Kad se grejete na klime dali imate problem sa kondenzom i sa budji, odnosno sa vlaznoscu vazduha u kuci? Pre mi se u spavacoj sobi vatale male crne pegice visoko na zidu.. pa sam ove godine spolja izolovao tu sobu sa 8 cm stiropora, stavio nove kvalitetne pvc prozore , balkonska vrata i 3 cm stiropora na plafon i u novembru smontirao KMTA 12 i sad je ta soba bas fino topla i ugodna za boravak ali evo cim je zima malo stegla prozori su na dnu staklenog dela poceli da se "znoje".. kapljice kondenza i gore pri plafonu su pocele polako tufnice da se vide..
Kineski termometar pokazuje vlaznost vazduha 65-75%.. odmah smo prestali da susimo ves u celoj kuci , luftiramo mnogo vise nego pre ali vlaznost nije bas nesto drasticno opala.. tek kad upalim centralno grejanje onda vlaznost padne na 55-60% i prozori su suvi kao barut, ni kapi kondenza nema...
E sad mene zanima zasto centralno isusuje vazduh a klima ne? U osnovi to su ista grejna tela,parce metala , slicnih temperatura samo sto radijator pasivno prirodnim putem siri toplotu dok klima ima forsirano strujanje vazduha kroz izmenjivac na unutrasnjoj jedinici...
Nije mi jasno..