Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U civilizaciji, pogotovo starim gradovima u italiji, apsolutno ne sme da se narusava izgled fasade, npr busenjem za klimu i postavkom spoljnih uredjaja. U firenzi sam kuvao na +40 i divio kako su ludi, posle sam saznao da je isto kod nas u hotelu leopold.
Za takva mesta ljudi iseku staklo na prozoru i izbace to crevo napolje.

U normalnim novim zgradama moraju da imaju preko 55% energije iz obnovljivih izvora, a i pojedinacni stanovi imaju ugovor na 3kW struje, tako da vrlo biraju da li ce da kuvaju rucak (ako je na struju) ili da koriste klimu :) e zato su sad svi uredjaji osakaceni...

Nego, i ja sam se setio prozorskih klima koje su nekad bile ekstra popularne (housel i pre toga :)). U kuci u pezosu komsija ima tu klimu, doduse ugradio ju je u zid :D secam se toga samo kao necega izuzetno bucnog inace nisam nikad uzivo probao... da li ih jos ima?

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje. Uzeo bih ili GREE BORA PREMIUM 12 ili MIDEA MSMAB 12HRN1 QC2 MA1.

Moze li mi neko, molim vas, potvrditi da li na ovim modelima ako podesim polozaj krilaca i onda ugasim klimu, da li pri ponovnom paljenju pamti prethodno podeseni polozaj krilaca.
Znam za mideu F6 da ne pamti.

Sent from my SM-T555 using Tapatalk

Mislim da Midea Mission pamti položaj krilaca. To piše u opisu klime na proizvođačkoj stranici. Probaj da nađeš

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Nakon dugotrajne borbe za Vivax AEVI model (ona sa crnim staklom napred), moram da odustanem od njega. Zvao sam bukvalno sve prodavnice koje su imale u ponudi i svuda su rasprodate. Dizem ruke i uzimam Fujitsu 12LLCC koja mi je ogavna kao i sve druge sto se tice izgleda, ali barem znam sta kupujem ako nista drugo. Da li neko moze da me posavetuje oko montaze, ko to radi profesionalno i postuje sva pravila za Fujitsu inverter klime (u Beogradu)?

Pozdrav, ja sam u slicnoj situaciji kao FragManius.
Naime skica stana:
Pogledajte prilog 232062
Da se nadovezem sam na sebe i na nexteenov komentar od ranije.
Pricao jos sa nekim ljudima i koncenzus je da ne bi dobio mnogo koristi od pomeranja klime da duva direktno u hodnik, svakako cu hladiti dnevnu sobu a i hodnik je siri nego inace pa nece biti problema da vazduh 'struji' do ostalih soba. Zbog dzepa kod ulaza i nexteenovog objasnjenja nema mnogo smisla cimati se oko pomeranja klime 3-4m (pa to sve sakrivate iza gipsanih ploca). Prosto previse cimanja za malo dobiti. Kontam da ce svakako biti dovoljno, ako ne, uvek moze jedna mala u sobu :)

E sad sto se tice izbora, za sada mi je prva opcija: Gree GWH12RB-K3DNA3G, prvenstveno zbog invertera i wifi opcije. Koliko pisete ovde Gree je sasvim dovoljna opcija ako je prvenstveno hladjenje u pitanju. Ne ocekujem da cu morati da se grejem na klimu.
Druga neka opcija Mitsubishi MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA, al cisto zato sto je japanac. Bog ce ga znati :)

vladstef

Imas PM ..

Bocy

Ja bih pre uzeo Gree Bora ako se odlucis za obicnu klimu , raspitaj se malo jer ovde niko ne zna da ti kaze da li se krilca vracaju u prethodni polozaj , mada mislim da vracaju .

spery

A bre brate ako zelis dati 56k za klimu , dodaj jos malo pa uzmi pravu stvar , kao i @vladstef , nemas bolju kupovinu do 60k od Fujitsu ASYG 112LLCC .. A ako bas zelis dati manje para uzmi Midea Mission 12 za 49k .. A kad vec dajes tolike pare za klimu zasto taj prostor i ne bi grejao na istu , iskoristi njen maximum , naravno ako je postor iole izolovan .

Hvala @nexteen

Uzzecu onda Gree Bora Premium

Veliki pozdrav!

Proveri ti da li joj se krilca vracaju u prethodni polozaj , da ne bude da sam te zaznuo . a ostale specifikacije klime su za preporuku ..

Pozdrav,zivim u kuci od 80 kvadrata.Kuca je izolovana stiroporom 8cm,stolarija drvena ali solidna.Imam Gree cozy 12 inverter postavljen u dnevnoj sobi.Klima je ok,uzeo bih jos jedan inverter i postavi bi ga u hodniku iznad vrata,ili bi ih rotirao gree u hodnik a sta predlazete za dnevnu sobu .Pozdrav

Sent from my iPhone using Tapatalk

666c5001ba6772c1438e313065c243d1.jpg

Uzeo sam midea mission na kraju. Jel ima neko neku preporuku za servis u Beogradu, Zvezdara? Vidim da cene drasticno variraju po cenovnicima sa neta. Da li za mideu isto vazi da mora 3 metra instalacije ili to nije vazno? Da li je vakumiranje neophodno?

milanchee

Pa ako si toliko zadovoljan sa Gree Cozy sto ne uzmes isti model ?

FragManius

Ne znam za minimlanu duzinu ali vakumiranje je obavezno za svaku klimu ..

nexteen Gree Cozy je montirana u martu ove godine,kad nisu bile neke temperature.Nisam imao prilike da je testiram na vecim minusima da bi znao kako ce se ponasati.Probao bi da se grejem na klime,posto sam odradio izolaciju takodje ove godine.Voleo bi da cujem neko misljenje koja klima bi bila adekvatna za dnevnu sobu,posto vec imam Gree Cozy.hvala

Stigao Fujitsu 12, ali nije model LLCC kao sto su naznacili, nego i unutrasnja i spoljasnja jedinica LLCE. Pretpostavljam da je to dobro, koliko shvatam LLCA je bila prva verzija ove klime, LLCC koja je testirana na euroventu je prethodni model u odnosu na ovo sta je kod mene trenutno. U cetvrtak mi ugradjuju pa cu vam preneti kako hladi klima za pocetak.

EDIT: Zapravo, sada na euroventu postoji sertifikat za LLCE i brojke su apsolutno identicne LLCC modelu, pitam se u cemu je zapravo razlika onda...

Poslednja izmena:
A ja sam mislio da si ti sa njom pregurao bar jednu sezonu kad si toliko zadovoljan , jos se cudim jer sam cuo vise negativnih nego pozitivnih iskustava , no reko ako kod tebe to radi posao .. Kolik para si ti spreman da das za novu klimu , to nisi rekao ..

vladstef

Dobro je , samo da nije LLCA , razlike u preformansama izmedju LLCC i LLCE nema , sto daje jedna to daje druga . Te razlike koje i postoje tebe ne doticu ..

Poslednja izmena:
Pa jedno 65-70k max,misli sam da gri prebacim u hodnik a u dnevnu da stavim nesto bolje.Sta mislis o tome i rasporedu,dali bi to bilo ok?

da,ima 80 kvadrata..imam ja kotao na drva i radijatore kad bas zagusti..pogledaj raspored dali je to izvodljivo sa dve klime?

Jako je los raspored za grejanje s klimama .. Nije moguce grejati toliku m2 sa dve klime , bar ne kvalitetno , sve i da imas idealan raspored , pogotovo sto ti je prva klima Cozy tj ulazni model Gree .. Stavljanje druge klime u hodnik nije prakticno , brzo ce ugrajti tih 8m2 i smanjice grejanje , a evo kako bih ja to sve odradio s obzirom da si ogranicen s lovom i da moras praviti kompromise , pa onda ides na jacinu zarad manjeg kvaliteta . Kako vidim riba sa drugog foruma je nasla Midea Mission MSMBCU-18HRFN1QRD0GW sa spoljnom MOB2 za 70k din , bacio sam joj poruku da mi javi gde tacno . E sad , ja bih lepo uzeo tu Midea 18 i postavio dnevnoj sobi , kao na skici , i to tako da duva u donji deo vrata ka tom hodniku , a Gree bi prebacio u tu sobu i onda bi primarno grejala tu sobu i duvala takodje ka hodniku i zajedno sa tom Mideom pokrivala celu kucu . Da se razumemo , ovde se pravi kompromis izmedju kvaliteta i kvantiteta , ta Midea po testovima daje vise KW od Fujitsu 12LM , ali je kvalitet na strani Fujitsua to je sigurno . E sad , druga je stvar ako bas zelis japanca sa nesto manje snage , to e vec na tebi . Tako bih ja s obzirom da si ogranicen lovom , pa kad bidis da se vise ne mozes grejati s klimama ti upali centralno ali gledaj da klimem forsiras max ..

Pogledajte prilog 233931

Meni se nextov predlog čini OK. Predložene pozicije deluju najbolje moguće. Ti i ne moraš odmah ove godine da pređeš na kompletno grejanje klimama. Bilo bi čak poželjno da isprobaš taj Gree jednu sezonu da vidiš šta možeš da očekuješ od njega. I zašto bre nisi stavio 12-15 cm stiropora, kad si već sad radio...

A da ta Midea 18 nije mnogo jaka u smislu da bude neprijatno za sedenje,jer ima jaci protok vazduha.A sta mislis da u sobi 1,i 2 bude po jedna 7 ili 9 i koja?Muka mi je od lozenja i kotla iskreno,i gledam kako da se resi m to sa grejanjem.

O pa to je jos bolja ideja samo to ne mozes pokriti ispod 90-100k za klime tj za dve 9-ke .. Sto se tice toga da li ce da ti smeta ta Midea , pa ako bas neko sedi ispred nje hoce ali kako ja vidim nece , s druge strane klima na grejanju duva toplo a ne hladno pa nema sta tu da smeta jer kome smeta kad u njega duva topao vazduh u sred zime . I da , ako imas para za dve klime tj dve 9-ke , uzmes 2x Fujitsu ASYG 09LLC , stavis u sobe 1 i 2 , obe usmeris ka tom hodniku tj da duvaju ka njemu pa ce na taj nacin pokriti i tu manju sobu , hodnik , a i malo pripomoci Gree ..Ako to uradis onda Gree spustis krilca na dole i da duva levo i desno tj ne ka hodniku jer je i onako slaba klima pa ako bude duvala ka hodniku teze ce pokrivati dnevnu , to bi radile 9-ke .. Znaci imas dve opcije , jeftiniju i skuplju , a kod obe opcije bi imao dve montaze , sad je samo pitanje da li zelis dati oko 70k za Mideu 18 ili oko 90-95k za 2x Fujitsu 09LLCC ..

Mislim da cu tako i da uradim,da uzmem dve 9-ke + Gree.Nadam se da to nece biti tako lose..Zanima me oko potrosnje,3 klime kolika bi tu potrosnja mogla da bude..Naravno kad bude veliki minus koristicu kotao.Ali cisto me orjentaciono zanima.Hvala

Gde ima kod nas 09LLCC? Ja kad sam uzimao pre mesec dana nije bilo, samo LLCA.

Uff da , nema 09LLCC vec 09LLCA , a *** stalno mi u glavi 12LLCC :D

Potrosnju ti niko ne moze reci , svaka kuca je prica za sebe pa cak i kad imate slicnu ili istu izolaciju jer je gomila toga sto utice na gubitke koje ces imati .. Onako odokatvino ja mislim da bi te sezona mogla kostati izmedju 250-300e , zavisi i od zime .. Javice se vec neko ko je u kuci i moze ti dati peciznije podatke . Nego reci ti nama jel ti je tavan iznad i ako jeste jel izolovan ?

Odakle si i kad planiras to uzeti ?

Ahh kako mi je zao sto vise nema u ponudi LEC model , ne mogu da ga preoblim .. Daj boze da u neko skorije vreme bude LMCA povoljniji jer dolazi LMCE ..

Poslednja izmena:
Pa ja sam potrosio oko 220e ovu zimu za 90m2, klime plus grejalice i 15 dana lozenje uglja. 5cm izolacija svuda, drveni prozori.
El ima razlike izmedju LMCA i LMCE?

Ima, kozmetičke

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Iz Beograda.To je kuca u osnovi 90m2,ispod prizemlje iznad potkrovlje.Ispod parketa 3cm stiropor,iznad poredjanana kao neka staklena vuna 5cm.cela kuca izolovana 8cm stiroporom.Samo taj sprat u sredini je adaptiran,stolarija drvena duplo staklo lepo dihtuje.

Zasto sam te pitao odakle si , mislio sam da Dule ima jos Fujitsu LEC modela i cimao sam ga juce , ima jos jednu 7-cu ali hoce da je ostavi za delove , ako nekom rikne klima da ima odmah delove tj za opravku , da stranka ne trpi . Eto zasto ja njih preporucujem drugima , redak je takav servis koji ne zeli da ceka Viacom tj uvoznilka, da se seti da mu posalje delove , vec iz svog dzepa vadi da bi stranka bila zadovoljna . Doduse ne kazem da ne moze da se desi neki levi slucaj ali ipak razmisljaju korak unapred sto je za pohvalu . Nazalost vise nema LEC modela a to si bile tako dobre klime :(

Valjda ce se setiti da spuste bar LMCA modele , pa da budu cenovno prihvaltljiviji tj da zamene LEC .. Da sam na tvom mestu ja bih bacio jos 5cm vune na tavan , znam da kosta ali se sve i vrati .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno