz fabrike koja pravi kompresore za gomilu drugih proizvođača. Kompresor ne treba da te brine, jer ukoliko je klima pravilno dimenzionisana trajaće bar 10god. Naravno, ukoliko je ispoštovana pravilna ugradnja, da ulje ne beži iz kompresora (tj da može da se vrati) i da nema vlage u instalaciji. Pre će da crkne veliki kondenzator na VN strani, neki deo elektronike, ili motor za krilca/turbinu.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Koju najjeftiniju klimu uzeti za spavaću sobu od 13 kvadrata? Prostor je ok izolovan. Samo za hlađenje, za grejanje mi neće trebati. Znaci ne najjeftiniju uopšte, već najjeftiniju da vredi uzeti.
Od ovih vrućina ne mogu tri sata sna noću da sastavim, pa sam na poslu kao šlogiran. Probudim se mokar u 3 AM, pa onda blejim do jutra i polu-umoran idem na posao.
Koliki prostor, koja namena?Moze neka preporuka za ~30-35k?
Stavio sam crevo od klime da ide na terasu, na drugom spratu sam, da ne kaplje niz zid ili komsijama. Ali stavio sam kofu od 10 litara i napuni je caskom. Ako mi recimo radi non stop da odrzava 24 stepena morao bih bar dva puta da proaipam. Video sam da ima da se kupi ovo crevo i da nije puno skupo po metru. Da li ja mogu to sam da produzim tj nastavim? Ima li neka spojka ili kako to ide?
Kompresor bukvalno izduvava ulje vremenom, pa ako nije obezbeđeno da se to ulje vrati u kompresor (pozicijom spoljašnje i oblikom cevi) onda se kompresor samoubije. Zato se prave "uljne klopke" blizu spoljne. E sad, ovo i nije bitno ukoliko je spoljašnja ispod unutrašnje, jer će ulje da se vrati ka unutrašnjoj i u kompresor. Sem ako instalacija nije uvrnuta tako da sevilje zarobi van spoljašnje jedinice.A kad i kako ulje beži iz kompresora?
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Ma to su spominjali na forumu, nisam ja klimaš, ja sam Sys AdminNeki manual da to lepo vidim, bas me zanima.
Ako ti nije problem.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Zašto su stavljali odvod za grejanje? Zimi ima da zaledi, zar nije preporuka da se otvor dole ostavi otvoren?Pre koji dan su mi ugradili Fujitsu klima uređaj ASYG 12LT (ASYG12LTCA / AOYG12LTC) u stan , a sve po preporuci člana nexteen kome ovom prilikom želim da se javno zahvalim. Sve je prošlo odlično, ja dobio kvalitet ugradnje sa garancijom, sve uredno plaćeno i svi zadovoljni
Evo nekih slika...
Pogledajte prilog 234051
Pogledajte prilog 234052
Pogledajte prilog 234053
Pogledajte prilog 234054
Pogledajte prilog 234055
Pa treba da iscuri. Ali ako ti majstori ne ubodu savrseno pad onda ti malo vode zadrzi u kadici.Pa valjda ta voda treba da iscuri slobodnim padom? Zašto bi se zadržavala u kadici?
Evo neki manual gde se spominje Oil Trap:Ma to su spominjali na forumu, nisam ja klimaš, ja sam Sys Admin
Sad mi jasno....to mu daje snaga da opet vrati ulje do vanjska.Evo neki manual gde se spominje Oil Trap:
https://www.scribd.com/mobile/doc/87712479/LG-Split-Type-Air-Conditioner-Complete-Service-Manual#
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari