Znas sta ce tebe da jbe , isto sto i mene a i vecinu koja zeli sto vise m2 pokriti sa jednom klimom . Idealna pozicija za jednu klimu je br.2 , i sad kad se to tako gleda sve je savrseno , no tu ima jedna caka . Klima ce da gura vazduh ka toj najdaljoj sobi ali kad ga dogura do tamo to nece biti pravi ucinak , a zasto , pa zato sto ce se topao vazduh zabiti uz plafon pa ce dole biti hladno a gore kad ustanes toplo . To se desava zato sto vazduh iz te sobe nema gde dalje da ide tj losa je cirkulacija . Iz tog razloga je bolje imati vise manjih nego jednu veliku klimu , a o buci i komforu ne treba ni pricati . Uff svasta nesto sam sad napisao a onda obrisao , i to kad sam opet pgledao skicu . Moje misljenje je da i pored te dobre izolacije ti ne mozes lepo i kvalitetno hladiti tih 60m2 , a zasto , zato sto na kraju tog hodnika imas produzetak i krivinu , tu ces imati gubitke tj slabo ce ti dolaziti hladan vazduh do sobe . Daj boze da gresim ali ne verjem , jer ovo gore sto sam ti napisao imam ja , a imam bolji raspored od tebe , i to mi se desava , a ti ni to nemas . Znaci opcije su ti sledece , ili ces uzeti jendu fix 12-ku , pokusati sa njom pa ako zaskripi uzeti jos jednu manju klimu za tu udaljenu sobu , ili odmah uzeti dve 07 ili 09-ke .
Sad mi je zapala za oko Fujitsu ASY 07USBCW AOH 07USNC fiz klima , u A klasi , za 30k dinara , takve dve bi ti savrseno legle . Ali eto , mozes probati sa jednom 12-kom , i sta jos mozes uraditi , u gornjem delu zida , pri plafonu , izmedju te kuhinje i te udaljene sobe , izbusiti rupu fi - 110 , ugraditi ventilator i sa vremena na vreme ga ukljuciti , no nekako se plasim da ta soba slabo dobijati hladnog vazduha . A ***i ga , ludilo neko , sve neke leve opcije :smash:
Mozda ja lose gledam , izmedju te dve sobe , jel to kuhinja ili kupatilo :d