Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Klima ne ubacuje spoljasni vazduh, vec vrti unutrasnji, pa ambrozija moze uci samo kroz prozor.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Koja je poenta klima sa filterima?

Znaci ako sam dobro razumeo ti hoces klimu koja ce pomoci Tadiranu da to bude jos bolje i lepse rashladjeno .. Ako je tako onda bi t od obicnih klima preporucio Gree Bora 12 za oko 31k , ako pak trazis inverter onda moras dati neku max cenu koju si spreman dati ..

U principu je to ono sto zelim da postignem. Sto se tice invertera video sam pre nekog vremena na emmijevom sajtu LG E09SQ za oko 68k, to je recimo neki maksimum koji sam spreman da izdvojim.

Pa da ti filtrira vazduh? :)
Ali sve to u klimama je sviranje ku..., uvek ces bolje potrositi pare jednim dobrim preciscivacem, poput Zeptera ili neceg slicnog.

Aha, ja sam bio ubedjen da to sluzi necemu :D da li imas neku preporuku za model klime?

Brale , dati 70k za inverter koji ce te samo hladitii dogrevati je sumanuto , a pogovoto za LG kad vec za te pare imas uzeti Fujtisu . Ja i bih prvo odredio prioritet , sta zelis , kvalitet ili najjeftiniju a relativno dobru klimu , jeftinija a sasvim solidna varijanta je Midea Mission 12 za 49k , a najskuplje sto bih ja uzeo je Fujitsu ASYG 12LLCC za 60k .. Mislim da je sve preko toga bacanje para i nista vise ..

Poslednja izmena:
Brale , dati 70k za inverter koji ce te samo hladitii dogrevati je sumanuto , a pogovoto za LG kad vec za te pare imas uzeti Fujtisu . Ja i bih prvo odredio prioritet , sta zelis , kvalitet ili najjeftiniju a relativno dobru klimu , jeftinija a sasvim solidna varijanta je Midea Mission 12 za 49k , a najskuplje sto bih ja uzeo je Fujitsu ASYG 12LLCC za 60k .. Mislim da je sve preko toga bacanje para i nista vise ..

Ne razumem se uopste u klime (ocigledno :D) zato sam dosao ovde da trazim pomoc, pogledacu te modele koje si mi preporucio. Hteo bih neku prosecnu klimu, ne znam ni ja iskreno. Ne bih neki najjeftiniji krs, za 45 - 50 hiljada pretpostavljam da moze da se nadje par solidnih modela. To je deo koji me najvise muci, ne znam koji proizvodjaci su dobri i koji modeli su popularni.

Gas protrčava kroz cevi. Što je duža instalacija tone manje čuje.

Znači ako se ide na tačno 3m, idealno bi bilo ipak ispustiti malo gasa :)

E to stvarno jeste , ali sadasnja LM koja ju je zamenila ima daljinac kao i kod LU modela .. I to jedina stvar koja mi se vise svidja kod LM-a za razliku od LEC modela ..

Pogledajte prilog 234194
LECA ima isti ovakav daljinski?

Ma OK , kupio si ti kvalitetnu klimu , a to sto je daljinski nikakav , to je manje bitno . Mogao si za te pare uzeti neku kinezaru sa TOP displejem , pa kad krene grejanje a ti gledas kako displej lepo svetli i tebi odmah toplo oko srca :D
Video sam sa nekim Gree mnogo dobre daljinske.

Nešto minimalno kroz zid leđa o leđa. Pa mene eksperti par njih ubeđuju da se da dužom instalacijom ne dobija ništa.
Kako sam se *****ao što nisam uzeo nekog od ovlašćenih Fujitsu montera.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kod mene je instalacija 4 i po metra pa se opet cuje taj zvuk kada krene da ubacuje hladan vazduh pojaca se buka, tako da to ti nije razlog za brigu, mislim da je leca prosto takav uredjaj

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala na preporuci. Nešto sam kopao po netu i natrčao na tu klimu po povoljnoj ceni, veoma blizu HJ35. A onda sam kopao strane forume i tamo iskopam da nije Mitsu elektrik isto što i Mitsu heavi, naime oni tvtde da je industri dobar ali ipak podložniji kvarovima nego elektrik. Tako da se to slaže sa tvojom preporukom.

Ta nema na cemu :)

Da ***e i LECA ima takav daljinac , znaci ne LM nista bolje od LEC modela , moja greska :(

Da, raspravljali smo tamo na zoniludila. LMCA ima 20% manju snagu i SCOP=4,1 dok LECA ima nešto veću snagu i navodno (samo u jednom ruskom katalogu i nigde više) SCOP=3,7.
Ima logike da je potpuno isti uređaj, samo u drugoj plastici i sa drugim softverom koji ga vozi štedljivije.

Kod mene je instalacija 4 i po metra pa se opet cuje taj zvuk kada krene da ubacuje hladan vazduh pojaca se buka, tako da to ti nije razlog za brigu, mislim da je leca prosto takav uredjaj
Kod mene je 3m i preko dana dok radi konstantno na ~250W nema zvuka. Noću izgleda padne potrebna snaga ispod minimuma, te počne da se pali i gasi kompresor i sa time sam povezao to hujanje.

Poslednja izmena:
Da javim rezultate mobilne klime u 25m2 prostora

Klima radi perfekno na ovih nenormalnih 40C napolju unutra drži 28C

Upaljena je konstantno jer nema toliko veliki kapacitet da ohladi prostoriju za 2-3h i da drži temperaturu ostatak dana

To baš nije najsrećnije rešenje za potrošnju struje ali šta da radimo spoljašnja temperatura je previsoka i moramo da se hladimo

Buka postoji ali daleko od onih gluposti koje ste navodili, jer ja lično spavam pored nje kao beba

Zaključak: Da sam vas ovde poslušao odrali bi me ko zeca od cene što valjda ovde neki namerno i koriste kao promociju sopstvenih firmi

I ohladilo bih jer su sve to uređaji većeg kapaciteta ali meni to uopšte nije trebalo naročito za ovako mali prostor da ulažem tolike pare

Poslednja izmena:
Nek ona tebe sluzi i ziv ti nama bio , pogresno si shvatio preporuke ljudi , sem ako ne mislis da svi drze po neku firmu za klime . Prosto je tako i ti si jedini sretan sa mobilnom klimom da ga znam , nek tako i ostane , ti zadovoljan i nema ko tu sta da se mesa , to je i cilj cele price .. Ja sam ti postavio onaj snimak da znas sta bi bilo kad bi bilo , sto moze a ne mora nikad da ti se desi . Ne bi bilo lose da nam se javis s vremena na vreme da cujemo jel jos uvek fercera kako treba , ma sta bilo , i mi sa ovim klimama umemo da pogresno procenimo situaciju .

Daj Bože da sam pogrešno shvatio ali neki koji su se javili nisu ni malo imali obzira konstantno navodeći izuzetno skupa ( ne kažem i ne kvalitetnija) rešenja kao jedina moguća. Na klipu koji si postavio je verovatno pokvaren kompresor pa zbog toga onoliko buči. Ovaj naš uređaj je nov i ne čuje se ni približno kao taj. Rekoh već spavam pored klime kao beba. Po uputstvu koje sam dobio kapacitet joj je na granici za hlađenje s'obzirom da je 8000btu ali sjajno radi posao u 25m2 tako da uopšte nismo pogrešili.

Posto mi je stara klima riknula i mucila me zadnjih par godina ove godine mi pre dva meseca crkao kondenzator a sada kako je rekao majstor neki trokraki ventil.Posto i sam klima nije ladila kao prvih par godina resio sam da je zamenim novom.Stara je bila Samsung ali ne znam koja je tacna oznaka modela.Klima ce biti prevashodno sa hladjenje a grejanje samo kao jedan od backup-a ako nestane gasa za grejanje.
Upale su mi u oko dve klime pa koja je bolja izmedju te dve prva je Midea https://www.gigatronshop.com/split_...ma_uredjaj_msmbbu12hrfn1qrd0gw_inverter-79803 a druga Gree
https://www.gigatronshop.com/split_..._profi_inverter_wifi_gwh12rbk3dna3g-103163.Za obe je garancija po ovima u gigatronu 24 meseca dok su mi u Energy net-u uvozniku za Gree rekla da posle tog isteka mogu da zovem njih da mi posalju oni servis za redovno odrzavanje i onda se garancija pomera maksimalno na 5 godina.U gogatronu imam popust na ovu cenu a imam i dosta nakupljenih bodova za ranije kupovine pa bi mi cene bile oko 15% od te plus sto je na rate.

Daj Bože da sam pogrešno shvatio ali neki koji su se javili nisu ni malo imali obzira konstantno navodeći izuzetno skupa ( ne kažem i ne kvalitetnija) rešenja kao jedina moguća. Na klipu koji si postavio je verovatno pokvaren kompresor pa zbog toga onoliko buči. Ovaj naš uređaj je nov i ne čuje se ni približno kao taj. Rekoh već spavam pored klime kao beba. Po uputstvu koje sam dobio kapacitet joj je na granici za hlađenje s'obzirom da je 8000btu ali sjajno radi posao u 25m2 tako da uopšte nismo pogrešili.
Koliko vode skupi za dan?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Brale , Gigatron je preskup , ta Midea je za citavih 10.000 din skuplja od najjeftinijeg mesta gde mozes naci ovu klimu , moras priznati da tih njihovih 15% i nema neku tezinu , opet je skuplje nego ovde http://www.eponuda.com/inverter-kli...qrd0gw-wifi-inverter-klima-uredaj-cena-366376 .. Za ovaj Gree kad kliknem kaze da stranica nije pronadjena , nije dobar link ?

https://www.gigatronshop.com/split_...ola_profi_inverter_wifi_gwh12rbk3dna3g-103163 ovo bi bio drugi link pa koja je bolja mozda bi se i prebacio na neku drugu stranu za kupovinu.

Ajmo ljudi nemojte se ugledati na mene i jos neke ovde pa zapocinjati bespotrebnu svadju :p
Inace pametno je sto si napravio odvod ..

Nego , da se mi vratimo mix021 .. Kao prvo , za Mideu sam ti rekao , klasa klime slicna ili ista kao i Gree , no Gree kosta 58-60k , a za te pare imas za uzeti prvoklasnu klimu Fujitsu ASYG 12LLCC pa mi je nekako blesavo da dajes pare samo zarad nekog izgleda umesto kvaliteta . Tako da , da sam na tvom mestu , ili bi isao na tu Mideu , s tim da obratis pasnju da je spoljna MOB3 , ili pak na Fujitsu , otprilike je tu koliko para toliko i muzike , s tim da Gree zbog cene ispada iz trke . Nije to losa klima , ne bi trebalo da bude , ali ako vec mislis da dajes 60k za klimu , uzmi provereno dobru stvar i caos . Znaci na tebi je , evo ti podaci na grejanju za Mideu i Fujitsu , a za Gree tako nesto i ne postoji pa ti ne mozemo reci sta isporucuje na kojim spoljnim temp , nazalost .. Podaci sa Eurovent testiranja :

Midea Mission MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B) - MOB3 - 49.000 din

Pdesignh kW 2.83
SCOP 4,20
Klasa A+
Sezonska potrosnja 944 kwh
Modulacija ( 0.74- 4.69 ) kw
na -7c daje 2.51kw sa COP 3.06
na -20c daje 1.99kw sa COP 1.96
na +7 daje 4.08 kw sa COP 3.69

-----------------------------

Fujitsu AOYG12LLCC / ASYG12LLCC - oko 60.000 din

Pdesignh kW 3,20
SCOP 3,80
Klasa A
Sezonska potrosnja 1179kw
Modulacija ( 0.9 - 5.0 ) kw
na -7c daje 2.83kw sa COP 2,38
na -15c daje 3.00kw sa COP 2,10
na +7C daje 4.00kw sa COP 3,54
-----------------------------------

Ako ti nesto od podataka nije jasno , pitaj ..

Ajmo ljudi nemojte se ugledati na mene i jos neke ovde pa zapocinjati bespotrebnu svadju :p

Ne pravimo svađu nego utvrđujemo činjenice. Za klasičnu prostoriju 5x5 sa visinom plafona 2,5m, orijentisanoj ka severu potrebno je 2,3 kW iliti 8000 BTU/h da bi je danas držao na 28°C.
Pogledajte prilog 234211

Kako je njegova klima pokretna ona ima protok od oko 300 kubnih metara na sat, što znači 5 izmena vazduha. Zatim nam nije pominjao nesrećne uslove susednih prostorija; staviću okolne prostorije od samo 35°C da ne preterujemo. Tako dolazimo do 3,6 kW toplotnih dobitaka, iliti 12.000 BTU/h uključenu na maximum.
Pogledajte prilog 234212

Da dodamo na to neke goste? Ajde sa sve domaćinima nek bude 10 ljudi, i to nam daje 5,2 kW iliti 18.000 BTU/h koja radi na maksimumu. (slika 3)
Pogledajte prilog 234213

Sve vreme sam računao dodatnih 300W za sijalice, laptop, televizor ili slične gluposti. Znači lik nas troluje samo tako...

Pingvin klima se jedino isplati staviti ako nemas drugo resenje, podstanar si, zivis tu trenutno,uslovi za montazu teski, majsor trazi velike pare da je montira ...
Ako nadjes novog pingvina za 60e max 70e na akcijama, ili za polovan dati 50e, znas da si na tom mestu godinu dve dana i ne ispati se ulagati posto ne ostajes dugo na tom mestu.
Isto vazi za lokale, podrume, potkrovlja koje se trenutno koriste. Ako zivis i tom stanu, kuci, potkrovlju ugradis on/of klimu ili inverter ako hoces da imas bolji ugodjaj i to je to.

Nego , da se mi vratimo mix021 .. Kao prvo , za Mideu sam ti rekao , klasa klime slicna ili ista kao i Gree , no Gree kosta 58-60k , a za te pare imas za uzeti prvoklasnu klimu Fujitsu ASYG 12LLCC pa mi je nekako blesavo da dajes pare samo zarad nekog izgleda umesto kvaliteta . Tako da , da sam na tvom mestu , ili bi isao na tu Mideu , s tim da obratis pasnju da je spoljna MOB3 , ili pak na Fujitsu , otprilike je tu koliko para toliko i muzike , s tim da Gree zbog cene ispada iz trke . Nije to losa klima , ne bi trebalo da bude , ali ako vec mislis da dajes 60k za klimu , uzmi provereno dobru stvar i caos . Znaci na tebi je , evo ti podaci na grejanju za Mideu i Fujitsu , a za Gree tako nesto i ne postoji pa ti ne mozemo reci sta isporucuje na kojim spoljnim temp , nazalost .. Podaci sa Eurovent testiranja :

Ako ti nesto od podataka nije jasno , pitaj ..

Nazalost placanje na rate mi je jedina varijanta u ovom momentu i ta Midea sto si mi dao link u Emmi-iju sa cenom 48000 je super stvar ako mi odobre web kredit ako ne nazalost cu morati iako je u moju stetu da idem preko Gigatrona jer to ide direktno preko firme i tu mi nije problem.Jedino je razlika kod njih oko 1000 dinara izmedju njih dve pa sam zato najvise pitao.Meni je ona primarno za hladjenje a za grejanje samo backup.Ali prvo cu sutra zvati emmi da mi kazu koja je spoljna jedinica i ako je MOB3 kako si naveo oticicu da probam da kupim ako ne moram na nepovoljniju varijantu.Naravno i u Gigatronu cu probati da saznam koja je spoljna jedinica.
Da li neko zna proveren sevis za montazu da rade sve kako treba citao sam ovde razne komentare.

Crkla mi je Housel klime. Ne pali se spoljna jedinica. Trebala bi mi preporuka servisa za istu.

Pozdrav, totalni sam laik sto se tice klima uredjaja. Kupujem uredjaj do 30 000, za iskljucivo hladjenje prostora od 50 kvadrata, pa me zanima koju mi klimu preporucujete. Meni su u prodavnici preporucili VOX klimu, A energetska klasa sa jonizatorom, 12ica i 5 godina garancije. Da li je to dobra opcija ili traziti nesto drugo
Hvala unapred

Pa do 30k i nemas bas puno opcija , VOX ne pravi klime ali eto bar daje 5g garancije , pa ako nemas dodati jos 1000 za Gree Bora 12 , onda mozes razmisliti i o toj opciji ..

Ja zelim da vidim snimak rada te pokretne klime.

Dodatno, moja soba ima oko 23m3, tu je Vivax kinez 9ka, koja ima dva spoljna zida, sa 6 prozora koji jos pojacavaju temperaturu, jer ne spustam roletne i jos 2 zida ka sobama koje se ne hlade, a jedan zid na kom je klima je posle 12 sati na suncu.
Temperatura koju odrzava na srednjem duvanju, iznosi 26c, kada je napolju zvanicno 35, a ovde u centru BGa, pitaj Boga koliko zaista.
Kada ne bije sunce u nju, isto to radi na low.

Pa 1000 ili 2000 preko bih mogao dodati, to nije problem, ali ne znam za koju

Brale , Gigatron je preskup , ta Midea je za citavih 10.000 din skuplja od najjeftinijeg mesta gde mozes naci ovu klimu , moras priznati da tih njihovih 15% i nema neku tezinu , opet je skuplje nego ovde http://www.eponuda.com/inverter-kli...qrd0gw-wifi-inverter-klima-uredaj-cena-366376 .. Za ovaj Gree kad kliknem kaze da stranica nije pronadjena , nije dobar link ?

http://gigatronshop.com/split_siste...ola_profi_inverter_wifi_gwh12rbk3dna3g-103163

Verovatno je mislio na ovaj Gree , bas sam ga i ja gledao nesto. Dali je bolje od te iste Midea klime ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno