Milan85
Milance lupetas za sve pare , ako nemas pojma o cemu se radi i na osnovu cega je doneta ta odluka osnovnog suda onda nemoj ni komentarisati. Presuda po kojoj bi ja morao placati fiksni deo nije doneta zbog indiretknog grejanja vec su se pozvali na gradsku odluku po kojoj ako se neko iskljuci s grejanja nakon pocetka tarifnog sistema, taj mora placati fiksni deo. Za tvoju informaciju sud je nalozio da sudski vestak po izboru suda izvestaci stan , sudski vestak je stao na moju stranu i rekao da ne postoji indirektnog grejanja te da je moj san odvojena celina u tom smislu. E sad , zasto je sud nalozio vestaka kojeg sam platio 20k a oni na kraju ne prihvate njegovu procenu, e pa na to ti je odgovor , jbna Srbenda gde svako sece kako mu se svidja i zakon nema veze s vezom.
Ista ta sudinica je nedugo nakon mog slucaja gde nijedna cev ne ulazi u stan a meni zahteva placanje fix dela , na sasvim drugom slucaju gde se lik zalio na lose grejanje toplane , gde nema dovoljnu temp u stanu , ona odlucila da on njima ne treba platiti nista pa cak ni fix deo za te mesece. Da li je to vama normalna osoba , dupli arsini , znaci ti se grejes ali ne dovoljno i ne moras placati nista , a ja ne dobijam nista i trebam davati 21k na godisnjem nivou za to. Pritom isti sudija u odluci napise da nisam prilozio potpise stanara sto nije tacno jer me ne bi ni iskljucili da to nisam imao , kao ni radni nalog za to a sto nije tacnojer me ne bi ni skljucili, sto bi moja advokatica rekla , ova kao da je pomesala dva razlicita slucaja.
Kako god , znaci indirektnog grejanja nema , bar ne u mom slucaju ali to ne znaci da je i kod drugih tako.. Ono sto je bitno je da je vestak na mojoj strani i u svakoj normalnoj drzavi to ima neku tezinu a i ovde bi imala da mogu da me okrive ali kad ne mogu onda se uhvate za bilo sta samo da ispadnes kriv i da se ne osteti javno preduzece.
Zalio sam se visem sudu ali to ce da se otegli ko zna koliko , znam samo da cu terati ovo dokle god mogu pa cemo videi sta ce na kraju ispasti.
I da , ja moj stan grejem sa Fujitsu ASYG 12LU , 24/7 na 23c minimum sa prosecnim sezonskim racunima od oko 70e , a najveca potrosnja na odrzavanju zadate je bila do 650w i to na -18c spoljne temp. Tacno je da je ovo ne moguce u kucama ali ko je u slicnoj situaciji kao i ja to je tu negde , moze biti nekih odstupanja ali ne nekih drasticnih. Nije tu samo stvar toga da li dobijas indiretno grejanja od komsija, tu je situacija da ja nemam toplotne gubitke na njihove stanove , pa i ako ih imam minimalni su jer to nisu spoljni zidovi. Znaci mininimalni toplotni gubici su ti koji me spasavaju i daju male racune, a morate znati da bar u 80% slucaja toplana gasi grejanje od 21-04h ujutru a ja i tada grejem , bas me interesuje ko koga greje tada , no nema veze racuni su mali , samo nek mi se skinu s grbace i bice sasvim dovoljno.
Ajde da vide ne gadimo temu s mojim slucajem, ako imate sta pametno vezao za klime vi slobodno pisite, ne bih ja ni ovo pisao da me niste prozvali a red je da se zna istina.