Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da znaš, Midea Mission ti nije ni jedna od one dve u spisku

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Koje su oznake za mission da ih potrazim?

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW
Ona ti je dovoljna za hladjenje ili Lomo.

Hvala!
Vidim da od manjih inverter nema neka ponuda jedan dva modela koji su cene 12ica.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Za manju sobu 9-ka kinez ili 7-ca japanac

Neplanirano mi treba klima a nemam pojma o tematici. Vidim da ovde pratite koje marke su kakve i sl.

Meni treba 12, hteo bih pre svega da je kvalitetna, cena nije kljucna u izboru al ne bih bacao pare ako nema smisla.

Na prvu loptu bih Mitsubishi, konkretno nude MSZ HJ35VA MUZ HJ35VA (ebli ih nazivi). Cena je dosta prihvatljiva, cak u rangu mnogo manje zvucnih imena, pa me malo brine, da nije to neka kineska edicija Mitsubishija?

Ima li mozda smisla ici na MSZ EF35VE2W MUZ EF35VE koji je duplo skuplji. Da li se razlike zavrsavaju na kozmetici i par bespotrebnih opcija ili su razlike dublje, tipa jedan je pravi Japanac a drugi Kinez...?

HJ35 je entry level inverter Mitsubishi-a. I ako je moje iskutvo neki reper, samo je preskoci, sve dok postoji i jedna jedina klima jeftinija od nje.
Koliko je to "duplo skuplje"? EF35 ne vredi nikako 2x onoga sto kosta HJ35 kod nas. Imam i nju u firmi, obicna klima, naravno bolje od HJ35.

Nije samo estetika, ali je pitanje koliko ti dalje od kapaciteta vredi. Ako je HJ35 500-600e, kao kod nas, a EF35 onda 1100-1200e, obe preskoci.

Za tu cifru ima i Nocria 14 i LT14, ako je za grejanje, a tu nemas greske.

Klima je za u Srbiji, tako da, to su te cene.
Grejanje mi nije bitno uopste.

Onda nema potrebe da se baca novac toliko, i jeftinije ce zavrsiti odlicno posao.

Koje, dajte mu spisak proverenih modela...

A kakve uslove treba da ispuni klima, dal se spava u tom prostoru pa bi dobro bilo da je tiha unutrasnja, gde ce biti spoljasnja, pa ako je blizu spavace sobe da ona bude tiha, samo hladjenje ali kakav je prostor, koliko otvoren... planina, grad, ravnica, selo...

1. Da bude lepa.
2. U gradu ce se koristiti, u dnevnu sobu se instalira unutrasnja jedinica, spavace sobe ce se odatle rashladjivati.

Kopao sam malo vise, za sada sam se prebacio na Fujicu ASYG12LUCA ili ASYG12LTCA, u zavisnosti od toga koju boju supruga preferira. Svidja mi se sto su unutrasnje jedinice elegantnte i veoma tanke, 185mm.

Pogledajte prilog 274220
Pogledajte prilog 274221

Ako ti luca odgovara ne trazi dalje, odlicna klima. Obzirom da je samo za hladjenje ne moras da trazis nista kluplje od toga ;)

Tapatalk from Poco loco

Razmisljam da da ubacim multi split inverter. Jedna soba ima oko 18m2, a druga 9m2. Deli ih zid tako da bi montaza verovatno bila prilicno jednostavna. Trenutno u vecoj sobi imam neku no name 12icu inverter. Tu sobu hladi lepo, kao i deo hodnika, ali ovu malu ne dobacuje. Grejanje me ne zanima..

Ima li ovo smisla za pocetak?
Sta preporucujete - verovatno bih isao na Daikin ili Fujitsu?
Koliko novaca to moze da kosta sa sve montazom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Razmisljam da da ubacim multi split inverter. Jedna soba ima oko 18m2, a druga 9m2. Deli ih zid tako da bi montaza verovatno bila prilicno jednostavna. Trenutno u vecoj sobi imam neku no name 12icu inverter. Tu sobu hladi lepo, kao i deo hodnika, ali ovu malu ne dobacuje. Grejanje me ne zanima..

Ima li ovo smisla za pocetak?
Sta preporucujete - verovatno bih isao na Daikin ili Fujitsu?
Koliko novaca to moze da kosta sa sve montazom?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mozes oba brenda, gledaj cenu i sto manju unutrasnju u tu malu sobu.

Tapatalk from Poco loco

Nema tako malih multi splita kod nas. Min je 24 da sam video, a to je overkill. Em je mnogo skuplje.
Poredjenja radi 2x9 i 1x18 je preko 500e jeftinije u single split bilo kada smo kod sestre stavljali.

Ako neko možda zna - imam Midea klimu staru godinu i po koja je krenula da curi iz unutrašnje jedinice, curi još uvek i napolju, ali curi i unutra (možda 50/50 ili 60/40 vode koja iscuri tamo i vamo), e sad pošto je još šatro u garanciji, jel imao neko iskustva sa tim zvaničnim servisima i šta se obično dešava? Jel će probati da poprave na licu mesta ili će nositi u neki servis na dijagnostiku i onda tamo stoji mesec dana ili koliko je već zakonski rok? Ako je ovo drugo čini mi se da mi je bolje da sačekam još koju nedelju da malo zahladni, jer mi je u stanu inače pakao kad ne radi klima, a još je vrelo napolju.

Svaki savet je dobrodošao. :)

Vidi da nije malo zapušeno crevo, ili ako se otkačilo crevo kondenza, pa curi na spoju sa unutrašnjom

Ne mora za takve stvari da se nosi, ali servisi naplacuju izlaske za takve intervencije, jer zapusivanje creva nije deo garancije.

Ma ako je samo crevo nek naplate kako god, super, to mi je najmanje bitno, samo da ne bude da skinu klimu i kao javićemo vam. :d

1. Da bude lepa.
2. U gradu ce se koristiti, u dnevnu sobu se instalira unutrasnja jedinica, spavace sobe ce se odatle rashladjivati.

Kopao sam malo vise, za sada sam se prebacio na Fujicu ASYG12LUCA ili ASYG12LTCA, u zavisnosti od toga koju boju supruga preferira. Svidja mi se sto su unutrasnje jedinice elegantnte i veoma tanke, 185mm.
Zar ih obe nema u 2 boje barem (bela i siva)?
LT je skuplja ali i mnogo dobra klima, LC je nesto jeftinija i jos uvek veoma dobra klima.
Ako se para ima uzmes LT jer je bolja, verovatno i tisa, kompresor bolji i bice dugotrajniji, a u slucaju da zatreba iz bilo kog razloga grejanje zimi ima i da ogreje...

Ne mora za takve stvari da se nosi, ali servisi naplacuju izlaske za takve intervencije, jer zapusivanje creva nije deo garancije.
Da li smaknuto crevo odvoda bi bilo greska montera i kao takvo spadalo pod besplatno popravljanje?

Ma ako je samo crevo nek naplate kako god, super, to mi je najmanje bitno, samo da ne bude da skinu klimu i kao javićemo vam. :d

Najverovatnije jeste smaknuto crevo ili zaprljana, zapusena kadica, mozda i odvodno crevo, odozdo nesto uslo pa onemogucava oticanje a sto mozes i sam proveriti i otpusiti (ako nije visoko na zgradi)...

Poslednja izmena:
Meni se to desilo koji put ‐ zapusen odvod, samo sam štapićem procackao unutrasnju jedinicu.

Zeha, kako mislis smaknuto crevo?

Pa ispalo, odvojilo se negde, sta ja znam ... mozda je cak i felelricno (puklo), kako god...
Ja se podici do svoje klime ne mogu da bi uvideo gde se sta nalazi i kako se spaja, odvec sam nisko, gledam je "ko Boga" odozdo u ovim vrucinama i zahvaljujem sto postoji... :D

Poslednja izmena:
Ja mislim, ali nusam siguran, da sko otpadne spoljno crevo, prosto kaplje iz mesta gde je bilo spojeno.
Nema zatvaranja. Tako je bilo kad mi je ispalo iz spoljne :)

Jedino napregnuto odvodno crevo moze da zadrzava vodu. Ili zapuseno. Ali verovatno je samo rupa u unutrasnjoj zapusena malo.

Ako ti je pristupacno uzmi kraj creva uzmi i srkni kao slamcicu,samo pazi da se ne okupas posle toga kad krene voda

Ljudi, sa kolike razdaljine možete da uključite klimu daljincem? Daikin me pretežno interesuje. Bio je majstor kao, jer sam morao da prilazim blizu baš da bi mogla da se uključi. Nešto je kao očistio i malo je bolje radilo, ali opet je mučenje.
Sećam se stara Samsung, mogao sam bukvalno iz bilo kog položaja i ugla i daljine da je uključim. Razmišljam da li da reklamiram opet.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

DO sada sam vise imao problema da klime reaguju na daljince sa velikih daljina, pa umesto jedne sobe, reaguju i u mnogo daljoj.

Sve dok postoji pregledan ugao, nisam naisao da i jedna klima ne reaguje na daljinac.

Ovo je iz jedne sobe samo, pokusava se sa par metara, neverovatno mi da ne može da se uključi. Rekao bih da je do klime same, jer neće ni preko Mi Smart Remote-a kada se stavi "podalje" od klime.

Kod mene je kondenz crevo bilo naslonjeno na plastiku (gde je odlomljeno , ono parče za prolaz creva). Vremenom od vibracija se napravila mikro rupica i delovalo je kao da curi iz unutrašnje jedinice.

Ovo je iz jedne sobe samo, pokusava se sa par metara, neverovatno mi da ne može da se uključi. Rekao bih da je do klime same, jer neće ni preko Mi Smart Remote-a kada se stavi "podalje" od klime.

Zanmljivo mi je da si ti drugi za koga sam cuo da se zali na Daikin za daljinski. Prosle godine su mi i serviseri pricali da su menjali senzor na nekom Daikinu zbog istih stvari, kazu desava se, zato i postoji garancija. Uglavnom su sitnice, laksi kvarovi ili problemi sa senzorima.

Tapatalk from Poco loco

Zanmljivo mi je da si ti drugi za koga sam cuo da se zali na Daikin za daljinski. Prosle godine su mi i serviseri pricali da su menjali senzor na nekom Daikinu zbog istih stvari, kazu desava se, zato i postoji garancija. Uglavnom su sitnice, laksi kvarovi ili problemi sa senzorima.

Tapatalk from Poco loco
Ma neka bude samo to, ali baš mi je iritantantno postalo da se mučim da je uključim. Moraću opet da ih cimam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno